Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Έφυγε» ο Θύμιος Καρακατσάνης
  • [02] Ένας νεκρός από πυρκαγιά, σε κατάστημα στον Ταύρο
  • [03] Το EURO του 2020 θα φιλοξενηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη
  • [04] Ρέθυμνο: Έξι τόνοι λαχανικών θα μοιραστούν σε όσους έχουν ανάγκη
  • [05] Αίγυπτος: Ορκίστηκε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Μόρσι
  • [06] Ισλανδία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές

  • [01] «Έφυγε» ο Θύμιος Καρακατσάνης

    Σε ηλικία 72 ετών, έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θύμιος Καρατσάνης, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα, από το νεκροταφείο Παιανίας.

    Ο Θύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940, στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου από το 1960 εργάζεται συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο.

    Στο θέατρο είχε παίξει σε έργα, μεταξύ άλλων, του Αριστοφάνη και του Μολιέρου. Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο είναι την περίοδο 2008 - 2010 στον " Θάνατο του εμποράκου " του Άρθουρ Μίλερ με την Αφροδίτη Γρηγοριάδου.

    Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες: Το πιο λαμπρό αστέρι, η Χαρτορίχτρα, Γυναικοκρατία, Καραβάν σαράι, Μπουμ Ταρατατζούμ, Οι νταντάδες.

    [02] Ένας νεκρός από πυρκαγιά, σε κατάστημα στον Ταύρο

    Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός, πριν από λίγο, από πυροσβέστες κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη 1.30 το μεσημέρι σε χρωματοπωλείο, στην οδό Πειραιώς 111, στον Ταύρο.

    Το χρωματοπωλείο είναι στο ισόγειο τριώροφου κτιρίου και υπέστη σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε και στον πρώτο όροφο, ενώ τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, πριν από λίγο, απο τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

    Οι πυροσβέστες, ωστόσο, ερευνώντας το κτίριο βρήκαν νεκρό τον άνδρα μέσα στο ασανσέρ, όπου πιθανότατα έπαθε ασφυξία από τον καπνό.

    [03] Το EURO του 2020 θα φιλοξενηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη

    Το Euro 2020 δεν θα φιλοξενηθεί από μία χώρα ή θα συνδιοργανωθεί, αλλά θα τελεστεί στην επικράτεια της «γηραιάς ηπείρου», προανήγγειλε ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, εν όψει του αυριανού τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012.

    Σύμφωνα με το φιλόδοξο πλάνο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, τους αγώνες της διοργάνωσης του 2020 θα φιλοξενήσουν 12 ή 13 ευρωπαϊκές πόλεις. Ο κ. Πλατινί παραδέχθηκε ότι αυτός και οι επιτελείς του επεξεργάζονται αυτό το σχέδιο, ενώ η οριστική απόφαση θα ληφθεί τον Δεκέμβριο του 2012 ή τον Ιανουάριο του 2013.

    Η "κεντρική ιδέα" έχει ως εξής: οι 24 ομάδες θα χωριστούν σε έξι ομίλους, καθένας από τους οποίους θα αποτελείται από τέσσερα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Ο κάθε όμιλος θα διεξάγεται σε μία ή δύο ευρωπαϊκές πόλεις, με (σχετικά) κοντινή απόσταση η μια από την άλλη. Μέχρι εκεί όμως, αφού η διαδικασία μετά τη φάση των ομίλων (νοκ άουτ αγώνες, τελικός) δεν έχει διαρρεύσει ακόμη.

    [04] Ρέθυμνο: Έξι τόνοι λαχανικών θα μοιραστούν σε όσους έχουν ανάγκη

    Γιορτή αλληλεγγύης στην πλατεία Μικρασιατών σήμερα το απόγευμα, στο Ρέθυμνο, με έξι τόνους λαχανικών να προσφέρονται σε όσους έχουν ανάγκη.

    Πρόκειται για μία εκδήλωση της Ανοιχτής Λαϊκή Συνέλευσης Ρεθύμνου η οποία «φιλοξενεί» την πράξη αλληλεγγύης και όχι φιλανθρωπίας ή ελεημοσύνης από παραγωγό της Ιεράπετρας, ο οποίος διαθέτει την παραγωγή του για τους συνανθρώπους του, άσχετα αν κατοικούν σε άλλον νομό.

    «Η αληθινή αλληλεγγύη δείχνεται από αυτούς που ούτε λένε ποιοι είναι, ούτε εξυπηρετούν κάποιον ιδιοτελή σκοπό. Έτσι και σήμερα ο παραγωγός από την Ιεράπετρα που διαθέτει τους έξι τόνους αγγουροντομάτες για τους ανθρώπους που τα χρειάζονται τα διαθέτει δωρεάν... Η αληθινή αλληλεγγύη δεν κοιτάει ούτε έθνος, ούτε θρησκεία, ούτε φυλή, αλλά ξεπερνά τους τεχνητούς διαχωρισμούς μεταξύ ντόπιων και μεταναστών? Την κοινωνία που θέλουμε, την κοινωνία της χειραφέτησης και της αλληλεγγύης εμείς πρέπει να τη χτίσουμε. Όχι κάποιοι άλλοι, εμείς», επισημαίνεται από τη συνέλευση.

    [05] Αίγυπτος: Ορκίστηκε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Μόρσι

    Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι ορκίστηκε σήμερα επισήμως ενώπιον του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου.

    "Ορκίζομαι στον θεό ότι θα προστατεύω πιστά το ρεπουμπλικανικό σύστημα, θα σέβομαι το σύνταγμα και τους νόμους, θα φροντίζω για τα συμφέροντα των πολιτών και για την διατήρηση της ανεξαρτησίας και της ασφάλειας του έθνους", είπε ο Μόρσι.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [06] Ισλανδία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές

    Νέο πρόεδρο καλούνται να εκλέξουν από σήμερα το πρωί οι ισλανδοί ψηφοφόροι.

    Περίπου 235.000 πολίτες αναμένεται να ψηφίσουν στις εκλογές και να επιλέξουν ανάμεσα στον σημερινό πρόεδρο Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον, ο οποίος διεκδικεί πέμπτη θητεία και την πολιτικά άπειρη, Θόρα Αρνορσντότιρ, μια 37χρονη δημοσιογράφο.

    Τα αποτελέσματα αναμένονται νωρίς αύριο το πρωί.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 June 2012 - 12:30:50 UTC