Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: "Με τη ΝΔ συνεργαζόμαστε, αλλά δεν ταυτιζόμαστε ιδεολογικά"
  • [02] Η Ισπανία δεν "αντέχει" για πολύ ακόμα δανεισμό με υψηλά επιτόκια, λέει ο Ραχόι
  • [03] Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου ΤΑΙΠΕΔ ο Ι. Κουκιάδης
  • [04] Στήριξη 500 εκ. ευρώ ζητά και η Τράπεζα Κύπρου
  • [05] Περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομίας της Ισπανίας το β΄ τρίμηνο

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: "Με τη ΝΔ συνεργαζόμαστε, αλλά δεν ταυτιζόμαστε ιδεολογικά"

    «Με τη ΝΔ συνεργαζόμαστε στην κυβέρνηση αλλά δεν ταυτιζόμαστε ούτε αξιακά ούτε ιδεολογικά», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην πρώτη επίσημη συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη συνείδηση της ιδεολογικής του ταυτότητας και παρότι αναγνώρισε στη ΝΔ την πρώτη ευθύνη για τον σχηματισμό κυβέρνησης, λόγω της πρωτιάς της στις εκλογές, σημείωσε ότι «δεν λησμονούμε την τεράστια ευθύνη της για το σημείο που φτάσαμε».

    Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο δρόμος του ΠΑΣΟΚ είναι παράλληλος και με εκείνον της ΔΗΜΑΡ.

    Εν τω μεταξύ, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ορίζονται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

    [02] Η Ισπανία δεν "αντέχει" για πολύ ακόμα δανεισμό με υψηλά επιτόκια, λέει ο Ραχόι

    Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι παραδέχθηκε σήμερα ότι η χώρα του δεν μπορεί να συνεχίσει "να δανείζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα" με τα σημερινά επιτόκια που τής επιβάλλουν οι αγορές, οι οποίες ανησυχούν για τις τράπεζες και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

    "Είναι πολύ δύσκολο να δανειζόμαστε σήμερα και θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο, εάν δε στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την εξυγίανση των δημοσιονομικών και τη μείωση του ελλείμματος", τόνισε ο Ραχόι απευθυνόμενος στους βουλευτές.

    Η Ισπανία έχει δεσμευτεί να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα στο 5,3% του ΑΕΠ εφέτος έναντι του 8,9% του 2011.

    Το επιτόκιο που πρέπει να πληρώσει η Ισπανία για να δανειστεί παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ, πάνω από 6,8%, παρά τη βοήθεια ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ το ανώτερο της ευρωζώνης προς τις τράπεζες της χώρας, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της έκθεσής τους στη φούσκα των ακινήτων.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [03] Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου ΤΑΙΠΕΔ ο Ι. Κουκιάδης

    Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), υπέβαλε ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Ιωάννης Κουκιάδης.

    Με επιστολή του, στις 19 Ιουνίου 2012, προς τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, ο κ. Κουκιάδης εξηγεί ότι οι λόγοι της απόφασής του είναι καθαρά προσωπικοί, ενώ παράλληλα εκφράζει τις ευχαριστίες του για την εμπιστοσύνη που του έδειξε η Πολιτεία.

    Ο κ. Κουκιάδης άσκησε τα καθήκοντα του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ από τις 29 Ιουλίου 2011.

    [04] Στήριξη 500 εκ. ευρώ ζητά και η Τράπεζα Κύπρου

    Η τράπεζα Κύπρου με ανακοίνωση της επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι ενημέρωσε την Κεντρική Τράπεζα και το Υπουργείο Οικονομικών ότι θα αποταθεί στο κράτος για προσωρινής μορφής κεφαλαιακή στήριξη της τάξης των 500 εκατ. ευρώ. Επιδίωξη της Τράπεζας είναι η στήριξη να παραχωρηθεί μέσω αξιών μη μετοχικού χαρακτήρα (ειδικών αξιογράφων).

    Ενόψει της προθεσμίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στις 30 Ιουνίου που τέθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ), η Τράπεζα Κύπρου προέβη σε μια σειρά ενεργειών για κάλυψη των κεφαλαιακών της αναγκών ύψους 1.560 εκατ. ευρώ, όπως αυτές καθορίστηκαν από την ΕΑΤ.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά το τρίμηνο, που λήγει στις 30 Ιουνίου, η Τράπεζα Κύπρου προτίθεται να προχωρήσει σε σημαντικά αυξημένες προβλέψεις για το δανειακό της χαρτοφυλάκιο, λόγω του συνεχιζόμενου δυσμενούς οικονομικού κλίματος σε Ελλάδα και Κύπρο.

    Επιπρόσθετα, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το Συγκρότημα προτίθεται να περιλάβει στα αποτελέσματά του ζημιές περαιτέρω απομείωσης των νέων Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου σύμφωνα με πρόσφατη θέση των κύριων διεθνών ελεγκτικών οίκων.

    [05] Περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομίας της Ισπανίας το β΄ τρίμηνο

    Η οικονομική δραστηριότητα στην Ισπανία, η οποία ήδη βρίσκεται σε κατάσταση ύφεσης από το πρώτο τρίμηνο του έτους, "επιβραδύνθηκε με περισσότερο έντονο ρυθμό" μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, επεσήμανε σήμερα η κεντρική τράπεζα της χώρας.

    Κατά συνέπεια, το ισπανικό ΑΕΠ αναμένεται να υποχωρήσει με ρυθμό ταχύτερο του 0,3% που είχε καταγραφεί το Α' τρίμηνο, τη στιγμή που η κυβέρνηση προβλέπει ύφεση 1,7% για το σύνολο του έτους.

    Σημειώνεται ότι οι προβλέψεις της Τράπεζας της Ισπανίας, σε γενικές γραμμές, επιβεβαιώνονται μετά από λίγες ημέρες από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

    Στα τέλη Μαΐου, ο υπουργός Οικονομίας Λουίς ντε Γκίντος προέβλεπε ότι το ΑΕΠ της χώρας θα υποχωρήσει περαιτέρω στη διάρκεια του Β' τριμήνου, με ρυθμό όμως "αντίστοιχο" εκείνου του πρώτου τριμήνου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 June 2012 - 10:30:36 UTC