Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντείνοται οι προετοιμασίες ενόψει της Συνόδου Κορυφής
  • [02] Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για Κύπρο και Ισπανία
  • [03] "Ιστορίες για το φως" στο Μουσείο της ¶κρόπολης
  • [04] ¶σαντ: Σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου η χώρα
  • [05] Ο μεγαλύτερος «οικιακός» λαχανόκηπος στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Επίθεση με γκαζάκια στο κτίριο της η Microsoft, στο Μαρούσι
  • [07] Τέσσερα φλυτζάνια καφέ την ημέρα για δυνατή καρδιά

  • [01] Εντείνοται οι προετοιμασίες ενόψει της Συνόδου Κορυφής

    Επαναλάμβανονται σήμερα οι συναντήσεις εργασίας για την προετοιμασία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενόψει της μετάβασής του το απόγευμα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

    Στις 11.30 ο κ. Παπούλιας, εκ νέου, θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, τον Γιώργο Ζανιά, με τη συμμετοχή και του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώ στις 12.30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη. Το απόγευμα, με πτήση της Aegean και στην οικονομική θέση, θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

    Την ετοιμότητα της ελληνικής αποστολής, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά από τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια. Δεκτός έγινε χθές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    [02] Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για Κύπρο και Ισπανία

    Τηλεφωνική διάσκεψη θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, μια μέρα πριν τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

    Το θέμα της διάσκεψης θα είναι η Ισπανία και η Κύπρος, οι οποίες ζήτησαν την Δευτέρα από τη ζώνη του ευρώ βοήθεια για τον τραπεζικό τους τομέα.

    Την ίδια ώρα στο Παρίσι θα συναντηθούν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.

    [03] "Ιστορίες για το φως" στο Μουσείο της ¶κρόπολης

    Ιστορίες για τη σχέση του αρχαίου ανθρώπου με το φυσικό φως και τους πανάρχαιους μύθους με τους οποίους προσπάθησε να ερμηνεύσει τον αέναο κύκλο διαδοχής της μέρας με τη νύχτα, αλλά και για το φως που δημιούργησε ο ίδιος, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης, από σήμερα και μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου.

    Με τη δράση «Ιστορίες για το φως», που γίνεται παράλληλα με την έκθεση «Μια ιστορία από φως, στο φως», η οποία πραγματοποιείται την ίδια περίοδο στην «Τεχνόπολις», οι επισκέπτες του Μουσείου έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν στις συλλογές του, εκθέματα που αφηγούνται μικρές ιστορίες για το φως, φυσικό και τεχνητό: Το ηλιακό φως, που τόσο εντυπωσίασε τον αρχαίο άνθρωπο ώστε να το θεοποιήσει, το φως που δημιούργησε ο ίδιος, το καθημερινό φως που διέλυε το σκοτάδι μέσα και έξω από το σπίτι του, το ιερό φως που έκαιγε στους ναούς των θεών του, το τελετουργικό φως που τον συνόδευε σε σημαντικές στιγμές της ζωής του.

    [04] ¶σαντ: Σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου η χώρα

    Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ ¶σαντ δήλωσε την Τρίτη πως η χώρα του βρίσκεται σε μία πραγματική κατάσταση εμφυλίου πολέμου και δεν εξέπεμψε κανένα μήνυμα χαλάρωσης της στάσης του απέναντι στην λαϊκή εξέγερση, διατάσσοντας τη νεοδιορισμένη κυβέρνηση να προσανατολίσει την πολιτική της στην κατεύθυνση της νίκης.

    Σήμερα, το πρωί, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ένοπλοι εισέβαλαν στην έδρα του φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Ιχμπαρίγια στη Δαμασκό, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Sana, το οποίο κάνει λόγο για "τρομοκρατική επίθεση".

    Στο μεταξύ, Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες μοιάζουν να βρίσκονται σε ένα διπλωματικό αδιέξοδο για τον τρόπο τερματισμού της κρίσης στη Συρία, την ίδια ώρα που η Χίλαρι Κλίντον εκφράζει πολύ λίγες ελπίδες για τις διμερείς συνομιλίες αυτήν την εβδομάδα στη Γενεύη.

    Eπιμέλεια: Γ. Δάβος, Μ. Φαράκου

    [05] Ο μεγαλύτερος «οικιακός» λαχανόκηπος στη Θεσσαλονίκη

    Τον μεγαλύτερο «οικιακό» λαχανόκηπο στη Θεσσαλονίκη, με πατάτες, πιπεριές κάθε είδους, φασολάκια, κρεμμύδια, σκόρδα, αγγουράκια, ντομάτες ακόμη και καλαμπόκια που ξεπερνούν τα δύο μέτρα σε ύψος, έστησε ο συνταξιούχος Μανώλης Καραγιαννίδης, στην ταράτσα του σπιτιού του, στο δήμο Κορδελιού ? Ευόσμου.

    Ο 83χρονος, πρώην ράφτης στο επάγγελμα, με κόπο και μεράκι αποφάσισε να αξιοποιήσει προς όφελος όλης της οικογένειας την ταράτσα του σπιτιού του. Σε μία έκταση 120 τ.μ. καλλιεργεί όλο το χρόνο μία ποικιλία από 140 καλλιέργειες, ελαφρύνοντας έτσι τον οικογενειακό προϋπολογισμό, σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο.

    «Όλα είναι βιολογικά και χωρίς λιπάσματα. Το μόνο που χρησιμοποιώ είναι γαλαζόπετρα. Η παραγωγή φτάνει για να φάει όλη η οικογένειά μου, οχτώ άτομα. Αρκετά λαχανικά τα βάζουμε στην κατάψυξη, από τις ντομάτες κάνουμε σάλτσα, ενώ περισσεύουν να δώσουμε σε φίλους και συγγενείς. ¶ξιζε τον κόπο η κούραση και η προσπάθεια» σημειώνει ο κ.Καραγιαννίδης.

    [06] Επίθεση με γκαζάκια στο κτίριο της η Microsoft, στο Μαρούσι

    Επίθεση με αυτοκίνητο γεμάτο γκαζάκια πραγματοποιήθηκε, λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, στο κτίριο που στεγάζεται η εταιρεία πληροφορικής Microsoft, στην λεωφόρο Κηφισίας 221 στο Μαρούσι.

    ¶γνωστοι που επέβαιναν σε κλεμμένο βαν, αφού απείλησαν τους υπαλλήλους ασφαλείας της εταιρείας στην είσοδο, εισέβαλαν με το όχημα στο ισόγειο του κτιρίου και πυροδότησαν μεγάλο αριθμό από τα γκαζάκια που ήταν στο φορτηγάκι.

    Από την έκρηξη και την πυρκαγιά καταστράφηκε το φορτηγάκι, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο ισόγειο και ελαφρότερες, κυρίως από τους καπνούς, στον πρώτο όροφο.

    [07] Τέσσερα φλυτζάνια καφέ την ημέρα για δυνατή καρδιά

    Η καθημερινή κατανάλωση καφέ με μέτρο, μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά για την καρδιά, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Αμερικανοί ερευνητές αξιολόγησαν τα ευρήματα πέντε μεγάλων σκανδιναβικών μελετών για τη σχέση καφέ-καρδιάς που είχαν γίνει μεταξύ 2001 - 2011 και αφορούσαν περίπου 140.000 άτομα, από τα οποία τα 6.500 εμφάνισαν καρδιολογικό πρόβλημα κάποια στιγμή.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κατανάλωση έως τεσσάρων φλιτζανιών καφέ (ευρωπαϊκών μερίδων) τη μέρα μπορεί να μειώσει έως 11% τον κίνδυνο για την καρδιά. Από τους πέντε καφέδες και πάνω, δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα όφελος, αντίθετα η κατανάλωση εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 June 2012 - 6:30:39 UTC