Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ισπανία κέρδισε τη Γαλλία 2-0

  • [01] Η Ισπανία κέρδισε τη Γαλλία 2-0

    Την προσπάθεια για υπεράσπιση του τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης, που κατέκτησε το 2008, θα συνεχίσει η Ισπανία στο EURO 2012. Οι «φούριας ρόχας» επικράτησαν 2-0 της Γαλλίας στον προημιτελικό του Ντόνετσκ, χάρη σε δύο γκολ του Τσάμπι Αλόνσο, στο 19΄ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι, και πήραν το εισιτήριο για την τετράδα, όπου την προσεχή Τετάρτη θα αντιμετωπίσουν στην ίδια πόλη την Πορτογαλία.

    Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε επανέφερε το σχήμα της πρεμιέρας με την Ιταλία, παρατάσσοντας την ομάδα του χωρίς κλασικό επιθετικό και με τον Σεσκ Φάμπρεγας σε ρόλο τύποις σέντερ-φορ. Από την άλλη πλευρά, ο Λοράν Μπλαν επέλεξε ένα αμυντικογενές σχήμα, αφήνοντας στον πάγκο τον Σαμίρ Νασρί και χρησιμοποιώντας ως δεξί χαφ τον Ματιέ Ντεμπουσί, ενώ ο Αντονί Ρεβεγιέρ πήρε θέση το δεξιό άκρο της άμυνας.

    Η Ισπανία επέβαλε από τα πρώτα λεπτά το δικό της παιχνίδι, με κατοχή και καλή κυκλοφορία της μπάλας, περιορίζοντας τους «τρικολόρ» σε παθητικό ρόλο. Η πρώτη καλή στιγμή για τους πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης ήρθε στο 19΄ και ήταν αρκετή για να ανοίξουν το σκορ. Ο Ινιέστα από αριστερά τροφοδότησε τον Ζόρντι Αλμπα, ο αμυντικός της Βαλένθια έκανε ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο επερχόμενος Τσάμπι Αλόνσο με κεφαλιά νίκησε τον Γιορίς. Ένα λεπτό αργότερα ο Τσάβι δοκίμασε το πόδι του από μακριά, στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

    Η «απάντηση» της Γαλλίας ήρθε στο 32΄, με το φάουλ του Καμπαγέ που έδιωξε σε κόρνερ ο Κασίγιας, και σταδιακά η ομάδα του Μπλαν ισορρόπησε το παιχνίδι και έψαξε την ισοφάριση. Στο 60΄, και μετά από σέντρα του Ριμπερί, ο Ντεμπουσί με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα μόλις πάνω από την εστία του Κασίγιας, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι Ισπανοί έχασαν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» το ματς, όμως ο Γιορίς έπεσε με αυτοθυσία στα πόδια του Φάμπρεγας και απομάκρυνε τη μπάλα, πριν πλασάρει ο μέσος της Μπαρτσελόνα.

    Παρά τις αλλαγές του Μπλαν και την πίεση που άσκησαν κατά διαστήματα, οι «τρικολόρ» δεν κατάφεραν να απειλήσουν στο τελευταίο ημίωρο τον Κασίγιας και οι «φούριας ρόχας» σφράγισαν τη νίκη τους στο 91΄, με τον Τσάμπι Αλόνσο να αξιοποιεί το πέναλτι που κέρδισε ο Πέδρο από τον Ρεβεγιέρ. Πλέον οι παίκτες του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε ετοιμάζονται για το ντέρμπι της Ιβηρικής με την Πορτογαλία, στον ημιτελικό της Τετάρτης, ενώ οι Γάλλοι επιστρέφουν στην πατρίδα τους χωρίς να έχουν δείξει κάτι ιδιαίτερο στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

    Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)

    Κίτρινες: Σέρχιο Ράμος - Καμπαγέ, Μενέζ

    ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Τσάβι, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο, Σίλβα (65΄ Πέδρο), Φάμπρεγας (67΄ Τόρες), Ινιέστα (84΄ Καθόρλα)

    ΓΑΛΛΙΑ (Λοράν Μπλαν): Γιορίς, Ρεβεγιέρ, Ραμί, Κοσιελνί, Κλισί, Ντεμπουσί (64΄ Μενέζ), Καμπαγέ, Εμβιλά (79΄ Ζιρού), Μαλουντά (64΄ Νασρί), Ριμπερί, Μπενζεμά


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 June 2012 - 22:30:26 UTC