Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ηλίας Ζούρος: «Θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας»
  • [02] Κ. Μαρκόπουλος: Η κυβέρνηση είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της τρόικας
  • [03] "Επειγόντως ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος" ζητεί το ΚΚΕ
  • [04] "Γενικόλογο" το κείμενο της συμφωνίας των τριών κομμάτων υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Αίγυπτος: Την Κυριακή θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών
  • [06] F1: Ο Φέτελ την «pole position» στο Γκραν Πρι της Ευρώπης
  • [07] Επέστρεψαν την Αθήνα οι Έλληνες διεθνείς

  • [01] Ηλίας Ζούρος: «Θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας»

    Ο Ηλίας Ζούρος δήλωσε αισιόδοξος ότι η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών θα πάρει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, μέσω του προολυμπιακού τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Καράκας της Βενεζουέλας (2-8/7).

    Παράλληλα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός υπογράμμισε, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, ότι η εθνική ομάδα δεν έχει προκριθεί ποτέ στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού μέσα από προολυμπιακό τουρνουά που έγινε εκτός Ελλάδας και γι' αυτό εξέφρασε την επιθυμία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση.

    Αναφορικά με το αν θα καταφέρει η εθνική να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Ζούρος τόνισε: «Εγώ θέλω πάντα να πιστεύω ότι η ομάδα θα προκρίνεται ή θα βγαίνει πρώτη. Έχοντας αυτό στο μυαλό μου, θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Η Ελλάδα δεν έχει πάρει ποτέ την πρόκριση από Προολυμπιακό Τουρνουά που έγινε εκτός συνόρων. Έχουμε πάει σε Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω Ευρωμπάσκετ, ως οικοδέσποινα χώρα το 2004 και μέσα από το Προολυμπιακό Τουρνουά που έγινε στην Αθήνα το 2008. Είναι μία πρόκληση, κάτι που θέλουμε να πετύχουμε για πρώτη φορά».

    [02] Κ. Μαρκόπουλος: Η κυβέρνηση είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της τρόικας

    «Οι γνωστοί συνέταιροι της εξουσίας Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος, με τη νέα τους αριστερή μεταγραφή Φώτη Κουβέλη, επαναλαμβάνουν μετεκλογικά όσα έλεγαν προεκλογικά», αναφέρει σε δήλωσή του ο γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος, σχολιάζοντας το προγραμματικό πλαίσιο συμφωνίας της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

    Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, ενώ δίδονται υποσχέσεις και εκφράζονται προθέσεις, η κυβέρνηση «είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της τρόικας, η οποία σπεύδει τη Δευτέρα στην Αθήνα για να δώσει τις εντολές της».

    «Τους ενημερώνουμε», καταλήγει η ανακοίνωση, «ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βλέπουμε το?τυράκι, αλλά ακόμα δεν είδαμε τη φάκα. Την περιμένουμε στις προγραμματικές δηλώσεις και στα πρώτα νομοσχέδια».

    [03] "Επειγόντως ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος" ζητεί το ΚΚΕ

    «Η επαναδιαπραγμάτευση των όρων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, που η συγκυβέρνηση εμφανίζει ότι θα γίνει για την ανακούφιση του λαού, είναι μια αναγκαστική προσαρμογή που επιβάλλει το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και την ευρωζώνη», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, που εκδόθηκε με αφορμή το κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

    «Η όποια επιμήκυνση θα φορτώνει νέα δεινά στο λαό και όχι ανακούφιση, ενώ δεν θα σταματήσει τη νέα χρεοκοπία», προστίθεται και επαναλαμβάνεται η προεκλογική δέσμευση του ΚΚΕ, σύμφωνα με την οποία «θα φέρει στη Βουλή σχέδια νόμου για την κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης, καθώς και τροποποιήσεις για καίρια λαϊκά προβλήματα».

    [04] "Γενικόλογο" το κείμενο της συμφωνίας των τριών κομμάτων υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

    «Γενικόλογο στα ουσιώδη και κοινωνικά επώδυνα θέματα, χωρίς χρονοδιάγραμμα, δεσμεύσεις και κόκκινες γραμμές, είναι, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το κείμενο συμφωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών, για το οποίο σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρεται ότι «επιβεβαιώνει τον μνημονιακό προσανατολισμό της νέας κυβέρνησης».

    «Είναι πλέον φανερό πως η διατυμπανιζόμενη προεκλογική αναθεώρηση του μνημονίου για τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς προϋποθέτει την απαρέγκλιτη εφαρμογή του», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Οι αόριστες επιθυμίες, χωρίς χρονικούς προσδιορισμούς για τις όποιες θεσμικές αλλαγές και η ασάφεια ως προς την αποκατάσταση των βάναυσων κοινωνικών αδικιών, δημιουργούν τη βεβαιότητα πως πρόκειται για μια κυβέρνηση μνημονιακής συνέχειας», συνεχίζει η ανακοίνωση και υποστηρίζει ότι «μια τέτοια κυβέρνηση πολύ σύντομα θα αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να μακροημερεύσει».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αναφέρεται, τέλος, «με συνέπεια και υπευθυνότητα θα σταθεί στο πλάι της δοκιμαζόμενης κοινωνίας και θα αγωνιστεί για να γίνει η ελπίδα που γεννήθηκε στις τελευταίες εκλογές πραγματικότητα».

    [05] Αίγυπτος: Την Κυριακή θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών

    Τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο θα ανακοινωθούν αύριο Κυριακή, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς ένα από τα μέλη της επιτροπής που επιβλέπει την διαδικασία.

    "Η συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών θα δοθεί στις 1500 (ώρα Ελλάδος) της 24ης Ιουνίου", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της επιτροπής, Χατέμ Μπαγκάτο.

    Τόσο ο ισλαμιστής Μοχάμεντ Μόρσι όσο και ο πρώην διοικητής της αεροπορίας Αχμέντ Σαφίκ υποστηρίζουν ότι είναι οι νικητές των εκλογών βασιζόμενοι στην ανεπίσημη καταμέτρηση των ψήφων. Τα αποτελέσματα επρόκειτο να ανακοινωθούν την Πέμπτη αλλά καθυστέρησαν ώστε να εξεταστούν οι ενστάσεις των δύο υποψηφίων.

    [06] F1: Ο Φέτελ την «pole position» στο Γκραν Πρι της Ευρώπης

    Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα εκκινήσει αύριο από την πρώτη θέση του Ευρωπαϊκού γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, το οποίο θα διεξαχθεί στη Βαλένθια, καθώς σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα σημερινά επίσημα δοκιμαστικά.

    Ο Γερμανός δις παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος πήρε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στα δοκιμαστικά στη Βαλένθια κι έφτασε τις 33 «pole position» στην καριέρα του, θα έχει δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης τον Βρετανό Λιούις Χάμιλτον.

    Η πρώτη δεκάδα των επίσημων δοκιμαστικών για το γκραν πρι Ευρώπης έχει ως εξής:

    1. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull)2. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν)3. Πάστορ Μαλντονάντο (Βενεζουέλα/Γουίλιαμς)4. Ρομέν Γκροζάν (Γαλλία/Lotus)5. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία/Lotus)6. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Mercedes)7. Καμούι Κομπαγιάσι (Ιαπωνία/Ζάουμπερ)8. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Force India)9. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν)10. Πολ Ντι Ρέστα (Βρετανία/Force India)

    [07] Επέστρεψαν την Αθήνα οι Έλληνες διεθνείς

    Στην Αθήνα επέστρεψε η αποστολή της Εθνικής ομάδας, καθώς χθες το βράδυ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο EURO 2012, με την ήττα από τη Γερμανία και τον αποκλεισμό της στην προημιτελική φάση. Στα πρόσωπα των διεθνών και της τεχνικής ηγεσίας ήταν εμφανής η ικανοποίηση ότι όλοι έκαναν το μέγιστο δυνατό με την παρουσία της ομάδας στους «8» της διοργάνωσης. Σε δηλώσεις του ο Φερνάντο Σάντος τόνισε μεταξύ άλλων:

    «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου. Πετύχαμε το στόχο μας, που από την αρχή ήταν η πρόκριση στα προημιτελικά. Ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο στο ματς με τη Γερμανία, ειδικά μετά την ισοφάριση σε 1-1, αλλά δεν τα καταφέραμε. Συνολικά, όμως, το πρόσημο της παρουσίας μας είναι θετικό».

    Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, πρόσθεσε: «Η πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι μεγάλη επιτυχία. Τώρα πλέον, πρέπει να τα δώσουμε όλα προκειμένου να πάμε στη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο».

    Και ο αρχηγός της Εθνικής, Γιώργος Καραγκούνης, δήλωσε: «Αποδείξαμε πως έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο. Αυτό φάνηκε από την πορεία που είχαμε στη διοργάνωση και από την πρόκρισή μας στα προημιτελικά του EURO».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 June 2012 - 14:30:28 UTC