Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύγχυση για τη συντριβή τουρκικού μαχητικού κοντά στη Συρία
  • [02] Εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της νεκρής γυναίκας του
  • [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Ερντογάν
  • [04] Υπό έλεγχο η φωτιά στη Νέα Απολλωνία Θεσσαλονίκης
  • [05] Παραδόθηκε διευθύνων σύμβουλος εταιρείας για χρέη προς το Δημόσιο
  • [06] Ισπανοί συνταξιούχοι εισέβαλαν στο προξενείο της Γερμανίας

  • [01] Σύγχυση για τη συντριβή τουρκικού μαχητικού κοντά στη Συρία

    Σύγχυση επικρατεί σχετικά με το μαχητικό αεροσκάφος F4 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας που κατέπεσε στα ανοιχτά της Συρίας.

    Η τουρκική πλευρά προς το παρόν επισήμως αποφεύγει να δηλώσει πως το αεροσκάφος καταρρίφθηκε. Στην Άγκυρα θα πραγματοποιηθεί σχετική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Στις 14:45, το τουρκικό γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε πως έχει χαθεί η επαφή με τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος, καθώς αυτό βρισκόταν πάνω από θαλάσσια περιοχή, νοτιοδυτικά της Αντιόχειας (Χάταϊ). Έκτοτε δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση.

    Ωστόσο μεταδόθηκαν από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης διάφορες πληροφορίες, όπως το ότι η Συρία ζήτησε συγνώμη. Τα τουρκικά μέσα αναμετέδωσαν πληροφορίες ξένων μέσων, σύμφωνα με τις οποίες το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από την αεράμυνα της Συρίας.

    Μεταδόθηκε επίσης η πληροφορία ότι οι δύο πιλότοι είναι σώοι. Πληροφορίες ξένων μέσων αναφέρουν ότι οι πιλότοι κρατούνται στη Συρία.

    [02] Εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της νεκρής γυναίκας του

    Τη σύνταξη της δεύτερης συζύγου του που έχει πεθάνει, εισέπραττε παράνομα από το ΙΚΑ, εδώ και 11 χρόνια, ένας 76χρονος, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στο Μαρκόπουλο Αττικής, από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας.

    Συγκεκριμένα, ο 76χρονος λάμβανε την κύρια και επικουρική σύνταξη της θανούσης, από το 1994, χωρίς να την δικαιούται αφού είχε παντρευτεί για τρίτη φορά το 2001 και δεν το είχε δηλώσει, ως όφειλε.

    Το ύψος της συνολικής ζημιάς που προκλήθηκε στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων από την παράνομη καταβολή της σύνταξης, από το 2001 έως σήμερα, ανέρχεται στις 130.903,42 ευρώ.

    [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Ερντογάν

    Τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 15 λεπτών είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Έλληνα πρωθυπουργό ενώ και οι δυο πλευρές επεσήμαναν την ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία των δυο χωρών σε πολλούς τομείς.

    Η επικοινωνία έγινε σε πολύ καλό κλίμα και αποφασίστηκε η επανενεργοποίηση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου.

    [04] Υπό έλεγχο η φωτιά στη Νέα Απολλωνία Θεσσαλονίκης

    Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε αγροτική περιοχή, στη Νέα Απολλωνία Θεσσαλονίκης.

    Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης η πυρκαγιά, μέχρι στιγμής, αποτέφρωσε εκατό περίπου στρέμματα με γεωργικές καλλιέργειες, σιτοκαλαμιές, πουρνάρια και ξερά χόρτα, ενώ στην κατάσβεση συμμετέχουν 7 πυροσβεστικά οχήματα και κάτοικοι της περιοχής.

    [05] Παραδόθηκε διευθύνων σύμβουλος εταιρείας για χρέη προς το Δημόσιο

    Ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος κρατικού οργανισμού, 59 ετών, προσήλθε αυθορμήτως σήμερα το πρωί στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και συνελήφθη για οφειλές στο δημόσιο, που αφορούν στην περίοδο από 6-2-2006 έως και την 6-12-2008, που ήταν διευθύνων σύμβουλος εταιρείας πλαστικών.

    Συγκεκριμένα σε βάρος του βεβαιώθηκαν χρέη ύψους 375.187 ευρώ, για το παραπάνω χρονικό διάστημα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

    [06] Ισπανοί συνταξιούχοι εισέβαλαν στο προξενείο της Γερμανίας

    Δεκάδες συνταξιούχοι, μέλη μιας οργάνωσης που εντάσσεται στο κίνημα των "αγανακτισμένων", διαδήλωσαν σήμερα στη Βαρκελώνη και εισέβαλαν στο προξενείο της Γερμανίας ζητώντας την "ευρωπαϊκή διάσωση των πολιτών".

    Οι αποκαλούμενοι "γιαγιοφλαούτας" -από τη λέξη "γιαγιό" που σημαίνει παππούς στα καταλανικά- κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως "Η Ισπανία δεν πωλείται", "Μέρκελ, τα δώρα σου είναι δηλητηριώδη", "Είμαστε όλοι Έλληνες" και "Εμένα, ποιος θα με σώσει;".

    Οι διαδηλωτές έμειναν για περίπου μία ώρα στον χώρο του προξενείου, μέχρι που έγιναν δεκτοί από τον υποπρόξενο, στον οποίο παρέδωσαν ένα μανιφέστο υπέρ της "ευρωπαϊκής διάσωσης των πολιτών", σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 June 2012 - 18:30:31 UTC