Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο νοσοκομείο ο Β. Ράπανος
  • [02] Η ΕΚΤ χαλάρωσε τα κριτήρια παροχής δανείων στις τράπεζες της ευρωζώνης
  • [03] Αβραμόπουλος: Στενή συνεργασία με τη Γερμανία για την αντιμετώπιση της κρίσης
  • [04] H γεωργία να ξαναγίνει πυλώνας ανάπτυξης του τόπου, δήλωσε ο Αθ.Τσαυτάρης
  • [05] Το ΙΚΑ θα εισπράξει με τόκο όλα τα ποσά που καταβλήθηκαν σε μη δικαιούχους
  • [06] Σε τέσσερις μήνες θα παίρνουν σύνταξη όσοι βγαίνουν σε εφεδρεία

  • [01] Στο νοσοκομείο ο Β. Ράπανος

    Αναβάλλεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η προγραμματισμένη για τις 19.30 ορκωμοσία του υπουργού Οικονομικών Βασίλη Ράπανου, ο οποίος εισήχθη νωρίτερα για εξετάσεις στο θεραπευτήριο Υγεία.

    Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κ. Ράπανος παρουσίασε υψηλό πυρετό, ενώ βρισκόταν στο γραφείο του στην Εθνική Τράπεζα, στο οποίο παρέμενε εν αναμονή της ορκωμοσίας του που δεν έγινε χθες, λόγω της συμμετοχής του προκατόχου του υπηρεσιακού υπουργού Γιώργου Ζανιά στο Eurogroup, στις Βρυξέλες.

    Για την κατάσταση της υγείας του αναμένεται να εκδοθεί ανακοίνωση από το θεραπευτήριο.

    Από πηγές της Προεδρίας έγινε γνωστό ότι στην προγραμματισμένη ώρα θα ορκιστούν μόνον οι υφυπουργοί Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, οι οποίοι επίσης δεν ορκίστηκαν χθες.

    [02] Η ΕΚΤ χαλάρωσε τα κριτήρια παροχής δανείων στις τράπεζες της ευρωζώνης

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε σήμερα ότι χαλάρωσε περαιτέρω τα κριτήρια σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις για τον δανεισμό σε τράπεζες της ευρωζώνης, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να υποστηρίξει την οικονομία της ευρωζώνης.

    "Την 20ή Ιουνίου, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε νέα μέτρα για την διευκόλυνση της πρόσβασης του τραπεζικού συστήματος σε επιχειρήσεις (αναχρηματοδότησης) του Ευρωσυστήματος, με σκοπό να συνεχίσει να υποστηρίζει την παροχή πιστώσεων στα νοικοκυριά και στις μη χρηματοοικονομικές εταιρείες", ανέφερε η τράπεζα, που εδρεύει στη Φρανκφούρτη, σε ανακοίνωσή της.

    [03] Αβραμόπουλος: Στενή συνεργασία με τη Γερμανία για την αντιμετώπιση της κρίσης

    Ο Ταγίπ Ερντογάν και οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και της Γερμανίας, συνεχάρησαν σήμερα τηλεφωνικά τον νέο υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Προαναγγέλοντας επίσκεψή του στη Λευκωσία το συντομότερο δυνατό, ο κ. Αβραμόπουλος επιβεβαίωσε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

    Αποδεχόμενος, επίσης, την πρόσκληση του Γερμανού ομολόγου του, Γκ. Βέστερβέλλε, να επισκεφθεί το Βερολίνο, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε πως προσβλέπει σε μία στενή διμερή συνεργασία για την αντιμετώπιση της κρίσης και συνεννοήθηκε για μία συνάντηση με τον Γερμανό συνομιλητή του στο Λουξεμβούργο, την ερχόμενη Δευτέρα, στο περιθώριο του συμβουλίου υπουργών.

    [04] H γεωργία να ξαναγίνει πυλώνας ανάπτυξης του τόπου, δήλωσε ο Αθ.Τσαυτάρης

    «Ραχοκοκαλιά του έθνους» χαρακτήρισε τον αγροτικό τομέα, ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, επισημαίνοντας πως πρέπει να ξαναγίνει πυλώνας ανάπτυξης αυτού του τόπου. Στη σύντομη ομιλία του, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής, περιέγραψε τον διαχρονικό και καθοριστικό ρόλο της γεωργίας στο πέρασμα των δεκαετιών, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «η γεωργία πήρε στις πλάτες της την ανάπτυξη της βιομηχανίας και υποστήριξε κι άλλες πολιτικές του τόπου. Επομένως, ο τόπος χρωστά στη γεωργία και η κοινωνία πρέπει να επιστρέψει τα χρωστούμενα».

    «Οι ευκαιρίες» συνέχισε ο νέος υπουργός, «δεν τελείωσαν. Συνεχώς δημιουργούνται καινούργιες. Ευκαιρίες να μιλήσει ξανά ο κόσμος για τα αγροτικά μας προϊόντα», προσθέτοντας πως, στις σημερινές συνθήκες, στις «πλάτες» της γεωργικής διαδικασίας θα πρέπει να επιλυθούν κι άλλα προβλήματα. «Γνωρίζω τις δυσκολίες που περνά η διοικητική μηχανή. Γνωρίζω τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί τα τελευταία χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρουμε μπροστά στις νέες προκλήσεις» είπε ο κ. Τσαυτάρης.

    Η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας είναι η ευκαιρία να ορθοποδήσει η χώρα, γι' αυτό και χρειάζεται η συστράτευση όλων, δήλωσε, από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.

    [05] Το ΙΚΑ θα εισπράξει με τόκο όλα τα ποσά που καταβλήθηκαν σε μη δικαιούχους

    Εντόκως προς 5%, θα αναζητήσει στο εξής το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) κάθε παροχή (σύνταξη επίδομα κλπ) που καταβλήθηκε αχρεωστήτως, δηλαδή, χωρίς να τη δικαιούται ο ασφαλισμένος.

    Το ΙΚΑ θα «ζητήσει πίσω τα χρήματά του», και μάλιστα ανεξάρτητα με το αν διαπιστώνεται ή όχι δόλος από την πλευρά του ασφαλισμένου.

    Το έγγραφο που απέστειλε προς τις υπηρεσίες του Ιδρύματος, η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλιστικών Υπηρεσιών Χαρίκλεια Δοντάκη, επικαλείται νεότερη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας «η οποία δεν κάνει διάκριση μεταξύ καλόπιστης ή μη είσπραξης, αλλά αρκείται μόνο στο γεγονός της αχρεώστητης καταβολής προκειμένου να επιβάλει έντοκη αναζήτηση».

    [06] Σε τέσσερις μήνες θα παίρνουν σύνταξη όσοι βγαίνουν σε εφεδρεία

    Ενημερωτική εγκύκλιο για τη νομοθεσία που προβλέπει, ότι η διαδικασία της συνταξιοδότησης, των μονίμων υπαλλήλων και των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι εντάσσονται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εργασιακής εφεδρείας που οδηγεί σε συνταξιοδότηση, θα πρέπει να ολοκληρώνεται μέσα σε τέσσερις μήνες από την κατάθεση των δικαιολογητικών, εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών.

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι περιπτώσεις αυτές εξετάζονται κατά προτεραιότητα, για τον λόγο ότι οι ασφαλισμένοι αυτής της κατηγορίας, «βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική θέση ευρισκόμενοι σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εργασιακής εφεδρείας, καθώς επέρχεται μείωση των εισοδημάτων τους σε σχέση με άλλους υπαλλήλους, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται με την πλήρωση των προϋποθέσεων που προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις της γενικής συνταξιοδοτικής νομοθεσίας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 June 2012 - 14:30:31 UTC