Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πακέτο" πέντε μέτρων για την ενίσχυση της ανάπτυξης
  • [02] Όλη η Ελλάδα μία παρέα, για τον αγώνα της Εθνικής με τη Γερμανία
  • [03] Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Π. Μπιτσαξής
  • [04] "Θα ενεργήσουμε με σύνεση, αποφασιστικότητα και φαντασία", είπε ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκης
  • [05] Ο τουρισμός μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής για την έξοδο από την κρίση, σημείωσε η Όλ. Κεφαλογιάννη
  • [06] «Θα εργαστούμε» δήλωσε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευ. Λιβιεράτος
  • [07] Tριπλό άξονα προς το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών έθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας
  • [08] «Εθνικό μέτωπο» ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος
  • [09] Υπ. Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος: Διασφάλιση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας
  • [10] Τρεις άξονες πολιτικής από τον νέο υπουργό Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη
  • [11] Πολιτισμός και Παιδεία αποτελούν την κιβωτό του ελληνισμού, επισήμανε ο νέος υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος
  • [12] Στις 20 Ιουλίου η διακοπή του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό
  • [13] Κ. Μίχαλος: Η κυβέρνηση θα πρέπει να λειτουργήσει με ορίζοντα τετραετίας

  • [01] "Πακέτο" πέντε μέτρων για την ενίσχυση της ανάπτυξης

    "Πακέτο" πέντε μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας ανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στην τελετή παραλαβής του υπουργείου από τον υπηρεσιακό υπουργό Γ. Στουρνάρα.

    Ο υπουργός έθεσε τρεις προτεραιότητες για την επιστροφή στην ανάπτυξη: την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, την ενίσχυση της ρευστότητας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

    Για το "μέτωπο" της ρευστότητας, πέρα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που είναι αντικείμενο του υπουργείου Οικονομικών, οι πρωτοβουλίες που εξήγγειλε ο κ. Χατζηδάκης περιλαμβάνουν:

    - Ενεργότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Άμεσα ο κ. Χατζηδάκης θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της ΕτΕΠ Π. Σακελλάρη.

    - Δημιουργία ελληνικού επενδυτικού ταμείου με στήριξη των εταίρων.

    - Αναθεώρηση του αναπτυξιακού νόμου ο οποίος, όπως είπε ο υπουργός, βασίζεται σε φοροαπαλλαγές καθώς ψηφίστηκε σε άλλες συνθήκες ενώ σήμερα δεν υπάρχει κερδοφορία.

    - Αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του ΕΤΕΑΝ (Ταμείο Επιχειρηματικότητας).

    - Επιτάχυνση της απορρόφησης των Κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ.

    [02] Όλη η Ελλάδα μία παρέα, για τον αγώνα της Εθνικής με τη Γερμανία

    Ο μεγάλος αγώνας που όλοι περιμένουν αρχίζει σήμερα στις 21.45, οπότε και θα αναμετρηθεί η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας μ? αυτήν της Γερμανίας. Ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και καταγωγής, οι Έλληνες αναμένεται να «καρφωθούν» με αγωνία στις οθόνες των τηλεοράσεών τους, μετατρέποντας ολόκληρη την χώρα σε μία μεγάλη παρέα. Πίτσες, σουβλάκια, μπίρες, αναψυκτικά τα απαραίτητα για τη χαλάρωση της παρέας πριν και κατά τον αγώνα και τα «αίματα είναι έτοιμα να ανάψουν» με το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή.

    «Συνήθως δεν βλέπω πολύ μπάλα, αλλά τώρα νομίζω ότι θα κάνουμε μία εξαίρεση. Και ας έχω πολλή δουλειά. Αν και δεν έχουμε κανονίσει ακόμα για σίγουρα, το πιο πιθανόν είναι ότι θα μαζευτούμε κατά τις 20.45 και θα παραγγείλουμε σουβλάκια. Ευκαιρία να ξαναδώ τα παιδιά αλλά και να χαρούμε για την εθνική μας», υπογραμμίζει στο ΑΜΠΕ ο Σταυρόνικος Παναγόπουλος, 31 ετών.

    [03] Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Π. Μπιτσαξής

    Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, απέστειλε την παρακάτω επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και στον υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο:

    «Ο κύκλος μου στην γενική γραμματεία Αθλητισμού ολοκληρώθηκε. Παραιτούμαι από τη θέση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού και προς αποφυγήν οποιασδήποτε δημόσιας παρερμηνείας, η απόφασή μου αυτή είναι αμετάκλητη. Στηρίζω, όπως η πλειονότητα των Ελλήνων, την κυβέρνηση συνεργασίας, που προέκυψε από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 και ελπίζω να είναι κυβέρνηση που θα δώσει λύσεις. Θα είμαι στη διάθεση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη και του νέου γενικού γραμματέα Αθλητισμού για πλήρη και σε βάθος ενημέρωση για όλα τα θέματα της γενικής γραμματείας Αθλητισμού, ώστε να μην παρατηρηθεί το οποιοδήποτε κενό».

    [04] "Θα ενεργήσουμε με σύνεση, αποφασιστικότητα και φαντασία", είπε ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκης

    «Αναλαμβάνω το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των περιστάσεων, της βαριάς ευθύνης που επωμίζομαι απέναντι στον τόπο, στον ελληνικό λαό, κυρίως όμως απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους και στην ελληνική διοίκηση, απ' την καλή, χρηστή και αποτελεσματική λειτουργία της οποίας εξαρτάται εν πολλοίς, το μέλλον αυτού του τόπου» τόνισε ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνης Μανιτάκης, παραλαμβάνοντας σήμερα το υπουργείο από τον υπηρεσιακό υπουργό Παύλο Αποστολίδη.

    Ο κ. Μανιτάκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, σημειώνοντας: «Προσβλέπουμε στη συνεργασία μαζί τους με στόχο την ενδυνάμωση της διοικητικής μας ικανότητας για τη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής δημόσιας διοίκησης».

    Τόνισε δε ότι «θα αξιοποιηθούν όλες οι προσπάθειες και θα σεβαστούμε τη διοικητική νομιμότητα» και συμπλήρωσε:«Θα πραγματοποιήσουμε μελετημένες και προσεγμένες τομές και ρήξεις».

    Επίσης, ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης άνοιξε την πόρτα του διαλόγου, σημειώνοντας: «Θα ενεργήσουμε με σύνεση, αποφασιστικότητα και φαντασία, θα ακούμε, θα μελετούμε και συνεννοούμαστε. Θα αποφασίζουμε με διαφάνεια και μετά από καλόπιστο και υπεύθυνο διάλογο».

    [05] Ο τουρισμός μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής για την έξοδο από την κρίση, σημείωσε η Όλ. Κεφαλογιάννη

    Την πεποίθηση ότι ο Τουρισμός μπορεί να αναδειχθεί σε κεντρικό πυλώνα της οικονομικής πολιτικής και πρωταγωνιστής για την έξοδο της χώρας από την κρίση, διατύπωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά την τελετή παραλαβής τού νέου, αυτόνομου πλέον, υπουργείου.

    Παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την Τατιάνα Καραπαναγιώτη, η νέα υπουργός σημείωσε ότι θα υπάρξει συλλογική προσπάθεια, διευκρινίζοντας ότι μεμονωμένες ενέργειες δεν προωθούν τον Τουρισμό.

    Δίνοντας το στίγμα των προθέσεών της, η νέα υπουργός υπογράμμισε ότι κατεύθυνση είναι η αποκατάσταση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό με στόχο, μεταξύ άλλων, την αποτελεσματική διαχείριση των κρίσεων. Η Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για έκτακτο σχέδιο άμεσης ενεργοποίησης (πρόγραμμα εκατό ημερών) σημειώνοντας «ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οι συνθήκες επιβάλλουν έργα και όχι λόγια», επισήμανε.

    [06] «Θα εργαστούμε» δήλωσε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευ. Λιβιεράτος

    «Η πατρίδα βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση [...]. Θα εργαστούμε». Με αυτές τις φράσεις ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθηγητής Γαιωδαισίας και Χαρτογραφίας του ΑΠΘ, Ευάγγελος Λιβιεράτος, εξέφρασε τη δέσμευσή του για σκληρή δουλειά προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των πολιτικών του υπουργείου, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του ΥΠΕΚΑ από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό, πρύτανη του Παντείου, Γρηγόρη Τσάλτα, η οποία διεξήχθη σε κλίμα συναδελφικότητας και αμοιβαίας εκτίμησης μεταξύ των δύο πανεπιστημιακών.

    Στο έργο του υπουργείου «τεράστιο ρόλο παίζει ο άνθρωπος» ανέφερε ο νέος υπουργός και έκανε λόγο για υπουργείο πολυσχιδές και με πολλές επικαλύψεις με άλλα υπουργεία.

    [07] Tριπλό άξονα προς το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών έθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας

    Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και η πάταξη της λαθρομετανάστευσης, σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες και την ΕΕ και η επίλυση των υπηρεσιακών προβλημάτων των αστυνομικών, θα είναι οι κύριοι άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, όπως ο ίδιος τους προσδιόρισε κατά την παραλαβή του υπουργείου από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό, Ελ. Οικονόμου.

    Ο κ. Οικονόμου, κατά την παράδοση του υπουργείου, έκανε απολογισμό της διαδρομής του στην ηγεσία της ΕΛΑΣ και στο υπουργείο και κάλεσε τους συνεργάτες του να συνεχίσουν να υπηρετούν τα ιδανικά της Δημοκρατίας «με το ίδιο σθένος, τον ίδιο ζήλο και με αποφασιστικότητα».

    [08] «Εθνικό μέτωπο» ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος

    Την ανάγκη ενός «εθνικού μετώπου» για την ανάκτηση του κύρους της χώρας μας, επισήμανε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην τελετή παραλαβής του υπουργείου από τον προκάτοχό του πρέσβη Π. Μολυβιάτη, παρατηρώντας πως «είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός, ότι το υπουργείο Εξωτερικών έχει μια παράδοση εθνικής συνεννόησης, καθώς έχει δώσει λαμπρά δείγματα γραφής στη χάραξη εθνικής πολιτικής».

    Ο κ. Αβραμόπουλος ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τους αρχηγούς Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη για την επιλογή του προσώπου του, υπογράμμισε πως έχει πλήρη επίγνωση της «εθνικής σημασίας» του ρόλου που αναλαμβάνει «στην καρδιά μιας μεγάλης και δύσκολης κρίσης» που άφησε τη χώρα μας «τραυματισμένη και αδίκως προσβεβλημένη». Διαβεβαίωσε δε πως παρά τις «αντίξοες δημοσιονομικές συνθήκες, θα αναλώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τα εθνικά μας δίκαια και την προώθηση των θέσεών μας με αυτοπεποίθηση, σχέδιο και οργάνωση».

    Ο υπουργός Εξωτερικών στη σύντομη ομιλία του μνημόνευσε το Κυπριακό ?ως ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί κατά «δίκαιο, σταθερό και βιώσιμο τρόπο»- και διαβεβαίωσε τους εργαζομένους του υπουργείου Εξωτερικών ότι θα εργαστεί για την «αποκατάσταση των αδικιών, ώστε να διασφαλιστεί μια αξιοπρεπής διαβίωση» των διπλωματικών εκπροσώπων της χώρας μας.

    Ο απερχόμενος υπουργός πρέσβης Π. Μολυβιάτης εκφράζοντας στον διάδοχό του την «εκτίμησή του και την αγάπη του», σημείωσε ότι ο κ. Αβραμόπουλος επανέρχεται «σ΄ έναν γνώριμο χώρο, όπου έχει τις ρίζες του και τον οποίο ποτέ δεν ξέχασε». Επισημαίνοντας εξάλλου τη δυσκολία της συγκυρίας, ο κ. Μολυβιάτης τόνισε πως «η ισχυρή διεθνής θέση μιας χώρας είναι προϋπόθεση για την άσκηση μιας αποτελεσματικής εξωτερικής πολιτικής» και σημείωσε πως ο κ. Αβραμόπουλος αγαπά τις προκλήσεις, καθώς όπως είχε παλαιότερα δηλώσει «είναι πάντα για τα δύσκολα».

    [09] Υπ. Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος: Διασφάλιση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας

    Τη διασφάλιση και ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας, τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και τη συνέχιση της κοινωνικής προσφοράς του στρατεύματος προς τον ελληνικό λαό, έθεσε ως προτεραιότητες ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, παραλαμβάνοντας τα καθήκοντα από τον απελθόντα υπηρεσιακό υπουργό Φραγκούλη Φράγκο, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε, επίσης, συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η χώρα θα καταφέρει να ανασυγκροτηθεί. «Θα ξαναδώσουμε χαρά στον ελληνικό λαό», ανέφερε.

    Τόσο ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας όσο και ο απελθών, διαπίστωσαν ότι το φρόνημα και το ηθικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει υψηλό και είναι αποσυνδεδεμένο από τα «οποιαδήποτε δικαιολογημένα παράπονά τους», που απορρέουν από τις οριζόντιες περικοπές των μισθών.

    Και οι δύο επανέλαβαν ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για οιαδήποτε παραχώρηση σε θέματα εδαφικής κυριαρχίας, ή διολίσθηση σε θέματα γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε η οικονομική κρίση να μην περάσει στις Ένοπλες Δυνάμεις να μη γίνει εθνική κρίση, διότι «τα πλήγματα σε θέματα εθνικής κυριαρχίας πολύ δύσκολα θεραπεύονται».

    [10] Τρεις άξονες πολιτικής από τον νέο υπουργό Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη

    Με ανταλλαγή αμοιβαίων φιλοφρονήσεων έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών η παράδοση-παραλαβή του χαρτοφυλακίου του υπουργείου. Ο απερχόμενος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στους κ.κ. Στυλιανίδη και Αθανασίου και επαίνεσε επανειλημμένως το ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου και τον γενικό γραμματέα.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Ευρ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στις τρεις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής του. Αυτές, όπως είπε, θα είναι η διαμόρφωση μιας σύγχρονης Πολιτείας με εκσυγχρονισμένη δημόσια διοίκηση, η δημιουργία ισχυρής Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα έχει στο επίκεντρο τον πολίτη και διαμόρφωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας σύμφωνα με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο ώστε να παύσει η χώρα να είναι αποθήκη ψυχών.

    [11] Πολιτισμός και Παιδεία αποτελούν την κιβωτό του ελληνισμού, επισήμανε ο νέος υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος

    Το έργο του νέου υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, είναι δυσκολότερο λόγω της συνένωσης των δύο υπουργείων και λόγω του μεγάλου αριθμού προσωπικού και υπηρεσιών- αυτά τα δύο υπουργεία, όμως, είναι ψυχή και καρδιά της Ελλάδας, επισήμανε, μεταξύ άλλων, η απελθούσα υπηρεσιακή υπουργός Ευφροσύνη Κιάου, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας, που πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα τελετών.

    «Στο σύντομο πέρασμά μου από το υπουργείο προσπάθησα να αντιμετωπίσω τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που ανέκυψαν. Τώρα παραλαμβάνετε για τα μεγάλα», προσέθεσε η κ. Κιάου.

    Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κ. Αρβανιτόπουλος απευθύνθηκε προς τους υπαλλήλους του υπουργείου λέγοντας «χαίρομαι που σας ξαναβλέπω. Είχαμε αγαστή συνεργασία και ελπίζω να συνεχιστεί» και ευχαρίστησε «δημόσια την υπουργό γιατί πράγματι στη διάρκεια της υπηρεσιακής αυτής κυβέρνησης δεν υπήρξε υπουργός που απλώς αντιμετώπισε τα προβλήματα αλλά έσκυψε πάνω σ΄ αυτά και γι αυτό κάνει το έργο μας ευκολότερο».

    [12] Στις 20 Ιουλίου η διακοπή του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό

    Μετατίθεται η ημερομηνία διακοπής του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος από το Κέντρο Εκπομπής «Υμηττός», καθώς οι πρακτικές δυσκολίες που προέκυψαν, λόγω της επαναληπτικής εκλογικής διαδικασίας, κατέστησαν αδύνατη τη διακοπή του αναλογικού σήματος στις 6 Ιουλίου 2012, όπως είχε αρχικά οριστεί.

    Στις 20 Ιουλίου, τα δημόσια κανάλια εθνικής εμβέλειας εκτός των ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, και τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας θα κλείσουν το αναλογικό τους σήμα από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός» και θα εκπέμπουν, πλέον, μόνο ψηφιακά.

    Οι ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 θα κλείσουν το αναλογικό τους σήμα και θα εκπέμπουν μόνο ψηφιακά, με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων 2012, στις 17 Αυγούστου 2012. Από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός» εκπέμπεται ήδη ψηφιακό σήμα.

    [13] Κ. Μίχαλος: Η κυβέρνηση θα πρέπει να λειτουργήσει με ορίζοντα τετραετίας

    "Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αγνοήσει, εν όψει και των δύσκολων διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και δανειστές μας, ότι η θετική ψήφος των Ελλήνων πολιτών στα κόμματα που δηλώνουν φιλοευρωπαϊκά, δεν σημαίνει αποδοχή του μνημονίου όπως αυτό εφαρμόστηκε τα τελευταία δύο χρόνια. Σημαίνει εντολή για σοβαρή και υπεύθυνη διαπραγμάτευση, με βασικά προτάγματα τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, την αποκατάσταση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης".

    Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε σημερινή δήλωσή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή τον σχηματισμό της κυβέρνησης.

    Τονίζει ακόμη ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να λειτουργήσει με ορίζοντα τετραετίας, γεγονός που προϋποθέτει ότι θα έχει ουσιαστική στήριξη από τα συμμετέχοντα κόμματα. "Το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα είναι ένα σχήμα το οποίο θα υπονομεύεται από τις ίδιες τις δυνάμεις που το στηρίζουν, ή που θα εξαντλείται σε ατελείωτες διαπραγματεύσεις και παζάρια, προκειμένου να λάβει -πόσο μάλλον να υλοποιήσει- ακόμα και την παραμικρή απόφαση", αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 June 2012 - 10:30:31 UTC