Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβέρνηση τετραετίας
  • [02] Στους κορυφαίους του EURO 2012 ο Κυριάκος Παπαδόπουλος
  • [03] Ανεξάρτητοι Έλληνες: "Μνημονιακή" η νέα κυβέρνηση
  • [04] ΚΚΕ: Η νέα συγκυβέρνηση θα φορτώσει στον λαό την καπιταλιστική κρίση
  • [05] Η ΕΚΤ θα χαλαρώσει τα κριτήρια των εγγυήσεων δανεισμού τραπεζών
  • [06] Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Συρία
  • [07] Τον σχηματισμο κυβέρνησης στην Ελλάδα χαιρετίζει ο Γκ. Βεστερβέλε
  • [08] Η νορβηγική εισαγγελία ζήτησε τον εγκλεισμό του Μπράιβικ σε ψυχιατρική κλινική

  • [01] Κυβέρνηση τετραετίας

    Πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα, όπως ορίζει το Σύνταγμα, θα έχει η νέα κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αναφέρεται σε κείμενο με τίτλο «Διακήρυξη Κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης», που δόθηκε στη δημοσιότητα μαζί με την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.

    Στη διακήρυξη προστίθεται ότι «στόχος της είναι να αντιμετωπίσει την κρίση, να ανοίξει τον δρόμο της ανάπτυξης και να αναθεωρήσει όρους της Δανειακής Σύμβασης (Μνημονίου) χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ούτε την παραμονή της στο ευρώ».

    Επισημαίνεται ακόμη ότι «δεν αποτελείται από "φέουδα" κομματικών επιρροών, θα λειτουργεί ενιαία, θα στηρίζεται στη διαφάνεια, στις προγραμματικές συμφωνίες των κομμάτων που την στηρίζουν και στη στελέχωση όλου του διοικητικού μηχανισμού με αξιοκρατικά κριτήρια».

    [02] Στους κορυφαίους του EURO 2012 ο Κυριάκος Παπαδόπουλος

    «Κλέβει καρδιές» ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στου EURO 2012! Η χορηγός εταιρία που βραβεύει τους MVP κάθε αγώνα, συμπεριλαμβάνει το νεαρό αμυντικό στους κορυφαίους του τουρνουά. Σε ανάλυση που δημοσιεύεται στο επίσημο site της διοργάνωσης, αναφέρονται οι -κατά την εκτίμηση της εταιρίας- κορυφαίοι των οκτώ ομάδων που έχουν προκριθεί στους προημιτελικούς και ο Παπαδόπουλος είναι ο παίκτης που ξεχωρίζει από την Ελλάδα. «Ρίχτηκε απευθείας στα βαθειά στον εναρκτήριο αγώνα, μετά τον τραυματισμό του συνονόματου, Αβραάμ και ο 20χρονος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Δυνατός, γρήγορος και παθιασμένος, ο κεντρικός μπακ της Σάλκε είναι η επιτομή της αμυντικής νοοτροπίας της ομάδας του και η μόνη κηλίδα στην άψογη παρουσία του, είναι το πρώτο εξάλεπτο του αγώνα με την Τσεχία», γράφει χαρακτηριστικά.

    [03] Ανεξάρτητοι Έλληνες: "Μνημονιακή" η νέα κυβέρνηση

    Σκληρή ήταν η πρώτη αντίδραση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την κυβέρνηση που σχηματίστηκε σήμερα, την οποία χαρακτηρίζουν «μνημονιακή», και δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν να συνεχίσουν «το προσυμφωνημένο σχέδιο παράδοσης της Ελλάδας στη Νέα Τάξη Πραγμάτων» όπως υποστηρίζουν.

    «Η Ελλάδα δυστυχώς απέκτησε μια νέα μνημονιακή κυβέρνηση, και την απαρτίζουν υπογράψαντες επιστολές και ψηφίσαντες Μνημόνια και επαχθείς και επονείδιστες Δανειακές Συμβάσεις, εκχωρώντας την Εθνική Κυριαρχία της χώρας» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

    [04] ΚΚΕ: Η νέα συγκυβέρνηση θα φορτώσει στον λαό την καπιταλιστική κρίση

    «Η νέα συγκυβέρνηση είναι δεσμευμένη απέναντι στην ΕΕ και την ελληνική πλουτοκρατία να φορτώσει στον λαό την καπιταλιστική κρίση. Η αναδιαπραγμάτευση δεν γίνεται για να προστατεύσει τον λαό από την καπιταλιστική κρίση. Μόνο η λαϊκή συσπείρωση και πάλη μπορεί να παρεμποδίζει, να ανατρέπει αντιλαϊκά μέτρα» επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

    [05] Η ΕΚΤ θα χαλαρώσει τα κριτήρια των εγγυήσεων δανεισμού τραπεζών

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προτίθεται να μειώσει τα κριτήριά της σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις που ζητεί από τις τράπεζες στην ευρωζώνη προκειμένου να τις δανείζει, "κίνηση που ασφαλώς θα εξυπηρετήσει τις ισπανικές τράπεζες", επισήμανε χρηματοπιστωτική πηγή της Φρανκφούρτης, μιλώντας ανώνυμα σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Όπως ανέφερε η πηγή, η σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΕΚΤ "πρόκειται να κοινοποιηθεί αύριο Παρασκευή".

    [06] Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Συρία

    Οι επιχειρήσεις καταστολής και οι μάχες στη Συρία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 93 ανθρώπους σήμερα, καθώς ο στρατός βομβάρδισε με σφοδρότητα πολλά προπύργια των ανταρτών όπως τη Χομς, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, και την Ντεράα στο νότο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Τουλάχιστον 52 άμαχοι, 38 στρατιώτες και τρεις αντάρτες σκοτώθηκαν, την επομένη μιας επίσης αιματηρής ημέρας με πάνω από 100 νεκρούς, εκ των οποίων οι 53 ήταν άμαχοι.

    [07] Τον σχηματισμο κυβέρνησης στην Ελλάδα χαιρετίζει ο Γκ. Βεστερβέλε

    Την άμεση συμφωνία για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού στην Ελλάδα χαιρέτισε με δήλωσή του, νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, επισημαίνοντας ότι «αυτό αποδεικνύει ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις στην Ελλάδα αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης».

    Ο κ. Βεστερβέλε τόνισε ακόμη ότι οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις κόστισαν πολύτιμο χρόνο και πρόσθεσε ότι «για τον λόγο αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό να πραγματοποιηθεί άμεσα η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και του εκσυγχρονισμού της χώρας».

    [08] Η νορβηγική εισαγγελία ζήτησε τον εγκλεισμό του Μπράιβικ σε ψυχιατρική κλινική

    Η νορβηγική εισαγγελία ζήτησε σήμερα τον εγκλεισμό του Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ σε ψυχιατρική κλινική, καθώς εκτιμά ότι είναι ψυχωτικός και δεν ήταν ποινικά υπεύθυνος όταν δολοφόνησε 77 ανθρώπους πέρυσι τον Νοέμβριο στη Νορβηγία.

    Αν οι δικαστές καταλήξουν σε διαφορετικό συμπέρασμα όσον αφορά την ψυχική υγεία του Μπράιβικ, η εισαγγελία πρότεινε να καταδικαστεί σε ασφαλιστική κράτηση 21 ετών, γεγονός που σημαίνει ότι αφού εκτίσει ποινή κάθειρξης 21 ετών θα κρατείται σε ένα κοινωνικό-ιατρικό-δικαστικό κέντρο για όσο διάστημα θεωρείται επικίνδυνος, επεσήμανε ο εισαγγελέας Σβέιν Χόλντερ.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 June 2012 - 16:30:30 UTC