Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη των τριών αρχηγών, ενόψει του Eurogroup
  • [02] Η κυβέρνηση Ομπάμα προσβλέπει σε συνεργασία με τον Αντ. Σαμαρά
  • [03] H Α. Μέρκελ προσκάλεσε τον Αντ. Σαμαρά στο Βερολίνο
  • [04] Μπερλουσκόνι: Δεν είναι ύβρις να βγούμε από το ευρώ

  • [01] Σύσκεψη των τριών αρχηγών, ενόψει του Eurogroup

    Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των προέδρων του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη με τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά και τον, κατά πληροφορίες, προοριζόμενο για το ίδιο αξίωμα στη νέα κυβέρνηση, Βασίλη Ράπανο, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup.

    Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ο νυν υπουργός κ. Ζανιάς.

    Στην προσεχή σύνοδο κορυφής της ΕΕ, την επόμενη εβδομάδα, εκτός από τον κ. Σαμαρά, θα μεταβούν στις Βρυξέλλες και οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, προκειμένου να ενισχύσουν με δικές τους επαφές με τα συγγενικά τους κόμματα την προσπάθεια διαπραγμάτευσης της χώρας.

    Εξάλλου, ξεκίνησε, εκ νέου, λίγο μετά της 7 το απόγευμα, η διαπραγμάτευση των αντιπροσωπειών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την ολοκλήρωση της προγραμματικής συμφωνίας της νέας κυβέρνησης.

    [02] Η κυβέρνηση Ομπάμα προσβλέπει σε συνεργασία με τον Αντ. Σαμαρά

    «Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με το νέο πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά», δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχολιάζοντας το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα.

    Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι «ενθαρρύνουμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και θα καθιστούν την Ελλάδα πιο ελκυστική για επενδύσεις».

    Τέλος, υπογράμμισε ότι «ο πρόεδρος Ομπάμα και άλλοι ηγέτες του κόσμου έχουν πει ότι πιστεύουν πως είναι προς το συμφέρον όλων για την Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη και να σεβαστεί τη δέσμευσή της για τις μεταρρυθμίσεις».

    Διπλωματικές πηγές στην αμερικανική πρωτεύουσα εκτιμούν ότι σύντομα ενδέχεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Ομπάμα με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, με τον Αμερικανό ηγέτη να εκφράζει την στήριξή του στο νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας και στις προσπάθειες που θα καταβάλλει για ανάπτυξη και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

    [03] H Α. Μέρκελ προσκάλεσε τον Αντ. Σαμαρά στο Βερολίνο

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του και να του απευθύνει πρόσκληση να επισκεφθεί το Βερολίνο.

    Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, η κυρία Μέρκελ ευχήθηκε στον κ. Σαμαρά «καλή τύχη και καλή επιτυχία για το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του».

    Ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε ακόμη ότι «η καγκελάριος ελπίζει σε μια καλή συνεργασία με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το Βερολίνο».

    [04] Μπερλουσκόνι: Δεν είναι ύβρις να βγούμε από το ευρώ

    «Δεν νομίζω ότι είναι ύβρις να βγούμε από το ευρώ, ώστε να προχωρήσουμε σε ανταγωνιστική υποτίμηση», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συμμετέχοντας σε παρουσίαση βιβλίου στην Ρώμη.

    Ο Μπερλουσκόνι διερωτήθηκε: «Τι θα συμβεί αν η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα επιστρέψουν στο νόμισμά τους; Μπορεί να χαθεί μέρος του πλούτου, αλλά εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω το γιατί».

    Σύμφωνα με τον "Καβαλιέρε" «πρέπει να ασκηθεί πίεση ώστε η Γερμανία να μαλακώσει τις θέσεις της, και η Ευρώπη να μην αποσυντεθεί».

    «Η σημερινή πολιτική λιτότητας της Γερμανίας, δηλητηριάζει την οικονομία», ανέφερε ο Μπερλουσκόνι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 June 2012 - 18:30:28 UTC