Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: «Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει ενεργά την κυβέρνηση»
  • [02] Η Ελλάδα και η κρίση του ευρώ «στο τραπέζι» της G20
  • [03] Παραιτήθηκε από την ηγεσία της Δράσης ο Στέφανος Μάνος
  • [04] Ο Χρήστος Ζώης νέος εκπρόσωπος Τύπου των "Ανεξάρτητων Ελλήνων"

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: «Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει ενεργά την κυβέρνηση»

    «Μπορεί να γίνει κυβέρνηση μέχρι αύριο το μεσημέρι. Το ΠΑΣΟΚ θα τη στηρίξει ενεργά», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος. Νωρίτερα, είχε ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να συμμετέχει στην κυβέρνηση που αναμένεται να σχηματιστεί απόψε ή αύριο, με κοινοβουλευτικά του στελέχη ή πρώην υπουργούς.

    «Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθιστά πλέον μόνη πρακτική λύση κυβέρνηση το σχηματισμό κυβέρνησης με τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σχηματιστεί το ταχύτερο, προσθέτοντας ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα αυτό μπορεί να επιτευχθεί έως αύριο το μεσημέρι.

    Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ κινήθηκε πάντα με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον και κατέλαβε πολύ υψηλό εκλογικό κόστος γι' αυτό και πρόσθεσε ότι με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα ο ίδιος είχε πει ότι πρέπει να μετέχουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

    «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ακολουθήσει τακτικές άλλων, δεν θα είναι συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση και αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση, θα στηρίξει την κυβέρνηση ειλικρινά και θα μετάσχει σε αυτήν με τρόπο που είναι ο πιο ωφέλιμος για την αποτελεσματική λειτουργία της και την αξιοπιστία της απέναντι στην κοινωνία».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεδριάσει αύριο στις 10 το πρωί, υπό την προεδρία του κ. Βενιζέλου η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

    Κατηγορηματική άρνηση Τσίπρα για συμμετοχή σε διαπραγματευτική ομάδα

    Για αλλεπάλληλες πολιτικές «μπλόφες» που δεν έχουν κανένα πολιτικό περιεχόμενο και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη, κάνουν λόγο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου να συγκροτηθεί διαπραγματευτική ομάδα με τη συμμετοχή των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση και του Αλέξη Τσίπρα για να συζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

    [02] Η Ελλάδα και η κρίση του ευρώ «στο τραπέζι» της G20

    Η κατάσταση στην Ελλάδα και η κρίση του ευρώ βρίσκονται στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής των G20 στο Μεξικό. Ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρ. Ολάντ, μιλώνταςστους δημοσιογράφους τόνισε ότιη ευρωζώνη χρειάζεται να βρει τις δικές της λύσεις για την επίλυση της κρίσης του χρέους της κι όχι να αναζητήσει εξωτερική βοήθεια. Εξάλλου,

    δήλωσε πως «είναι απαράδεκτο να είναι αναγκασμένες η Ιταλία και η Ισπανία να δανείζονται από τις αγορές με επιτόκια που φθάνουν το 7%».

    Ο ίδιος τόνισε πως «η μεγάλη υπόθεση της Ευρώπης είναι να τρέξει γρήγορα σε αυτήν την συνεχή κούρσα μεταξύ γεγονότων, κερδοσκοπίας και πολιτικών αποφάσεων. Οι πολιτικές αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται πιο γρήγορα», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

    Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μ. Μόντι, δήλωσε ότι«τις επόμενες δέκα ημέρες η Ευρώπη θα πάρει αποφάσεις για την κρίση. Καθένας από εμάς, κινείται σαν ένα Gps, λαμβάνοντας συνεχώς μια νέα θέση. Ένα σημαντικό ραντεβού για την προσέγγιση των αποφάσεων αυτών, θα είναι η τετραμερής συνάντηση Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας στις 22 του μηνός, στην Ρώμη», πρόσθεσε.

    Την έκκλησή της για «περισσότερη Ευρώπη»και συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαίων επανέλαβε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Αγγ. Μέρκελ.Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο διεθνές εμπόριο και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, διευκρίνισε η καγκελάριος της Γερμανίας. "Χρειαζόμαστε περισσότερες ελεύθερες συναλλαγές και έναν πιο εντατικό αγώνα κατά του προστατευτισμού", συνέχισε, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα "αμφιλεγόμενο" θέμα.

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εκτίμησε χθες ότι το αποτέλεσμα των ελληνικών βουλευτικών εκλογών δίνει μια "θετική" προοπτική σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

    [03] Παραιτήθηκε από την ηγεσία της Δράσης ο Στέφανος Μάνος

    Την παραίτησή του από την ηγεσία της Δράσης, υπέβαλε το απόγευμα στην Κεντρική Επιστροπή του κόμματος, ο Στέφανος Μάνος. Σε επιστολή που έστειλε στα μέλη και του φίλους του κόμματός του, ο κ. Μάνος αναφέρει ότι η Δράση «είναι η παράπλευρη απώλεια» της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του της 6ης Μαΐου, στη ΝΔ, προκειμένου να αποτραπεί η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα.

    «Ήδη, πολύ πριν από τις εκλογές είχα καταστήσει σαφές ότι καθήκον μας είναι να στηρίξουμε την μετεκλογική κυβέρνηση. Διότι ο τόπος δεν αντέχει άλλες εκλογές. Έτσι, παρά τις όποιες διαφορές μας, θα στηρίξουμε - με τις λιγοστές μας δυνάμεις - την κυβέρνηση Σαμαρά. Όσο πιο μεταρρυθμιστική είναι η κυβέρνησή του, τόσο θερμότερη θα είναι η υποστήριξή μας» αναφέρει.

    [04] Ο Χρήστος Ζώης νέος εκπρόσωπος Τύπου των "Ανεξάρτητων Ελλήνων"

    Σε αλλαγές στο κόμμα του, οι οποίες θα ολοκληρωθούν τις προσεχείς ημέρες μετά την ορκωμοσία των βουλευτών, προχώρησε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, τοποθετώντας νέο εκπρόσωπο Τύπου τον πρώην υφυπουργό και βουλευτή Χρήστο Ζώη, ο οποίος δεν εξελέγη στη Λάρισα, εξαιτίας του εκλογικού συστήματος.

    Ο έως τώρα εκπρόσωπος Τύπου Τέρενς Κουίκ θα αναλάβει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος, πλαισιωμένος, κατά πληροφορίες, από δυο ακόμη βουλευτές, με επικρατέστερους τον Βασίλη Καπερνάρο και την Έλενα Κουντουρά, ενώ γραμματέας της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων παραμένει ο Κώστας Μαρκόπουλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 June 2012 - 18:30:36 UTC