Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει αύριο η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευ. Βενιζέλο
  • [02] Ο φετινός Μάιος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός στην ιστορία της Γης
  • [03] Συλλυπητήρια Π. Μπιτσαξή για το θάνατο του Αλκέτα Παναγούλια
  • [04] Η "μισητή" μας Bild γίνεται 60 ετών
  • [05] Σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης προχωρεί το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
  • [06] Δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο Μνημόνιο, διαμηνύει ο Γιούνκερ
  • [07] Συνεδριάζει η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ στις 19.00
  • [08] Οι φαρμακοποιοί της Πελοποννήσου ξεκίνησαν την χορήγηση φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
  • [09] Αρώνια: το φαρμακευτικό φυτό που κατακτά τους Έλληνες αγρότες
  • [10] Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς ο Ίβκοβιτς

  • [01] Συνεδριάζει αύριο η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευ. Βενιζέλο

    Το ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να συμμετέχει στην κυβέρνηση που αναμένεται να σχηματιστεί απόψε ή αύριο, με κοινοβουλευτικά του στελέχη ή πρώην υπουργούς. Αυτή την εντύπωση αποκόμισαν οι βουλευτές του Κινήματος, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Όπως φάνηκε, πάντως, στη χθεσινή συνεδρίαση της στενής ομάδας στελεχών την οποία έχει συγκροτήσει ο κ. Βενιζέλος υπάρχουν στελέχη τα οποία διαφωνούν με τη θέση αυτή. Η τελική θέση του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να διευκρινιστεί σήμερα μέχρι το βράδυ, καθώς θα συνεδριάσει και πάλι η ομάδα των «επτά» (Κ.Σκανδαλίδης, Μ.Ανδρουλάκης, Α.Διαμαντοπούλου,Μ.Χρυσοχοϊδης, Αν.Λοβέρδος, Π.Ευθυμίου και Ν. Ανδρουλάκης), υπό τον κ. Βενιζέλο.

    Οι εξελίξεις δεν αποκλείεται να επιταχυνθούν και απόψε να υπάρξει συνάντηση των Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη, κάτι που δεν απέκλειε η Ιπποκράτους. Οι πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δίνει μεγάλο βάρος στη συγκρότηση διαπραγματευτικής ομάδας, η οποία θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους κοινοτικούς εταίρους.

    Αύριο, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θα συνεδριάσει στις 10 το πρωί, υπό την προεδρία του κ. Βενιζέλου η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

    [02] Ο φετινός Μάιος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός στην ιστορία της Γης

    Η συνδυασμένη μέση παγκόσμια θερμοκρασία τον Μάιο του 2012, σε ξηρά και ωκεανούς, ήταν η δεύτερη υψηλότερη από το 1880, όταν άρχισαν να τηρούνται τα σχετικά μετεωρολογικά αρχεία, ενώ ειδικότερα στην ξηρά ο φετινός Μάιος ήταν ο πιο θερμός στη Γη μέχρι σήμερα. Ακόμα, σύμφωνα με την Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ, ο φετινός υπήρξε ο 36ος συνεχόμενος Μάιος στη διάρκεια του οποίου η θερμοκρασία του πλανήτη ήταν πάνω από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα.

    Οι περισσότερες περιοχές της Γης γνώρισαν μηνιαίες θερμοκρασίες αρκετά υψηλότερες από τον διαχρονικό μέσο όρο, κάτι που αφορούσε το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και της βόρειας Αμερικής, την Ασία, τη βόρεια Αφρική κ.α. Μόνο η Αυστραλία, η Αλάσκα και κάποια μέρη της Β. Αμερικής ήσαν σημαντικά πιο κρύα από το μέσο όρο. Η συνδυασμένη επιφανειακή μέση παγκόσμια θερμοκρασία στη ξηρά και τη θάλασσα τον Μάιο φέτος ήταν 15,46 βαθμούς Κελσίου, κατά 0,66 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο του προηγούμενου αιώνα. Ο τελευταίος Μάιος που η παγκόσμια θερμοκρασία βρισκόταν κάτω από τον διαχρονικό μέσο όρο, ήταν το 1976.

    [03] Συλλυπητήρια Π. Μπιτσαξή για το θάνατο του Αλκέτα Παναγούλια

    Εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Αλκέτα Παναγούλια. «Ο Αλκέτας Παναγούλιας υπήρξε προπονητής σύμβολο της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Η απώλειά του προκαλεί συγκίνηση στους πολίτες και τον κόσμο του Αθλητισμού», αναφέρει ο κ. Μπιτσαξής για τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή.

    [04] Η "μισητή" μας Bild γίνεται 60 ετών

    Η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στην Ευρώπη, η γερμανική Bild, ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να στείλει σε όλα τα νοικοκυριά της χώρας ένα αντίτυπο της ειδικής της έκδοσης που θα κυκλοφορήσει με την ευκαιρία του εορτασμού των 60 ετών της εφημερίδας.

    OΤομπίας Φρέλιχ, εκπρόσωπος της Bild, δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για την ειδική αυτή έκδοση, που θα διανεμηθεί δωρεάν σε περισσότερα από 40 εκατομμύρια νοικοκυριά της Γερμανίας το Σάββατο μια ημέρα πριν τον εορτασμό των 60 χρόνων κυκλοφορίας της Bild, στις 24 Ιουνίου.

    Όμως αυτό το δώρο δεν είναι καλοδεχούμενο από όλους: μια ομάδα με την ονομασία «Όλοι εναντίον της Bild» έχει ζητήσει από τους αποδέκτες αυτής της «ύπουλης πράξης» να μην δεχθούν να παραλάβουν την εφημερίδα.

    Στον ιστότοπό της η ομάδα αναφέρει ότι πολλές χιλιάδες άνθρωποι έχουν δηλώσει ότι θα πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις της. Η ομάδα «Όλοι εναντίον της Bild» έχει καλέσει επίσης σε συγκέντρωση το Σάββατο μπροστά από τα γραφεία της εφημερίδας.

    [05] Σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης προχωρεί το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

    Την άμεση λήψη αναγκαστικών μέτρων, καθώς και την προσφυγή σε άλλες διαδικασίες είσπραξης σε βάρος όλων των οφειλετών που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης -ή που έχουν εκπέσει του δικαιώματος των ρυθμίσεων- ζητά από τις υπηρεσίες των Υποκαταστημάτων και των Ταμείων Είσπραξης Εσόδων με εξαιρετικά επείγον έγγραφό της η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

    Η διοίκηση του οργανισμού ζητά από τις υπηρεσίες, εφόσον διαπιστώνουν τη μη καταβολή των τρεχουσών απαιτητών εισφορών, με συνέπεια την απώλεια του δικαιώματος συνέχισης της ρύθμισης, να λαμβάνουν άμεσα όλα τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα εις βάρος των επιχειρήσεων και των κατά νόμο υπευθύνων αυτών, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη ειδοποίηση.

    [06] Δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο Μνημόνιο, διαμηνύει ο Γιούνκερ

    Ο επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε σε συνέντευξή του προς τον δημόσιο αυστριακό ραδιοσταθμό Ο1 ότι δεν θα υπάρξουν βαθιές αλλαγές στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που ζητούνται από την Ελλάδα, προσθέτοντας πως στην καλύτερη περίπτωση θα υπάρξει μια χρονική παράταση.

    «Του εξήγησα (στον Αντώνη Σαμαρά, πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που ήταν το πρώτο κόμμα στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου) πως, αναφορικά με το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα, δεν θα υπάρξει ουσιαστική τροποποίηση», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είχε το πρωί της Δευτέρας μακροσκελή συνομιλία με τον κ. Σαμαρά.

    «Πριν από τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, είχα δηλώσει πως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια ενδεχόμενη χρονική παράταση. Η ύφεση είναι πιο σημαντική στην Ελλάδα απ' ό,τι σε άλλες χώρες και θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια χρονική επιμήκυνση του προγράμματος», διευκρίνισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

    [07] Συνεδριάζει η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ στις 19.00

    Την οριστική απόφαση για τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα πάρει η Κ.Ε. του κόμματος που θα συνεδριάσει στις 19.00.

    Στη ΔΗΜΑΡ οι απόψεις διίστανται, αν και η πλειοψηφία των μελών της ΚΕ στη χθεσινή συνεδρίαση του ίδιου οργάνου τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής του κόμματος σε μια τέτοια κυβέρνηση. Ομόφωνα, ωστόσο, ελήφθη απόφαση να γίνει αποδεκτή η εισήγηση του Φώτη Κουβέλη αναφορικά με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας η οποία να εξασφαλίζει προγραμματική συμφωνία και να απαρτίζεται από φερέγγυα πρόσωπα.

    Παράλληλα, φαίνεται ότι δεν τίθεται θέμα για το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

    [08] Οι φαρμακοποιοί της Πελοποννήσου ξεκίνησαν την χορήγηση φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

    Οι φαρμακοποιοί της Πελοποννήσου έληξαν την κινητοποίηση, μετά και την αποπληρωμή οφειλών και τμήματος του Απριλίου 2012 και χορηγούν και πάλι με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

    Αντίθετα, τη συνέχιση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση, αποφάσισαν με ευρεία πλειοψηφία οι φαρμακοποιοί της Μεσσηνίας, κατά τη χθεσινή γενική τους συνέλευση σε ξενοδοχείο της Καλαμάτας.

    [09] Αρώνια: το φαρμακευτικό φυτό που κατακτά τους Έλληνες αγρότες

    Ένα φυτό με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, φαρμακευτικές και άλλες χρήσεις, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος μεταξύ των Ελλήνων καλλιεργητών. Πρόκειται για την αρώνια, που ήδη καλλιεργείται σε 700 στρέμματα σε όλη την ελληνική επικράτεια και τα πρώτα «μηνύματα» είναι πολύ θετικά.

    Όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο τακτικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης Ιωάννης Σπανός, η συνολική παραγωγή, ύστερα από μία διετία, υπολογίζεται σε 224 τόνους (σεφυτευτικό σύνδεσμο 3μ Χ 2μ, 160 φυτά στο στρέμμακαι σε δύο κιλά ανάφυτό), και σταδιακά θα αυξάνει- στο τρίτο έτος 4 κιλά το φυτό, στο τέταρτο έτος 8 κιλά το φυτό καιστο 5ο έτος 10 κιλά το φυτό.

    Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (Πιερία, Αθήνα, Καρδίτσα, Σέρρες, Στερεά Ελλάδα κ.α.), συγκροτούνται, μάλιστα, ομάδες παραγωγών αρώνιας, με την καθοδήγηση και τις συμβουλές του κ. Σπανού.

    Η αρώνια η μελανόκαρπη (Aronia melanocarpa/Black Choceberry)ανήκει στην οικογένεια των ροδοειδών (Rosaceae) και είναι φυλλοβόλος θάμνος, ύψους 1-3 μέτρων.

    Πρόκειται για ένα πολύτιμο φαρμακευτικό είδος, το οποίο απαντάται φυσικά στην ανατολική βόρεια Αμερική και νότια στον Καναδά, σε ευρεία έκταση, σε ξηρές και υγρές περιοχές.

    [10] Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς ο Ίβκοβιτς

    Ο τέως πλέον προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς, αναδείχθηκε κορυφαίος τεχνικός της σεζόν 2011-12 στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Ο Σέρβος τεχνικός, που οδήγησε στην κατάκτηση του νταμπλ φέτος τους «ερυθρόλευκους» (Ευρωλίγκα και ελληνικό πρωτάθλημα), συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους από τους αθλητικούς συντάκτες που έλαβαν μέρος στη ψηφοφορία του ΕΣΑΚΕ. Εκείνος είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο "triple crown" το 1997 και 15 χρόνια αργότερα υπό τις οδηγίες του η νέα γενιά της ομάδας του Πειραιά επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας, απέναντι στο μεγαθήριο ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Αντρέι Κιριλένκο και τον επί σειρά ετών πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκό αντίστοιχα.

    Δεύτερος από την ψηφοφορία αναδείχθηκε ο Βασίλης Φραγκιάς, ο οποίος οδήγησε τον Κολοσσό Ρόδου στην τρίτη θέση στην κανονική περίοδο, αλλά 4η μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ. Το ΤΟΡ-3 συμπλήρωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που κατηύθυνε τον Πανιώνιο στην τρίτη θέση, καθώς οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν με 3-2 του Κολοσσού στη σειρά των «μικρών τελικών». Στην... 4η θέση έμεινε φέτος ο τέως τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 June 2012 - 14:30:29 UTC