Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξέπνευσε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, θύμα τροχαίου
  • [02] Στη Θεσσαλονίκη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Κ. Καραμανλής
  • [03] «Πρέπει να βγει ακόμα πιο δυνατή η Αντικαπιταλιστική Αριστερά»
  • [04] A. Σαμαράς: «¶ύριο ξεκινάει μια νέα εποχή για την Ελλάδα»
  • [05] Γ. Καρατζαφέρης: «Με πατριωτική συνείδηση θα ψηφίσουν οι Έλληνες»
  • [06] Γ. Παπανδρέου: «Να το πιστέψουμε ότι η Ελλάδα μπορεί»
  • [07] Θ. Τζήμερος: "Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια"
  • [08] Έχασε τη ζωή του ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο
  • [09] "Πολύ υψηλός" ο κίνδυνος πυρκαγιάς για Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Κυκλάδες

  • [01] Εξέπνευσε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, θύμα τροχαίου

    Την τελευταία του πνοή άφησε στο Θριάσειο Νοσοκομείο ο αστυνομικός, οδηγός της μοτοσικλέτας της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ τραυματισμένος νοσηλεύεται ο συνοδός του, μετά το τροχαίο δυστύχημα στα ¶νω Λιόσια.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το δυστύχημα έγινε όταν ένα φορτηγάκι το οποίο οδηγούσε Ρομά, παραβίασε ΣΤΟΠ και συγκρούστηκε με την αστυνομική μοτοσικλέτα. Ο οδηγός του οχήματος παρέμεινε στο σημείο και συνελήφθη.

    Προανάκριση διενεργείται από την Τροχαία.

    [02] Στη Θεσσαλονίκη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Κ. Καραμανλής

    Στο 342ο εκλογικό τμήμα, στην Α΄ Θεσσαλονίκης, άσκησε ο εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στις 9.30 το πρωί και αποχώρησε, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

    [03] «Πρέπει να βγει ακόμα πιο δυνατή η Αντικαπιταλιστική Αριστερά»

    «Και σήμερα, πρέπει να "μαυριστούν" οι δυνάμεις του μνημονίου, να νικήσει η Αριστερά, να βγει ακόμη πιο δυνατή η Αντικαπιταλιστική Αριστερά», δήλωσε, σήμερα, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 657ο εκλογικό τμήμα της Κυψέλης. ο Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιος στην Α' Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    «Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά των αγώνων, που προχωρά μπροστά τις ελπίδες και τις προσδοκίες του λαού, οι οποίες θα δικαιωθούν μόνο με την ανατροπή του μνημονίου, τη διαγραφή του χρέους, τη ρήξη με το ευρώ. Και σήμερα, στην κάλπη, και από αύριο, στους δρόμους, να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ» κατέληξε ο κ. Κωνσταντίνου.

    [04] A. Σαμαράς: «¶ύριο ξεκινάει μια νέα εποχή για την Ελλάδα»

    Δέκα λεπτά πριν τις 10.00 το πρωί άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Δημοτικό Σχολείο Πύλου, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία.

    Στο προαύλιο του σχολείου υποδέχτηκαν τον πρόεδρο της ΝΔ πολλοί συμπατριώτες του με πρώτο τον δήμαρχο Πύλου Δημήτρη Καφαντάρη, που του ευχήθηκαν να εκλεγεί πρωθυπουργός.

    Με μια λιτή δήλωση ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι «σήμερα μιλάει ο ελληνικός λαός, αύριο ξεκινάει μια νέα εποχή για την Ελλάδα».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ αναχώρησε για την Αθήνα.

    [05] Γ. Καρατζαφέρης: «Με πατριωτική συνείδηση θα ψηφίσουν οι Έλληνες»

    Την εκτίμησή του ότι οι Έλληνες «θα ψηφίσουν με πατριωτική συνείδηση και όχι με τις εντολές της Μέρκελ» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

    Όπως είπε ο κ.Καρατζαφέρης, «υπάρχουν κάποιοι Έλληνες, που με πίστη και με πείσμα σπάνε τα προγνωστικά», και παρέπεμψε στη χθεσινή νίκη της εθνικής Ελλάδος στα γήπεδα της Πολωνίας σε βάρος της Ρωσίας.

    «Νομίζω ότι οι Έλληνες θα πάρουν παράδειγμα από τα παιδιά της Εθνικής ομάδας στην Πολωνία. Τώρα, όλοι οι Έλληνες καλούνται να κάνουν το ίδιο καθήκον» τόνισε ο κ.Καρατζαφέρης και υποστήριξε ότι «όσο θα ζούμε κάτω από εκβιασμούς, τόσο θα έχουμε εκβιαστικά αποτελέσματα».

    [06] Γ. Παπανδρέου: «Να το πιστέψουμε ότι η Ελλάδα μπορεί»

    «Με πολλή δουλειά, με κόπο και θυσίες του λαού, με δύσκολες αποφάσεις και σκληρές μάχες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατακτήσαμε πολλά, βάλαμε τις βάσεις για μια Ελλάδα αυτοδύναμη, παραγωγική και πιο δίκαιη». Αυτή τη δήλωση έκανε έξω από το εκλογικό τμήμα του Αγίου Γεωργίου Καλεντζίου ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ψήφισε λίγο μετά τις 12.15 το μεσημέρι.

    Στη συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε πισωγυρίσματα, ούτε και να μείνουμε στάσιμοι, για αυτό πρέπει να συνεχίσουμε με ελπίδα, πίστη και ειλικρίνεια. Τα οράματα δεν χτίζονται με μεγάλα και εύκολα λόγια, αλλά με κόπους, αγώνες και σιγουριά για τις βάσεις που έχουμε βάλει.Ως χώρα δεν έχουμε να ζηλέψουμε κανένα, αρκεί βέβαια, να το πιστέψουμε εμείς, ότι η Ελλάδα μπορεί».Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι «μπορούμε να φτιάξουμε μαζί την Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας» και επεσήμανε ότι «εγγύηση γι? αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ».

    Το Γιώργο Παπανδρέου συνόδευαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής κ.ά. Έξω από το εκλογικό τμήμα είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι χειροκρότησαν τον πρώην πρωθυπουργό μόλις έφθασε, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου συνομίλησε με αρκετούς κατοίκους, τόσο κατά την άφιξή του, όσο και μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

    [07] Θ. Τζήμερος: "Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια"

    Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια με πράξεις και όχι μόνο με διακηρύξεις και η «Δημιουργία ξανά!» θα συμβάλει σ' αυτό, δήλωσε ο Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος της Δημιουργίας ξανά!, κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο στο Χαλάνδρι, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

    [08] Έχασε τη ζωή του ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο

    Ένας άνδρας, υπήκοος Ισραήλ, έχασε τη ζωή του πέφτοντας σε χαράδρα στον Όλυμπο, κατά τη διάρκεια περιήγησης στο φαράγγι του Ενιππέα.

    Ο άτυχος άνδρας γλίστρησε και έπεσε στον γκρεμό, ενώ περπατούσε σε απόκρημνο οδοιπορικό μονοπάτι, στη θέση «Παλιοπρίονο».

    Φίλοι του ειδοποίησαν τις αρχές, την πυροσβεστική και την αστυνομία στο Λιτόχωρο και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Ακολούθησε επιχείρηση κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας ήταν νεκρός.

    [09] "Πολύ υψηλός" ο κίνδυνος πυρκαγιάς για Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Κυκλάδες

    Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), αύριο Δευτέρα, προβλέπει η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, τη Σκύρο και τις Κυκλάδες.

    Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Επίσης, προτρέπει τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια (όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.) και σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία (199).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 June 2012 - 12:30:27 UTC