Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άνοιξαν οι κάλπες
  • [02] «Ο ελληνικός λαός έχει τεράστια υπερηφάνεια»
  • [03] G20: Στόχος, η ενίσχυση του ΔΝΤ
  • [04] Σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες απο τους ισχυρούς ανέμους

  • [01] Άνοιξαν οι κάλπες

    Στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών βρίσκεται η χώρα.

    Οι κάλπεςάνοιξαν στις 7.00 το πρωίκαι θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

    Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται περίπου στις 21:30.

    [02] «Ο ελληνικός λαός έχει τεράστια υπερηφάνεια»

    «Αισθανόμαστε μεγάλη ευφορία, ικανοποίηση και ευτυχία. Αυτό που άλλάξε σήμερα ήταν ότι βρήκαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, είχαμε ένα ξεκάθαρο πλάνο που οι παίκτες το ακολούθησαν στην εντέλεια. Δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να εκμεταλλευετεί τα δυνατά του σημεία. Τους είχα πει ότι έχω μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτούς», δήλωσε μεταξύ άλλων, για την πρόκριση της εθνικής Ελλάδας, ο τεχνικός της Φερνάντο Σάντος.

    Συνεχίζοντας, ο προπονητής της εθνικής μας, είπε: «μας εμπνέει η ιστορία της Ελλάδας, διότι ο ελληνικός λαός έχει τεράστια υπερηφάνεια και αξίζει το σεβασμό όλου του κόσμου. Είναι πολύ δύσκολο οποιοσδήποτε να μας κάνει μαθήματα, γιατί από την ελλάδα ξεκίνησαν ο Πολιτισμός, η Δημοκρατία και οι Επιστήμες».

    [03] G20: Στόχος, η ενίσχυση του ΔΝΤ

    Οι ισχυρές οικονομίες του κόσμου θα πρέπει να δεσμευτούν υπέρ μιας ισχυρής Ευρώπης και να ανοίξουν τα πορτοφόλια τους ώστε να ενισχύσουν την ικανότητα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη συγκράτηση της κρίσης χρέους της Ευρώπης.

    Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου του G20 που αρχίζει τη Δευτέρα στο Λός Καμπος, το μεξικανικό θέρετρο του Ειρηνικού Ωκεανού.

    Ο Καλντερόν θα φιλοξενήσει τους ηγέτες των 20 οικονομικά ισχυρότερων κρατών σε μια σύνοδο που επισκιάζεται από τις κρίσιμες εκλογές στην Ελλάδα αλλά και τις μεγάλες ανησυχίες για την οικονομική κρίση στην Ισπανία και την Ιταλία.

    Είναι σαφές ότι κυρίαρχος στόχος του οικοδεσπότη της Συνόδου Κορυφής είναι η οριστικοποίηση των υποσχέσεων της ομάδας των 20 να συνεισφέρουν μεγαλύτερα οικονομικά ποσά στο ΔΝΤ ώστε να καταστεί δυνατή η καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης στην ευρωζώνη.

    [04] Σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες απο τους ισχυρούς ανέμους

    Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες οι ισχυροί άνεμοι.

    Ορισμένα πλοία δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν κάποια λιμάνια, ενώ σε δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

    Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, σε ξενοδοχεία της Σύρου φιλοξενούνται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας οι 473 επιβάτες του ταχύπλοου "Highspeed- 5", που είχαν προορισμό την Τήνο, το οποίο λόγω των ισχυρών ανέμων το απόγευμα παρασύρθηκε και προσέκρουσε στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο >>Νήσος Χίος<<, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.

    Μετά απο έλεγχο της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων το πλοίο διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα, ωστόσο η λιμενική αρχή Σύρου απαγόρευσε τον απόπλου του.

    Επίσης το επιβατηγό καταμαράν >>ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ<<, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο απο Μήλο για Φολέγανδρο - Θήρα - Αμοργό - Κουφονήσια -Νάξο - Μύκονο, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι Καταπόλων Αμοργού, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούσαν στην περιοχή. Οι 44 επιβάτες του με προορισμό την Αμοργό αποβιβάσθηκαν στα Κουφονήσια και προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το πλοίο >>ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ<<.

    Το >>ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ<< δεν προσέγγισε το λιμάνι της Μυκόνου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

    Οι 35 επιβάτες με προορισμό τη Μύκονο αποβιβάσθηκαν στη Νάξο και προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το πλοίο >>ΣΟΥΠΕΡ ΦΕΡΡΥ ΙΙ<<.

    Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι έρευνες απο πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή Αγ.Γεώργιος για την ανεύρεση ενός αγνοούμενου λουόμενου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 June 2012 - 4:30:29 UTC