Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεκρός φαρμακοποιός από σφαίρες ληστών
  • [02] Παρουσιάστηκε ο Ζαρντίμ από τον Ολυμπιακό
  • [03] Αλ. Παπαρήγα: Δεν θα συμμετάσχουμε σε κυβέρνηση με λαθεμένη γραμμή
  • [04] Ο πρώτος καύσωνας έφερε και ατμοσφαιρική ρύπανση
  • [05] Δεν αποκλείεται και τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, υποστηρίζει η "Die Zeit"

  • [01] Νεκρός φαρμακοποιός από σφαίρες ληστών

    Το θάνατο βρήκε το μεσημέρι 52χρονος φαρμακοποιός, στη συμβολή των οδών Νικολαϊδη και Περικλέους στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη,έπειτα απόεπίθεση με πυροβόλο όπλο.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κοντά στο σημείο της επίθεσης βρίσκεται το φαρμακείο του θύματος. Τα αίτια της επίθεσης παραμένουν άγνωστα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δεν αποκλείουν το γεγονός να πρόκειται για ληστεία.

    Στο σημείο της επίθεσης βρίσκονται άνδρες της Ασφάλειας Αττικής και ιατροδικαστής.

    [02] Παρουσιάστηκε ο Ζαρντίμ από τον Ολυμπιακό

    Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, παρουσίασε σήμερα και επίσημα τον νέο προπονητή της ομάδας, Λεονάρντο Ζαρντίμ. Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα «Α. Γραμματικόπουλος» του σταδίου «Γ.Καραϊσκάκης».

    Ο "ισχυρός άνδρας" της πειραϊκης ΠΑΕ δήλωσε σχετικά με τον 38χρονο Πορτογάλο τεχνικό: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε το νέο προπονητή του Ολυμπιακού. Οπως και παλιά, έτσι και από τον καινούργιο προπονητή δεν θα λείψει τίποτα, θα έχει το καλύτερο ρόστερ για να χτίσει έναν πιο δυνατό Ολυμπιακό. Σας είχαμε πει για έναν καλό προπονητή και αυτό έγινε. Ήρθε ένας νέος άνθρωπος με φιλοδοξίες. Όλοι θα είμαστε δίπλα του για να κατακτούμε τίτλους στην Ελλάδα και να πηγαίνουμε καλά στην Ευρώπη. Οι φίλαθλοί μας θα μας στηρίξουν με την παρουσία τους στο γήπεδο για να ράψουμε το 4ο αστέρι και τα 40 πρωταθλήματα, επίτευγμα που ελάχιστες ομάδες στον κόσμο έχουν καταφέρει».

    Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στην πρώτη του επίσημη συνέντευξη σαν προπονητής του Ολυμπιακού, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που έχω υπογράψει με τον Ολυμπιακό, γιατί είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος. Οι δυνατότητές μας και οι στόχοι μας είναι μεγάλοι. Παρά τα όσα γίνονται στην Ελλάδα, έχουμε την δυνατότατα να πάμε μπροστά. Θα ήθελα να πω δύο λέξεις για τους οπαδούς που μας στηρίζουν: όλοι μαζί μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας και να πάμε ψηλά την ομάδα».

    [03] Αλ. Παπαρήγα: Δεν θα συμμετάσχουμε σε κυβέρνηση με λαθεμένη γραμμή

    Η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση με μια λαθεμένη γραμμή και στην οποία δεν θα εμπιστεύεται αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή, σημαίνει ακύρωση του ιστορικού του ρόλου, ανέφερε η γγ της ΚΕ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, στην εν εξελίξει διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στον Περισσό.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ θα ασκήσει την ιστορική του ευθύνη μέσα στο λαϊκό κίνημα, σε συνθήκες οξυμένης καπιταλιστικής κρίσης, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες και υπογράμμισε ότι το κόμμα έχει την εμπειρία αντιμετώπισης τόσο της τρομοκρατίας και του φόβου που θα ενσπείρει μια κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και της απογοήτευσης που θα ενσπείρει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Ο πρώτος καύσωνας έφερε και ατμοσφαιρική ρύπανση

    Οι υψηλές θερμοκρασίες από την αρχή της εβδομάδας, σε συνδυασμό με την άπνοια που επικρατεί και τους ρύπους, έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση στην τιμή του όζοντος και των αιωρούμενων μικροσωματιδίων.

    Ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα και σήμερα Τετάρτη, η θερμοκρασία έφθασε τους 38 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σε κάποια μέρη της Ελλάδας άγγιξε τους 39.

    Το ημερήσιο δελτίο τιμών ατμοσφαιρικής ρύπανσης του υπουργείου Περιβάλλοντος προειδοποιεί πως από χθες οι τιμές των ρύπων ξεπέρασαν τα όρια ενημέρωσης κοινού, που είναι τα 180 μg/m3. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, έφθασαν τα 205 μg/m3 στον σταθμό Θρακομακεδόνων, χθες τα 206 μg/m3 στον σταθμό της Λυκόβρυσης, ενώ σήμερα, μέχρι τις 13.00, οι τιμές έχουν κυμανθεί μέχρι τα 197 μg/m3 στον σταθμό των Θρακομακεδόνων.

    [05] Δεν αποκλείεται και τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, υποστηρίζει η "Die Zeit"

    Το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί σύντομα και τρίτο πακέτο στήριξης εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Zeit».

    Η εφημερίδα επικαλείται γερμανικές κυβερνητικές και οικονομικές πηγές, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, καταγράφουν καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος από την Αθήνα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις και την είσπραξη των φόρων. «Για αυτό συζητείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος προκειμένου να επιτύχει την μείωση του ελλείμματός της», αναφέρει η εφημερίδα και τονίζει ότι, δεδομένης της αδυναμίας της Ελλάδας να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές και της ανάγκης της να δανείζεται από τους εταίρους της, το γερμανικό Κοινοβούλιο δεν αποκλείεται να κληθεί να διαπραγματευθεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης, ύψους διψήφιου αριθμού δισεκατομμυρίων, ακόμη και εντός του καλοκαιριού.

    Απαραίτητη προϋπόθεση, υπογραμμίζεται, είναι η ανάδειξη από τους Έλληνες κυβέρνησης, η οποία θα δεσμευθεί σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 June 2012 - 14:30:35 UTC