Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Δώδεκα μέτρα για την ασφάλεια
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Θα αντικαταστήσουμε το Μνημόνιο με ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης
  • [03] Ελλάδα-Τσεχία 1-2
  • [04] Ιω. Στουρνάρας: Το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι "κόλαση"
  • [05] Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς

  • [01] Α. Σαμαράς: Δώδεκα μέτρα για την ασφάλεια

    Δώδεκα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε ειδική εκδήλωση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

    «Η ασφάλεια του πολίτη είναι προϋπόθεση για την Δημοκρατία, δεν υπάρχει ελεύθερη πόλη αν δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες της από τον φόβο. Χωρίς ασφάλεια κυριαρχεί ο φόβος που συνιστά κατάλυση της ελευθερίας. Το ξέρουν οι κάτοικοι της Αθήνας, του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά και της Πάτρας και άλλων πόλεων», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Θα αντικαταστήσουμε το Μνημόνιο με ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης

    Βεβαιότητα ότι τη Δευτέρα 18 Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ «θα σχηματίσει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων» εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στην διακαναλική συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι την Κυριακή ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, ανοίγει το κεφάλαιο της νέας μεταπολίτευσης στην ιστορία της Ελλάδας.

    Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τέλος «στο σάπιο, διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα, που απειλεί τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», ενώ τόνισε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για να αποκαταστήσει την διεθνή αξιοπιστία της Ελλάδας, για να αντικαταστήσει το Μνημόνιο με ένα Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης της οικονομίας, για αξιοπρεπή διαβίωση, ασφαλή εργασία και δίκαιη αμοιβή και για την αποκατάσταση των συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών.

    [03] Ελλάδα-Τσεχία 1-2

    Την ήττα με 2-1 γνώρισε η εθνική μας από την Τσεχία, στον δεύτερο αγώνα της για τον Α΄ όμιλο του EURO 2012. Το ματς έγινε στο Βρότσλαβ και οι Τσέχοι προηγήθηκαν γρήγορα 2-0 με τους Γίρατσεκ (3΄) και Πίλαρ (6΄), ενώ για την ελληνική ομάδα μείωσε ο Γκέκας στο 53΄.

    [04] Ιω. Στουρνάρας: Το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι "κόλαση"

    Αποκλειστικά στο χέρι της Ελλάδας είναι να ξεφύγει από τη δυσάρεστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, προχωρώντας στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και στη δημοσιονομική προσαρμογή που δεν θα θέσει σε κίνδυνο την παραμονή της στην Ευρωζώνη. Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Γιάννης Στουρνάρας χαρακτηρίζοντας «κόλαση» το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ καθώς η χώρα μας «δεν είναι Αργεντινή που είχε ένα νόμισμα που απλώς το υποτίμησε».

    Θεωρεί ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο ευρώ είναι καθοριστικός παράγοντας για να βγουν από τα σεντούκια περίπου 20 δισ ευρώ που μένουν κρυμμένα και να επιστρέψουν τα κεφάλαια που βρίσκονται σε καταθέσεις στο εξωτερικό για να αναθερμανθεί η οικονομία. Παράλληλα σημειώνει ότι επιβάλλεται η αναδιαπραγμάτευση μέρους του προγράμματος, καθώς η ύφεση είναι βαθύτερη από τις εκτιμήσεις, με στόχο την αύξηση της ρευστότητας και την επίτευξη ανάπτυξης.

    [05] Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς

    Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Ολυμπιονίκης στοτάε-κβο-ντο,θα είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής κατά την είσοδο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 27 Ιουλίου, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε ομόφωνα η Oλομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ύστερα από πρόταση του προέδρου της, Σπύρου Καπράλου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 June 2012 - 18:30:27 UTC