Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να σταματήσει η τρέλα με τη λιτότητα"
  • [02] Ένα αρχαίο "φρούριο" του οίνου
  • [03] Ποσό 1,625 δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο με αυξημένο επιτόκιο
  • [04] Αντ. Σαμαράς: "Η λύση για την Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην Ευρώπη"
  • [05] ΣΥΡΙΖΑ : "Ανεξήγητη και ανήθικη πράξη" οι επικρίσεις υποψήφιου βουλευτή στην Κορινθία
  • [06] Τον πρωθυπουργό ενημέρωσε ο Ευ. Βενιζέλος για τη συνάντησή του με τον Μ. Μόντι
  • [07] Κατέθεσε ο Γ. Μιχελάκης για την υπόθεση Αμυρά
  • [08] Η Δανία θέλει επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα χωρών της ζώνης Σένγκεν
  • [09] Ο Γκράθια στον πάγκο της Αλμερία

  • [01] "Να σταματήσει η τρέλα με τη λιτότητα"

    Ή μαζί κολυμπάμε ή μαζί βουλιάζουμε», δηλώνει ο Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild και ζητά να μην σταματήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα. Σε αντίθετη περίπτωση, προβλέπει συνολική κατάρρευση της Ευρωζώνης.

    Ο κ. Ρουμπινί υποστηρίζει ότι «το τι θα συμβεί αν οι Έλληνες ψηφίσουν εναντίον του ευρώ, εξαρτάται από το πώς θα αντιδράσει η Ευρώπη» ενώ τονίζει ότι εάν η Ελλάδα καταρρεύσει, οι επενδυτές θα φοβηθούν και στη συνέχεια Πορτογάλοι, Ισπανοί και Ιταλοί θα τρέξουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες». Με άλλα λόγια, επισημαίνει, «όποιος τραβήξει την "πρίζα" στους Έλληνες, θα προκαλέσει την ολική διάλυση της Ευρωζώνης».

    Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν δύο επιλογές: είτε η εξασφάλιση χρηματοδότησης για μια ελεγχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του κοινού νομίσματος, είτε η συνέχιση της χρηματοδότησης, όπως έγινε στην περίπτωση της επανένωσης της Γερμανίας. Υπογραμμίζει δε ότι «και οι δύο εκδοχές είναι πιο οικονομικές για τον Γερμανό φορολογούμενο, από ό,τι η διάλυση της Ευρωζώνης».

    Ο Ν. Ρουμπινί αναφέρει ότι χωρίς το ευρώ και τους Ευρωπαίους εμπορικούς εταίρους, η Γερμανία, ως εξαγωγική χώρα, «θα ήταν οικονομικός και πολιτικός νάνος απέναντι στις ΗΠΑ και την Κίνα» και επικρίνει τη γερμανική κυβέρνηση για την επιμονή στην πολιτική λιτότητας:

    «Αυτή η τρέλα με τη λιτότητα πρέπει να σταματήσει. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να μειώσουν τους φόρους και να αυξήσουν τους μισθούς. Η Ευρώπη χρειάζεται ανάπτυξη», δηλώνει.

    [02] Ένα αρχαίο "φρούριο" του οίνου

    Το Chateau d' Agassac, αρχαίο φρούριο του 13ου αιώνα, βρίσκεται νότια του "Ludon" στην ευρύτερη "ζώνη" του Bordeaux.

    Θεωρείται από πολλούς ένας γνήσιος εκφραστής της φιλοσοφίας και της πολυπλοκότητας της περιοχής. Τα κρασιά του, ωριμάζουν εξαιρετικά καλά αλλά μπορούν να καταναλωθούν και "φρέσκα" με την ίδια ευκολία. Μπορούμε να πούμε πως είναι προιόντα άκρως ανταγωνιστικά, με άριστη σχέση ποιότητας-τιμής.

    Η επιτυχία αυτή οφείλεται στο μοναδικό "terroir" που υπάρχει στα 43 εκτάρια του αμπελώνα του, καθώς και στο σημαντικό αριθμό παλιών αμπελιών. Το ζεστό, βαθύ και αποτελούμενο από χαλίκια έδαφος, σε συνδυασμό με το ηλιόλουστο μικρόκλιμα, συντελούν στην πρόωρη ωρίμανση των σταφυλιών.

    Από το 1997, άρχισαν τη σταδιακή επαναφύτευση αμπελιών Cabernet Sauvignon, σε νέα, μη καλλιεργημένα τμήματα του αμπελώνα. Υπάρχει μία μοντέρνα φιλοσοφία οινοποίησης, με στόχο τη δημιουργία κρασιών με εξαιρετικό "σώμα" και μεταλλικότητα, που αντανακλούν την ιδιαιτερότητα του "terroir" τους.

    Τα παραγόμενα κρασιά είναι ισορροπημένα, φρουτώδη, με έντονη φρεσκάδα. Αν και κερδίζουν αδιαμφισβήτητα από την παλαίωση, οι μαλακές τανίνες τους και τα "τραγανά", "φρέσκα" φρούτα τους, δηλώνουν πως μπορούν να καταναλωθούν και νέα. Το " Agassant d' Agassac" είναι ένα τρανό παράδειγμα αυτού του προσιτού, "ευχάριστου" στυλ.

    Ένα "μαλακό", φρουτώδες, "στρογγυλό" και "κομψό" κρασί.

    Για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος εφαρμόζονται ιδιαίτερες μέθοδοι στον αμπελώνα και στο οινοποιείο. Σημαντικό στοιχείο είναι η διαρκής αναζήτηση της καλύτερης δυνατής ωρίμανσης των σταφυλιών.

    Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από το προσεκτικό κλάδεμα, την αραίωση των φύλλων και τη σχολαστική εργασία στον αμπελώνα. Τα σταφύλια του Merlot, ωριμάζουν σχετικά γρήγορα και μαζεύονται νωρίς έτσι ώστε να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους.

    Αντιθέτως, η συγκομιδή του Cabernet Sauvignon γίνεται όσο το δυνατόν πιο αργά. Κατά τη διάρκεια της οινοποίησης, ακολουθείται μια "ευγενική" μέθοδος, η οποία αποσκοπεί στη δημιουργία ισορροπημένων κρασιών.

    Το "Chateau d' Agassac" είναι ένα κρασί με ντελικάτα αρώματα. Όταν είναι νέο είναι ιδιαίτερα φρουτώδες, πικάντικο, με γεμάτο σώμα και μαλακές τανίνες. Μετά από μερικά χρόνια παραμονής στο μπουκάλι, συνεχίζει να αποκαλύπτει τον έντονο χαρακτήρα του, τη συγκέντρωση όλων των αρωμάτων του και παραδόξως την έντονη φρεσκάδα του.

    Το "Chateau d' Agassac" είναι ένα οινοποιείο ιδιαίτερα φιλικό προς τον επισκέπτη. Έχει κερδίσει δυο φορές το βραβείο οινοτουρισμού και παρέχει μια μοναδική εμπειρία σε οινόφιλους και οικογένειες.

    Η επίσκεψη συνδυάζεται με την παροχή σχολιασμού μέσω Ipod. Η ευρύτερη εμπορική πολιτική της εταιρείας είναι προσανατολισμένη προς τον καταναλωτή. Αυτό συνδέεται και με το γεγονός ότι από το 2004 "σύστησαν" το βιδωτό καπάκι (screw cap), που αποτελεί πρωτοτυπία ίσως για ένα κρασί του κύρους και της φήμης που έχει η περιοχή. Έχει γίνει αδιαμφισβήτητα μια νέα μάρκα, συνώνυμη του δυνατού χαρακτήρα και της καινοτομίας.

    Κείμενο: Γιώργος Μετζιδάκης

    Πηγές:

    Bordeaux news

    www.agassac.com

    [03] Ποσό 1,625 δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο με αυξημένο επιτόκιο

    Ποσό ύψους 1,625 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το ελληνικό δημόσιο στη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων και το επιτόκιο αυξήθηκε σε 4,73%, από 4,69% που είχε διαμορφωθεί στην αντίστοιχη δημοπρασία που έγινε τον Μαΐο.

    Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 1.250 εκατομμυρίων ευρώ και η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,73%.

    Συνολικά υποβλήθηκαν προσφορές ύψους 2,669 δισεκατομμυρίων ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,14 φορές.

    [04] Αντ. Σαμαράς: "Η λύση για την Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην Ευρώπη"

    Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της Εύβοιας, ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα, στο Επιμελητήριο Χαλκίδας, με επιχειρηματίες και τοπικούς παράγοντες και επανέλαβε την ανάγκη της διασφάλισης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας.

    «Η λύση για την Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην Ευρώπη, και όλοι μαζί πρέπει αυτή τη λύση να την υπερασπιστούμε, και όσο περισσότερο υποστηρίζουμε αυτή την ευρωπαϊκή προοπτική τόσο περισσότερο θα βγει κερδισμένη και η πατρίδα μας» τόνισε ο κ. Σαμαράς και επανέλαβε τα σημεία του προγράμματος της ΝΔ για εξασφάλιση εργασίας σε χιλιάδες ανέργους, σημειώνοντας πως με ένα σταθερό σχέδιο αλλά και με ουσιαστικές αλλαγές στο Μνημόνιο θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση.

    Αυτή την ώρα, ο κ. Σαμαράς συναντά κομματικά στελέχη, ενώ το απόγευμα θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης.

    [05] ΣΥΡΙΖΑ : "Ανεξήγητη και ανήθικη πράξη" οι επικρίσεις υποψήφιου βουλευτή στην Κορινθία

    Παρών σε όλες τις συσκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας και ιδιαίτερα θερμός για το κόμμα, καθώς τις τελευταίες ημέρες έκανε σειρά περιοδειών στην περιοχή του, ήταν ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Χανιάς και για τον λόγο αυτόν ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «ανεξήγητη και ανήθικη πράξη» εκ μέρους του κ. Χανιά, με αφορμή τη δημοσιοποίηση ηλεκτρονικού του μηνύματος μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, στο οποίο υποστηρίζει ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μετά την 6η Μαΐου είναι εσφαλμένη και εκφράζει τον προβληματισμό του για το ενδεχόμενο το κόμμα να γίνει κυβέρνηση.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ο κ. Χανιάς ουδέποτε είχε εκφράσει επιφυλάξεις για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πριν ούτε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου και μάλιστα είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, ενώ συμμετείχε ενεργά σε όλες τις προεκλογικές δραστηριότητες.

    Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «έκπληξη αλλά και οργή» για το μήνυμα του εν λόγω υποψηφίου, ενώ αναφέρει ότι ταυτόχρονα «μας κοινοποίησε και μία επιστολή την οποία είχε στείλει στον Δημήτρη Βίτσα, γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού με αντίστοιχο απαράδεκτο περιεχόμενο».

    [06] Τον πρωθυπουργό ενημέρωσε ο Ευ. Βενιζέλος για τη συνάντησή του με τον Μ. Μόντι

    Για τη συνάντηση που είχε χθες με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, ενημέρωσε τομεσημέρι τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

    [07] Κατέθεσε ο Γ. Μιχελάκης για την υπόθεση Αμυρά

    Στον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση κατέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, που κλήθηκε ως πρώτος μάρτυρας στην υπόθεση του Ιφικράτη Αμυρά.

    Ο κ. Μιχελάκης παρέμεινε στο εισαγγελικό γραφείο λιγότερο από μία ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες προσκόμισε στον κ. Δραγάτση το DVD της επίμαχης διαδικτυακής εκπομπής, όπου ο Αμυράς φέρεται να καλεί τους πολίτες σε αντάρτικο πόλεων, καθώς και πλήρη απομαγνητοφώνηση των λεχθέντων.

    Σε δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι κατέθεσε τα στοιχεία που ήδη η ΝΔ έχει δημοσιοποιήσει για την υπόθεση Αμυρά, ενώ ερωτηθείς για τις διαψεύσεις σχετικά με το ότι ο κ. Αμυράς είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μιχελάκης απάντησε: "Αν δείτε τις επίσημες ανακοινώσεις και στην Αυγή είχε αρχικά συμπεριληφθεί στις επίσημες λίστες".

    [08] Η Δανία θέλει επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα χωρών της ζώνης Σένγκεν

    Την σθεναρή αντίδραση της εκπροσώπου της Κομισιόν Σεσίλια Μάλμστρεμ, αλλά και όλων των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, αντιμετώπισε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης της Δανίας και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μόρτερν Μόντσκοφ, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικά με την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ, για επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα των χωρών που συμμετέχουν στην Συμφωνία Σένγκεν.

    Η επίτροπος Μάλμστρεμ δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Κομισιόν είναι αντίθετη προς την σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υπενθύμισε ότι η Συμφωνία Σένγκεν αποτελεί ευρωπαϊκό εγχείρημα και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μία μονομερής απόφαση και αλλαγή του ενώ υπογράμμισε ότι με τις επιχειρούμενες αλλαγές δεν διασφαλίζεται ούτε η ασφάλεια των ευρωπαίων πολιτών, αλλά ούτε και η ελευθερία διακίνησης προσώπων, εμπορευμάτων, επιχειρηματιών μέσα στη ζώνη των χωρών του Σένγκεν.

    Ο επικεφαλής της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζόζεφ Ντολ, χαρακτήρισε ως πρόκληση και αντίθετη προς την ευρωπαϊκή ιδέα, την μονομερή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Η Δανική προεδρία, τόνισε, με το να μην εξηγεί γιατί αφαιρεί το δικαίωμα συναπόφασης από το Ευρωκοινοβούλιο για ένα τόσο σημαντικό θέμα, διέρρηξε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δεν σέβεται επαρκώς τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των 500 εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών.

    Η λύση δεν είναι να κλείσουμε τα σύνορα αλλά να διασφαλίσουμε τις ελευθερίες που έχουν θεσμοθετηθεί στην Ευρώπη, κατέληξε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    Περισσότερο οξύς ο επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών Χάνες Σβόμποντα κατηγόρησε την Δανική προεδρία ότι "ακολουθεί μία επικίνδυνη πορεία" και ότι "άνοιξε την πόρτα του δεξιού λαϊκισμού στην Ευρώπη".

    [09] Ο Γκράθια στον πάγκο της Αλμερία

    Ο Χάβι Γκράθια είναι ο νέος προπονητής της Αλμερία.

    Ο 42χρονος τεχνικός, γνωστός στην Ελλάδα από τη θητεία του στον Ολυμπιακό Βόλου και στην Κέρκυρα, συμφώνησε σε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της πατρίδας του, η οποία τερμάτισε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας στο ισπανικό πρωτάθλημα της β' εθνικής κατηγορίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 June 2012 - 10:30:40 UTC