Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Στίγκλιτς: Αναποτελεσματικό το σχέδιο διάσωσης των ισπανικών τραπεζών
  • [02] Το «Φεστιβάλ στο Λόφο» στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά
  • [03] Η Φ. Γεννηματά καλεί τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση στην πρόσκληση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας
  • [04] Επίθεση στην ΝΔ για «λάσπη και ψεύδη» στην επικοινωνιακή της πολιτική, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Την ανάγκη ανακήρυξης της ΑΟΖ άμεσα, επανέλαβε ο Π. Καμμένος
  • [06] Τ. Κουίκ: "Η Ελλάδα θα αδειάσει από τους λαθρομετανάστες"
  • [07] Θετικό κλίμα μετά την απόφαση για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών

  • [01] Γ. Στίγκλιτς: Αναποτελεσματικό το σχέδιο διάσωσης των ισπανικών τραπεζών

    Το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης του τραπεζικού τομέα της Ισπανίας μπορεί να μην είναι αποτελεσματικό, δήλωσε ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς σε συνέντευξη που έδωσε την Παρασκευή.

    «Το σύστημα? σημαίνει ότι το ισπανικό κράτος διασώζει τις ισπανικές τράπεζες και οι ισπανικές τράπεζες διασώζουν το ισπανικό κράτος», δήλωσε ο οικονομολόγος. >>Πρόκειται για οικονομικά βουντού. Δεν θα έχει αποτελέσματα<<, πρόσθεσε.

    Ο Τζόζεφ Στίγκλιτς υποστήριξε ότι η Ευρώπη θα έπρεπε να επιταχύνει τη συζήτηση για τη δημιουργία ενός κοινού τραπεζικού συστήματος. «Δεν υπάρχει τρόπος να μπορεί μία οικονομία, που κινείται καθοδικά, να διατηρήσει τις πολιτικές για την αποκατάσταση της ανάπτυξης χωρίς κάποια μορφή ευρωπαϊκού συστήματος. Το να έχεις αντιπυρικές ζώνες όταν ρίχνεις κηροζίνη στη φωτιά, δεν λειτουργεί. Πρέπει να αντιμετωπισθεί το βασικό πρόβλημα, που σημαίνει ότι πρέπει να προωθηθεί η ανάπτυξη», δήλωσε ο κ. Στίγκλιτς.

    Επιμέλεια: Α. Χαραλαμπίδης

    [02] Το «Φεστιβάλ στο Λόφο» στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά

    Παρουσιάζοντας μια σειρά από δημοφιλείς συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, το «Φεστιβάλ στο Λόφο» ανεβάζει αυλαία, για πρώτη φορά φέτος, στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο.

    Το πρόγραμμα του 1ου «Φεστιβάλ στο Λόφο», περιλαμβάνει σημαντικούς δημιουργούς της μουσικής και του θεάτρου, αναδεικνύοντας την αξία του Πολιτισμού, ποντάροντας στην καλλιτεχνική συνέπεια, την έμπνευση και τη φαντασία.

    Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί σε έναν χώρο όπου στη σκηνή του έχουν παρουσιαστεί αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως εμφανίσεις μεγάλων ελληνικών και διεθνών θιάσων, λαϊκών συγκροτημάτων διεθνούς φήμης και συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών της ελληνικής, κυρίως, σκηνής. Ο χώρος (λόφος της Καστέλας), συνδυάζει επίσης, την αισθητική ενός κλασικού αρχαίου θεάτρου, με τη θέα που προσφέρει προς τη θάλασσα.

    Δύο σημαντικές πρεμιέρες που θα πραγματοποιηθούν στο φεστιβάλ, είναι η μουσική συνάντηση του Θάνου Μικρούτσικου και της Μαρίας Φαραντούρη, οι οποίοι θα βρεθούν για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής, την Πέμπτη 5 Ιουλίου και η παράσταση «Οξω απ? την παράγκα», από την ομάδα Ξυπόλητο Τάγμα, σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου, με την οποία το φεστιβάλ κάνει έναρξη τη Δευτέρα, 2 Ιουλίου.

    [03] Η Φ. Γεννηματά καλεί τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση στην πρόσκληση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

    «Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, έστω και την ύστατη στιγμή, να απαντήσουν στην πρόσκληση του Ευάγγελου Βενιζέλου για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας και ευθύνης. Με καθαρά λόγια και όχι μισόλογα» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

    Τόνισε δε ότι «απέναντι στην παλαιοδεξιά και ψυχροπολεμική ρητορική του κ. Σαμαρά, που μας γυρίζει στο βαθύ παρελθόν της διχαστικής αντιπαράθεσης των δεκαετιών του 1950 και 60 και απέναντι στον λαϊκισμό, την παροχολογία και την ανευθυνότητα του κ. Τσίπρα, ο οποίος εκμεταλλεύεται ψηφοθηρικά την οργή και την αγανάκτηση πολιτών, το ΠΑΣΟΚ αντιτάσσει τη συνεργασία και την ενότητα του λαού και των πολιτικών δυνάμεων, για να ξεπεράσουμε την κρίση και να παραμείνουμε με ασφάλεια και σταθερότητα στην Ευρώπη».

    [04] Επίθεση στην ΝΔ για «λάσπη και ψεύδη» στην επικοινωνιακή της πολιτική, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ

    Δριμύτατη επίθεση κατά της ΝΔ για την επικοινωνιακή της πολιτική, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε ενημερωτική συνάντηση με τους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς και το κόμμα του οδηγούνται, μέσα από λάσπη και ψεύδη, στα όρια της γελοιότητας και την απαξίωση της δημόσιας ζωής στη χώρα.

    Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε μείζον το θέμα της κάθαρσης του δημόσιου βίου και την παράλληλη αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

    Αναφερόμενος σε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως η "υπόθεση Αμυρά" ή το μεταναστευτικό, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι η πολιτική αντιπαράθεση, αντί να επικεντρώνεται πάνω στα καυτά προβλήματα της χώρας, όπως έχουν αναδειχθεί και στην ΕΕ, αντί να συζητάμε για τα οδυνηρά αποτελέσματα των επιπτώσεων του Μνημονίου, εντούτοις επιχειρείται, με ευθύνη της ΝΔ, η συζήτηση να μεταφερθεί σε θέματα που ανακαλύπτει η ίδια και αποτελούν μια προσπάθεια να μην τοποθετηθεί σε ουσιώδη ζητήματα, γιατί θέλει να κρύψει τη βασική πλευρά της πολιτικής της, που είναι η δέσμευση της ΝΔ και του κ. Σαμαρά στο Μνημόνιο.

    [05] Την ανάγκη ανακήρυξης της ΑΟΖ άμεσα, επανέλαβε ο Π. Καμμένος

    Την εμπιστοσύνη του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ζήτησε από την Πολιτεία «να διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα της αξιοπρέπεια των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών του στρατεύματος». Ζήτησε επίσης, την επαναφορά της 12μηνης θητείας και την ενίσχυση των μονάδων με 10.000 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, θα δημιουργηθούν προβλήματα στη στελέχωση των στρατοπέδων», όπως είπε.

    Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι δεν είναι δυνατό να επιτρέψουμε σε κανένα να ορίζει τους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ζητώντας «η εθνική άμυνα να μείνει μακριά από τα σχέδια των τοκογλύφων».

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επανέλαβε την ανάγκη ανακήρυξης της ΑΟΖ άμεσα, της μονομερούς κατάργησης των μνημονίων και της διασφάλισης της εθνικής κυριαρχίας. Ο κ. Καμμένος ενημερώθηκε από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα θέματα αρμοδιότητάς της.

    [06] Τ. Κουίκ: "Η Ελλάδα θα αδειάσει από τους λαθρομετανάστες"

    «Τελείωσε η νοοτροπία των Συριζαίων που σε λίγο θα μας πουν «βάλτε και 2 λαθρομετανάστες σπίτι σας να τους φιλοξενείτε». Θα αδειάσει η Ελλάδα από τους λαθρομετανάστες. Η Ελλάδα θα μείνει με το 3% που είναι απαραίτητο να έχουμε και τέρμα? Θα τους δώσουμε το ταξιδιωτικό έγγραφο για να πάνε όπου θέλουν» δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

    Ο κ. Κουίκ άφησε υπαινιγμούς ότι οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος δεν μπορούν να διαπραγματευτούν με τη Γερμανία, γιατί «κρατά στο χέρι πρόσωπα από τα κόμματά τους η Μέρκελ» και τόνισε «δεν ξέρω αν η Μέρκελ τους είπε "Αντώνη, Βαγγέλη σταματήστε γιατί θα σας βγάλω στη φόρα τα ονόματα", ή αν ο Αντώνης και ο Βαγγέλης γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να διαπραγματευτούν με κάποιον που έχει για τις γούνες των κομμάτων τους και για φυσικά πρόσωπα των κομμάτων τους, πολλά να πει. Αυτά τα αποτυπώματα θα βρεθούν κάποια μέρα πάνω στο μέλι και κανείς από αυτούς που άρπαξαν τις μίζες και κανείς από αυτούς που οδήγησαν τη χώρα εδώ δεν θα μείνει ατιμώρητος».

    Ο κ. Κουίκ επέμεινε στη θέση του κόμματός του για οικουμενική κυβέρνηση ειδικού σκοπού και καταγγελία των συμβάσεων, ενώ απέκλεισε και πάλι τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο.

    [07] Θετικό κλίμα μετά την απόφαση για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών

    Τα διεθνή χρηματιστήρια και το ευρώ καταγράφουν σημαντική άνοδο μετά την απόφαση της Ευρωζώνης να διασώσει με ένα ποσό έως 100 δις. ευρώ τον τραπεζικό τομέα της Ισπανίας.

    Το ευρώ έφθασε το πρωί στο υψηλότερο επίπεδο τριών εβδομάδων, με την ισοτιμία του να διαμορφώνεται στα 1,2630 δολάρια, ενώ στη συνέχεια υποχώρησε στα 1,2601 δολάρια, αλλά παραμένει πολύ υψηλότερα από την Παρασκευή, όταν διαμορφώθηκε στα 1,2516 δολάρια.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 καταγράφει κέρδη 1,69%, με ιδιαίτερα μεγάλη άνοδο (πάνω από 2%) να σημειώνουν τα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης και του Παρισιού. Τα ασιατικά χρηματιστήρια σημειώνουν, επίσης, μεγάλη άνοδο κατά 1,9% , ενώ ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών FTSE κερδίζει 1,1%.

    Η διάσωση των ισπανικών τραπεζών βοήθησε και τα ισπανικά κρατικά ομόλογα, η απόδοση των οποίων υποχώρησε κατά 11 μονάδες βάσης, αλλά παραμένει στο πολύ υψηλό επίπεδο του 6,10%, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Financial Times.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 June 2012 - 12:31:03 UTC