Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αυλαία" για την Ζωρζ Σαρή
  • [02] Αύριο η διακαναλική συνέντευξη τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς
  • [03] "Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος" για την Ελλάδα, διαμηνύει ο Β. Σόιμπλε
  • [04] Εγκαίνια του 31ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης
  • [05] Η έξοδος από την κρίση σημαίνει σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, όχι νέους φόρους, τονίζει ο Α.Σαμαράς
  • [06] Τον "μεγάλο σεβασμό" της για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό εκφράζει η Λαγκάρντ
  • [07] Ο Γιούνκερ κάνει έκκληση για άμεση λύση του τραπεζικού προβλήματος της Ισπανίας
  • [08] Συρία: Τους δεκαεπτά έφτασαν οι νεκροί, από βομβαρδισμό στη Ντεράα

  • [01] "Αυλαία" για την Ζωρζ Σαρή

    Έφυγε από τη ζωή στα 87 της χρόνια η συγγραφέας και ηθοποιός Ζώρζ Σαρή, η κηδεία της οποίας θα γίνει την Τρίτη 12 τρέχοντος, στις 11 το πρωί, από το Α' Νεκροταφείο.

    Η Ζώρζ Σαρή γεννήθηκε το 1925 στην Αθήνα από Μικρασιάτη πατέρα και Γαλλίδα μητέρα. Άρχισε από πολύ μικρή να ασχολείται με το θέατρο, με δάσκαλο το Βασίλη Ρώτα. Μεγαλύτερη, στα χρόνια της Κατοχής, φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Ροντήρη. Στη διάρκεια του πολέμου η Ζωρζ Σαρή συμμετείχε στην Αντίσταση και στην ΕΠΟΝ. Το '47 αναγκάστηκε να φύγει εξόριστη στο Παρίσι, αλλά συνέχισε τις σπουδές της στη σχολή του Σαρλ Νιτλέν. Στο Παρίσι γνώρισε και παντρεύτηκε τον Αιγυπτιώτη χειρούργο Μάρκελλο Καρακώστα, από τον οποίο απέκτησε δυό παιδιά. Το 1962 επέστρεψε στην Ελλάδα και άρχισε να εμφανίζεται στο θέατρο και τον κινηματογράφο μέχρι το 1967, ώσπου, με την κήρυξη της χούντας έμεινε άνεργη και στράφηκε στο γράψιμο.

    Πρωτοεμφανίστηκε ως συγγραφέας το 1969 με το Θησαυρό της Βαγίας, που έγινε μεγάλη επιτυχία και αργότερα μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση. Συνέχισε γράφοντας πολλά βιβλία κυρίως για μικρά παιδιά και νέους, όπως επίσης και θεατρικά έργα. Η θεματολογία της αρκετές φορές περιστρέφεται γύρω από σημαντικές στιγμές της νεότερης ελληνικής ιστορίας

    Μαζί με την Άλκη Ζέη καθιέρωσαν νέο στυλ στο νεανικό μυθιστόρημα.

    [02] Αύριο η διακαναλική συνέντευξη τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς

    Η διακαναλική συνέντευξη τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο «Novus City Hotel», στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο κέντρο της Αθήνας .

    [03] "Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος" για την Ελλάδα, διαμηνύει ο Β. Σόιμπλε

    "Δεν επιτρέπεται να λέγονται ψέματα στον ελληνικό λαό. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος. Η Ελλάδα ζούσε επί δεκαετίες πάνω από τις δυνατότητές της και δεν έκανε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις", τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και εκφράζει την ελπίδα "το αποτέλεσμα των νέων εκλογών να είναι μια γρήγορα λειτουργούσα κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της για την εξυγίανση της χώρας". Σημειώνει πάντως ότι "η χώρα δεν είναι αρκετά ανταγωνιστική για να αποκτήσει το βιοτικό επίπεδο το οποίο οι Έλληνες δικαίως περιμένουν".

    Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας "Passauer Neue Presse", ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι η λύση που επελέγη για την Ελλάδα, "με το πακέτο διάσωσης και τις μεταρρυθμίσεις και - ενάντια στις Κασσάνδρες - με αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς προβλήματα", ήταν η ενδεδειγμένη και αποδίδει τα προβλήματα στην ανασφάλεια που δημιουργήθηκε, "διότι μετά τις εκλογές δεν μπόρεσε να σχηματιστεί κυβέρνηση, οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις έχουν παγώσει", με αποτέλεσμα νέο κίνδυνο μόλυνσης στις αγορές.

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιμένει ότι "το συμφωνηθέν πρόγραμμα προσαρμογών είναι ο καλύτερος δρόμος για να επιλυθούν τα επόμενα δέκα χρόνια τα προβλήματα της Ελλάδας - εντός της Ευρωζώνης", διευκρινίζει ωστόσο ότι "τα μέτρα προσαρμογής είναι αναπόφευκτα, τελείως ανεξάρτητα από το ποιον δρόμο θα επιλέξει η Ελλάδα" και εξηγεί ότι "λόγω των ασαφών πολιτικών συνθηκών δεν υλοποιείται το πρόγραμμα επαρκώς, γεγονός που επιμηκύνει και κάνει πιο επώδυνη την κρίση".

    [04] Εγκαίνια του 31ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

    Πλαισιωμένο από μουσικά, θεατρικά , εικαστικά και λογοτεχνικά δρώμενα ξεκίνησε χθες το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί την μεθεπόμενη Κυριακή 24 Ιουνίου το 31ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης το οποίο μετά από ?30 χρόνια διοργάνωσης αλλάζει χώρο. Μεταφέρεται νοτιότερα στον παραλιακό άξονα της πόλης ( από το ύψος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου μέχρι το Μέγαρο Μουσικής.- στον ήδη αναπλασμένο χώρο της Ν. Παραλίας).

    Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν απόψε (Σάββατο) στις 7.30 μ.μ με τη μορφή γιορτής στην οποία θα συμμετάσχουν μουσικά συγκροτήματα σε μίνι συναυλίες .

    Το 31ο Φεστιβάλ Βιβλίου, πραγματοποιείται από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

    Στο Φεστιβάλ μετέχουν περί τους 150 εκδότες που στεγάζουν τα βιβλία τους σε 110 εκθετήρια κατά μήκος της παραλίας.

    [05] Η έξοδος από την κρίση σημαίνει σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, όχι νέους φόρους, τονίζει ο Α.Σαμαράς

    Το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κορίνθου επισκέφτηκε ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινώντας την περιοδεία που θα πραγματοποιήσει σήμερα στους νομούς Κορινθίας, Αχαΐας και Ηλείας.

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε από τους επαγγελματίες της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για την έλλειψη ρευστότητας και σε δηλώσεις του επεσήμανε πως " η έξοδος από την κρίση σημαίνει σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, όχι νέοι φόροι, όχι άλλη ανεργία, χρειάζονται συμμαχίες. "

    Ο κ. Σαμαράς τόνισε μάλιστα πως "λέμε όχι σε εκείνους που τυχοδιωκτικά τάσσονται κατά των λύσεων" και επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα και ενότητα. Ο Πρόεδρος της ΝΔ περπάτησε στο κέντρο τη πόλης της Κορίνθου και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής.

    [06] Τον "μεγάλο σεβασμό" της για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό εκφράζει η Λαγκάρντ

    Τον "μεγάλο σεβασμό" της για την Ελλάδα και για τον ελληνικό λαό "και τις θυσίες του" εκφράζει η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και τονίζει ότι οι πρόσφατες δηλώσεις της στην βρετανική "Guardian" παρεξηγήθηκαν.

    Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Sueddeutsche Zeitung", η κυρία Λαγκάρντ δηλώνει ότι το ΔΝΤ "εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση και να έχει ένα καλύτερο μέλλον, εφόσον όλες οι εμπλεκόμενοι αναλαμβάνουν την ευθύνη τους και λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα". Επισημαίνει ότι τόσο η ίδια όσο και το Ταμείο στηρίζουν την Ελλάδα και, ερωτώμενη σχετικώς με "το στίγμα σήμερα της Ελλάδας", δηλώνει: "Η αρχή του ΔΝΤ είναι να μην εγκαταλείπει ποτέ το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συνεχίζει το διάλογο με τους αξιωματούχους. Γι' αυτό ας περιμένουμε, όπως το κάνουν κι άλλοι εμπλεκόμενοι θεσμοί, τις εκλογές της 17ης Ιουνίου".

    [07] Ο Γιούνκερ κάνει έκκληση για άμεση λύση του τραπεζικού προβλήματος της Ισπανίας

    Ο επικεφαλής της Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απηύθυνε σήμερα έκκληση για την ταχεία εξεύρεση λύσης στην ισπανική τραπεζική κρίση, την ίδια ώρα που η Μαδρίτη δέχεται πιέσεις για να ζητήσει βοήθεια.

    Σε συνέντευξή του αργά χθες το βράδυ στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό DeutschlandradioKultur, ο Γιούνκερ τόνισε πως "πρέπει να βρεθεί σύντομα λύση".

    Παράλληλα επέμεινε στο γεγονός ότι η κατάσταση στην Ισπανία δεν συγκρίνεται με αυτήν στην Ελλάδα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της Μαδρίτης να αποκαταστήσει τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

    Σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Ruhr Nachrichten ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε πως είναι θέμα της Ισπανίας να αποφασίσει αν θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους της. "Η Ισπανία θα αποφασίσει μόνη της τι είναι σωστό να κάνει", τόνισε.

    Την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγέλα Μέρκελ είχε δηλώσει: "Είναι σαφές πως οι χώρες που επιθυμούν την αλληλεγγύη θα το ζητήσουν μόνες τους. Διαθέτουμε όλα όσα είναι αναγκαία για μια σταθερή εξέλιξη της ευρωζώνης".

    Η Ισπανία δέχεται πιέσεις από όλες τις πλευρές για να ζητήσει ευρωπαϊκή βοήθεια ώστε να προχωρήσει στη σωτηρία των τραπεζών της που έχουν έχουν ανάγκη 40 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

    [08] Συρία: Τους δεκαεπτά έφτασαν οι νεκροί, από βομβαρδισμό στη Ντεράα

    Δεκαεπτά άνθρωποι, ανάμεσά τους δέκα γυναίκες, έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της νύχτας στον βομβαρδισμό της πόλης Ντεράα της νότιας Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Η οργάνωση που καταγράφει τις βιαιότητες στη Συρία ανέφερε πως μετά τον βομβαρδισμό σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε αντάρτες και τις κυβερνητικές δυνάμεις.

    Εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό, ενώ η βασική οδική αρτηρία που ενώνει την πόλη με την Ντεράα έχει αποκλειστεί από φλεγόμενα λάστιχα αυτοκινήτων.

    Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 44 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Συρία χθες Παρασκευή, σχεδόν οι μισοί από αυτούς στην Ντεράα και σε περιοχές της Δαμασκού. Επίσης 25 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 June 2012 - 10:30:32 UTC