Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το τελευταίο αντίο στον Ανδρέα Χριστοδουλίδη
  • [02] Στον εισαγγελέα σήμερα ο 24χρονος που ενεπλάκη στο επεισόδιο της Παιανίας
  • [03] Την Κύπρο επισκέπτεται επίσημα ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος
  • [04] Κορυφαία επίδοση στον κόσμο ο Κούλσον στα 400μ. με εμπόδια
  • [05] Μάριο Βάργκας Λιόσα: "Η Ελλάδα είναι το σύμβολο της Ευρώπης"
  • [06] Νέες δυνατότητες στην ιατρική δίνει το πρώτο επιτραπέζιο λέιζερ ακτίνων-Χ
  • [07] Σε νέα ύψη ρεκόρ το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα
  • [08] EURO 2012: Στην ενδεκάδα της Τσεχίας ο Μπάρος

  • [01] Το τελευταίο αντίο στον Ανδρέα Χριστοδουλίδη

    Με δάκρυα, λουλούδια αλλά και θερμά χειροκροτήματα συγγενείς, συνάδελφοι από τον δημοσιογραφικό και πολιτικό κόσμο, και φίλοι «συνόδευσαν» χθες τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη, πρώην πρόεδρο και γενικό διευθυντή του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην τελευταία του κατοικία.

    Το Νεκροταφείο της Καισαριανής πλημμύρισε από συγκίνηση. Εκατοντάδες ήταν οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί για να αποχαιρετήσουν τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη. Τον δημοσιογράφο με την επί συνολικά 17 έτη θητεία του ως προέδρου και γενικού διευθυντή του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, τον πολιτικό, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τον αγωνιστή με τη δράση του κατά της δικτατορίας στην Ελλάδα και κατά του πραξικοπήματος στην Κύπρο, αλλά πάνω από όλα τον άνθρωπο Ανδρέα Χριστοδουλίδη, που διακρίθηκε για την ευγένεια, το ήθος, τις αξίες και την εντιμότητά του.

    «Το θλιβερό μαντάτο της πρόωρης φυγής σου συγκλόνισε κάθε Κύπριο που είχε την τύχη να σε γνωρίσει», επισήμανε στον επικήδειό του ο Δημήτρης Παπαδάκης, γραμματέας της ΕΔΕΚ και εκπρόσωπος του προέδρου της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

    «Αγωνιστής, ανυπόταχτος για τα δίκαια της Κύπρου, υπήρξες υπόδειγμα και πρότυπο ενεργού πολίτη, με εθνικές και κοινωνικές ευαισθησίες. Υπήρξες πρότυπο και δάσκαλος για τις νεότερες γενιές συναγωνιστών σου, γέμιζε ο χώρος στο διάβα και την παρουσία σου. Ιδεολόγος, συνεπής δημοκράτης, ασυμβίβαστος αγωνιστής όχι των λόγων, αλλά των έργων», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδάκης και κατέληξε:

    «Ενέπνεες με το δικό σου παράδειγμα, με τη δική σου αφοσίωση, με μια σπάνια εργατικότητα που δεν υπολόγιζε ούτε ωράρια ούτε κόπωση. Αν μας θλίβει ο πρόωρος χαμός σου, παρηγορούμαστε γιατί μας αφήνεις πολύτιμο κληροδότημα τους αγώνες και το ήθος σου».

    Διαβάστε επίσης:

    Βιογραφικό του Ανδρέα Χριστοδουλίδη

    "Ο Ανδρέας που γνώρισα"

    Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Α. Χριστοδουλίδη, από τον πρόεδρο του ΚΥΠΕ

    Οδύνη στην Κύπρο για τον θάνατο του Α. Χριστοδουλίδη

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση Πρακτορείων Ειδήσεων για τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη

    Συλλυπητήρια του Γ. Παπανδρέου για τον θάνατο του Α. Χριστοδουλίδη

    Δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, για τον θάνατο του Α. Χριστοδουλίδη

    Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων: Προεξέχων ο ρόλος του Αν. Χριστοδουλίδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πρακτορείων Ειδήσεων

    Ανακοίνωση της ΕΡΤ για τον θάνατο του Α. Χριστοδουλίδη

    Ψήφισμα ΔΣ του ΑΜΠΕ για τον εκλιπόντα Ανδρέα Χριστοδουλίδη

    Δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τσιόδρα για την απώλεια του Α. Χριστοδουλίδη

    Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ /ΕΚΜ για τον θάνατο του Α. Χριστοδουλίδη

    Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα για τον θάνατο του Ανδρέα Χριστοδουλίδη

    Γιατί ήταν δάσκαλος ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης

    Τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης για τον θάνατο του Α. Χριστοδουλίδη

    [02] Στον εισαγγελέα σήμερα ο 24χρονος που ενεπλάκη στο επεισόδιο της Παιανίας

    Ενώπιον του εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα ο 24χρονος, ο οποίος πυροβόλησε χθες με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε 43χρονο Αλβανό διαρρήκτη στην Παιανία.

    Παράλληλα, κρατείται και ανακρίνεται 46χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν μαζί με τον 43χρονο, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και αν έχει σχέση και με τις τρεις επιθέσεις, που σκόρπισαν τον πανικό σε ολόκληρη τη γειτονιά και είχαν την παραπάνω δραματική κατάληξη.

    [03] Την Κύπρο επισκέπτεται επίσημα ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος

    Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από σήμερα το μεσημέρι, ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Ο κ.κ. Χρυσόστομος είχε επισκεφθεί τη Μόσχα τον Ιούλιο του 2008, επί πατριαρχίας του προκατόχου του κ. Κυρίλλου, μακαριστού Πατριάρχη Αλέξιου, ο οποίος είχε διαβεβαιώσει ότι η ρωσική εκκλησία και ο ρωσικός λαός, υποστηρίζουν τις προσπάθειες για μια ενιαία Κύπρο και συμμερίζονται τον πόνο του κυπριακού λαού.

    Για την επίσκεψη και τετραήμερη παραμονή του στην Κύπρο έχουν ληφθεί ισχυρά μέτρα ασφαλείας και στο πλαίσιο αυτό, η Αρχιεπικοπή Κύπρου δεν δημοσιοποίησε επισήμως το πλήρες πρόγραμμα, ενώ ζητήθηκαν ειδικές διαπιστεύσεις δημοσιογράφων.

    Τη Δευτέρα ο κ.Κύριλλος θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Χριστόφια.

    [04] Κορυφαία επίδοση στον κόσμο ο Κούλσον στα 400μ. με εμπόδια

    Την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2012 πέτυχε ο Χαβιέ Κούλσον στα 400μ. με εμπόδια. Ο Πορτορικανός, στο Ντάιμοντ Λιγκ του Όσλο, πέμπτου της σειράς, κάλυψε την απόσταση σε 47.92, βελτιώνοντας το δικό του 48.00 από τις 12 Μαϊου στο Πόνσε.

    Με την επίδοση αυτή ο Κούλσον θέτει σοβαρή υποψηφιότητα ακόμη και για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

    [05] Μάριο Βάργκας Λιόσα: "Η Ελλάδα είναι το σύμβολο της Ευρώπης"

    «Σύμβολο της Ευρώπης», χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο Περουβιανός συγγραφέας Μάριο Βάργκας Λιόσα, με επιστολή του στην ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς».

    Μ΄ ένα λογοτεχνικό κείμενο που θυμίζει τη γνωριμία του με την «κ. Θουκυδίδη», όπως έχει χαρακτηριστεί η Ζακλίν ντε Ρομιγί, ο κορυφαίος Περουβιανός συγγραφέας, αναφέρεται με θαυμασμό και αγάπη στην Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό.

    «Η Ευρώπη γεννήθηκε εκεί, στους πρόποδες της Ακρόπολης, είκοσι πέντε αιώνες πριν, και ό,τι καλύτερο έχει, ό,τι αποδέχεται και θαυμάζει περισσότερο έχει τις μακρινές ρίζες του σε αυτή τη μικρή γωνιά της γηραιάς ηπείρου, στις ακτές του Αιγαίου, όπου το φως του ήλιου είναι πιο δυνατό και η θάλασσα πιο γαλάζια» λέει ο βαθύτατα κοινωνικός και πολιτικός συγγραφέας που έχει αναδείξει τις μεγάλες πολιτικές αντιθέσεις της κοινωνίας και της εποχής του.

    [06] Νέες δυνατότητες στην ιατρική δίνει το πρώτο επιτραπέζιο λέιζερ ακτίνων-Χ

    Μια διεθνής επιστημονική ομάδα δημιούργησε το πρώτο λέιζερ ακτίνων-Χ, το οποίο παράγεται από μία επιτραπέζια συσκευή και όχι από μια τεράστια εγκατάσταση, όπως γινόταν ως τώρα λόγω των μεγάλων ενεργειακών αναγκών αυτού του είδους των λέιζερ. Το επίτευγμα ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία απεικονιστικών συσκευών υπερ-υψηλής ανάλυσης, που θα διεισδύουν σε βάθος στα μυστικά ενός κυττάρου ή μιας χημικής αντίδρασης, παρακολουθώντας π.χ. τον ''χορό'' των ηλεκτρονίων και των ιόντων μέσα σε ένα μόριο.

    Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ, την Αυστρία και την Ισπανία, με επικεφαλής τους καθηγητές Φυσικής Μάργκαρετ Μαρνέιν και Χένρι Καπτέιν του πανεπιστημίου του Κολοράντο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το BBC, δήλωσαν ότι, επειδή τα μήκη κύματος της ακτινοβολίας-Χ είναι 1.000 φορές πιο μικρά από αυτά του ορατού φωτός και επίσης μπορούν να διαπερνούν τα υλικά, οι νέες ακτίνες υπόσχονται μία σειρά από επαναστατικές δυνατότητες στην ιατρική και σε άλλα επιστημονικά πεδία.

    [07] Σε νέα ύψη ρεκόρ το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα

    Τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα, του κυριότερου «αερίου του θερμοκηπίου» στην ατμόσφαιρα, ανεβαίνουν συνεχώς και σε ορισμένα σημεία του πλανήτη ήδη ξεπέρασαν για πρώτη φορά ένα νέο ορόσημο, τα 400 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm).

    Αν και πρόκειται περισσότερο για ένα ψυχολογικό και συμβολικό όριο, καθώς, από επιστημονική άποψη, δεν προκύπτει ότι τα 400 ppm αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο για το κλιματικό σύστημα της Γης, παρόλα αυτά το γεγονός είναι ενδεικτικό για τη σοβαρή επίπτωση που έχουν οι ανθρώπινες δραστηριότητες στο κλίμα του πλανήτη.

    «Στη διάρκεια του μηνός Απριλίου, σε όλη την Αρκτική ο μέσος όρος ήταν πάνω από 400 ppm για πρώτη φορά», δήλωσε o κλιματολόγος Πίτερ Τανς της Εθνικής Διοίκησης Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ, σύμφωνα με το New Scientist.

    [08] EURO 2012: Στην ενδεκάδα της Τσεχίας ο Μπάρος

    Έτοιμος για τον σημερινό αγώνα της πρεμιέρας του EURO της Τσεχίας με τη Ρωσία είναι ο Μίλαν Μπάρος. Ο Τσέχος επιθετικός πέρασε με επιτυχία το τεστ που υπεβλήθη από το ιατρικό τιμ της εθνικής ομάδας και εκτός απρόοπτου θα βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα των Τσέχων στη δεύτερη χρονικά αναμέτρηση του Α΄ ομίλου της διοργάνωσης (21:45).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 June 2012 - 8:30:27 UTC