Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη θέλουν Ομπάμα - Μέρκελ - Μόντι
  • [02] Εικοσιπεντάχρονος πυροβόλησε και σκότωσε 43χρονο ληστή στην Παιανία
  • [03] Α. Σαμαράς: "Έβαλα την πατρίδα πάνω από το κομματικό συμφέρον"

  • [01] Ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη θέλουν Ομπάμα - Μέρκελ - Μόντι

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησε σε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα για να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή οικονομία και να προωθηθεί η ανάπτυξη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    "Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να ληφθούν μέτρα για να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα της ευρωζώνης και η ανάπτυξη στην Ευρώπη και στον κόσμο και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή", δήλωσε σε δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [02] Εικοσιπεντάχρονος πυροβόλησε και σκότωσε 43χρονο ληστή στην Παιανία

    Νύχτα τρόμου, από διαδοχικές εισβολές τριών κουκουλοφόρων σε σπίτια, που κατέληξε στον θάνατο ενός 43χρονου Αλβανού, απο την κυνηγετική καραμπίνα ενός 25χρονου, έζησε η Παιανία.

    Η υπόθεση που θυμίζει θρίλερ, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, άρχισε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, όταν τρεις άγνωστοι εισέβαλαν σε ένα σπίτι, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους ενοίκους και τράπηκαν σε φυγή. Δεν έφυγαν όμως απο τη γειτονιά, αλλά σε μικρή απόσταση εισέβαλαν και σε δεύτερο σπίτι. Εκεί χτύπησε ο συναγερμός και οι δράστες απείλησαν την ιδιοκτήτρια ζητώντας της να τον απενεργοποιήσει. Στο μεταξύ, όμως, ξύπνησαν οι δύο γιοι της ιδιοκτήτριας, 25 και 23 ετών και ήρθαν στα χέρια με τους ληστές, οι οποίοι τράπηκαν για μια ακόμα φορά σε φυγή. Κλήθηκε η αστυνομία, αλλά παρά τις έρευνες οι δράστες δεν εντοπίστηκαν.

    Γύρω στις 4 τα ξημερώματα, πιθανόν οι ίδιοι δράστες εισέβαλαν και σε τρίτο σπίτι στην γειτονιά, ένας κάτοικος όμως τους αντιλήφθηκε και πυροβόλησε στον αέρα με καραμπίνα. Οι ληστές τράπηκαν για μια ακόμα φορά σε φυγή. Ο 25χρονος γιος όμως της γυναίκας που απείλησαν στο προηγούμενο σπίτι, βγήκε στον δρόμο, είδε δύο άτομα να τρέχουν και τους καταδίωξε πυροβολώντας με καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα έναν 43χρονο Αλβανό, ενώ ένας ακόμα ομοεθνής του συνελήφθη από αστυνομικούς και κρατείται. Ο 25χρονος Έλληνας παραδόθηκε και αυτός στην Αστυνομία.

    [03] Α. Σαμαράς: "Έβαλα την πατρίδα πάνω από το κομματικό συμφέρον"

    «Δεν υπέγραψα συνέχιση του Μνημονίου, υπέγραψα την αλλαγή του. Αν δεν το είχα κάνει θα ήμασταν ήδη στην διαδικασία της δραχμής. Η Ευρώπη δέχθηκε τις τροποποιήσεις που πρότεινα. Εγώ ήμουν ο αρχιτέκτονας του αντιμνημονίου. Θα μπορούσα να επιμείνω και να έπαιρνα 60%, αλλά εκείνη την στιγμή έβαλα την πατρίδα πάνω από το συμφέρον μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή «e-nikos» του Νίκου Χατζηνικολάου όπου απάντησε και σε ερωτήσεις πολιτών.

    «Έχουμε ένα πρόγραμμα πλήρες και κοστολογημένο. Έχει να κερδίσει ο πολίτης από το πρόγραμμά μας. Δουλειές, την σταθερότητα του ευρώ, ανάπτυξη και ανακούφιση για τα χρέη του αλλά και για πολλές ακραίες αδικίες που γίνανε. Είμαστε στην πιο κρίσιμη εποχή και διακυβεύονται πολλά πράγματα. Δουλειές ή φόροι, ευρώ ή δραχμές, πετυχημένη επαναδιαπραγμάτευση ή συνθηκολόγηση" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

    Σε ερώτηση για το ποιές είναι οι κόκκινες γραμμές του, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Ό,τι έχουμε βάλει μπροστά για να το αλλάξουμε, το έχουμε βρει στο ισοδύναμό του. Μιλάω για την αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων και των ειδικών επιδομάτων. [...] Υπάρχουν όμως κι άλλα σημεία. Κάποιος που έχει ένα δάνειο δεν πρέπει να πληρώνει δόση πάνω από το 30% του μηνιαίου εισοδήματος. Επίσης πρέπει να υπάρξει επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια. Αυτό μπορεί να γίνει από κοινοτικούς και όχι εθνικούς πόρους».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 June 2012 - 6:30:29 UTC