Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον "αέρα" το ντιμπέιτ Σαμαρά - Τσίπρα
  • [02] Στα φαρμακεία τα σκευάσματα υψηλού κόστους
  • [03] Ο Γ. Καρατζαφέρης στην Amna Web TV
  • [04] Μ. Μπαρνιέ: Απαιτούνται "αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις" στον τραπεζικό τομέα
  • [05] Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης
  • [06] Υδροπτέρυγο προσάραξε, μεταξύ Αίγινας και Αγκιστρίου
  • [07] Βιογραφικό του Ανδρέα Χριστοδουλίδη

  • [01] Στον "αέρα" το ντιμπέιτ Σαμαρά - Τσίπρα

    Επιμένει στην πρότασή της για ντιμπέιτ μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα «με τους κανόνες που συμφωνήθηκαν» η ΝΔ, με ανακοίνωση του αναπληρωτή εκπροσώπου του κόμματος Γιώργου Μουρούτη, στην οποία γίνεται επίκληση των μηνυμάτων που αντηλλάγησαν με τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππά.

    Ευθύνες στη ΝΔ για την εμπλοκή στο θέμα του ντιμπέιτ, επιρρίπτει με δήλωσή του ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα.

    Ο κ. Παππάς αναφέρει στη δήλωσή του ότι τα περί συμφωνίας, όταν η ΝΔ διαφωνεί με την πρότασή μας, βρίσκονται μόνο στο μυαλό των συνεργατών του κ. Σαμαρά και καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

    [02] Στα φαρμακεία τα σκευάσματα υψηλού κόστους

    Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης με αντικείμενο την οριστικοποίηση των ποσών που θα διατεθούν από το Δημόσιο, για τις οφειλές του σε προμηθευτές, φαρμακοποιούς και κλινικές.

    Εντός δύο ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η τροφοδοσία των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, με φάρμακα υψηλού κόστους ειδικών παθήσεων, που ξεκίνησε χθες.

    [03] Ο Γ. Καρατζαφέρης στην Amna Web TV

    Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλά την Τετάρτη 6/6 στις 17:00, σε απευθείας σύνδεση και κατ' αποκλειστικότητα, στη Web TV του ΑΜΠΕ.

    Τις ερωτήσεις τους στον Γιώργο Καρατζαφέρη μπορούν να υποβάλουν οι πολίτες μέσω twitter (@amna_news με hashtag #karatzaferis_amna) και μέσω Facebook (www.facebook.com/amnanewsgr) έως και το τέλος της ζωντανής συνέντευξης.

    [04] Μ. Μπαρνιέ: Απαιτούνται "αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις" στον τραπεζικό τομέα

    Απαιτούνται αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος στην Ευρώπη και την αποφυγή μελλοντικών σφαλμάτων και 'διασώσεων' με χρήματα των φορολογουμένων, υποστήριξε σήμερα ο Μισέλ Μπαρνιέ, Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τον ανταγωνισμό.

    Υπάρχει πιεστική ανάγκη η ΕΕ να απομακρυνθεί από την «τρέχουσα κατάσταση, στην οποία η μοίρα των δημοσιονομικών είναι συνδεδεμένη σε υπερβολικό βαθμό με εκείνη των τραπεζών», υποστήριξε ο Μπαρνιέ σε άρθρο γνώμης το οποίο δημοσιεύεται στην εφημερίδα The Times (Λονδίνο).

    «Έχουμε ευθύνη να προετοιμαστούμε για το μέλλον και να διασφαλίσουμε ότι θα αποφύγουμε το λάθος να έχουμε τράπεζες που διασώζονται από τους φορολογούμενους ή να τους επιτρέπουμε να παραμένουν στην αγορά ως ατυχείς νεκροζώντανες τράπεζες», τόνισε ο Μπαρνιέ.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [05] Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης

    Έφυγε από τη ζωή, στις 5.30 τα ξημερώματα, ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης, πρώην πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΜΠΕ, ύστερα από μάχη με την επάρατη νόσο. Τους δύο τελευταίους μήνες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Άγιοι Ανάργυροι".

    Διαβάστε επίσης:

    Βιογραφικό του Ανδρέα Χριστοδουλίδη

    [06] Υδροπτέρυγο προσάραξε, μεταξύ Αίγινας και Αγκιστρίου

    Σε αβαθή προσάραξε ιπτάμενο δελφίνι, μεταξύ Αιγίνας και Αγκιστρίου, που πραγματοποιούσε δρομολόγιο απο Αίγινα για Πειραιά.

    Από την προσάραξη δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, από τους συνολικά 59 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα που επέβαιναν πάνω σε αυτό. Στο σημείο σπεύδει πλωτό του Λιμενικού Σώματος και ρυμουλκό σκάφος.

    [07] Βιογραφικό του Ανδρέα Χριστοδουλίδη

    Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή, στις 5.30 τα ξημερώματα, ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης, πρώην πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΜΠΕ, ύστερα από μάχη με την επάρατη νόσο. Τους δύο τελευταίους μήνες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Άγιοι Ανάργυροι".

    Ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης γεννήθηκε στην Κύπρο το 1942. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Παρακολούθησε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1967 αναγκάστηκε να διακόψει τις σπουδές του, λόγω της δικτατορίας και να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

    Με τη δημοσιογραφία ασχολήθηκε από το 1965. Εργάστηκε στην εφημερίδα «Εβδομάδα» (1965-1966) και στη συνέχεια στην Αγγλία, στις εφημερίδες «Κόσμος» (1972-1973) και «Νέα Δημοκρατία» (1973-1974).

    Το 1974 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε στην εφημερίδα «Εξόρμηση», της οποίας ήταν αρχισυντάκτης (1978-1982) και διευθυντής Σύνταξης (1989). Ήταν επίσης ανταποκριτής της κυπριακής εφημερίδας «Τα Νέα» (1974-1987).

    Το 1981 ορίστηκε Γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, θέση που διατήρησε μέχρι το 1987, οπότε διορίστηκε Πρόεδρος της ΕΡΤ ΑΕ. Από τη θέση αυτή παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 1988 και ανέλαβε ως Ειδικός Γραμματέας στην Ειδική Υπηρεσία Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Υπουργείου Προεδρίας. Παραιτήθηκε το 1989.

    Το 1990 ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση του ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Κύπρου «Super FM».

    Το 1991 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου εργάστηκε ως Σύμβουλος στις Εκδοτικές Επιχειρήσεις «Χρ. Τεγόπουλος» και ήταν τακτικός συνεργάτης των εφημερίδων «Ελευθεροτυπία» και «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

    Το 1993 ορίστηκε για δεύτερη φορά Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ, θέση που διατήρησε μέχρι το 2004. Μετά την ολοκλήρωση της θητείας του ορίστηκε Σύμβουλος της νέας Γενικής Διεύθυνσης.

    Το 1989 επιλέχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ως μέλος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας (European Institute for the Media). Ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Οπτικοακουστικών Μέσων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) της Ελλάδας από την ίδρυσή του έως το 2005.

    Το 2005 του απονεμήθηκε το Βραβείο Πρωτοποριακής Δημιουργίας «Γιάννος Κρανιδιώτης». Παρακολούθησε δεκάδες διεθνή και ελληνικά συνέδρια, σεμινάρια και εργαστήρια δημοσιογραφίας. Από το 1994 έδινε σειρά διαλέξεων κάθε χρόνο στη Σχολή Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Μετέφρασε και προσάρμοσε στην ελληνική πραγματικότητα τρία ξένα πανεπιστημιακά εγχειρίδια, δύο αμερικανικά με τίτλους: «Η Τέχνη της Δημοσιογραφίας-1986» και «Η Τέχνη του Ρεπορτάζ-1992» και ένα αγγλικό, με τίτλο «Η Τέχνη της τηλεοπτικής Δημοσιογραφίας-2006». Το 2009 συνέγραψε το βιβλίο «Διεθνή και Εθνικά Πρακτορεία Ειδήσεων».-


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 June 2012 - 6:30:30 UTC