Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Βουτιά" στο Χρηματιστήριο - Νέα χαμηλά 22,5 ετών
  • [02] Συμφώνησε ο Ζαρντίμ με τον Ολυμπιακό για δύο χρόνια
  • [03] Επίθεση Βενιζέλου κατά ΣΥΡΙΖΑ και για τα φάρμακα
  • [04] Σταθεροί στην καταγγελία του Μνημονίου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
  • [05] Η ΔΗΜΑΡ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον χώρο της υγείας να δωσουν λύση

  • [01] "Βουτιά" στο Χρηματιστήριο - Νέα χαμηλά 22,5 ετών

    Σε νέα χαμηλά 22,5 ετών κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση να υποχωρεί κάτω και από τα 20 δισ. ευρώ, ενώ αρκετές μετοχές του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφουν νέα ιστορικά χαμηλά.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 13:30, υποχωρεί στις 480,69 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 4,24%, επίπεδα που αποτελούν νέα χαμηλά από τις αρχές του 1990. Τα προηγούμενα χαμηλά είχαν σημειωθεί στις 25 Μαΐου στις 485,18 μονάδες.

    Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, εάν η αγορά διασπάσει καθοδικά τα επίπεδα των 485 μονάδων οι επόμενες στηρίξεις βρίσκονται στα επίπεδα των 460 και 445 μονάδων.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 28,16 εκατ. ευρώ.

    Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς υποχωρεί κάτω από τα 20 δισ. ευρώ, στα 19,8 δισ. ευρώ και βρίσκεται κάτω και από το 10% του ΑΕΠ του 2011, η χαμηλότερη σχέση κεφαλαιοποίησης και ΑΕΠ πανευρωπαϊκά.

    Η μετοχή της Εθνικής να υποχωρεί κάτω από το 1 ευρώ, στα 0,95 ευρώ (-5,00%), με την κεφαλαιοποίησή της να υποχωρεί κάτω από το 1 δισ. ευρώ, στα 912 εκατ. ευρώ.

    [02] Συμφώνησε ο Ζαρντίμ με τον Ολυμπιακό για δύο χρόνια

    Ο Ζοζέ Λεονάρντο Νούνες Άλβες Σόουζα Ζαρντίμ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι εκτός σοβαρού απροόπτου ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού. Ο 38χρονος Πορτογάλος τεχνικός είχε σήμερα το πρωί νέα συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη (μετά τη χτεσινοβραδινή), όπου συζητήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της συνεργασίας τους και, αφού οι δύο πλευρές συμφώνησαν, στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της ομάδας στου Ρέντη. Το συμβόλαιο που θα υπογραφεί αναμένεται να είναι διετούς διάρκειας.

    [03] Επίθεση Βενιζέλου κατά ΣΥΡΙΖΑ και για τα φάρμακα

    Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το ζήτημα των φαρμάκων των καρκινοπαθών, κάνοντας λόγο για «πολιτική αθλιότητα».

    «Γίναμε μάρτυρες μια πολιτικής αθλιότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον πόνο των καρκινοπαθών για να χτυπήσει σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με τη συγκρότηση του ΕΟΠΥΥ», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη Βουλή δεν ψήφισε καμιά από τις σημαντικές αλλαγές στον χώρο της Υγείας για τη μείωση της σπατάλης, για καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, με κόστος αντίστοιχο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

    [04] Σταθεροί στην καταγγελία του Μνημονίου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παραμένουν σταθεροί στην καταγγελία του Μνημονίου, την οποία θεωρούν ως τη μόνη λύση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Αυτό τόνισε σήμερα το μεσημέρι ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος, στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοσιογράφων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος.

    Ο κ. Μαρκόπουλος είπε ότι στόχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στις εκλογές είναι ένα διψήφιο ποσοστό και τόνισε με έμφαση ότι η καταγγελία του Μνημονίου είναι η βασική θέση του κόμματός του και η προϋπόθεση που θέτει για τη συμμετοχή ή στήριξη οποιουδήποτε κυβερνητικού σχήματος. Απέκλεισε δε κατηγορηματικά τη στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε κυβέρνηση που θα συμμετέχουν οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς.

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, είπε ο κ. Μαρκόπουλος, διεκδικούν την ψήφο των πολιτών με το σύνθημα "εγγυώμεθα την προστασία της ελληνικής οικογένειας" και αναλαμβάνοντας τρεις δεσμεύσεις: τη διαγραφή του χαρατσιού, το κούρεμα των τραπεζικών δανείων και τη διαγραφή του Τειρεσία. Σε αυτό το μήκος κύματος θα κινούνται και τα διαφημιστικά σποτ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που ξεκινούν να μεταδίδονται από σήμερα, ανέφερε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος.

    [05] Η ΔΗΜΑΡ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον χώρο της υγείας να δωσουν λύση

    «Η επικράτηση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στον χώρο της υγείας, έχει οδηγήσει τις διαδικασίες προμήθειας ιατρικού και φαρμακευτικού υλικού στο σημερινό αδιέξοδο» σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά και τονίζει πως αντί για εξυγίανση παρακολουθούμε αμοιβαίους εκβιασμούς πολιτείας και προμηθευτών για την εξασφάλιση προνομίων σε ομάδες συμφερόντων εις βάρος της υγείας των ασθενών.

    «Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συναισθανθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί» καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 June 2012 - 12:30:32 UTC