Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν αυτοκτόνησε η φίλη Ρόμι Σνάιντερ"
  • [02] Διαβάστηκε το DNA της ντομάτας που έχει πιο πολλά γονίδια από τους ανθρώπους!
  • [03] Η ξεχωριστή μυρωδιά των γηρατειών!
  • [04] Η λίμνη της Καστοριάς ανακηρύσσεται σε περιοχή προστασίας της φύσης
  • [05] Εισβολές σε δύο σπίτια και έξι ληστείες διαπράχθησαν τη νύχτα στην Αθήνα
  • [06] Με το «Panorama» του Ντεκουφλέ ξεκινά το Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας

  • [01] "Δεν αυτοκτόνησε η φίλη Ρόμι Σνάιντερ"

    Η διάσημη Ρόμι Σνάιντερ που απεβίωσε το 1982, πριν από τριάντα έτη, "δεν αυτοκτόνησε", δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα "Λε Παριζιέν" μια στενή φίλη της ηθοποιού, η σχεδιάστρια μόδας Κλοντ Πετίν.

    "Υπέκυψε η Ρόμι σε ένα οξύ καρδιακό επεισόδιο, χωρίς να έχει καταναλώσει προηγούμενα κανένα δηλητήριο, όπως άλλωστε το απέδειξε η νεκροψία...όμως και ο πρώτος αστυνομικός, που έφθασε επι τόπου, κατέληξε ότι "ο θάνατος προήλθε από φυσικά αίτια", υποστηρίζει η Κ. Πετίν.

    Αν και έχουν συμπληρωθεί ήδη τρείς δεκαετίες, αφότου έφυγε απ τη ζωή η Ρόμι Σνάιντερ, εξακολουθεί να συγκινεί πολύ και στην Αυστρία, όπου ήλθε στον κόσμο, και στη Γερμανία, όπου άρχισε να ξετυλίγεται η λαμπρή κινηματογραφική της σταδιοδρομία, αλλά και στη Γαλλία όπου καταξιώθηκε, διαπρέποντας στο κινηματογραφικό στερέωμα για πάρα πολλά συναπτά χρόνια.

    [02] Διαβάστηκε το DNA της ντομάτας που έχει πιο πολλά γονίδια από τους ανθρώπους!

    Οι επιστήμονες μόλις αποκωδικοποίησαν για πρώτη φορά το DNA της ντομάτας και ελπίζουν ότι, χάρη στο επίτευγμά τους, το πολύ σε πέντε χρόνια θα προκύψουν από τα χωράφια ντομάτες με καλύτερες γεύσεις, μεγαλύτερες αποδόσεις, περισσότερη διατροφική αξία, καλύτερη αντίσταση στις ασθένειες και πιο ωραίο χρώμα. Είναι αξιοσημείωτο ότι η ντομάτα διαθέτει σε 12 χρωμοσώματα συνολικά 31.760 γονίδια, περίπου 7.000 περισσότερα από έναν άνθρωπο. Ακόμα προέκυψε ότι η ντομάτα και η πατάτα έχουν κοινά το 92% των γονιδίων τους.

    Η διεθνής ερευνητική ομάδα, που ξεκίνησε το κοπιαστικό έργο της το 2003, περιλάμβανε πάνω από 300 γενετιστές και άλλους επιστήμονες από 14 χώρες και δημοσίευσε τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης». Οι ερευνητές διάβασαν το γονιδίωμα της καλλιεργούμενης ποικιλίας ντομάτας "Heinz 1706" (από όπου προέρχεται η ομώνυμη κέτσαπ!), καθώς και μίας άγριας ντομάτας.

    Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ανάγνωση του γονιδιώματος θα διευκολύνει τις συμβατικές τεχνικές διασταύρωσης και αναπαραγωγής νέων ειδών ντομάτας, εκτός από τη γενετική τροποποίησή τους, ενώ παράλληλα θα μειώσει την ανάγκη για παρασιτοκτόνα.

    [03] Η ξεχωριστή μυρωδιά των γηρατειών!

    Δεν είναι ιδέα σας ότι ο παππούς και η γιαγιά μυρίζουν κάπως διαφορετικά, αλλά είναι μάλλον παγκόσμια κοινωνική προκατάληψη ότι μυρίζουν άσχημα. Οι άνθρωποι διαθέτουν την ικανότητα να μυρίζουν στην κυριολεξία τα γηρατειά, ''πιάνοντας'' στον αέρα τη διακριτή οσμή των ηλικιωμένων, η οποία δεν είναι κατ' ανάγκη ενοχλητική και μάλιστα μοιάζει αδιόρατα με αυτή των γυναικών.

    Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι όχι μόνο μπορούμε να μυρίσουμε την τρίτη ηλικία, αλλά οι νέοι έχουν γενικά μια πιο έντονη και λιγότερη ευχάριστη μυρωδιά από τους ηλικιωμένους. Ακόμα όμως δεν είναι σαφές γιατί και πώς οι άνθρωποι έχουν αυτή την οσμητική δυνατότητα.

    [04] Η λίμνη της Καστοριάς ανακηρύσσεται σε περιοχή προστασίας της φύσης

    Επίσημα πλέον η λίμνη της Καστοριάς ανακηρύσσεται σε περιοχή προστασίας της φύσης, με τη δημιουργία τριών διακριτών ζωνών και ιδρύεται Φορέας Διαχείρισής της, με προεδρικό διάταγματου ΥΠΕΚΑ.

    Με την ανακήρυξη της λίμνης της Καστοριάς ως περιοχής προστασίας της φύσης, στόχος είναι η διατήρηση της βιοποικιλότητας και του τοπίου, η διαχείριση των φυσικών και υδατικών πόρων και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, σύμφωνα με το σχέδιο προεδρικού διατάγματος.

    [05] Εισβολές σε δύο σπίτια και έξι ληστείες διαπράχθησαν τη νύχτα στην Αθήνα

    Εισβολές ληστών σε δύο σπίτια στην Αττική, επίθεση σε ανήλικους απο τους οπιους άρπαξαν τα ποδήλατα και άλλες έξι ένοπλες ληστείες περιλαμβάνει το αστυνομικό δελτίο της νύχτας.

    Περίπου στις 9 χθες βράδυ, στην Αγία Παρασκευή, επτά άτομα, τα οποία σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν αλλοδαποί, επιτέθηκαν σε τρεις ανήλικους, 14-15 ετών, οι οποίοι έκαναν βόλτα με τα ποδήλατα τους, τους ακινητοποίησαν, τους άρπαξαν τα ποδήλατα και τα κινητά τους τηλέφωνα και εξαφανίστηκαν.

    Σαράντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στην λεωφόρο Κηφισίας 51 στους Αμπελόκηπους, τρεις άγνωστοι εισήλθαν σε σπιτι, ιδιοκτησίας δύο νεαρών και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

    Στις 03.36 στη Νέα Ερυθραία, δύο άγνωστοι δράστες εισέβαλαν σε σπίτι που διαμένει ηλικιωμένο ζευγάρι και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν 2.500 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα, δύο πιστωτικές κάρτες και τα κλειδιά Ι.Χ. αυτοκινήτου, με το οποίο διέφυγαν.

    Επίσης χθες βράδυ διαπράχθηκαν ληστείες, σε κατάστημα τροφίμων στα Καμίνια, σε κατάστημα «φαστ φουντ» στις Αχαρνές, σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων στο Περιστέρι, σε βάρος δύο πολιτών στον δρόμο, στην Δραπετσώνα, καθώς και σε βάρος ενός ακόμα, στη συμβολή Τσόχα και Σούτσου, δίπλα στο κτίριο της ΓΑΔΑ.

    [06] Με το «Panorama» του Ντεκουφλέ ξεκινά το Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας

    Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, από τις 12 έως τις 19 Ιουλίου 2012.

    Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει με την παράσταση «Panorama», τη νέα παραγωγή της ομάδας DCA του Φιλίπ Ντεκουφλέ.

    Παλιός γνώριμος του Φεστιβάλ, ο ευρηματικός Ντεκουφλέ είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους χορογράφους της Γαλλίας και από τους πιο αγαπητούς σε όλο τον κόσμο.

    Το «Panorama» είναι μια παράσταση με το χαρακτηριστικό ύφος του Ντεκουφλέ, ένα θεαματικό και γεμάτο χιούμορ και εκπλήξεις ταξίδι στον μαγικό του κόσμο, κατοικημένο από παράξενα πλάσματα και εξαιρετικούς χορευτές. Η παράσταση ανατρέχει σε προηγούμενες χορογραφίες του, προσφέροντας ένα πανόραμα του έργου του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 June 2012 - 8:30:40 UTC