Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από φόβο είπαν "ναι" οι Ιρλανδοί
  • [02] Σε επιφυλακή η Τροχαία για το τριήμερο
  • [03] Το Μπιγκ Μπεν αλλάζει όνομα!
  • [04] «Ανταπόδοση» για αύξηση της αγοραστικής μας δύναμης!
  • [05] Η Moody's μείωσε το αξιόχρεο για ελληνικά χρεόγραφα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

  • [01] Από φόβο είπαν "ναι" οι Ιρλανδοί

    Παρότι η κυβέρνηση της Ιρλανδίας εόρταζε χθες τη νίκη της στο δημοψήφισμα για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της ΕΕ, ήταν γενική η παραδοχή ότι πολλοί από όσους ψήφισαν "ναι" το έκαναν με μεγάλη επιφύλαξη.

    Το "ναι" κατέλαβε το 60,3% των ψήφων, ενώ εναντίον του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας ψήφισε το 39,7%.

    «Υπήρξαν πολλοί που ήταν δυστυχείς που ψήφισαν 'ναι' και ακόμα περισσότερο δυστυχείς που ψήφισαν 'όχι'», παραδέχθηκε χθες η υπουργός Κοινωνικής Προστασίας Τζόαν Μπέρτον, η οποία έκανε εκστρατεία υπέρ του "ναι" με το μείζων κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού με τους Εργατικούς, το Fine Gael.

    «Το μήνυμα προς εμάς ως κυβέρνηση είναι ότι χρειάζεται να ξαναρχίσουμε τον διάλογο με την Ευρώπη», πρόσθεσε. «Τόσο πολλοί υπέστησαν τεράστια δεινά τα τελευταία λίγα χρόνια. Θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε ξανά αύριο για τους ανθρώπους που είναι άνεργοι, για τις οικογένειες τα εισοδήματα των οποίων επλήγησαν».

    Η Μέρι Λου Μακντόναλντ, αντιπρόεδρος του Sinn Fein, που ηγήθηκε της εκστρατείας υπέρ του "όχι", εναντίον του "Συμφώνου Λιτότητας", όπως αποκαλεί το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, επισήμανε ότι ο φόβος ήταν ο βασικός παράγοντας που ώθησε πολλούς να ψηφίσουν "ναι".

    [02] Σε επιφυλακή η Τροχαία για το τριήμερο

    Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

    Η Τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή για τυχόν προβλήματα, ενώ, μεταξύ τωναυξημένων μέτρων ασφαλείαςείναι η τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, και η παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

    Ακόμη, ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως ακολούθως:

    Σήμερα, Σάββατο για το ρεύμα εξόδου από 08.00 έως 13.00 ώρας.

    Την Δευτέρα 4 Ιουνίου, για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από 16.00 έως 23.00.

    [03] Το Μπιγκ Μπεν αλλάζει όνομα!

    Ο διάσημος Πύργος του Ρολογιού του βρετανικού κοινοβουλίου, το Μπιγκ Μπεν, ενδέχεται προσεχώς να ονομαστεί "Πύργος Ελισάβετ" προς τιμή του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ, γράφει σήμερα η εφημερίδα Daily Mail.

    Συνολικά 331 μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου, μεταξύ τους ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, υπέγραψαν αίτημα για να αποδοθεί αυτή η τιμή στη βασίλισσα με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την άνοδό της στο θρόνο, διευκρινίζει η εφημερίδα.

    Το κοινοβούλιο αναμένεται να εξετάσει το θέμα στα τέλη Ιουνίου και να εγκρίνει το νέο όνομα του Μπιγκ Μπεν.

    Στη Βρετανία αρχίζουν από σήμερα με κάθε μεγαλοπρέπεια οι τετραήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ, με μια επιβλητική ναυτική παρέλαση στον Τάμεση την Κυριακή.

    [04] «Ανταπόδοση» για αύξηση της αγοραστικής μας δύναμης!

    Απόχθες, ξεκίνησετο ΙΝΚΑ ΓΟΚΕ να αξιοποιεί το δίκτυο Cashnet, προωθώντας τον θεσμό της "Ανταπόδοσης" σε όφελος των καταναλωτών, με τη δημιουργία της κάρτας INCARD. H κάρτα δεν είναι ούτε πιστωτική, ούτε εκπτωτική. Θα εκδίδεται δωρεάν και θα προσφέρεται στους καταναλωτές χωρίς συνδρομή και θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν στο δίκτυο επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο σύστημα Cashnet. To σύστημα Cashnet μέσω του θεσμού της "Ανταπόδοσης" επιστρέφει στους καταναλωτές απο 10- 30% από την αξία αγορών τους, από ένα μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων.

    Περισσότερες Πληροφορίες για το δίκτυο και για τον τρόπο που θα αποκτούν την κάρτα οι καταναλωτές θα ανακοινωθούν σύντομα και στο www.incard.gr, www.inka.gr και στο www.cashnet.gr .

    [05] Η Moody's μείωσε το αξιόχρεο για ελληνικά χρεόγραφα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

    Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε ότι μείωσε την μέγιστη βαθμίδα στην οποία μπορεί να τοποθετεί το αξιόχρεο των χρεογράφων που εκδίδονται στην Ελλάδα--από κρατικά ή ιδιωτικά ιδρύματα--σε Caa2 (από B1 ως σήμερα), επικαλούμενος τον «εντεινόμενο κίνδυνο» εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

    Η ανακοίνωση του αυτή δεν αφορά προς το παρόν το κρατικό ελληνικό χρέος, το οποίο ο οίκος τοποθετεί στη βαθμίδα C, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

    «Οι όποιες περαιτέρω μεταβολές αξιολόγησης που θα ανακύψουν ως αποτέλεσμα του νέου μέγιστου δυνατού αξιόχρεου θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα», διευκρίνισε ο οίκος.

    ΟMoody's εξήγησε στην ανακοίνωσή του ότι παρά τον εντεινόμενο κίνδυνο η χώρα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, τον οποίο χαρακτήρισε «πραγματικό», αυτό «δεν αποτελεί το σενάριο που θεωρεί το κεντρικό, ή το πιο πιθανό», αν και μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου «είναι ενδεχόμενο» ο κίνδυνος να «αυξηθεί περαιτέρω».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 June 2012 - 6:30:28 UTC