Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Δεκαοκτώ μέτρα για έξοδο από την κρίση
  • [02] "Αισθάνομαι μεγάλο σεβασμό για τους Έλληνες"
  • [03] «Ήλιος Κόκκινος»
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: 18 βήματα προς την ολοκλήρωση της κόλασης του μνημονίου
  • [05] Σωτηρία των τραπεζών και όχι των Ελλήνων, λέει αυστριακός πρώην υπ. Οικονομικών
  • [06] Προβάδισμα της ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση
  • [07] Νέα απογραφή συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
  • [08] Τα «πακέτα διάσωσης» πηγαίνουν στις τράπεζες και όχι στους Έλληνες, λέει ο Γκ. Γκίζι
  • [09] Στο χαμηλότερο ιστορικά επίπεδο το επιτόκιο των γερμανικών 10ετών ομολόγων
  • [10] Το ΔΝΤ δεν επεξεργάζεται κανένα σχέδιο οικονομικής βοήθειας στην Ισπανία

  • [01] Α. Σαμαράς: Δεκαοκτώ μέτρα για έξοδο από την κρίση

    "Ανάκαμψη-ανακούφιση, επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής και δικαιοσύνη-ασφάλεια" είναι οι τρεις προτεραιότητες της ΝΔ, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες θέσεις του κόμματος για την οικονομία που παρουσίασε ο Αντ. Σαμαράς από το ΕΒΕΑ.

    Η έξοδος από το σημερινό τέλμα θα γίνει με μέτρα που πρέπει να επαναδιαπραγματευθούμε με τους δανειστές και με μέτρα που μπορούμε να πάρουμε μόνοι μας, είπε ο κ. Σαμαράς και ανέφερε 18 συγκεκριμένα μέτρα. Μεταξύαυτών είναι:

    Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνιικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009 καθώς και των ειδικών επιδομάτων. Επίσης αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια.

    Επίδομα ανεργίας και για τους αυτοαπασχολούμενους που σήμερα δεν δικαιούνται κανένα βοήθημα. «Σε αυτά τα επιδόματα θα δώσω την μεγάλη προσωπική μάχη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Να ρυθμιστούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις των προηγούμενων χρόνων ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος και να μετακυλίσουν τα υπόλοιπα.

    [02] "Αισθάνομαι μεγάλο σεβασμό για τους Έλληνες"

    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι τα πρόσφατα σχόλιά της για την Ελλάδα "παρανοήθηκαν και προσέβαλλαν", δήλωσε σήμερα από την Ουάσινγκτον εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

    Η Κριστίν Λαγκάρντ και το ΔΝΤ δηλώνουν πάντοτε ότι αισθάνονται "έναν μεγάλο σεβασμό για την Ελλάδα και το λαό της και για τις θυσίες που πάρα πολλοί Έλληνες κάνουν για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τζέρι Ράις.

    [03] «Ήλιος Κόκκινος»

    Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τον πρόωρο θάνατο του συνθέτη Μάριου Τόκα, η μνήμη του όμως παραμένει ανέγγιχτη στον χρόνο, μέσα από τα τραγούδια του.

    Μέσα σε αυτό το κλίμα και ύστερα από δύο χρόνια δουλειάς, κυκλοφορεί ο νέος δίσκος του Μάριου Τόκα με τίτλο «Ήλιος Κόκκινος», με τη συμμετοχή των σπουδαίων ερμηνευτών, Γιάννη Κότσιρα, Δημήτρη Μητροπάνου, Γιάννη Πάριου και Πασχάλη Τερζή.

    Πρόκειται για μια επιλογή ανέκδοτων τραγουδιών του συνθέτη, σε συνδυασμό με κάποια παλαιότερα- αγαπημένα του ίδιου, που συμπληρώνουν στο ίδιο μουσικό κλίμα, μια συλλεκτική συλλογή.

    Ακούστε τέσσερα επιλεγμένα τραγούδια από το δίσκο

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: 18 βήματα προς την ολοκλήρωση της κόλασης του μνημονίου

    «Οι δεκαοκτώ προτάσεις του κ. Σαμαρά αποτελούν 18 βήματα προς την ολοκλήρωση της κόλασης του μνημονίου», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση 18 σημείων που ανακοίνωσε το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο κ.Σαμαράς επαναλαμβάνει τους εκβιασμούς των δανειστών, διανθισμένους με ένα διχαστικό λόγο προηγούμενων δεκαετιών, αντίστοιχους μιας δύναμης που έχει αποδεδειγμένα αποτύχει προ πολλού.

    [05] Σωτηρία των τραπεζών και όχι των Ελλήνων, λέει αυστριακός πρώην υπ. Οικονομικών

    Η σωτηρία της Ελλάδας είναι μια σωτηρία των τραπεζών και, έως σήμερα, στους ίδιους τους Έλληνες δεν έφθασε ούτε ένα λεπτό του ευρώ», καταγγέλει, σε σημερινή συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», ο Αυστριακός πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων του ιστορικού καγκελάριου Μπρούνο Κράισκι και κορυφαίος, σήμερα, οικονομικός παράγοντας της χώρας, Χάνες Άντρος.

    Χαρακτηρίζει δε, το «πακέτο σωτηρίας» της Ελλάδας ως «απερίσκεπτη θεραπεία», που θα μπορούσε να στείλει τον ασθενή ακόμη και στον θάνατο, καθώς, χωρίς θεραπεία των αιτίων, η «επιβληθείσα, υπερβολική, εξαναγκαστική λιτότητα», δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

    [06] Προβάδισμα της ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα 2,3 μονάδων στη ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της Alco, που δημοσιεύεται στον ενημερωτικό ιστότοπο newsit, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει το 25% αλλά με μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 22,7% .

    Το ΠΑΣΟΚ, καταγράφει απώλειες και συγκεντρώνει το 12,5%, ενώ χάνουν σημαντικά από την δύναμή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, ενώ μικρότερη φθορά φαίνεται για την Δημοκρατική Αριστερά.

    Αναλυτικά, στη δημοσκόπηση που έγινε από τις 27 έως τις 30 Μαΐου σε δείγμα 1.000 ατόμων, η ΝΔ συγκεντρώνει 25%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%, η ΔΗΜΑΡ 5,2%, το ΚΚΕ 5%, η Χρυσή Αυγή 4,5%, η Δημιουργία Ξανά 2,2%, οι Οικολόγοι 1,4% και ο ΛΑΟΣ 1%.

    [07] Νέα απογραφή συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

    Τη διενέργεια νέας απογραφής των συνταξιούχων του Ιδρύματος,από τις 2 Ιουλίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

    Όπως ανακοινώθηκε, οι συνταξιούχοι πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στο πιστωτικό ίδρυμα (τράπεζα, ΕΛ.ΤΑ), από το οποίο εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους, προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

    Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).

    Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων Β΄ τριμήνου 2012.

    Eπισημαίνεται ότι η καταγραφή θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ξεχωριστά για κάθε παροχή, που χορηγεί το Ίδρυμα (κύρια, επικουρική σύνταξη ή εξωιδρυματικό επίδομα).

    [08] Τα «πακέτα διάσωσης» πηγαίνουν στις τράπεζες και όχι στους Έλληνες, λέει ο Γκ. Γκίζι

    Τα χρήματα από τα «πακέτα διάσωσης» της Ελλάδας, ρέουν στις τράπεζες και στα «hedgefunds» και ο απλός Έλληνας δεν έχει πάρει τίποτε από αυτά, δηλώνει ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στη γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή, Γκρέγκορ Γκίζι, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε», σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται ποτέ να τα ξαναδούμε».

    Στη συνέντευξη, που σχεδόν στον σύνολό της είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα, ο Γκρέγκορ Γκίζι, υπεραμυνόμενος της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει πως και βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να αποπληρώσει το χρέος, όμως θέλει επίσης να δώσει τέλος σε αυτό το είδος της πολιτικής λιτότητας και δεν ζητά επιπλέον χρήματα, αλλά θέλει να κατευθύνει τα χρήματα με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν επενδύσεις.

    Και θέλει επίσης, να πατάξει τη φοροδιαφυγή ώστε να αυξήσει τα έσοδα και να αποπληρώσει το χρέος και καθοριστικό για αυτό είναι η ανάπτυξη, κάτι που όλοι το γνωρίζουν στην Ευρώπη από την εποχή του Σχεδίου Μάρσαλ.

    [09] Στο χαμηλότερο ιστορικά επίπεδο το επιτόκιο των γερμανικών 10ετών ομολόγων

    Το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων της Γερμανίας έφθασε στο χαμηλότερο ιστορικά επιπεδό του σήμερα το απόγευμα, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να αναζητούν τα ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία μπροστά στις αβεβαιότητες για την κατάσταση των τραπεζών στην Ισπανία.

    Λίγο πριν τις 16:00 ώρα Ελλάδας η απόδοσή τους έφθασε στο 1,234%, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της προηγούμενης ημέρας.

    Το γερμανικό χρέος, το οποίο χρησιμεύει ως ασφαλές καταφύγιο, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο εδώ και πολλές ημέρες καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών είναι πολύ έντονες για τη ζώνη του ευρώ.

    Οι φόβοι επικεντρώνονται προς το παρόν κυρίως στην Ισπανία για την οποία οι αγορές αναρωτιούνται πώς θα μπορέσει να ανακεφαλαιοποιήσει τις τραπεζές της χωρίς εξωτερική βοήθεια, δεδομένης της πρόσφατης αύξησης του κόστους δανεισμού για την Ισπανία.

    [10] Το ΔΝΤ δεν επεξεργάζεται κανένα σχέδιο οικονομικής βοήθειας στην Ισπανία

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε σήμερα ότι προς το παρόν δεν έχει επεξεργαστεί κανένα σχέδιο για να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ισπανία, επισημαίνοντας ότι η χώρα δεν του έχει ζητήσει κάτι τέτοιο.

    «Το ΔΝΤ δεν επεξεργάζεται κανένα σχέδιο που να προβλέπει την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ισπανία. Πόσο μάλλον καθώς η Ισπανία δεν έχει ζητήσει την οικονομική υποστήριξη του ΔΝΤ», δήλωσε ο Τζέρι Ράις, εκπρόσωπος του Ταμείου σε συνέντευξη Τύπου από την Ουάσινγκτον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 May 2012 - 16:30:31 UTC