Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δυσοίωνες προβλέψεις της ΕΤΕ για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
  • [02] Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για τον τουρισμό
  • [03] Σε επίπεδα ρεκόρ οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ
  • [04] Σε συμπληρωματική απολογία θα κληθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος
  • [05] Με 43 νέα πρόσωπα οι λίστες των υποψηφίων της ΝΔ
  • [06] Μεγάλη άσκηση της Πυροσβεστικής ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

  • [01] Δυσοίωνες προβλέψεις της ΕΤΕ για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

    Μια έξοδος από το ευρώ, αναφέρεται σε σημερινήέκδοση της Εθνικής Τράπεζας, θα οδηγούσε σε σημαντική πτώση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα πολίτη (μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος τουλάχιστον κατά 55% σε ευρώ) - πλήττοντας περισσότερο τους οικονομικά ασθενέστερους -- μέσω της σημαντικής υποτίμησης του νέου νομίσματος (65% σε ονομαστικούς όρους), της βαθύτερης ύφεσης ( -22% σε σταθερές τιμές, επιπλέον της συρρίκνωσης κατά 14% την περίοδο 2009-2011) και της αύξησης της ανεργίας (στο 34%), ενώ το κράτος θα εξαναγκαζόταν σε νομισματική χρηματοδότηση των αναγκών του, δημιουργώντας έναν πληθωριστικό φαύλο κύκλο (πληθωρισμός άνω του 30% αρχικά, με ισχυρή ανοδική τάση στη συνέχεια, καθώς θα αυτοτροφοδοτείται από αυξήσεις τιμών εισαγόμενων αγαθών και ονομαστικών μισθών) που θα ακύρωνε σταδιακά το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα από την υποτίμηση.

    [02] Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για τον τουρισμό

    Ευρεία κυβερνητική σύσκεψηπραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Π. Πικραμμένου, με αντικείμενο τη λήψη άμεσων μέτρων με στόχο, όπως αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης από το εξωτερικό προς τη χώρα μας.

    Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τρόποι για την καλύτερη διεθνή προβολή της χώρας, έτσι ώστε να αυξηθούν οι κρατήσεις της «τελευταίας στιγμής». Για τον σκοπό αυτό συζητήθηκαν πρωτοβουλίες και σχεδιάστηκε ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων.

    Στη σύσκεψη μετείχαν η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τατιάνα Καραπαναγιώτη, ο υπουργός Επικρατείας Αντ. Αργυρός, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Γ. Κολέτσος, ο γενικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Δ. Στεφάνου, ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Γ. Πετρουλάκης, ο προεδρεύων της ΕΡΤ Στ. Στεφάνου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λ. Ταγματάρχης, ο γενικός διευθυντής του ΑΜΠΕ Ηλίας Μάτσικας και στελέχη των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού, Εξωτερικών και Επικρατείας.

    [03] Σε επίπεδα ρεκόρ οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

    Σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώνονται οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί ρεύματος νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του α' τριμήνου της ΔΕΗ στους χρηματιστηριακούς αναλυτές.

    Συγκεκριμένα, οι ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις από τους πελάτες χαμηλής τάσης από 441 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2011 αυξήθηκαν σε 507 εκατ. τον Ιανουάριο, 641 εκατ. το Φεβρουάριο και 763 εκατ. το Μάρτιο, για να υποχωρήσουν στα 629 εκατ. τον Απρίλιο, οπότε η ΔΕΗ πολλαπλασίασε τις διακοπές ρεύματος λόγω οφειλών (20.000 - 25.000 το Μάρτιο - Απρίλιο από 7.000 - 8.000 το α' δίμηνο του έτους). Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν διακανονιστεί σε δόσεις. Βασική αιτία για την αύξηση του χρέους των καταναλωτών ήταν η επιβολή του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

    [04] Σε συμπληρωματική απολογία θα κληθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος

    Σε συμπληρωματική απολογία, πιθανότατα εντός του Ιουλίου, αναμένεται να κληθεί από τους ανακριτές της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών, ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος ώστε να δώσει εξηγήσεις για την πληθώρα των στοιχείων που προέκυψαν από την αξιολόγηση των χιλιάδων σελίδων του κατασχεθέντος αρχείου του.

    Οι ανακριτές ήδη μελετούν γραμμή-γραμμή τα κατασχεθέντα έγγραφα του πρώην υπουργού, ενώ εκκρεμούν οι απαντήσεις στα αιτήματα δικαστικών συνδρομών που έχουν υποβάλλει προς το εξωτερικό.

    Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες νομικών κύκλων έχει προκαλέσει εντύπωση στην Ευελπίδων η τεράστια οικονομική άνεση που μαρτυρούν τα έγγραφα, ότι διέθετε το ζεύγος Τσοχατζόπουλου η οποία φαίνεται αναντίστοιχη με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού.

    [05] Με 43 νέα πρόσωπα οι λίστες των υποψηφίων της ΝΔ

    Με 43 νέους υποψήφιους, σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, εκ των οποίων 14 προέρχονται από την ΔΗΣΥ, 3 από τον ΛΑΟΣ, 5 από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ένας από τη Δράση, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι λίστες με τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας σε όλες της περιφέρειες εκτός από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

    Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς είναι υποψήφιος, εκτός από τη Μεσσηνία που είναι η παραδοσιακή εκλογική του περιφέρεια, στο υπόλοιπο Αττικής.

    [06] Μεγάλη άσκηση της Πυροσβεστικής ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

    Άσκηση ευρείας κλίμακας σε πραγματικές συνθήκες, για την αντιμετώπιση μεγάλων δασικών πυρκαγιών, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σήμερα από την Πυροσβεστική, σε συνεργασία με όλους τους φορείς στην Αττική και σε κάθε περιφέρεια της χώρας, προκειμένου να ελεγχθούν η επιχειρησιακή ετοιμότητα, ο συντονισμός και τυχόν αδυναμίες, για την αντιπυρική περίοδο του 2012.

    Η άσκηση, που έφερε την κωδική ονομασία «Διά πυρός 2012», στην Περιφέρεια της Αττικής πραγματοποιήθηκε στη δασική περιοχή Μονής Γοργοεπήκοου, στο Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας.

    Τα συμπεράσματα από τις ασκήσεις πανελλαδικά, όπως δήλωσαν οι επιτελείς, ήταν ικανοποιητικά, αλλά σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες με δεδομένη και τη μείωση του προϋπολογισμού κατά 15%, λόγω οικονομικής κρίσης, η προετοιμασία δεν έχει ολοκληρωθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 May 2012 - 18:30:28 UTC