Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλγερία: Επτά φοιτητές νεκροί από έκρηξη σε πανεπιστημιακή εστία
  • [02] Την ανησυχία της για την επέκταση στο Λίβανο των βιαιοτήτων στη Συρία, εξέφρασε η Κλίντον
  • [03] Οι διαφορές Γαλλίας-Γερμανίας για την επίλυση της κρίσης χρέους "μεγαλοποιούνται", λέει η Λαγκάρντ
  • [04] Χαλαρώνουν οι έλεγχοι ασφαλείας στα αεροδρόμια της Ν. Υόρκης για τους άνω των 75 ετών ταξιδιώτες
  • [05] Ονδούρα: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της βίας εναντίον δημοσιογράφων και των δολοφονιών λειτουργών του Τύπου

  • [01] Αλγερία: Επτά φοιτητές νεκροί από έκρηξη σε πανεπιστημιακή εστία

    Επτά φοιτητές σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν χθες εξαιτίας μιας έκρηξης σε πανεπιστημιακή φοιτητική εστία στην Τλεμσέν, 520 χλμ. νοτιοδυτικά του Αλγερίου, δήλωσε ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή, ανασκευάζοντας προηγούμενο απολογισμό, ο οποίος έκανε λόγο για 40 τραυματίες.

    Η έκρηξη σημειώθηκε στο εστιατόριο της εστίας, ενώ οι φοιτητές ετοιμάζονταν για το δείπνο, είπε η ίδια πηγή που επικαλέστηκε το ειδησεογραφικό πρακτορείο APS.

    Σύμφωνα με τον διευθυντή των υπηρεσιών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη, Ρεζγκί Αμπντελραχμάν, η έκρηξη σημειώθηκε εξαιτίας της συγκέντρωσης αερίου στο υπόγειο του εστιατορίου λόγω μιας διαρροής.

    Η πανεπιστημιακή εστία όπου σημειώθηκε το δυστύχημα θεωρείτο πεπαλαιωμένη.

    Προηγούμενος απολογισμός που είχαν δώσει στην δημοσιότητα οι αρχές έκανε λόγο για 7 νεκρούς και πάνω από 40 τραυματίες.

    [02] Την ανησυχία της για την επέκταση στο Λίβανο των βιαιοτήτων στη Συρία, εξέφρασε η Κλίντον

    Την ανησυχία της για τις επιπτώσεις στο γειτονικό Λίβανο των βιαιοτήτων στη Συρία εξέφρασε χθες η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με την οποία, η επέκταση των βιαιοτήτων "συμβάλλει στην αστάθεια" του Λιβάνου.

    Ένοπλες συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς και αντιπάλους του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-'Ασαντ, σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στην Τρίπολη και τη Βηρυτό.

    "Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το γεγονός ότι οι εξελίξεις στη Συρία συμβάλλουν στην αστάθεια του Λιβάνου", τόνισε η αμερικανίδα υπουργός.

    "Ζητούμε από όλες τις πλευρές να επιδείξουν σύνεση και σεβασμό στην ασφάλεια και τη σταθερότητα του Λιβάνου", τόνισε.

    Η Κλίντον κάλεσε για μια ακόμα φορά το σύρο πρόεδρο να εφαρμόσει το από έξι σημεία ειρηνευτικό σχέδιο του απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι 'Αναν.

    "Το (συριακό) καθεστώς πρέπει να εξασφαλίσει μια ειρηνική και δημοκρατική μετάβαση", πρόσθεσε και υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ είναι υπέρ ενός "ενωμένου, σταθερού, κυρίαρχου και ανεξάρτητου Λιβάνου".

    [03] Οι διαφορές Γαλλίας-Γερμανίας για την επίλυση της κρίσης χρέους "μεγαλοποιούνται", λέει η Λαγκάρντ

    Οι διαφορές μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας για τον τρόπο επίλυσης της κρίσης χρέους στην Ευρώπη "μεγαλοποιούνται σε σημαντικό βαθμό", δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της που δημοσιεύτηκε χθες στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

    Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι δεν υπάρχει λόγος πρόκλησης πανικού όσον αφορά τις διαφορές ανάμεσα στο Παρίσι και το Βερολίνο, η Λαγκάρντ απάντησε: "Το πιστεύω αυτό (...) Πιστεύω ότι μεγαλοποιούνται σε σημαντικό βαθμό".

    Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι εικασίες όσον αφορά τις διαφορές ανάμεσα στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ από την άνοδο του πρώτου στην εξουσία νωρίτερα αυτόν το μήνα.

    [04] Χαλαρώνουν οι έλεγχοι ασφαλείας στα αεροδρόμια της Ν. Υόρκης για τους άνω των 75 ετών ταξιδιώτες

    Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν χθες τη χαλάρωση των ελέγχων ασφαλείας στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης για τους ηλικίας άνω των 75 ετών.

    Οι ηλικιωμένοι ταξιδιώτες, από αυτό το Σαββατοκύριακο, δε θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να βγάζουν τα παπούτσια τους, τις ζώνες τους και τα σακάκια τους όταν θα περνούν από τους ελέγχους ασφαλείας στα τρία αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, το Τζον Φ. Κέντεντι, το Λα Γκουάρντια και το Νιούαρκ.

    Σύμφωνα με την υπηρεσία ασφαλείας των μεταφορών (TSA), η χαλάρωση των ελέγχων ασφαλείας είναι πιθανό να επεκταθεί στη συνέχεια και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας.

    Το μέτρο αυτό έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία στα αεροδρόμια του Σικάγο, του Ντένβερ, του ορλάντο και του Πόρτλαντ.

    Τον Σεπτέμβριο, η TSA αποφάσισε τα παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών να μη βγάζουν τα παπούτσια τους όταν περνούν από τους ελέγχους ασφαλείας.

    [05] Ονδούρα: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της βίας εναντίον δημοσιογράφων και των δολοφονιών λειτουργών του Τύπου

    Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στην Ονδούρα εναντίον της βίας εναντίον δημοσιογράφων και των δολοφονιών λειτουργών του Τύπου, καθώς μέσα σε τρεις χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους 20 εξ αυτών, μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

    «Δεν σκοτώνετε την αλήθεια δολοφονώντας δημοσιογράφους», φώναζαν διαδηλωτές, ανάμεσά τους πολλοί επαγγελματίες του κλάδου των ΜΜΕ, στην διάρκεια πορείας την οποία πραγματοποίησαν στην πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα, έξω από την έδρα της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προεδρία της δημοκρατίας

    Σύμφωνα με τους οργανωτές στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι μόνο στην Τεγκουσιγκάλπα. Δημοσιογράφοι έκαναν επίσης διαδηλώσεις στις πόλεις Σαν Πέδρο Σούλα, Κομαγιάγκουα, Τσολουτέκα, Λα Σέιμπα κ.ά

    «Φτάνει η ατιμωρησία», έγραφε ένα πλακάτ, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των δολοφονιών δεν διαλευκαίνονται ποτέ από τις αρχές.

    Η τελευταία περίπτωση, η οποία προκάλεσε ένα κύμα αγανάκτησης στη χώρα και στο εξωτερικό, ήταν η απαγωγή και η δολοφονία ενός γνωστού δημοσιογράφου και ραδιοφωνικού παραγωγού, του Αλφρέδο Βιγιατόρο, ο οποίος εξαφανίστηκε την 9η Μαΐου και βρέθηκε νεκρός μια εβδομάδα αργότερα σε έναν δρόμο

    Στην πρωτεύουσα, οι διαδηλωτές σταμάτησαν για να αφήσουν λουλούδια στο ραδιοφωνικό σταθμό HRN, όπου εργαζόταν ο Βιγιατόρο.

    Πέντε άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την δολοφονία του δημοσιογράφου, ανάμεσά τους δύο νεαρές κι ένας νεαρός που λένε ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την υπόθεση και δύο άνδρες, ανάμεσά τους ένας πρώην αστυνομικός, που βρίσκονταν ήδη στη φυλακή όταν διαπράχθηκε το έγκλημα αλλά κατηγορούνται ότι ζήτησαν λύτρα από την οικογένεια του Βιγιατόρο.>br<>br<

    Ορισμένοι από τους διαδηλωτές έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο Πορφίριο Λόμπο, ο οποίος σε δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι είναι «δύσκολο» να αναγκάζεται να μάχεται εναντίον «αυτών το καθήκον είναι η προστασία του λαού», αναφερόμενος στο γεγονός ότι αστυνομικοί πολλές φορές εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες

    Σύμφωνα με τις αρχές της Ονδούρας, μιας χώρας 7,6 εκατ. κατοίκων, ο δείκτης των ανθρωποκτονιών ανήλθε στις 86 ανά 100.000 κατοίκους το 2011?το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο παγκοσμίως.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 May 2012 - 6:30:36 UTC