Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μικρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πανελλαδική έρευνα της DATA RC
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Αποτελεσματικός διαπραγματευτής ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Αρχείο Α. Τσοχατζόπουλου: Τεράστια ποσά για έξοδα σπιτιού και επικοινωνιακή προβολή
  • [04] Προφυλακιστέος ο αλλοδαπός για τον φόνο του 30χρονου στην Πάτρα
  • [05] Π. Μπόφινγκερ: Χειρότερο και από έξοδο από την Ευρωζώνη θα ήταν το "geuro"
  • [06] Παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

  • [01] Μικρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πανελλαδική έρευνα της DATA RC

    Μικρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πανελλαδική έρευνα εκλογικής συμπεριφοράς της DATA RC, που διεξήχθη το διάστημα από 21-23 Μάιου για λογαριασμό του ιστότοπου pelop.gr (εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»). Ακολουθούν (κατά σειρά) το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά.

    Ειδικότερα, στο ερώτημα «τι θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές» (πρόθεση ψήφου) οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν ΝΔ 23,5%, ΣΥΡΙΖΑ 23%, ΠΑΣΟΚ 10,6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,3%, Χρυσή Αυγή 5,1%, ΚΚΕ 4,6%, Δημοκρατική Αριστερά 3,3%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,1%, ΛΑΟΣ 0,3% και Δράση 1,1%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φθάνει το 16,1%.-

    [02] Αλ. Τσίπρας: Αποτελεσματικός διαπραγματευτής ο ΣΥΡΙΖΑ

    Τη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και υπό το πρίσμα αυτό θα διαπραγματεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε λαϊκή συνέλευση στα Πετράλωνα.

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επί μακρόν στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμβάλει καθοριστικά στην αλλαγή των συζητήσεων, καθώς τώρα όλοι μιλούν για αλλαγές. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του κόμματος για ακύρωση των εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου, για φορολόγηση του πλούτου, ενώ σημείωσε ότι μένει σταθερός στη θέση για την ανάγκη να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι αρνούνται τον λογιστικό έλεγχο γιατί φοβούνται ότι θα βγάλει λαυράκι. Το πρόβλημα χρέους είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, είπε ο κ. Τσίπρας, άρα και η λύση που πρέπει να δοθεί είναι ευρωπαϊκή λύση.

    Ο κ. Τσίπρας απάντησε στις επικρίσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά στην Ευρώπη, τις οποίες και απέρριψε λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να λέει αυτά που περιμένουν να ακούσουν οι ξένοι συνομιλητές, αλλά αυτά που θέλει ο ελληνικός λαός. «Συγγνώμη που δεν καθόμαστε προσοχή όπως οι άλλοι» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αναφερόμενος στα σχόλια που έγιναν στην Ελλάδα για το «Ολανδρέου» ο κ. Τσίπρας είπε ότι μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι ο Παπανδρέου είναι ο σωτήρας της χώρας, ότι θα σώσει την Ελλάδα και τώρα λένε ότι είναι παράδειγμα προς αποφυγή;

    [03] Αρχείο Α. Τσοχατζόπουλου: Τεράστια ποσά για έξοδα σπιτιού και επικοινωνιακή προβολή

    Πολλές χιλιάδες ευρώ δαπανήθηκαν για την επίπλωση και τη διακόσμηση του νεοκλασικού σπιτιού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπως προκύπτει από το αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών.

    Οι παραγγελίες της συζύγου του πρώην υπουργού σε διάφορα καταστήματα αποκαλύπτουν μια τεράστια οικονομική ευχέρεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι τιμολόγιο που κατασχέθηκε, αφορά σε υφάσματα από κατάστημα στο Μαρούσι όπου οι παραγγελίες κοστολογούνται περίπου σε 160.000 ευρώ. Από το ίδιο κατάστημα, τον Δεκέμβριο του 2006 αγοράστηκε καναπές αξίας 34.000 ευρώ, ένα τραπέζι που κόστιζε 21.000 ευρώ και ύφασμα αξίας 19.700 ευρώ.

    Τα τιμολόγια αφορούν αγορές για διάφορα είδη σπιτιού, όπως λάμπα δαπέδου για παιδικό δωμάτιο, κόστους 1.256,80 ευρώ, πολυθρόνα για παιδικό δωμάτιο 1.428 ευρώ, δερμάτινη πολυθρόνα 15.410.52 ευρώ, έπιπλο εισόδου 4.990 ευρώ, κουρτίνα σαλονιού 8.986,82 ευρώ.

    Στα κατασχεθέντα περιλαμβάνεται, επιπλέον, σχέδιο του Άκη Τσοχατζόπουλου για την προβολή του στον Τύπο. Εντοπίστηκε μάλιστα, εκτός από χειρόγραφες σημειώσεις, και δακτυλογραφημένο κείμενο με τίτλο «Προσχέδιο Πρότασης Επικοινωνίας Α.Τ.», στο οποίο ο κατηγορούμενος οργανώνει τις κινήσεις του σε επικοινωνιακό επίπεδο και καταγράφει επακριβώς την τακτική του σε συγκεκριμένα Μέσα ηλεκτρονικού και γραπτού Τύπου και δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

    Ο πρώην υπουργός φαίνεται να είχε δεχθεί προσφορά για την παροχή επικοινωνιακής υποστήριξης από κάποιο άτομο με το όνομα «Νίκος», ο οποίος του απέστειλε ιδιωτικό συμφωνητικό με το οποίο του πρότεινε 18μηνη συνεργασία έναντι συνολικού ποσού 270 χιλιάδων ευρώ.

    [04] Προφυλακιστέος ο αλλοδαπός για τον φόνο του 30χρονου στην Πάτρα

    Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα ο ένας εκ των τριών Αφγανών που συνελήφθη από την Αστυνομία για τον φόνο του 30χρονου στην περιοχή Κρύα Ιτεών της Πάτρας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αφγανός ισχυρίστηκε κατά την απολογία του, ότι δεν είναι αυτός ο δράστης του φόνου. Επίσης ισχυρίστηκε πως όταν οι δύο ομοεθνείς του άρχισαν να λογομαχούν με τον 30χρονο, αυτός έφυγε από το σημείο. Από την πλευρά της η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και των δύο άλλων Αφγανών, που εμπλέκονται στην υπόθεση του φόνου.

    Στο μεταξύ τις τελευταίες ημέρες συνεχίζεται η μεταφορά από την Πάτρα στην Αθήνα, όσων μεταναστών θέλουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Η μεταφορά γίνεται με λεωφορεία που διαθέτει ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Ειδικότερα, μεταφέρονται κυρίως μετανάστες που διέμεναν τον τελευταίο καιρό, τόσο στις εγκαταστάσεις του παλαιού εργοστασίου της «Πειραϊκής - Πατραϊκής», όσο και στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων συνοικιών της πόλης. Ας σημειωθεί ότι η μεταφορά μεταναστών είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό πριν να ξεσπάσουν τα επεισόδια.

    [05] Π. Μπόφινγκερ: Χειρότερο και από έξοδο από την Ευρωζώνη θα ήταν το "geuro"

    Χειρότερη και από έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν η λύση του «geuro», σύμφωνα με τον Γερμανό καθηγητή οικονομικών και μέλος της «ομάδας των σοφών» που συμβουλεύει την καγκελαρία, Πέτερ Μπόφινγκερ.

    Σε άρθρο του με τίτλο «Geuro, σε φοβάμαι», το οποίο δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, ο κ. Μπόφινγκερ αναφέρεται στην πρόταση του επικεφαλής οικονομολόγου της «Ντόιτσε Μπανκ» (Deutsche Bank), Τόμας Μάγιερ για την παράλληλη κυκλοφορία ενός δεύτερου νομίσματος μαζί με το ευρώ στην Ελλάδα. «Στην πραγματικότητα, αυτή η εναλλακτική δυνατότητα θα ήταν ακόμα χειρότερη για τους Έλληνες από την πλήρη έξοδό τους από την Ευρωζώνη» τονίζει και αναλύοντας τις αρνητικές συνέπειες από μια τέτοια επιλογή, καταλήγει: «Για το μέλλον της Ελλάδας και του ευρώ υπάρχει μόνον η ξεκάθαρη απόφαση μεταξύ της εξόδου και της παραμονής στη νομισματική ένωση. Η προσπάθεια αποφυγής αυτής της απόφασης με το Geuro θα συνδύαζε όχι τα πλεονεκτήματα, αλλά τα μειονεκτήματα των δύο εναλλακτικών επιλογών».

    [06] Παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

    Παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα νομικά και φυσικά πρόσωπα, καθώς και για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

    Η προθεσμία για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων καθώς και για την υπαγωγή στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη λήγουν στο τέλος του μήνα, ενώ η υποβολή δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα στις 15 Ιουνίου.

    Στο υπουργείο εξετάζεται να δοθεί παράταση των προθεσμιών αυτών προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, αλλά και να αντιμετωπισθούν καθυστερήσεις που έχουν δημιουργηθεί λόγω της προεκλογικής περιόδου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 May 2012 - 20:30:32 UTC