Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ευρώπη αρχίζει και αλλάζει το σκεπτικό της για την Ελλάδα, εκτίμησε ο Α. Σαμαράς
  • [02] 500 πολιτικά πρόσωπα στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ
  • [03] Σε Τόκιο, Μαδρίτη ή Κωνσταντινούπολη οι Ολυμπιακοί του 2020
  • [04] Φυλή Ινδιάνων "υιοθέτησε" τον Τζόνι Ντεπ
  • [05] Η ζωτική σημασία του νερού
  • [06] O δορυφόρος «είδε» το ηφαίστειο Σαντορίνης
  • [07] Σύλληψη δύο ατόμων με τέσσερα κιλά χασίς στο Ναύπλιο
  • [08] Δέκα νεκροί από επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους
  • [09] Οι Σίξερς ισοφάρισαν τους Σέλτικς
  • [10] 12ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ στην «Τεχνόπολις»
  • [11] Σε πτωτική τροχιά η ελληνική αγορά καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας
  • [12] Ελεύθεροι στο Αιγαίο κολυμπούν ο Τομ και ο Μίσα, δύο ρινοδέλφινα
  • [13] Η γέννα με καισαρική διπλασιάζει τον κίνδυνο παχυσαρκίας του παιδιού

  • [01] Η Ευρώπη αρχίζει και αλλάζει το σκεπτικό της για την Ελλάδα, εκτίμησε ο Α. Σαμαράς

    Μήνυμα στους πολίτες να σκεφτούν και να ψηφίσουν με κριτήριο την πατρίδα, μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει, έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

    Χαρακτήρισε «κίνηση αυτοκτονίας» ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αναλύοντας τους κινδύνους που συνεπάγεται για τους πολίτες. Μετά τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες και το κλίμα που κυριάρχησε στη Σύνοδο, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ευρώπης αρχίζει και αλλάζει το σκεπτικό της για την Ελλάδα. «Καταγγελία του μνημονίου σημαίνει έξοδος από το ευρώ. Η Ευρώπη δίνει μήνυμα για αλλαγή. Εμείς χτίζουμε μια νέα Ελλάδα και αυτοί γκρεμίζουν» υπογράμμισε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική του.

    [02] 500 πολιτικά πρόσωπα στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

    Φορολογικούς ελέγχους ξεκινά το ΣΔΟΕ σε 500 πολιτικά πρόσωπα (δημάρχους, νομάρχες αλλά και πρώην βουλευτές) για τους οποίους ύστερα από διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων προέκυψαν αποκλίσεις μεταξύ των στοιχείων της περιουσιακής τους κατάστασης που εμφανίζεται στο έντυπο Ε9 και των εισοδημάτων που δηλώνουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

    Πρόκειται για στοιχεία που προέκυψαν από τις διασταυρώσεις που δεν είναι απαραίτητο να στοιχειοθετούν και απόκρυψη εισοδήματος, όπως διευκρινίζουν αρμόδιοι παράγοντες.

    Το ΣΔΟΕ έχει ξεκινήσει την αποστολή προσκλήσεων στους συγκεκριμένους φορολογούμενους προκειμένου να γίνει διεξοδικός έλεγχος του Πόθεν Έσχες από τον οποίο θα προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα.

    [03] Σε Τόκιο, Μαδρίτη ή Κωνσταντινούπολη οι Ολυμπιακοί του 2020

    Το Τόκιο, η Μαδρίτη και η Κωνσταντινούπολη πέρασαν στον τελικό γύρο της διαδικασίας διεκδίκησης της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

    Η Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ, καθώς και το Μπακού, πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, αποκλείστηκαν.

    Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) αναμένεται να λάβει την οριστική της απόφαση για την διοργανώτρια χώρα και πόλη την 7η Σεπτεμβρίου 2013.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [04] Φυλή Ινδιάνων "υιοθέτησε" τον Τζόνι Ντεπ

    Ο ηθοποιός Τζόνι Ντεπ "υιοθετήθηκε" επισήμως από την ινδιάνικη φυλή των Κομάντσι ενόψει του ρόλου που θα υποδυθεί στο ριμέικ της ταινίας The Lone Ranger, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Hollywood Reporter.

    Ο Ντεπ υποδύεται τον Ινδιάνο πνευματικό αρχηγό και πολεμιστή Τόντο στην ταινία, στην οποία συμπρωταγωνιστεί ο Άρμι Χάμερ (The Social Network, J. Edgar). "Τον προσέγγισα και ο Τζόνι ήταν πολύ θετικός ως προς την ιδέα", δήλωσε ο Λαντόνα Χάρις, ινδιάνος Κομάντσι και πρόεδρος της οργάνωσης Americans for Indian Opportunity. "Εδειξε περήφανος που έλαβε την πρόσκληση και μας τιμάει που δέχτηκε με τέτοιον ενθουσιασμό".

    Η τελετή μύησης πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και ο Ντεπ μοίρασε δώρα--όπως απαιτεί η παράδοση--στους παρευρισκόμενους, αναφέρει το δημοσίευμα.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [05] Η ζωτική σημασία του νερού

    Πόσο σημαντικό είναι το νερό για τον ανθρώπινο οργανισμό; Πόσο νερό χάνει καθημερινά ο οργανισμός του ανθρώπου; Πώς μπορεί να ελέγξει κανείς τα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού; Τι συμβαίνει όταν διψάμε; Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά δίνει, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η διαιτολόγος-διατροφολόγος, μέλος της επιστημονικής ομάδας «Διατροφή» Κική Γούτα.

    Το 60-70% του συνολικού βάρους του ανθρώπου αποτελεί το νερό, το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα συστατικά του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς μεταφέρει τις θρεπτικές ουσίες στα κύτταρα και απομακρύνει τις άχρηστες, δηλαδή τις τοξίνες.

    Και όχι μόνο αυτό, αλλά λειτουργεί και ως μέσο απορρόφησης κραδασμών, προστατεύοντας τα οστά, τους μύες, αλλά και ευαίσθητα όργανα, όπως ο εγκέφαλος και η σπονδυλική στήλη.

    [06] O δορυφόρος «είδε» το ηφαίστειο Σαντορίνης

    Ο επιστημονικός δορυφόρος Envisat του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), που τον Απρίλιο ξαφνικά και για άγνωστη αιτία έπαψε να επικοινωνεί με τη Γη, πρόλαβε να παρατηρήσει την κινητικότητα, στο ηφαίστειο της Νέας Καμένης στη Σαντορίνη, να εμφανίζει σημαντική εξασθένηση φέτος σε σχέση με πέρυσι.

    Με βάση τις παρατηρήσεις του Envisat από το διάστημα και άλλα στοιχεία, προκύπτει ότι το βορειανατολικό τμήμα του ηφαιστείου της Νέας Καμένης εμφάνισε άνοδο του εδάφους κατά περίπου πέντε εκατοστά το 2011, ενώ άλλες περιοχές του ηφαιστείου σηκώθηκαν κάπως λιγότερο, κατά τρία έως τέσσερα εκατοστά. Όμως κατά τους πρώτους μήνες του 2012, καταγράφεται μείωση στον ρυθμό της παραμόρφωσης του εδάφους και ταυτόχρονη υποχώρηση της σεισμικής δραστηριότητας.

    Μετά από αξιολόγηση της τοπικής σεισμικής δραστηριότητας, της παραμόρφωσης του εδάφους και των σχετικών φυσικοχημικών μεταβολών, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εδώ και μερικούς μήνες το ηφαίστειο παρουσιάζει πλέον σαφώς περιορισμένη δραστηριότητα, πολύ μικρότερη από αυτήν του 2011, όπως είπε ο καθηγητής Κοσμάς Στυλιανίδης του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι και επικεφαλής της ειδικής επιστημονικής επιτροπής για την παρακολούθηση του ηφαιστείου της Σαντορίνης.

    [07] Σύλληψη δύο ατόμων με τέσσερα κιλά χασίς στο Ναύπλιο

    Με τέσσερα κιλά χασίς συνελήφθησαν δύο Αλβανοί χθες το απόγευμα στο Ναύπλιο. Αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν ελέγχους σταμάτησαν το ταξί στο οποίο επέβαιναν οι δύο άντρες και έκπληκτοι βρήκαν στην κατοχή τους μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών (4.210 γραμμάρια χασίς) την οποία και κατέσχεσαν.

    Επίσης κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσόν των 200 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αργότερα στον εισαγγελέα Ναυπλίου.

    [08] Δέκα νεκροί από επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους

    Μια επιδρομή που πραγματοποίησε σήμερα ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ με στόχο φερόμενους ως ισλαμιστές μαχητές στο Πακιστάν είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 10 άνθρωποι, δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας, εξέλιξη η οποία είναι πιθανό να κλιμακώσει την ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στο Ισλαμαμπάντ και την Ουάσινγκτον, που ήδη διαφωνούν έντονα για το ζήτημα του ανεφοδιασμού των δυνάμεων του NATO στο Αφγανιστάν.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [09] Οι Σίξερς ισοφάρισαν τους Σέλτικς

    Σε αγώνα για την ημιτελική φάση στην ανατολική περιφέρεια του ΝΒΑ, οι Σίξερς νίκησαν στην Φιλαδέλφεια τους Σέλτικς με 82-75 και ισοφάρισαν την σειρά σε 3-3 νίκες. Η πρόκριση στον τελικό θα κριθεί σε έβδομη αναμέτρηση.

    [10] 12ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ στην «Τεχνόπολις»

    Το ετήσιο ραντεβού με την τζαζ μουσική δίνει και φέτος το αθηναϊκό κοινό στην «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων για το 12ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ, που ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει μέχρι και τις 27 Μαΐου 2012.

    Οι φίλοι της τζαζ και οι φίλοι της μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σπουδαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό θεσμό της πόλης.

    [11] Σε πτωτική τροχιά η ελληνική αγορά καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας

    Συνεχίστηκε η πτωτική πορεία της αγοράς των καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας, το α΄ τρίμηνο του 2012, με μοναδική εξαίρεση τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, που παρουσίασε θετικό αποτέλεσμα, σύφωνα με έρευνα της GfK (δείκτης GfK TEMAX). Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, η εν λόγω αγορά συνέχισε να μειώνεται, το α΄ τρίμηνο του 2012, φθάνοντας τα 460,6 εκατ. ευρώ, που μεταφράζεται σε μείωση της τάξεως του 16,2%, συγκριτικά με το α΄ τρίμηνο του 2011. Όπως επισημαίνεται, αυτή η απόδοση κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το 4ο τρίμηνο του 2011 και, ως εκ τούτου, η αγορά συνέχισε να μειώνεται.

    «Το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, το α΄ τρίμηνο του 2012, ("κούρεμα" του ελλείμματος, PSI, μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα) επηρέασε σημαντικά και την καταναλωτική εμπιστοσύνη και το διαθέσιμο εισόδημα, με αποτέλεσμα τη μείωση κατανάλωσης», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έρευνα.

    [12] Ελεύθεροι στο Αιγαίο κολυμπούν ο Τομ και ο Μίσα, δύο ρινοδέλφινα

    Χωρίς ανθρώπινη βοήθεια προσπαθούν να ενταχθούν σε κάποια κοινωνική ομάδα τα δύο ρινοδέλφινα που απελευθερώθηκαν πρόσφατα από δελφινάριο της Τουρκίας και που εντοπίστηκαν το ένα στον κόλπο Βαθέος και το άλλο κοντά στο Αγαθονήσι.

    Ερευνητές του Αρχιπελάγους αλλά και θαλάσσιοι βιολόγοι παρακολουθούν την πορεία των δύο δελφινιών που με επιτυχία και με συνθήκες ασφαλείας συνεχίζεται.

    Να υπενθυμίσουμε ότι τα δύο δελφίνια, ο Τομ και ο Μίσα, ζούσαν σε άθλιες συνθήκες σε μια πισίνα στο Χισαρόνο, τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας.

    [13] Η γέννα με καισαρική διπλασιάζει τον κίνδυνο παχυσαρκίας του παιδιού

    Τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική τομή, έχουν διπλάσια πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκα σε σχέση με όσα γεννιούνται με φυσιολογικό τρόπο, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Η αιτία γι' αυτό δεν είναι ξεκάθαρη, αν και οι ερευνητές υποθέτουν ότι η καισαρική μπορεί να επηρεάζει τη σύνθεση των βακτηρίων στο έντερο των παιδιών, κάτι που στη συνέχεια επιδρά αρνητικά στην ικανότητα επεξεργασίας και χώνευσης της τροφής τους.

    Από την άλλη, οι γυναίκες που γεννούν με καισαρική, τείνουν να ζυγίζουν πιο πολύ σε σχέση με όσες γεννούν φυσιολογικά, γεγονός που επίσης μπορεί να επηρεάζει το βάρος των παιδιών τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 May 2012 - 8:30:35 UTC