Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολάντ: Οι Έλληνες να μου έχουν εμπιστοσύνη
  • [02] Ο Τζακ Κέρουακ... στις Κάννες
  • [03] Επιβαρυντικά για τον Άκη Τσοχατζόπουλο τα στοιχεία που κατασχέθηκαν στο γραφείο του
  • [04] Καταγγελίες Γ. Καρατζαφέρη για πιθανό χρηματισμό στελεχών του, προκειμένου να αποχωρήσουν από τον ΛΑΟΣ

  • [01] Ολάντ: Οι Έλληνες να μου έχουν εμπιστοσύνη

    Τη θέλησή τους για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη εξέφρασαν, από κοινού, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ύστερα από την προπαρασκευαστική διμερή συνάντησή τους πριν μεταβούν στις Βρυξέλλες για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής.

    Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι δεν υπάρχει γι΄ αυτόν άλλο σενάριο από την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και ζήτησε από τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης να μεσολαβήσουν ώστε να ακουσθεί η φωνή τους στην Ελλάδα και να πεισθούν ότι «μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη για τη δική του στάση υπέρ της Ελλάδας».

    «Θα κάνω ό,τι μπορώ», είπε, «από τη θέση μου για να πείσω τους Έλληνες να επιλέξουν την παραμονή τους στην ευρωζώνη, σεβόμενοι τις δεσμεύσεις τους. Θα κάνω επίσης τα πάντα για να πείσω τους Ευρωπαίους που θα μπορούσαν να έχουν αμφιβολίες για την αναγκαιότητα παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη», είπε Ο Γάλλος πρόεδρος.

    [02] Ο Τζακ Κέρουακ... στις Κάννες

    «Ξαναδιαβάζοντας το βιβλίο συνειδητοποίησα πόσο σύγχρονο είναι. Όλες αυτές οι διαμαρτυρίες που ζούμε σήμερα, σε Ευρώπη, Νότια Αμερική, Κίνα και Μέση Ανατολή, που γίνονται από νέους ανθρώπους, κουβαλούν εκείνο το πνεύμα του βιβλίου «Στο δρόμο». Θεωρώ ότι η ταινία βγαίνει την πιο ιδανική στιγμή, σε μια εποχή συντηρητική, όπου κυριαρχούν ο φόβος, η ανασφάλεια και η οικονομική κρίση. Οι νέοι που θα το ανακαλύψουν, θα ταυτιστούν μαζί του».

    Ο Βίγκο Μόρτενσεν, ο Γουίλιαμ Μπάροουζ της ταινίας «Στο δρόμο» του Βάλτερ Σάλες, αναφέρεται φυσικά στην βίβλο των μπίτνικ, που βρήκε τον δρόμο της για την μεγάλη οθόνη ύστερα από αναμονή τριάντα χρόνων στα «συρτάρια» του Φράνσις Φόρντ Κόπολα, ο οποίος είχε αγοράσει τα δικαιώματα από το 1979.

    Αφού το βιβλίο άλλαξε πολλά χέρια σκηνοθετών, κατέληξε στον Βάλτερ Σάλες, έμπειρο σκηνοθέτη της on the road φιλοσοφίας, όπως απέδειξε στα «Ημερολόγια μοτοσυκλέτας».

    Η συνέντευξη τύπου που έγινε λίγο νωρίτερα στις Κάνες, έφερε το κάστ και τον σκηνοθέτη στο 65ο κινηματογραφικό Φεστιβάλ. Τον Σάμ Ράιλι ως Σάλ Παραντάις (Τζάκ Κέρουακ), τον Γκάρντ Χέντλουντ ως Ντίν Μοριάρτ (Νίλ Κάσιντι), την Κριστίν Σκότ Τόμμας ως Μαριλού (Λουάν Άντερσον), την Κίρστεν Ντάνστ ως Καμίλ (Καρολάιν Κάσιντι), τον Τόμ Στέριτζ ως Καρλο Μάρξ (Άλεν Γκίνσμπεργκ) και τον Βίγκο Μόρτενσεν ως Γουίλιαμ Μπάροουζ.

    [03] Επιβαρυντικά για τον Άκη Τσοχατζόπουλο τα στοιχεία που κατασχέθηκαν στο γραφείο του

    Άκρως επιβαρυντικά για τον 'Ακη Τσοχατζόπουλο και την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, είναι τα δεκάδες κατασχεθέντα αποδεικτικά από τράπεζες και τα άλλα έγγραφα που μελετούν οι ανακριτές, τα οποία αποδυναμώνουν την θέση που διατύπωσε απολογούμενος ότι δεν είναι ιδιοκτήτης εξωχώριων εταιρειών ή ακόμη ότι δεν γνωρίζει καν κάποιες από αυτές.

    Στα κατασχεθέντα έγγραφα πλην εκείνων που αφορούν αντίγραφα των εμβασμάτων προς την Bluebell από όπου φέρεται να διακινήθηκαν χρήματα για τα TOR M1, βρέθηκαν και έγγραφα που αφορούν ακόμη μία Λιβεριανή εταιρεία, την P&A Investment στο όνομα της οποίας προκύπτει ότι κόπηκαν από τον Λιβανέζο Al Jayad Fouad έξι ακόμη επιταγές αξίας 16.200.000 ελβετικών φράγκων. Αντίστοιχα , στο γραφείο του πρώην υπουργού κατασχέθηκαν και έγγραφα που αφορούν την Torcaso, μεταξύ άλλων και τοπογραφικά διαγράμματα 31 ακινήτων με κατόψεις κτιρίων που αφορούσαν δραστηριότητες της εταιρείας. Δεκάδες είναι τα έγγραφα επίσης που κατασχέθηκαν και αφορούν ενημερώσεις από τράπεζες του εξωτερικού, όπως από τις Bank of Austria, Deutsche Bank, Credit Lyonnais, UBS και Arab Bank Limited.

    [04] Καταγγελίες Γ. Καρατζαφέρη για πιθανό χρηματισμό στελεχών του, προκειμένου να αποχωρήσουν από τον ΛΑΟΣ

    Βαρείς υπαινιγμούς για πιέσεις, που περιελάμβαναν και πιθανό χρηματισμό στελεχών του, προκειμένου να φύγουν από τον ΛΑΟΣ, διατύπωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης σε σημερινές του δηλώσεις.

    «Είναι πράγματα που φοβίζουν και πανικοβάλουν αυτόν που γνωρίζει. Μου είπαν βουλευτές μου, ότι τους προσέγγιζαν και ότι κάποιοι προθυμοποιήθηκαν να τους "λύσουν τα προβλήματά τους". Ήξεραν αναλυτικά τι λογαριασμό είχαν και τι χρωστούσαν σε κάθε τράπεζα και πως θα μπορούσε "να μηδενιστεί". Όλα αυτά δεν μπορεί να τα γνωρίζει ένα κόμμα. Σαφώς τους τα δώσανε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στο "Βήμα fm".

    Τόνισε δε ότι μιλά ευθέως για χρηματισμό, αλλά δήλωσε άγνοια για το εάν αφορά αυτούς που έφυγαν.

    «Δεν ξέρω τι έγινε με αυτούς που έφυγαν. Ξέρω, όμως, τι έγινε με αυτούς που δεν έφυγαν. Τους είπαν ότι "θα κλείσουν τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους στις τράπεζες"», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Επιτέθηκε δε εκ νέου στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «πρόθυμο» και υποστήριξε ότι «τον χρησιμοποίησαν και πάλι, όπως και το 1993, που ο (τότε αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Γ.) Κρίστοφερ είπε ότι θα είχαμε εκλογές στις 10 Νοεμβρίου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 May 2012 - 16:30:39 UTC