Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Nέα ονόματα στο Rockwave Festival
  • [02] Ληστεία σε τράπεζα στην Ηλιούπολη με έναν τραυματία
  • [03] Πρόταση για την αγορά της ΠΑΕ ΑΕΚ και επιστολή Νικολαΐδη
  • [04] Φόβοι στην Ευρώπη για νέα ατυχήματα τύπου Τσερνομπίλ - Φουκουσίμα
  • [05] Τέσσερα μαθήματα σήμερα στις πανελλαδικές
  • [06] Σταθερά αντίθετος στην έκδοση ευρωομολόγων ο Σόιμπλε
  • [07] "Πρέπει να βοηθήσουμε τους Έλληνες" δηλώνει ο γάλλος πρωθυπουργός
  • [08] "Καταστροφικό" το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, τονίζει ο Λουκάς Παπαδήμος
  • [09] Στο χαμηλότερο επίπεδο η δημοτικότητα του κόμματος της Μέρκελ
  • [10] Φεύγει από την Τσέλσι ο Ντρογκμπά

  • [01] Nέα ονόματα στο Rockwave Festival

    Ένα μήνα πριν την έναρξη της μεγαλύτερης ροκ συναυλίας του καλοκαιριού, έρχονται να προστεθούν νέα ονόματα καλλιτεχνών που θα ανέβουν στη σκηνή του Rockwave Festival.

    Για το Σάββατο 30 Ιουνίου, οι «Last Drive», οι «Nashville Pussy» και οι «Nightstalker», θα συμπληρώσουν το πρόγραμμα της εναρκτήριας μέρας του φεστιβάλ.

    Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου οι «GAD.» (ή αλλιώς Generalized Anxiety Disorder) είναι το αγαπημένο ελληνικό συγκρότημα της elektro-pop σκηνής που ξεπήδησε το 2007 με το άλμπουμ "System May Fall", και το single «The End Of The Road», το οποίο βρέθηκε στα χείλη πολλών ακροατών. Από το 2010 τα μελωδικά ιλέκτρο σημεία τους εναλλάσσονται με τις dark (νταρκ) μπάσες γραμμές και τις "οργισμένες" κιθάρες.

    Οι «Monovine» από την Πάτρα, οι οποίοι ολοκληρώνουν με τη σειρά τους το πρόγραμμα της Δευτέρας, είναι το πανκ, dirty pop, grunge συγκρότημα που έρχεται στο Rockwave με τραγούδια και ήχους σκληρούς αλλά συγχρόνως με μελωδικούς στίχους.

    [02] Ληστεία σε τράπεζα στην Ηλιούπολη με έναν τραυματία

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ενόπλων, που μετά από ληστεία στην Ηλιούπολη, πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών και οδηγού ταξί τον οποίον τραυμάτισαν στο πόδι.

    Η ένοπλη ληστεία, με την περιπετειώδη και αιματηρή εξέλιξη, έγινε στις 11 το πρωί στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κανάρια στην Ηλιούπολη.

    Στον Αγιο Δημήτριο εντοπίστηκαν, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά οι ένοπλοι πυροβόλησαν εναντίον τους και κατάφεραν να ξεφύγουν. Στη λεωφόρο Αμφιθέας εγκατέλειψαν το ΙΧ, έβγαλαν από διερχόμενο ταξί τον οδηγό του -τον οποίον πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο πόδι- και διέφυγαν με το όχημα. Στο ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας εγκατέλειψαν και το ταξί. Άρπαξαν, όμως, δεύτερο ταξί απειλώντας τον οδηγό του και διέφυγαν και πάλι.

    [03] Πρόταση για την αγορά της ΠΑΕ ΑΕΚ και επιστολή Νικολαΐδη

    Μία αποκάλυψη για επίσημη πρόταση αγοράς της ΠΑΕ ΑΕΚ και μία επιστολή του Ντέμη Νικολαϊδη, επεφύλασσε η σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της «Ενωσης», που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις των Σπάτων.

    Πιο συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας, Στάθης Μπαϊρακτάρης ενημέρωσε τους μετόχους, ότι από τον περασμένο Οκτώβριο έχει καταθέσει επίσημη πρόταση για αγορά του 50% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ, έναντι 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημητρέλος, δεσμεύθηκε πως σε μία εβδομάδα θα απαντήσει στον κ. Μπαϊρακτάρη, ο οποίος διεκυκρίνισε πως δεν γνωρίζει το μέγεθος των χρεών που έχει η ΠΑΕ.

    Παράλληλα, ο Ντέμης Νικολαϊδης μέσω επιστολής που διαβάσθηκε στους μετόχους, επισημαίνει πως «η οικονομική κατάσταση στην χώρα δεν επιτρέπει την λήψη αποφάσεων και φυσικά την ανάληψη οικονομικού ρίσκου από τους υποψήφιους επενδυτές, χρηματοδότες και χορηγούς».

    [04] Φόβοι στην Ευρώπη για νέα ατυχήματα τύπου Τσερνομπίλ - Φουκουσίμα

    Καταστροφικά πυρηνικά ατυχηματα όπως αυτά που συνέβησαν στο Τσερνομπίλ της Ουκρανίας και στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, είναι πολύ πιο πιθανό να συμβούν ξανά στο μέλλον, από ό,τι θεωρούσαν έως τώρα οι επιστήμονες, σύμφωνα με μία νέα αξιολόγηση του σχετικού κινδύνου που έκαναν Γερμανοί ερευνητές, οι οποίοι καλούν να υπάρξει μία αναθεώρηση προς τα πάνω των πιθανοτήτων κατάρρευσης μίας πυρηνικής εγκατάστασης.

    Το πρόσφατο ατύχημα της Φουκουσίμα έχει ανανεώσει το διεθνές ενδιαφέρον για τους πιθανούς κινδύνους της πυρηνικής ενέργειας και η νέα γερμανική έρευνα πυροδοτεί περαιτέρω τις ανησυχίες για μια νέα καταστροφική τήξη του πυρήνα κάποιου αντιδραστήρα.

    Οι νέοι υπολογισμοί λαμβάνουν υπόψη, μεταξύ άλλων, τον αριθμό των υπαρχόντων σήμερα πυρηνικών αντιδραστήρων (440 σε λειτουργία, ενώ άλλοι 60 σχεδιάζονται), τις συνολικές ώρες λειτουργίας τους και τα μέχρι τώρα σοβαρά ατυχήματα.

    Επιμέλεια: Π. Δρακόπουλος

    [05] Τέσσερα μαθήματα σήμερα στις πανελλαδικές

    Oμαλά κύλησαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για χιλιάδες υποψηφίους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε τέσσερα μαθήματα γενικής παιδείας (Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία, Φυσική και Βιολογία).

    Ευκολότερα από τις προηγούμενες χρονιές ήταν τα θέματα στα Μαθηματικά τα οποία είναι σημαντικό και κρίσιμο μάθημα για εκείνους που επιδιώκουν την εισαγωγή τους σε οικονομικά τμήματα. Ομως, στην Βιολογία, σύμφωνα με καθηγητές, το θέμα Δ2, που ζητούσε από τους υποψηφίους να προσδιορίσουν εικόνες του νέφους της Αθήνας σε διαφορετικές ώρες της ημέρας κρίνεται από βιολόγους ως αμφιλεγόμενο και πιθανολογείται ότι μπορεί να δυσκόλεψε πολλούς μαθητές.

    [06] Σταθερά αντίθετος στην έκδοση ευρωομολόγων ο Σόιμπλε

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε την αντίθεσή του προς την έκδοση ευρωομολόγων σε συνέντευξή στο τοπικό γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο NDR , η οποία μεταδόθηκε λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών της άτυπης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

    "Ο (πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά) Ολάντ θέλει να συζητήσει τα ευρωομόλογα, μόλις εξελέγη. Φυσικά, θα τα συζητήσουμε, αν θέλει ο γάλλος πρόεδρος", δήλωσε αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Γερμανία θα παραμείνει ωστόσο αμετακίνητη στη θέση της.

    Το Βερολίνο όχι μόνο παραμένει αμετακίνητο στη θέση του ως προς τα ευρωομόλογα, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχει ανεβάσει τους τόνους απέναντι στην επιμονή της Γαλλίας, η οποία θεωρεί ότι "όλα πρέπει να τοποθετηθούν στο τραπέζι".

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [07] "Πρέπει να βοηθήσουμε τους Έλληνες" δηλώνει ο γάλλος πρωθυπουργός

    Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρέπει να συζητήσουν τη χρησιμοποίηση των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών πόρων για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας κατά τη διάρκεια της άτυπης συνόδου κορυφής σήμερα στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό.

    Ο Γάλλος πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της λήψης νέων μέτρων για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας και την αποφυγή μίας "καταστροφικής" εξόδου από την ευρωζώνη, γεγονός που θα είχε αρνητικές συνέπειες για τη νομισματική ένωση.

    "Κατά τη συνάντηση του Φρανσουά Ολάντ με την Αγκελα Μέρκελ ετέθη το θέμα μίας πρόσθετης κίνησης, ώστε να βοηθηθεί η Ελλάδα να δώσει ώθηση στην οικονομία της", είπε αναφερόμενος στην γαλλο-γερμανική συνάντηση της 15ης Μαΐου. "...Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή στην ευρωζώνη. Πρέπει να τους βοηθήσουμε ", πρόσθεσε.

    [08] "Καταστροφικό" το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, τονίζει ο Λουκάς Παπαδήμος

    Δραματική προειδοποίηση ότι εγκατάλειψη του προγράμματος σταθερότητας θα σημάνει έξοδο από την ευρωζώνη, με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και το επίπεδο της κοινωνικής έντασης, απηύθυνε με συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal ο τέως πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

    Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία, την προηγουμένη εβδομάδα, ο κ. Παπαδήμος δήλωσε στους δημοσιογράφους της αμερικανικής εφημερίδας, Κώστα και Τζένι Πάρις, ότι η εγκατάλειψη του ευρώ θα έχει "καταστροφικές" οικονομικές συνέπειες για την Ελλάδα αλλά και ευρείες επιπτώσεις για τη λοιπή ευρωζώνη και για το ενδεχόμενο αυτό προετοιμάζονται, λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα, ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και θεσμοί.

    [09] Στο χαμηλότερο επίπεδο η δημοτικότητα του κόμματος της Μέρκελ

    Η δημοτικότητα του συντηρητικού κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου εξαμήνου μετά την πανωλεθρία που υπέστη στις περιφερειακές εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία ? Βεστφαλία, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση.

    Είναι η δεύτερη δημοσκόπηση που δείχνει σημαντική μείωση της διαφοράς ανάμεσα στο συντηρητικό κόμμα της Μέρκελ και τουςκεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD) -- μεγάλους νικητές των εκλογών στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

    Η δημοσκόπηση της Forsa δείχνει τη στήριξη προς τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ να μειώνεται κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες φθάνοντας στο 31% -- το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2011 και μειωμένο από το 38% του Φεβρουαρίου.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [10] Φεύγει από την Τσέλσι ο Ντρογκμπά

    Η Τσέλσι ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ότι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά θα αποτελέσει παρελθόν από το σύλλογο στα τέλη του Ιουνίου, όταν λήξει το συμβόλαιό του. «Ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού πέρασε οκτώ χρόνια στην Τσέλσι και όλοι στην ομάδα θέλουν να τον ευχαριστήσουν για τη συνεργασία και να του ευχηθούν καλή επιτυχία και στο μέλλον» αναφέρει το θέμα της ιστοσελίδας των «μπλε» και συνεχίζει με δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή, Ρον Γκούρλαϊ: «Ο Ντιντιέ είναι σίγουρα ένας μύθος της ομάδας και πάντα θα είναι μέλος της οικογένειας του συλλόγου. Σίγουρα φεύγει ενώ βρίσκεται πολύ ψηλά, μετά τον τελικό του Σαββάτου, αλλά αισθάνεται ότι η ώρα είναι σωστή για νέες προκλήσεις. Γνωρίζαμε αρκετό καιρό ότι αυτό μπορεί να συνέβαινε, αλλά ο Ντιντιέ και η ομάδα το αποφάσισαν τις τελευταίες ημέρες, προφανώς για να μπορούν όλοι να συγκεντρωθούν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι συζητήσεις έγιναν σε άριστο κλίμα και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Είναι σαφέστατα ευπρόσδεκτος στο Στάμοφορντ Μπριτζ όποτε επιθυμεί, είτε ως παίκτης, είτε ως προσκεκλημένος μας».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 May 2012 - 10:30:33 UTC