Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο Π. Πικραμμένος
  • [02] Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία
  • [03] Ποιοι συνταξιούχοι εξαιρούνται από την καταβολή του ΕΚΑΣ
  • [04] Προεδρικές εκλογές σήμερα στην Αίγυπτο
  • [05] Εξι ομάδες της Σούπερ Λίγκας δεν πήραν άδεια
  • [06] Στην τελική ευθεία η ανακεφαλαιοποίηση
  • [07] Το «Ερωτικό» του Μόραλη πουλήθηκε 249.000 ευρώ
  • [08] Στις ακτές της Αλάσκας κατέληξαν απόβλητα από το τσουνάμι στην Ιαπωνία

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο Π. Πικραμμένος

    Άμεση υπέρβαση των γραφειοκρατικών εμποδίων στις κοινοτικές υπηρεσίες για να ξεμπλοκαριστούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, αύξηση των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έκδοση «ομολόγου έργου» για την χρηματοδότηση συγκεκριμένων σχεδίων υποδομής και επανέναρξη της χρηματοδότησης για τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, είναι τα θέματα άμεσης τόνωσης της ανάπτυξης τα οποία αναμένεται να θέσει από την ελληνική πλευρά ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

    Τα ζητήματα αυτά καθορίστηκαν στη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζαννιά, του υπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Στουρνάρα και συνεργατών του κ. Πικραμμένου.

    Κατά τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, στηνσημερινή Σύνοδο δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις και αυτή θα έχει περισσότερο χαρακτήρα προετοιμασίας για την τακτική σύνοδο στο τέλος Ιουνίου.

    [02] Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία

    Κλειστά θαπαραμείνουν,σήμεραΤετάρτη τα φαρμακεία όλης της χώρας, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

    Επίσης, οι φαρμακοποιοί ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς διεκδικούν τα 540 εκατομμύρια ευρώ που οφείλει ο Οργανισμός στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας.

    «Οι φαρμακοποιοί είναι σε απόγνωση και αδυνατούν να πληρώσουν τις συνεχόμενες αυξανόμενες υποχρεώσεις τους», επισημαίνουν σε ανακοίνωση τους και τονίζουν ότι ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει αβοήθητος από την Πολιτεία και η κρατική χρηματοδότηση είναι η μισή από αυτή που απαιτείται.

    ΟΦαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ανακοίνωσε ότι 163 σκευάσματα (αντικαρκινικά, αντιυπερτασικά, καρδιολογικά κ.ά) βρίσκονται σε έλλειψη.

    [03] Ποιοι συνταξιούχοι εξαιρούνται από την καταβολή του ΕΚΑΣ

    Σε 200.626 συνταξιούχους θα καταβληθεί με τη σύνταξη Ιουνίου το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ), τα αναδρομικά του επιδόματος από 1/1/2012, το ποσό του επιδόματος του Ιουνίου, καθώς και το επίδομα των 30 ευρώ.

    Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ, οι 175.979 είναι παλαιοί δικαιούχοι, 9.906 νέοι συνταξιούχοι, ενώ αποφασίστηκε η επαναχορήγηση σε 14.741 συνταξιούχους, στους οποίους είχε διακοπεί το έτος 2011 ή και από προηγούμενα έτη.

    Η χορήγηση του ΕΚΑΣ θα διακοπεί για 11.021 συνταξιούχους έναντι 16.275 συνταξιούχων το 2011.

    Συγκεκριμένα, διακόπτεται η χορήγηση σε 9.684 συνταξιούχους για τους οποίους διαπιστώθηκε αδυναμία ταύτισης των στοιχείων τους μεταξύ των αρχείων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και εκείνων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

    Το ίδιο θα ισχύσει και για 1.337 συνταξιούχους που δεν έχουν συμπεριλάβει στη δήλωση φορολογίας του 2012 ποσά συντάξεων που λαμβάνουν από φορείς του εξωτερικού.

    Οι συνταξιούχοι αυτών των κατηγοριών και προκειμένου να τους επαναχορηγηθεί το επίδομα θα πρέπει να προσκομίσουν το αργότερο μέχρι 29/06/2012, στο Τμήμα Πληρωμών Συντάξεων του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας τους, εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας οικονομικού έτους 2011, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και πρόσφατο ενημερωτικό σημείωμα πληρωμής συντάξεων, για να πιστοποιηθούν και να διασταυρωθούν τα ακριβή ατομικά στοιχεία τους.

    [04] Προεδρικές εκλογές σήμερα στην Αίγυπτο

    Άνοιξαν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο, με συνολικά 13 υποψήφιους να συμμετέχουν στην πρώτη τέτοια διαδικασία μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ πριν από ένα χρόνο.

    Πάνω από 50 εκατ. πολίτες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής --από το συνολικό πληθυσμό των 80 εκατομμυρίων-- καλούνται να το ασκήσουν στην διήμερη ψηφοφορία.

    Τα πάνω από 13.000 εκλογικά τμήματα στις 27 επαρχίες της χώρας θα μείνουν ανοικτά ως τις 20:00 [21:00 ώρα Ελλάδας].

    Το Ανώτατο Συμβούλιο των Ένοπλων Δυνάμεων, το οποίο ασκεί την εξουσία μετά την ανατροπή του Μουμπάρακ, κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στην διαδικασία, που αποκάλεσε ένα βήμα για τον εκδημοκρατισμό της Αιγύπτου. Κάλεσε επίσης, όπως και η κυβέρνηση, το λαό να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο «θα αντανακλά την επιλογή του ελεύθερου αιγυπτιακού λαού».

    [05] Εξι ομάδες της Σούπερ Λίγκας δεν πήραν άδεια

    Εξι ομάδες που θα αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκα τη νέα περίοδο, δεν έλαβαν άδεια συμμετοχής από το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Σήμερα ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις και σε σχέση με τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει τις τελευταίες 48 ώρες, η "έκπληξη" έγινε με τον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα που "καθάρισαν" από το Πρωτοβάθμιο όργανο και έλαβαν τις άδειες, με τον Ολυμπιακό, τον Ατρόμητο, τον Λεβαδειακό, την Ξάνθη, τον Αστέρα Τρίπολης και τις τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν (Παναιτωλικός, Εργοτέλης, Δόξα Δράμας). Αντίθετα, δεν πήραν άδεια ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος, η Κέρκυρα, ο Άρης και ο ΟΦΗ. Με βάση την πρόσφατη απόφαση της Σούπερ Λίγκας, αν οι ομάδες αυτές δεν πάρουν άδεια ούτε στο Δευτεροβάθμιο όργανο (έχουν δικαίωμα έφεσης εντός πέντε ημερών), δεν υποβιβάζονται, αλλά δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές ή να ανανεώσουν συμβόλαια. Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

    [06] Στην τελική ευθεία η ανακεφαλαιοποίηση

    Το οριστικό κείμενο της Σύμβασης Προεγγραφής για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών ενέκρινε ομόφωνα, κατά τηχθεσινή συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Το κείμενο θα υπογραφεί μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των πιστωτικών ιδρυμάτων και σήμερα Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 θα διαβιβαστούν στις τράπεζες τα συμβόλαια προεγγραφής για την διάθεση των ομολόγων ύψους 18 δισ. ευρώ από τον EFSF.

    [07] Το «Ερωτικό» του Μόραλη πουλήθηκε 249.000 ευρώ

    Κορυφαίο έργο της δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τον οίκο Bonhams αναδείχθηκε το «Ερωτικό» του Γιάννη Μόραλη (1916-2009) που πουλήθηκε Β£199.225 (249.000 ευρώ). Έργο του 1991 που ανακεφαλαιώνει όλα τα εκφραστικά γνωρίσματα του μεγάλου δασκάλου, ισορροπώντας με μαεστρία ανάμεσα στην ερωτική ένταση και τη διανοητική πειθαρχία.

    Δεύτερο έργο αναδείχθηκε το «Ο Οδυσσέας και η Ιφιγένεια στην Αυλίδα» του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ (1867-1934) με Β£133.250 (166.600 ευρώ), ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα του Θεόφιλου από την αρχαία ελληνική μυθολογία, το οποίο υπερδιπλασίασε την αρχική τιμή εκτίμησης.

    Στην τρίτη θέση με Β£121.250 (151.500 ευρώ) «Ο Χορός των Μουσών» του Νικολάου Γύζη (1842-1901). Αριστουργηματική σύνθεση εξαιρετικής αρμονίας που ανακαλεί τις μυθολογικές παραστάσεις των ερυθρόμορφων αττικών αγγείων και αποτυπώνει την ποιητική ατμόσφαιρα της συμβολιστικής περιόδου του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου.

    Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το «Άποψη Λιμανιού» του Κωνσταντίνου Βολανάκη (1837-1907) με Β£61.250 (76.500 ευρώ), χαρακτηριστικό έργο του μεγάλου Έλληνα θαλασσογράφου.

    Την πέμπτη θέση με Β£51.650 (64.500 ευρώ) κατέκτησε το «Τέσσερεις Εποχές» του Αλέξη Ακριθάκη (1939-1994), ένα σημαντικό έργο pop art της δεκαετίας του 1970.

    [08] Στις ακτές της Αλάσκας κατέληξαν απόβλητα από το τσουνάμι στην Ιαπωνία

    Μια "άνευ προηγουμένου" ποσότητα από τα συντρίμμια και τα απόβλητα που προκλήθηκαν μετά το καταστροφικό τσουνάμι στην Ιαπωνία, τον Μάρτιο του 2011, κατέληξε στις ακτές της Αλάσκας, ανακοίνωσαν οικολόγοι οι οποίοι πραγματοποιούν μια τεράστια εκστρατεία καθαρισμού.

    Πολλά αντικείμενα, όπως κομμάτια πολυστυρενίου και σημαδούρες βρέθηκαν στο Νησί Μόνταγκιου, περίπου 190 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ανκορατζ.

    Αντικείμενα από την Ασία συχνά φτάνουν στις ακτές της Αλάσκας, όμως οι ποσότητες που έχουν καταγραφεί πρόσφατα είναι "άνευ προηγουμένου", δήλωσε ο Πάτρικ Τσάντλερ από την οργάνωση Center for Alaskan Coastal Studies.

    Mια μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού που θα διαρκέσει 12 ημέρες, αρχίζει αύριο Πέμπτη.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 May 2012 - 6:30:35 UTC