Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρέπει να αναζητήσουμε κοινή ευρωπαϊκή λύση, δήλωσε στο Παρίσι ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά
  • [03] Μίλησε η έδρα: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 84-78
  • [04] «Φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα»
  • [05] Προσχώρησαν στη ΝΔ οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρης και Γ. Ανατολάκης
  • [06] Λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό στην Αλβανία - Τουλάχιστον 13 οι νεκροί
  • [07] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Η Πολιτική Άνοιξη προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία
  • [08] Εθνική συνδιάσκεψη της ΝΔ συγκάλεσε για το προσεχές Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς
  • [09] Συνάντηση πρωθυπουργού με τους Θ. Τζήμερο και Στ. Μάνο
  • [10] Στα 280,292 δισ ευρώ το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης

  • [01] Πρέπει να αναζητήσουμε κοινή ευρωπαϊκή λύση, δήλωσε στο Παρίσι ο Αλ. Τσίπρας

    «Δεν ξέρω εάν φοβίσαμε την Ευρώπη αλλά μάλλον την ξαφνιάσαμε απ' ότι φαίνεται από την παρουσία σας εδώ». Με τα λόγια αυτά απευθύνθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που είχαν δημιουργήσει το αδιαχώρητο μέσα και έξω από την αίθουσα του γαλλικού κοινοβουλίου όπου έδωσε σήμερα την προγραμματισμένη κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Πιέρ Λωράν και τον επικεφαλής του Αριστερού Μετώπου Ζαν Λυκ Μελανσόν.

    «Ίσως και αυτός να ήταν ένας από τους στόχους μας» πρόσθεσε, «να τους ξαφνιάσουμε για να δούνε κατάματα την πραγματικότητα και να συνειδητοποιήσουν ότι η κρίση του χρέους δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα, αλλά αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης και συνεπώς πρέπει να αναζητήσουμε μια κοινή ευρωπαϊκή λύση».

    Για τον Αλέξη Τσίπρα, ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα, ολοκληρώνοντας «μια μεγάλη ανατροπή» στην Ελλάδα στις 17 Ιουνίου.

    «Θα είναι και ένα μήνυμα ελπίδας σε όλη την Ευρώπη στέλνοντας στα αζήτητα της Ιστορίας το Μνημόνιο της λιτότητας και της καταστροφής» είπε υπογραμμίζοντας πως ήλθε η ώρα για τους λαούς της Ευρώπης να αναζητήσουν μαζί «μια προοπτική επανίδρυσης της Ευρώπης σε μια νέα βάση που θα έχει σαν βασικό συστατικό την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη».

    [02] Μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά

    Τον κώδωνα του κινδύνου για σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά κρούει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (Φ.Σ.Α.), ο οποίος μέσω του προέδρου του Κ. Λουράντου, επισημαίνει ότι 163 σκευάσματα (αντικαρκινικά, αντιυπερτασικά, καρδιολογικά κ.ά) βρίσκονται σε έλλειψη.

    Ήδη έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ενώ ο ίδιος ο κ. Λουράντος είπε σήμερα ότι το θέμα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς οι ελλείψεις φαρμάκων αυξάνονται καθημερινά και οι ευθύνες για αυτό ανήκουν σε πολλούς, όπως κατά καιρούς έχει επισημάνει στον Ε.Ο.Φ ο Φ.Σ.Α.

    Ο κ. Λουράντος δεν έμεινε όμως μόνο στο ζήτημα αυτό, καθώς τόνισε ότι το πρόβλημα των ελλείψεων μαζί με τις οφειλές των ταμείων προς τους φαρμακοποιούς, οι οποίες ξεπερνούν τα 74 εκατομμύρια ευρώ μόνο για τους φαρμακοποιούς της Αττικής για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, οδηγούν ουσιαστικά τους φαρμακοποιούς στην φυλακή.

    [03] Μίλησε η έδρα: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 84-78

    Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Ανδρών έκανε ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν 84-78 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, στον πρώτο τελικό των πλέι οφ, με τους «πράσινους» να στοχεύουν στην ισοφάριση της σειράς την προσεχή Πέμπτη στο ΟΑΚΑ.

    Τα δεκάλεπτα: 15-20, 41-33, 58-52, 84-78

    [04] «Φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα»

    Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η εβδομαδιαία ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Greek News», αναλαμβάνει εκστρατεία για την προβολή του ελληνικού τουρισμού στις ΗΠΑ, με σύνθημα: «Φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα: Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για την πατρίδα».

    «Μέσα σε μία περίοδο έντονης πολιτικής ρευστότητας για τη γενέτειρα, με την εικόνα της στις ΗΠΑ και σ' όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να βρίσκεται στο ναδίρ, αναλαμβάνουμε την 3η κατά σειρά εκστρατεία, με μοναδικό γνώμονα την αγάπη μας για την Ελλάδα. Και θα τη στηρίξουμε, αυτή τη δύσκολη ώρα, ως χρέος προς τους συμπατριώτες μας που αναζητούν εναγωνίως, τρία χρόνια τώρα, κάποια αμυδρή ακτίνα φωτός. Κάποιους πολιτικούς, οι οποίοι θα κρατήσουν αναμμένο το φανάρι και θα τους οδηγήσουν σώους έξω από το τούνελ» επισημαίνει στο ΑΜΠΕ, από τη Νέα Υόρκη, ο εκδότης-διευθυντής της «Greek News» Αποστόλης Ζουπανιώτης.

    [05] Προσχώρησαν στη ΝΔ οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρης και Γ. Ανατολάκης

    Τους πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣΘάνο Πλεύρη και Γιώργο Ανατολάκη, με τους οποίους συναντήθηκε πριν λίγο στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού, καλωσόρισε ο Αντώνης Σαμαράς στη ΝΔ.

    Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως το «πατριωτικό ευρωπαϊκό μέτωπο διευρύνεται συνεχώς» και επεσήμανε πως τον κ. Πλεύρη και τον κ. Ανατολάκη «θα δώσει τη μεγάλη μάχη για να αλλάξει τις πολιτικές του Μνημονίου για να μείνει η Ελλάδα όρθια μέσα στην Ευρώπη».

    [06] Λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό στην Αλβανία - Τουλάχιστον 13 οι νεκροί

    Στους 13 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στο τροχαίο που σημειώθηκε σε ορεινή περιοχή στη Χιμάρα, όταν λεωφορείο με περίπου 50 φοιτητές κατέπεσε σε γκρεμό.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, νεκροί είναι 12 φοιτήτριες του πανεπιστημίου "Αλεξάντερ Τζουβάνι" του Ελμπασάν και ο οδηγός του λεωφορείου.

    Πάνω από 25 είναι οι τραυματίες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πρώτοι που έσπευσαν να βοηθήσουν ήταν Έλληνες τουρίστες, οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορείο που περνούσε από τον τόπο του δυστυχήματος.

    [07] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Η Πολιτική Άνοιξη προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία

    «Η Πολιτική Άνοιξη προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία υπό το άγρυπνο βλέμμα της ακροδεξιάς τρόικας Βορίδη, Πλεύρη, Άδωνη», σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, την συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με την Ντόρα Μπακογιάννη και τα στελέχη του ΛΑΟΣ.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, «ένωσαν πλέον φανερά τις δυνάμεις τους για τον κρυφό πόθο της ολοκλήρωσης του οράματος της Ελλάδας των Μνημονίων και της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας που είτε υπέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς είτε υπερψήφισε δύο φορές η Ντόρα Μπακογιάννη».

    [08] Εθνική συνδιάσκεψη της ΝΔ συγκάλεσε για το προσεχές Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς

    Εθνική συνδιάσκεψη της ΝΔ που θα εξετάσει τις εξελίξεις στην πορεία προς τις εκλογές, συγκαλεί για το προσεχές Σάββατο ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη συνδιάσκεψη θα παρουσιαστούν οι πολιτικές και προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και, όπως προστίθεται, «θα σηματοδοτήσει την έναρξη της εκλογικής εκστρατείας του κόμματος και την αφετηρία της πάνδημης παραταξιακής συσπείρωσης».

    [09] Συνάντηση πρωθυπουργού με τους Θ. Τζήμερο και Στ. Μάνο

    Να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες στη Σύνοδο Κορυφής για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Ελλάδας ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, στην οικονομία και στην αγορά και να πιάσει τόπο στην ανάπτυξη η βοήθεια της Ευρώπης, δήλωσε, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο, ο επικεφαλής του κόμματος "Δημιουργία Ξανά", Θάνος Τζήμερος.

    Ο κ. Τζήμερος συνάντησε τον κ. Πικραμμένο, όντας σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Στέφανο Μάνο με τον οποίο αναμένεται αύριο να ανακοινώσουν την κοινή εκλογική τους κάθοδο.

    [10] Στα 280,292 δισ ευρώ το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης

    Στα 280,292 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης στο τέλος Μαρτίου 2012, έναντι 367,978 δισ ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2011. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που δείχνουν την πτώση του δημοσίου χρέους μετά το PSI.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 May 2012 - 18:30:39 UTC