Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν προσλαμβάνουν καπνιστές οι εργοδότες στην Αυστραλία
  • [02] Γ. Καρατζαφέρης: Το δίλημμα των εκλογών είναι «ή με τους προδότες ή με τους πατριώτες»
  • [03] Τις θέσεις του κόμματος για την ανάπτυξη κατέθεσε η πρόεδρος των Οικολόγων Πρασίνων
  • [04] Οι Έλληνες να στηρίξουν κόμματα που δεν θα τους οδηγήσουν εκτός ευρώ, λέει ο Λοράν Φαμπιούς
  • [05] Τη θέση του για άμεση καταγγελία του Μνημονίου επανέλαβε ο Π. Καμμένος
  • [06] Άσμουσεν: Η ΕΚΤ εργάζεται μόνο πάνω στο "σχέδιο Α" για τη διατήρηση της Ελλάδας στο ευρώ
  • [07] Υεμένη: Τουλάχιστον 96 νεκροί από επίθεση καμικάζι με στόχο στρατιώτες

  • [01] Δεν προσλαμβάνουν καπνιστές οι εργοδότες στην Αυστραλία

    Αν κάποιος είναι άνεργος και καπνιστής, μπορεί μέσα στα επόμενα χρόνια να μην βρίσκει εργασία στην Αυστραλία, και αυτό γιατί όλο και περισσότεροι εργοδότες που αναζητούν προσωπικό θέτουν ως απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσληψή τους, να μην καπνίζουν.

    Η νέα αυτή μορφή διάκρισης κατά των καπνιστών πρωτοέκανε την εμφάνισή της στις ΗΠΑ και έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σιγά-σιγά και στην Αυστραλία. Εργοδότες που ζητούν οδηγούς, γραφίστες, γυμναστές αλλά και φροντιστές ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Αυστραλία έχουν ήδη αρχίσει να θέτουν τον συγκεκριμένο όρο ως βασικό προκειμένου να προσλάβουν προσωπικό.

    [02] Γ. Καρατζαφέρης: Το δίλημμα των εκλογών είναι «ή με τους προδότες ή με τους πατριώτες»

    Το δίλημμα στις επόμενες εκλογές είναι «ή με τους πατριώτες ή με τους προδότες» σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

    Ο Γ. Καρατζαφέρης σε δήλωσή του, μετά τη συνάντησή του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Ποκραμμένο, τόνισε ότι είναι μια ιστορική καμπή για το έθνος, υποστήριξε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε με εντολοδότες ούτε με προδότες αλλά μόνο με πατριώτες» και απέρριψε τα διλήμματα που τίθενται απο τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, τα οποία χαρακτήρισε «ψευτοδιλήμματα».

    [03] Τις θέσεις του κόμματος για την ανάπτυξη κατέθεσε η πρόεδρος των Οικολόγων Πρασίνων

    «Είμαστε μια πολιτική δύναμη που πιστεύουμε στην Ευρώπη και την αναγκαιότητα να διατηρήσουμε τη σχέση μας με το ευρώ» δήλωσε η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη, μετά τη συνάντησή της με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.

    Η κ. Κοντούλη ανέφερε ότι συζήτησαν με τον κ. Πικραμμένο τα θέματα της Συνόδου Κορυφής που αφορούν στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ σημείωσε ότι κατέθεσε τις θέσεις του προγράμματος των Οικολόγων Πράσινων για την ανάπτυξη, η οποία «πρέπει να αναπροσανατολιστεί σε αυτό που ονομάζουμε πράσινη κατεύθυνση, φροντίζοντας τη βιωσιμότητα τόσο της κοινωνίας, όσο και του περιβάλλοντος».

    Επιπλέον, είπε ότι συζήτησαν με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό για τις οικονομικές δυσκολίες του τόπου σε αυτές τις επικείμενες εκλογές,«τις οικονομικές δυσκολίες να υποστηρίξει αυτές τις εκλογές», επαναλαμβάνοντας ότι το κόμμα έχει ζητήσει κατά 50% μείωση της χρηματοδότησής του, ώστε να διευκολυνθεί η εκλογική διαδικασία.

    [04] Οι Έλληνες να στηρίξουν κόμματα που δεν θα τους οδηγήσουν εκτός ευρώ, λέει ο Λοράν Φαμπιούς

    Οι Έλληνες στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου "δεν μπορούν να στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να εγκαταλείψουν το ευρώ", αν θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη, τόνισε ο Γάλλος νέος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

    "Πρέπει να εξηγήσουμε χωρίς αλαζονεία στους Έλληνες φίλους μας πως αν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, και πιστεύω ότι αυτό θέλει η πλειοψηφία τους, δεν μπορούν να στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να το εγκαταλείψουν", επισήμανε ο Φαμπιούς στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

    "Είναι πολύ λεπτό θέμα γιατί δεν θέλουμε να τους δώσουμε μαθήματα. Όμως ταυτόχρονα η Γαλλία, που δεν θέλει να δώσει μάθημα πρέπει να πει ορισμένα πράγματα στους Έλληνες φίλους της", πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [05] Τη θέση του για άμεση καταγγελία του Μνημονίου επανέλαβε ο Π. Καμμένος

    Οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση απατείται να αντιληφθούν ότι πρέπει να λειτουργήσουν ως εταίροι απέναντι στην Ελλάδα και όχι ως εκπρόσωποι των τραπεζών, είπε ο πρόεδρος του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ΠάνοςΚαμμένος, μετά τη συνάντησή του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, σήμερα το πρωί στη Βουλή.

    Ο κ. Καμμένος στη δήλωσή του επανέλαβε τη θέση του για καταγγελία του Μνημονίου και τόνισε ότι ενημερώθηκε εκτενώς απο τον πρωθυπουργό για εσωτερικά θέματα, αλλά και για διεθνή ζητήματα, όπως και για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

    Χαρακτήρισε θετικά τα πρώτα νέα απο την επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενώ ανέφερε ότι υπήρξαν «προκλητικές δηλώσεις απο τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Νταβούτογλου» και παρέπεμψε στα όσα είπε ο Τούρκος υπΕξ για τη στήριξη της χώρας του προς την ΠΓΔΜ, καθώς και για το ότι αισθάνεται «Μακεδόνας».

    [06] Άσμουσεν: Η ΕΚΤ εργάζεται μόνο πάνω στο "σχέδιο Α" για τη διατήρηση της Ελλάδας στο ευρώ

    Το «σχέδιο Α» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) είναι η διατήρηση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και η ΕΚΤ δεν εργάζεται παρά μόνο πάνω σ' αυτό, διαβεβαίωσε σήμερα ένας από τους διευθυντές της, ο Γερμανός Γεργκ Άσμουσεν.

    «Προτιμάμε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, αυτό είναι το σχέδιο Α, πάνω σ' αυτό εργαζόμαστε» δήλωσε ο Άσμουσεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

    Ερωτηθείς αν υφίσταται ένα «σχέδιο Β», ο Άσμουσεν τόνισε: «Έχουμε ήδη επικριθεί για το γεγονός ότι δεν υπάρχει. Όμως από τη στιγμή που αρχίζουμε να μιλάμε για ένα σχέδιο Β ή Γ, το σχέδιο Α δεν έχει πια καμιά πιθανότητα να πραγματοποιηθεί» εξήγησε.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [07] Υεμένη: Τουλάχιστον 96 νεκροί από επίθεση καμικάζι με στόχο στρατιώτες

    Τουλάχιστον 96 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και περίπου 300 τραυματίστηκαν από την επίθεση καμικάζι, ντυμένου με στολή στρατιωτικού, ο οποίος ανατινάχθηκε στη διάρκεια προετοιμασίας στρατιωτικής παρέλασης στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, δήλωσαν ιατρικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο, ο καμικάζι ανατινάχθηκε στο σημείο όπου ήταν συγκεντρωμένοι φοιτητές και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας που προετοιμάζονταν για την αυριανή παρέλαση.

    Ο τόπος της επίθεσης, η πλατεία Αλ Σαμπίν, κοντά στο προεδρικό μέγαρο, έχει κλείσει από χθες Κυριακή ενόψει της παρέλασης για τον εορτασμό της επετείου από την ένωση της Βόρειας με τη Νότια Υεμένη, στις 22 Μαϊου του 1990.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 May 2012 - 10:31:05 UTC