Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Στόχος να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη" λέει ο Ζαν Μαρκ Ερό
  • [02] Φιλική "τεσσάρα" του Ολυμπιακού επί της Βίκτορι Μελβούρνης στην Αυστραλία
  • [03] Αλ. Παπαρήγα: Στον λαό αξίζει μια κυβέρνηση που θα "κόψει" κάθε επαφή με την Ε.Ε.
  • [04] Φ. Κουβέλης: Κινδυνολογούν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ

  • [01] "Στόχος να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη" λέει ο Ζαν Μαρκ Ερό

    Με συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Λιμπερασιόν» ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό τόνισε ότι, το άτυπο Ευρωπαϊκό συμβούλιο, που θα γίνει την Τετάρτη, «πρέπει να στείλει ισχυρό σήμα υποστήριξης στον ελληνικό λαό , εξετάζοντας ένα ευρύ φάσμα επιλογών, στις οποίες να συμπεριλαμβάνεται ο προστατευτισμός, αλλά κι ο άμεσος δανεισμός της Ελλάδας από την ΕΚΤ».

    «Πρέπει», συνεχίζει ο Γάλλος πρωθυπουργός, «όλα τα θέματα να περιληφθούν στις διαβουλεύσεις αυτές: τα χρηματο-πιστωτικά, ο τραπεζικός τομέας, η ανάπτυξη, ο προστατευτισμός. Πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στον ελληνικό λαό και σε όλους τους Ευρωπαίους».

    Στο ερώτημα, εάν θα συμπεριληφθεί στη διαβούλευση της Τετάρτης ο δυνητικός δανεισμός από την ΕΚΤ προς τα μέλη της ευρωζώνης, ο κ. Ερό δήλωσε: «Κανένα θέμα δεν αποτελεί για εμάς ταμπού. Επομένως, κι αυτό θα γίνει αντικείμενο της διαβούλευσης μας. Η ιδέα, είναι να χαράξουμε τον δρόμο της εξόδου από την κρίση, αλλά χωρίς να πνίξουμε τους λαούς μας».

    [02] Φιλική "τεσσάρα" του Ολυμπιακού επί της Βίκτορι Μελβούρνης στην Αυστραλία

    Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στην Μελβούρνη, παρουσία 17.000 θεατών, μεταξύ των οποίων και πολλοί ομογενείς, ο Ολυμπιακός νίκησε την τοπική Βίκτορι με 4-1.

    Τα τέρματα των «ερυθρολεύκων» πέτυχαν οι Φουστέρ (10`), Φετφατζίδης (23`), Φράνιτς (25` αυτογκόλ) και Ντιόγκο (88`), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Τόμπσον με πέναλτι στο 30ο λεπτό.

    [03] Αλ. Παπαρήγα: Στον λαό αξίζει μια κυβέρνηση που θα "κόψει" κάθε επαφή με την Ε.Ε.

    Στο λαό αξίζει μια κυβέρνηση που θα «κόψει» κάθε επαφή με την ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος και η οποία θα δώσει στον λαό την εξουσία του πλούτου και των παραγωγικών υποδομών και η οποία με πανεθνικό σχεδιασμό θα αναπτύξει ότι μπορεί να αναπτυχθεί στην Ελλάδα, υπογράμμισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή ομιλία της σε μέλη της ΚΝΕ, στον Περισσό.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτή η κυβέρνηση θα ελέγχεται από τα «κάτω» προς τα «πάνω» και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα είναι πρωταγωνιστής σε μια τέτοια κυβέρνηση η οποία επιπλέον θα καταργήσει την συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και θα αναπτύξει σχέσεις με όλα τα κράτη, αλλά ωφέλιμες για τον ελληνικό λαό, καθώς, όπως ανέφερε, «η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει τείχη».

    Το ΚΚΕ δεν μπορεί να πάρει μέρος σε καμία άλλη διακυβέρνηση στο έδαφος της εξουσίας των μονοπωλίων, είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α , «από άλλους δρόμους» ο λαός θα απογοητευθεί και η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο συντηρητική, καθώς «θα καταλήξουμε στο ίδιο αποτέλεσμα».

    [04] Φ. Κουβέλης: Κινδυνολογούν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ

    «Εμείς θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατό και ζητάμε δύναμη από το λαό για να μην πάμε και σε νέες εκλογές μετά τις 17 Ιουνίου, για να υπάρξει κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα για τον τόπο και όσο πιο δυνατή είναι η ΔΗΜΑΡ τόσο πιο αποφασιστικά θα διαμορφώσει συνθήκες για να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε υποψήφιους βουλευτές και στελέχη του κόμματος, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα που θα καταγράψει το κόμμα στις επικείμενες εκλογές θα είναι «σημαντικά μεγαλύτερο» από εκείνο της 6ης Μαΐου, ενώ εκτίμησε ότι κατά την προεκλογική περίοδο η ΔΗΜΑΡ θα δεχτεί «ψευδεπίγραφες επιθέσεις φιλίας». Σε αυτό το πλαίσιο κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για κινδυνολογία και προσπάθεια εκ μέρους τους να εγκαταστήσουν κλίμα φόβου και υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ είναι ο «τρίτος πόλος» ανάμεσα σε αυτές τις «συμπληγάδες».

    «Μέσα σε αυτό το κλίμα που θα προσπαθήσουν να εγκαταστήσουν προεκλογικά, να συνυπολογίσουμε ότι θα έχουμε και από το εξωτερικό διάφορες τέτοιες καταστάσεις που θα προστίθενται», είπε ο κ. Κουβέλης αναφερόμενος στα «εκβιαστικά και απαράδεκτα διλήμματα που εγείρει η κ. Μέρκελ», η οποία ζήτησε «ουσιαστικά» τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το αν ο ελληνικός λαός θέλει ή όχι το Ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 May 2012 - 12:30:30 UTC