Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Φλόγα ταξιδεύει προς Λονδίνο
  • [02] Το Πρωτοδικείο απαγορεύει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στους δημότες Κορυδαλλού
  • [03] Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μόντι είναι "στόχος" της FAI
  • [04] Ο Κολοσσός Ρόδου αποκτά προβάδισμα επικρατώντας 70-66 του Πανιωνίου
  • [05] "Ο ελληνικός λαός έχει τώρα μπροστά του δύο δρόμους", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ
  • [06] Βεστερβέλε: Για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ και όχι για τα κόμματα ψηφίζουν οι Έλληνες
  • [07] Ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει ότι δεν θα συζητηθεί ένταξη της πΓΔΜ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

  • [01] Η Φλόγα ταξιδεύει προς Λονδίνο

    Παρόντος του Ντέιβιντ Μπέκαμ θα γίνει αύριο στο Παναθηναϊκό Στάδιο η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες του Λονδίνου. Οπως ανακοίνωσε η οργανωτική επιτροπή των Αγώνων, ο διάσημος Αγγλος ποδοσφαιριστής συμμετέχει στη βρετανική αποστολή που θα βρεθεί στην Αθήνα, επικεφαλής της οποίας είναι η Πριγκίπησσα Αννα και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Σεμπάστιαν Κόε. Παρόντες στο Καλλιμάρμαρο θα είναι ακόμη ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, και ο υπουργός Αθλητισμού της Μεγάλης Βρετανίας, Χιου Ρόμπερτσον, ενώ ρόλο στην τελετή θα έχουν και πέντε νεαροί Βρετανοί αθλητές, οι οποίοι επελέγησαν ειδικά για το σκοπό αυτό από τους διοργανωτές των Αγώνων.

    [02] Το Πρωτοδικείο απαγορεύει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στους δημότες Κορυδαλλού

    Σε καμία διακοπή ρεύματος προς τους 1.165 κατοίκους του δήμου Κορυδαλλού, που δεν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω του λογαριασμού ρεύματος, δεν θα μπορεί να προχωρήσει η ΔΕΗ, έως τις 10 Οκτωβρίου.

    Το πρωτοδικείο Πειραιά αποφάσισε, σήμερα, να εκδικαστεί, τελικά, στις 10 Οκτωβρίου, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει κάτοικοι και η δημοτική αρχή, κατά της ΔΕΗ. Το αιτιολογικό της απόφασης ήταν ότι δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα, η σχετική απόφαση για το θέμα, του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Το δικαστήριο, με την πρώτη του απόφαση στις 16 Φεβρουαρίου, είχε απαγορεύσει στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος κατά των συγκεκριμένων ατόμων, έως την εκδίκαση, στις 16 Μαΐου, των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει η δημοτική αρχή και οι πολίτες κατά της ΔΕΗ.

    [03] Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μόντι είναι "στόχος" της FAI

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι είναι ένας από τους επτά εναπομείναντες στόχους της οργάνωσης FAI (Άτυπης Αναρχική Ομοσπονδία), όπως ανέφερε η ίδια σε τρισέλιδη επιστολή που εστάλη στην τοπική εφημερίδα Calabria Oggi, στην Κάτω Ιταλία.

    «Ο Μόντι είναι ένας από τους επτά στόχους που έχουν απομείνει και ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον να μείνει στην Ευρώπη, να σώσει τις τράπεζες, να πληρώσει τα χρέη ενός κράτους που έκανε σπατάλες για λογαριασμό του», αναφέρεται στην επιστολή. Σε άλλο σημείο της υπογραμμίζεται ότι «κάθε νέα αυτοκτονία οφειλόμενη στην κρίση θα θεωρηθεί κρατική δολοφονία και θα τιμωρηθεί με την σφραγίδα της ζωής».

    Η υπογραφή, στο τέλος των τριών σελίδων είναι αυτή του «Πυρήνα Όλγα της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο».

    Στο κείμενο, περιέχονται απειλές και κατά της υπηρεσίας είσπραξης προστίμων και οφειλόμενων φόρων, Equitalia, στην Νότια Ιταλία.

    Υπενθυμίζεται ότι η ίδια οργάνωση έχει αναλάβειτην ευθύνη για τον τραυματισμό, πριν εννέα ημέρες, τουΡομπέρτο Αντινόλφι, διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας Ansaldo Energia, στην Γένοβα.

    [04] Ο Κολοσσός Ρόδου αποκτά προβάδισμα επικρατώντας 70-66 του Πανιωνίου

    Ο Κολοσσός Ρόδου υπερασπίστηκε την έδρα του και ανέκτησε το προβάδισμα (2-1) στη σειρά των «μικρών τελικών» για τα πλέι οφ της Α1 Ανδρών. Οι «θαλασσί» επικράτησαν 70-66 του Πανιωνίου στο «Βενετόκλειο», στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα, και πλέον η σειρά μεταφέρεται και πάλι στο κλειστό της Νέας Σμύρνης (19/5, 16:00), όπου, αν πετύχει το «διπλό», ο Κολοσσός κατακτά την τρίτη θέση.

    [05] "Ο ελληνικός λαός έχει τώρα μπροστά του δύο δρόμους", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ

    Το δίλημμα των εκλογών, από την πλευρά του κόμματός του, έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του με την οποία χαρακτήρισε «άριστη» την επιλογή του νέου υπηρεσιακού πρωθυπουργού Π. Πικραμμένου.

    «Ο ελληνικός λαός έχει τώρα μπροστά του δύο δρόμους: Από τη μία, να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα, με αλλαγές που να γίνονται, σε μια Ευρώπη που και αυτή αλλάζει. Και από την άλλη, να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου από το ευρώ, τον τρόμο της απομόνωσης, εκτός Ευρώπης, και της κατάρρευσης όσων είχαμε φτιάξει μέχρι σήμερα?», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

    [06] Βεστερβέλε: Για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ και όχι για τα κόμματα ψηφίζουν οι Έλληνες

    Για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο ευρώ και όχι για κομματικές πολιτικές, ψηφίζουν οι Έλληνες σε αυτές τις εκλογές, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε και τόνισε ότι είναι σημαντικό οι ψηφοφόροι να το γνωρίζουν. Εξέφρασε δε την ελπίδα να σταθεροποιηθούν και πάλι οι συνθήκες στην Ελλάδα.

    «Περιμένουμε ότι όλοι όσοι αποφασίζουν στην Ελλάδα έχουν και επίγνωση των ευθυνών τους», σημείωσε ο κ. Βεστερβέλε και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εδώ διακυβεύονται πολλά, πάρα πολλά». Ο Γερμανός Φιλελεύθερος τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην αλληλεγγύη των εταίρων της, επανέλαβε ωστόσο ότι η Αθήνα έχει τις δικές της ευθύνες και ότι η ανάκαμψη θα έλθει μόνο μέσω της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων.

    [07] Ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει ότι δεν θα συζητηθεί ένταξη της πΓΔΜ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

    Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της επικείμενης συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στο Σικάγο, τόνισε σήμερα η επικεφαλής ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λευκού Οίκου, Λιζ Σέργουντ-Ράνταλ, απαντώντας σε ερώτηση για την αίτηση ένταξης της πΓΔΜ.

    Η κ. Ράνταλ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ότι η πΓΔΜ θα έχει την ευκαιρία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όταν υπάρξει πρώτα συμφωνία για το θέμα του ονόματος με το οποίο θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 May 2012 - 16:30:31 UTC