Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρύο με βροχές και καταιγίδες αύριο
  • [02] Τα μυστικά του Γουτεμβέργιου στα Χανιά
  • [03] Δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών στην Αθήνα
  • [04] Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Π. Καμμένος για το non paper
  • [05] Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην Αθήνα για την Ολυμπιακή Φλόγα
  • [06] Σόφια και Βουκουρέστι έχουν τη μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ευρώπη
  • [07] Δε θα πάει στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Νικ. Μιχαλολιάκος
  • [08] Συνελήφθησαν δύο οδηγοί ταξί για παραποιημένα ταξίμετρα
  • [09] Ο Μαριάνο Ραχόι καλεί την Ένωση να υπερασπισθεί το ευρώ
  • [10] Σε ιστορικά υψηλά η διαφορά απόδοσης μεταξύ ισπανικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων
  • [11] Γαλλία: Ο Ερό ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού

  • [01] Κρύο με βροχές και καταιγίδες αύριο

    Μεταβολή θα παρουσιάσει από αύριο, Πέμπτη, ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά όπου η μέγιστη τιμή της δε θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς κελσίου.

    Εντονες βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την ήπειρο, βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά-Εύβοια, το βορειοδυτικό Αιγαίο και τη νύχτα στο υπόλοιπο βόρειο Αιγαίο, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

    Την Παρασκευή, κατά τόπους έντονα φαινόμενα προβλέπονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική στερεά-Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.

    [02] Τα μυστικά του Γουτεμβέργιου στα Χανιά

    Νέους ...σταθμούς αποκτά το ταξίδι στην τέχνη του Γουτεμβέργιου, που εξελίσσεται από το 2005 στο μοναδικό Μουσείο Τυπογραφίας της χώρας, στα Χανιά.

    Το Μουσείο, δημιούργημα του ιδρυτή της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα», Γιάννη Γαρεδάκη, εμπλουτίζεται διαρκώς, με πιο εντυπωσιακά αποκτήματα τα δύο μεγάλα επίπεδα τυπογραφικά πιεστήρια του 19ου αιώνα, που δεσπόζουν στον χώρο της νέας πτέρυγας, η οποία εγκαινιάστηκε πριν από λίγες μέρες.

    Το ένα πιεστήριο αγοράστηκε πρόσφατα από το Μουσείο και το άλλο αποτελεί δωρεά του τυπογραφείου της Τρίπολης. Ένα ακόμη πιεστήριο, από τα μέσα του 20ου αιώνα, βρίσκεται στην κυρίως αίθουσα.

    [03] Δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών στην Αθήνα

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών συνεχίζει τη δράση του, εγκαινιάζοντας τη νέα του παρέμβαση «Ανοιξιάτικες ευκαιρίες στην Αθήνα».

    Καλεί τους εμπόρους της Αθήνας να συμμετέχουν σε δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών εμπορευμάτων από την Πέμπτη 17 έως το Σάββατο 26 Μαΐου 2012, με στόχο την αναβάθμιση της Αθήνας και την τόνωση της αγοραστικής κίνησης.

    Η δράση υποστηρίζεται από τον Δήμο Αθηναίων και την «Τεχνόπολις Α.Ε.» με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και απόδοση του Δημόσιου χώρου στους πολίτες.

    [04] Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Π. Καμμένος για το non paper

    Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη για να διερευνηθεί το θέμα με το non paper, το οποίο διένειμε η Προεδρία της Δημοκρατίας και στο οποίο φέρεται να προτείνει σενάρια για την συνεργασία του σε σχηματισμό κυβέρνησης, ανήγγειλε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

    Ο κ.Καμμένος σε δηλώσεις του πριν απο λίγο (Real FM) επανέλαβε ότι το κείμενο δεν είναι δικό του και δεν ανταποκρίνεται στις θέσεις του κόμματός του, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εστάλη το κείμενο ηλεκτρονικά στο κόμμα από φίλους του κόμματος ως πρόταση, και από λάθος «να βρέθηκε στη συζήτηση».

    «Θα καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη. Συκοφαντούν κάθε αντιμνημονιακή φωνή. Τα ίδια έκαναν και προεκλογικά με το πλαστό κείμενο σε βάρος υποψήφιου βουλευτή του κόμματος μας» είπε ο κ.Καμμένος και κάλεσε τα κόμματα να καταθέσουν το κυβερνητικό τους πρόγραμμα, με σαφείς θέσεις ώστε «να ξέρει ο κόσμος τι θέλει να κάνει ο καθένας».

    [05] Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην Αθήνα για την Ολυμπιακή Φλόγα

    Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, με διακοπές κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάταν, γύρω απο το Παναθηναϊκό Στάδιο, λόγω διεξαγωγής της τελετής Παράδοσης - Παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων "ΛΟΝΔΙΝΟ 2012'', θα πραγματοποιηθούν σταδιακά αύριο, 17-5-2012, απο την Τροχαία.

    Ειδικότερα, από τις 16.00 το απόγευμα έως το πέρας της τελετής θα διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία, με εξαίρεση τα διαπιστευμένα οχήματα, στους εξής δρόμους:

    -Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους σε αυτήν οδούς έως και την πρώτη παράλληλο. -Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους σε αυτήν οδούς έως και την πρώτη παράλληλο. -Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. -Αρχιμήδους, στο τμήμα της από Ερατοσθένους έως Δικαιάρχου, διότι το εν λόγω τμήμα έχει καθοριστεί ως χώρος στάθμευσης οχημάτων ανεφοδιασμού εγκατάστασης. -Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της. -Πλ. Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ευφορίωνος.

    [06] Σόφια και Βουκουρέστι έχουν τη μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ευρώπη

    Τη δεύτερη θέση στον κατάλογο των πλέον επιβαρυμένων πρωτευουσών στην Ευρώπη από άποψη ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέχει το Βουκουρέστι, πίσω από τη Σόφια που βρίσκεται στην πρώτη θέση, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Βιώσιμων Πολιτικών Ecopolis.

    Στο Βουκουρέστι γίνεται υπέρβαση του αποδεκτού ορίου ρύπανσης περίπου 92 ημέρες το χρόνο, κατά μέσο όρο, ενώ οι σχετικοί κοινοτικοί κανονισμοί έχουν θέσει το όριο αυτό στις 35 μέρες.

    Επιπλέον, βάσει της έρευνας του Ecopolis, οι κάτοικοι του Βουκουρεστίου χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς αντί του αυτοκινήτου μόνο σε ποσοστό 0,7%.

    [07] Δε θα πάει στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Νικ. Μιχαλολιάκος

    Αρνούμαι να νομιμοποιήσω τον εμπαιγμό, την περιθωριοποίηση και την περιφρόνηση των 440.992 ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, δηλώνει ο γγ του κόμματος Νικ. Μιχαλολιάκος, με αφορμή την πρόσκληση που έλαβε για να συμμετάσχει στη σύσκεψη με σκοπό τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

    Ο κ. Μιχαλολιάκος, δηλώνει ότι αρνείται να συμμετάσχει, επισημαίνοντας ότι μόλις χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας τον απέκλεισε «από μία συνάντηση ουσίας, κατά την οποία θα ετίθετο προς συζήτηση η ολοκληρωμένη μας πρόταση για διέξοδο από την κρίση. Μου ζητήθηκε να παραστώ σε μία συνάντηση με σκοπό τον διορισμό υπηρεσιακού πρωθυπουργού που θα φέρει εις πέρας ζητήματα μόνο διαδικαστικά» επισημαίνει.

    [08] Συνελήφθησαν δύο οδηγοί ταξί για παραποιημένα ταξίμετρα

    Δύο ταξί με παραποιημένα ταξίμετρα για να αυξάνουν πιο γρήγορα τα ποσά εντοπίστηκαν, χτες, έξω απο το σταθμό Λαρίσης του ΟΣΕ, στην οδό Δηληγιάννη. Αστυνομικοί της Τροχαίας συνέλαβαν τους δύο οδηγούς, ηλικίας 42 και 53 ετών, οι οποίοι οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

    Από την έρευνα στα ταξί διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες είχαν επέμβει στο ταξίμετρο των οχημάτων τους, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο πλασματική αύξηση του αναγραφόμενου ποσού, ενώ παράλληλα είχαν θέσει εκτός λειτουργίας την ταμειακή μηχανή.

    [09] Ο Μαριάνο Ραχόι καλεί την Ένωση να υπερασπισθεί το ευρώ

    Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ενωση να απευθύνει ένα «σαφές και ισχυρό» μήνυμα για την υπεράσπιση του ευρώ, καθώς τα σπρεντς των ισπανικών ομολόγων έναντι των γερμανικών έφθασαν σήμερα σε νέο ύψος ρεκόρ.

    Η κατάσταση της Ισπανία είναι «πολύ περιπεπλεγμένη», εξαιτίας του υψηλού κόστους δανεισμού της, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ισπανός πρωθυπουργός. Ωστόσο, η κυβέρνηση λαμβάνει τα ενδεδειγμένα μέτρα, επέμεινε.

    Κατά συνέπεια, η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να στείλει ένα μήνυμα για την υπεράσπιση του ευρώ και για την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους όλων των χωρών της ευρωζώνης, είπε.

    Επιμέλεια:. Ε. Κωτσάκη

    [10] Σε ιστορικά υψηλά η διαφορά απόδοσης μεταξύ ισπανικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων

    Η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ισπανικού και του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου ανήλθε στο υψηλότερο σημείο της ιστορίας της, κατά την έναρξη των συναλλαγών της Τετάρτης, υπερβαίνοντας τις 500 μονάδες βάσης.

    Η διαφορά αυτή, η οποία αντικατοπτρίζει το κόστος του ρίσκου που είναι προετοιμασμένο να αναλάβει το επενδυτικό κοινό ώστε να αγοράσει τα συγκεκριμένα ομόλογα, εκτοξεύτηκε στον απόηχο των ανησυχιών μετάδοσης της ελληνικής κρίσης και σε άλλες ευάλωτες οικονομίες της ευρωζώνης.

    Περί τις 10:15 ώρα Ελλάδος, η απόδοση των ισπανικών ομολόγων διαμορφωνόταν στο επίπεδο του 6,498% έναντι 6,322% το βράδυ της Τρίτης.

    Αντίστοιχα, η απόδοση των ιταλικών ομολόγων ανήλθε σχεδόν στο επίπεδο του 6% (5,976%) έναντι 5,850% την προηγουμένη.

    Αντίθετα, η απόδοση των γερμανικών ομολόγων διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο της από τη δημιουργία της ευρωζώνης έως σήμερα ή στο επίπεδο του 1,443%.

    [11] Γαλλία: Ο Ερό ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού

    Ο Ζαν-Ζακ Ερό, ο οποίος διορίστηκε πρωθυπουργός από το νέο πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ανέλαβε σήμερα το πρωί τα καθήκοντά του στο τέλος μιας σύντομης τελετής μεταβίβασης της εξουσίας από τον προκάτοχό του, τον Φρανσουά Φιγιόν.

    Οι δύο άνδρες είχαν συνομιλία μισής ώρας πριν ο Φιγιόν, ο οποίος ηγήθηκε της κυβέρνησης στα πέντε χρόνια της θητείας του Νικολά Σαρκοζί, και η σύζυγός του αναχωρήσουν από το πρωθυπουργικό Μέγαρο Ματινιόν.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 May 2012 - 10:30:34 UTC