Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το σάντουιτς έγινε 250 ετών
  • [02] Εκτοξεύτηκε με επιτυχία ο πύραυλος Soyuz
  • [03] TO KKE επιβεβαιώνει για το έγγραφο Καμμένου - ο ίδιος διαψεύδει
  • [04] Προσήχθησαν 16 Ευρωπαίοι ακτιβιστές από την πλατεία Συντάγματος
  • [05] Επιπλέον φόρος από την εκκαθάριση των πρώτων δηλώσεων μέσω Taxisnet
  • [06] Ο Ρόμνεϊ μοναδικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων - Αποσύρθηκε ο Πολ
  • [07] Εξώδικο έστειλε η εφορία στην ΠΑΕ ΑΕΚ
  • [08] Αύριο οι τελικές λίστες για τα λογοτεχνικά βραβεία του περιοδικού «Διαβάζω»
  • [09] Η βιοποικιλότητα ανάλογη της γλωσσικής ποικιλομορφίας
  • [10] Οι ασθενείς με AIDS διατρέχουν τετραπλάσιο κίνδυνο θανάτου από καρδιά
  • [11] Στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνάντησης του Κ. Παπούλια με Αλ. Παπαρήγα, Π.Καμμένο, Φ. Κουβέλη και Ν. Μιχαλολιάκο
  • [12] Ο Φ. Ολάντ προτίθεται να ορίσει τον Ζαν-Μαρκ Ερό πρωθυπουργό της Γαλλίας

  • [01] Το σάντουιτς έγινε 250 ετών

    Η πόλη Σάντουιτς, στη νοτιοανατολική Αγγλία γιόρτασε πριν από μερικές ημέρεςτα 250 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου ομώνυμου σνακ που, σύμφωνα με τον θρύλο, ήταν μια έμπνευση του κόμη του Σάντουιτς.

    Ηθοποιοί με κοστούμια εποχής παρουσίασανεπί σκηνής την περίφημη βραδιά κατά την οποία ο κόμης Τζον Μόνταγκιου, μανιώδης χαρτοπαίκτης, ζήτησε να του φέρουν μια φέτα βοδινό τοποθετημένη ανάμεσα σε δύο φέτες ψημένου ψωμιού, ώστε να φάει χωρίς να χρειαστεί να διακόψει το παιχνίδι του.

    Ο θρύλος λέει ότι οι συμπαίκτες του παρήγγειλαν να φάνε "ό,τι πήρε και ο Σάντουιτς", βαφτίζοντας με αυτόν τον τρόπο το καινοφανές έδεσμα.

    Ο σημερινός κόμης του Σάντουιτς οργάνωσε επίσης ένα γιγαντιαίο δείπνο στο οποίο δέσποζεφυσικά η "εφεύρεση" του διάσημου προγόνου του.

    Οι ιστορικοί πάντως διατυπώνουν επιφυλάξεις για την προέλευση του σάντουιτς και πολλοί από αυτούς υποστηρίζουν ότι είναι παλαιότερο του 18ου αιώνα, κάτι που πάντως δεν εμπόδισε την πόλη να τιμήσει τον ήρωά της.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [02] Εκτοξεύτηκε με επιτυχία ο πύραυλος Soyuz

    Ενας ρωσικός πύραυλος Soyuz εκτοξεύτηκε με επιτυχίατη Δευτέρααπό το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στις στέπες του Καζακστάν με αποστολή να θέσει σε τροχιά διαστημικό σκάφος που θα κατευθυνθεί προς τον Διεθνή Αεροδιαστημικό Σταθμό μεταφέροντας τρεις αστροναύτες - δύο Ρώσους και έναν Αμερικανό.

    Οι Ρώσοι Γκενάντι Παντάλκα και Σεργκέι Ράβιν και ο Αμερικανός Τζόζεφ Ακαμπα που επιβαίνουν στο σκάφος Soyuz TMA-04M αναμένεται να φθάσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το πρωί της Πέμπτης.

    Ηχθεσινή εκτόξευση Soyuz είναι η τρίτη επιτυχής μετά την αποτυχία παρόμοιας επιχείρησης τον Αύγουστο 2011 και τη σειρά των αποτυχιών που ακολούθησε στον ρωσικό διαστημικό τομέα.

    Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά τον παροπλισμό του τελευταίου αμερικανικού διαστημικού λεωφορείο το περασμένο καλοκαίρι.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [03] TO KKE επιβεβαιώνει για το έγγραφο Καμμένου - ο ίδιος διαψεύδει

    Από την Προεδρία της Δημοκρατίας δόθηκε φάκελος στην κ. Παπαρήγα - όπως και στους άλλους αρχηγούς - και με τις θέσεις του κ. Καμμένου, όπου υπάρχει και σενάριο Β για ψήφο ανοχής, επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΚΚΕ Μάκης Μαΐλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

    Νωρίτερα, στον ίδιο σταθμό ο κ. Καμμένος μίλησε για προβοκάτσια, διέψευσε ότι υπάρχει τέτοιο έγγραφο λέγοντας πως προκύπτει από τα πρακτικά ότι δεν παρέδωσε στον κ. Παπούλια τέτοιο έγγραφο.

    [04] Προσήχθησαν 16 Ευρωπαίοι ακτιβιστές από την πλατεία Συντάγματος

    Δεκαέξι ακτιβιστές απο ευρωπαϊκές χώρες, προσήχθησαν και κρατούνται, λίγο μετά τις 9 το πρωί, μετά απο αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε για την απομάκρυνσή τους απο την πλατεία Συντάγματος, όπου είχαν διανυκτερεύσει, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

    Πρόκειται κυρίως για Ισπανούς, Ιταλούς, Ιρλανδους και Γάλλους, ενώ στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και Έλληνες.

    Όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, περίπου 25 ακτιβιστές έμειναν όλη τη νύχτα στην πλατεία Συντάγματος και το πρωί, όταν υπάλληλοι του δημου πήγαν να καθαρίσουν, αρνήθηκαν να απομακρυνθούν ξαπλώνοντας στο έδαφος.

    Ο δήμος Αθηναίων ζήτησε συνδρομή απο την Αστυνομία και μετέβησαν εκεί δυνάμεις για την απομάκρυνση των ακτιβιστών. Πολλοί όμως από αυτούς δεν έφυγαν γι' αυτό προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος, κατηγορούμενοι για απείθεια και αντίσταση.

    Πριν απο λίγα λεπτά οι 16 ακτιβιστές παρελήφθησαν για μεταφορά στην Κρατική Ασφάλεια, που ανέλαβε την προανάκριση, ενώ ενημερώθηκε η εισαγγελία που θα κρίνει αν απαγγελθούν κατηγορίες.

    [05] Επιπλέον φόρος από την εκκαθάριση των πρώτων δηλώσεων μέσω Taxisnet

    Επιπλέον φόρος σε σχέση με πέρυσι, 600 ευρώ, προκύπτει κατά μέσο όρο για κάθε φορολογική δήλωση που εκκαθαρίζεται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

    Αυτό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέσω του Taxisnet και έχουν εκκαθαριστεί. Πρόκειται για 12.000 φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί κατά τις πρώτες μέρες από την έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής και αφορούν μισθωτούς που έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

    Η επιβάρυνση οφείλεται στη μείωση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος στα 5.000 ευρώ, στην παρακράτηση μαζί με το εισόδημα της έκτακτης εισφοράς του 2012, καθώς και στα νέα υψηλότερα τεκμήρια διαβίωσης.

    [06] Ο Ρόμνεϊ μοναδικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων - Αποσύρθηκε ο Πολ

    Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ρον Πολ επισημοποίησε σήμερα την αποχώρησή του από την εκστρατεία για το χρίσμα.

    Μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων παραμένει πλέον ο Μιτ Ρόμνεϊ.

    Ο Πολ εξήγησε ότι "στερείται χρηματικών πόρων" για να καλύψει τα έξοδα της εκστρατείας του --μέχρι το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων για το 'χρίσμα'--στις πολιτείες εκείνες, που είναι "καθοριστικές" για την εξασφάλισή του.

    Επιμέλεια: Μ.Ιωσήφ

    [07] Εξώδικο έστειλε η εφορία στην ΠΑΕ ΑΕΚ

    Η ΑΕΚ κινδυνεύει να χάσει τον διακανονισμό του άρθρου 44 που πέτυχε η διοίκηση του Ντέμη Νικολαϊδή.

    Ο λόγος είναι ότι δεν έχει καταβάλει στην εφορία δόση ύψους 1,25 εκατομμυρίων ευρώ, έτσι η ΦΑΕΕ Αθηνών απέστειλε εξώδικο στην ΠΑΕ ΑΕΚ για άμεση διευθέτηση των υποχρεώσεων της αλλιώς θα προβεί σε δέσμευση περουσιακών στοιχείων ή μελλοντικών εσόδων της.

    [08] Αύριο οι τελικές λίστες για τα λογοτεχνικά βραβεία του περιοδικού «Διαβάζω»

    Αύριο το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου οι τελικές λίστες για τα λογοτεχνικά βραβεία του περιοδικού «Διαβάζω» (ποίηση, διήγημα, μυθιστόρημα, δοκίμιο, πρωτοεμφανιζόμενος ποιητής και πρωτοεμφανιζόμενος πεζογράφος, παιδικό και εφηβικό βιβλίο).

    Τα βραβεία θα ανακοινωθούν και θα απονεμηθούν στις 6 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, σε ειδική τελετή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

    Όπως λέει στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής του «Διαβάζω» Γιάννης Μπασκόζος, τα βραβεία πηγαίνουν φέτος για πρώτη χρονιά σε ανοιχτό χώρο, στον κήπο του Μεγάρου, ενώ για πρώτη επίσης χρονιά η εκδήλωση της απονομής συνοδεύεται και από μια δεύτερη εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας έλληνες ποιητές θα διαβάσουν καβαφογενή ποιήματα ξένων συναδέλφων τους.

    [09] Η βιοποικιλότητα ανάλογη της γλωσσικής ποικιλομορφίας

    Οι περιοχές της Γης που χαρακτηρίζονται από πλούσια βιοποικιλότητα των ειδών, έχουν επίσης μεγάλη γλωσσική ποικιλομορφία, ενώ αντίθετα όπου παρατηρείται απώλεια της βιοποικιλότητας του ζωικού και φυτικού βασιλείου, εκεί παράλληλα υπάρχει μείωση της γλωσσικής και γενικότερα της πολιτισμικής ποικιλομορφίας.

    Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μία νέα αμερικανο-βρετανική επιστημονική έρευνα, που αναφέρει ότι το 70% των γλωσσών του πλανήτη μας μιλιούνται στα κατ' εξοχήν σημεία όπου ανθεί η βιοποικιλότητα.

    Από τις 6.900 περίπου γλώσσες που μιλιούνται σήμερα στη Γη, περισσότερες από τις 4.800 επιβιώνουν εκεί όπου υπάρχει πλούσια βιοποικιλότητα.

    [10] Οι ασθενείς με AIDS διατρέχουν τετραπλάσιο κίνδυνο θανάτου από καρδιά

    Οι οροθετικοί και οι ασθενείς με AIDS διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με έρευνα αμερικανών επιστημόνων.

    Στην έρευνα που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Journal of the American College of Cardiology, δύο καθηγητές του πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι φορείς του ιού HIV και όσοι νοσούν με AIDS έχουν τετραπλάσιες πιθανότητες να υποστούν "θανάσιμη καρδιακή προσβολή".

    Η έρευνα έδειξε πως ανάμεσα στο 2000 και το 2009, το 15% των ασθενών πέθαναν από κάποιο νόσημα που συνδέεται με καρδιακά προβλήματα. Στην ομάδα αυτή των 2.860 ασθενών, το 86% πέθανε από αιφνίδια καρδιακή προσβολή, ποσοστό τετραπλάσιο από αυτό του υπόλοιπου πληθυσμού του Σαν Φρανσίσκο.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας τονίζουν την ανάγκη να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα οι πιθανοί κίνδυνοι που διατρέχουν οι ασθενείς του AIDS, επισήμανε η Δρ Χσούε. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δοθεί έμφαση στη βελτίωση των φαρμακευτικών θεραπειών που επιτρέπουν στους ανθρώπους αυτούς να ζουν περισσότερο, πρόσθεσε.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [11] Στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνάντησης του Κ. Παπούλια με Αλ. Παπαρήγα, Π.Καμμένο, Φ. Κουβέλη και Ν. Μιχαλολιάκο

    Τα πρακτικά των κατ΄ιδίαν συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς του ΚΚΕ Αλέκα Αλέκα Παπαρήγα, των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π.Καμμένο, της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλη και της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκο, στις 13.5.2012, δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

    Τα πρακτικά έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας www.presidency.gr.

    [12] Ο Φ. Ολάντ προτίθεται να ορίσει τον Ζαν-Μαρκ Ερό πρωθυπουργό της Γαλλίας

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, που αναλαμβάνει σήμερα επισήμως τα καθήκοντά του, θα ορίσει εντός της ημέρας έναν από τους στενούς του συνεργάτες στη θέση του πρωθυπουργού, τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζαν-Μαρκ Ερό, δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ο πρόεδρος της Αρχής Χρηματοπιστωτικών Αγορών, και φίλος του εκλεγμένου προέδρου, Ζαν-Πιερ Ζουγέ.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 May 2012 - 8:30:34 UTC