Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεα σύσκεψη με στόχο κυβέρνηση προσωπικοτήτων
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ
  • [03] Σταδιακή θα είναι η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας
  • [04] Στην Αθήνα οι θριαμβευτές της Ευρωλίγκας
  • [05] Αλ. Παπαρήγα: Nα αλλάξει ο λαός την ψήφο του
  • [06] Δύο καμηλοπαρδάλεις στην Πολωνία υπέκυψαν από το στρες!
  • [07] Σε θεματικό πάρκο μετατρέπονται αποθήκες στο λιμάνι του Πειραιά
  • [08] Κατσέλη: Η κατάργηση της μετενέργειας φέρνει ανεξέλεγκτες ατομικές συμβάσεις
  • [09] Στις 22 Μαΐου θα καταβληθεί το ΕΚΑΣ
  • [10] Συνεχίζω να αγωνίζομαι για να βρεθεί λύση, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς

  • [01] Νεα σύσκεψη με στόχο κυβέρνηση προσωπικοτήτων

    Είναι απολύτως αναγκαία η στήριξη μιας κυβέρνησης από όσο το δυνατό περισσότερες δυνάμεις, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε πως ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να διερευνήσει και τη γραπτή πρόταση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτη Καμμένου, από την οποία -όπως είπε- υπάρχουν περιθώρια δικής τουστήριξης.

    Κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί η δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης με πολιτικά πρόσωπα και κατόπιν, εφόσον είμαστε σε έκτακτη ανάγκη -όπως είπε- η συγκρότηση κυβέρνησης με προσωπικότητες.

    Στηρίζουμε ως λύση ανάγκης μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων με τη συμετοχή και άλλων κομμάτων, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τησυνάντηση των αρχηγών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Σταθερή στην άποψή της ότι εκείνο που χρειάζεται η χώρα είναι οικουμενική κυβέρνηση, παραμένει η Δημοκρατική Αριστερά, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης.

    «Η συγκρότηση μιας κυβέρνησης προσωπικοτήτων θα συνιστούσε ήττα της πολιτικής» είπε ο κ. Κουβέλης.

    Αύριο στις 14.00 θα συνεχιστεί, σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με διερευμένη σύνθεση η διαβούλευση για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

    Στις 13.00 ο Κάρολος Παπούλας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

    Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθούν, αργότερα απόψε, τα πρακτικά των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

    Σταθερή θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, στη συνέντευξή του στη Webtv του ΑΜΠΕ,προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί "ότι η ίδια η ευρωζώνη θα υπάρχει".

    Σχετικά με τη δήλωση Αλαβάνου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι μία θέση του κ. Αλαβάνου, που μάλιστα τον κράτησε και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

    Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την επανίδρυσηκαι μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μια μεγάλη δημοκρατική αριστερή παράταξη.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτή είναι η εντολή του λαού καιπρόσθεσε ότι αυτή η προσπάθεια άρχισε ήδη και χθες πραγματοποιήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση 70 ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα.

    [03] Σταδιακή θα είναι η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας

    Η 15η Μαΐου αποτελεί ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής τού νέου πλαισίου για τις συλλογικές συμβάσεις και όχι καταληκτική, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει, ότι οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις θα γίνουν σταδιακά και ότι η λήξη του τριμήνου και της εφαρμογής της μετενέργειας δεν συνεπάγεται την αυτόματη μείωση του μισθού για το σύνολο των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

    Σύμφωνα με το υπουργείο, το νέο νομικό πλαίσιο θα έχει άμεσες συνέπειες για 10 Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας από τις 151, που υπάρχουν συνολικά. Πρόκειται για τις συμβάσεις που έληξαν ή καταγγέλθηκαν από τις 14/8/2011 και έως τις 14/2/2012 έχει παρέλθει το εξάμηνο παράτασης ισχύος τους, το οποίο προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος. (ν. 1876/1990).

    Στους κλάδους αυτούς, εάν έως σήμερα δεν έχει υπογραφεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τους μισθούς χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου στο επίπεδο του βασικού μισθού της κλαδικής σύμβασης συν τα τέσσερα προβλεπόμενα επιδόματα.

    Επίσης, η ΓΣΕΕ αναφέρει, ότι «η περιορισμένη μισθολογική μετενέργεια της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου αφορά μόνο στους μισθολογικούς όρους των Συλλογικών Συμβάσεων (βασικός μισθός της αντίστοιχης ΣΣΕ και τα τέσσερα επιδόματα), ενώ οι άλλοι "θεσμικοί" όροι των ΣΣΕ εξακολουθούν να ισχύουν» και θεωρεί, ότι στα επιδόματα που παραμένουν περιλαμβάνεται και το επίδομα γάμου, που αποτελεί γενικό κατώτατο όρο εργασίας ρητά προβλεπόμενο από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία προστατεύεται από το Σύνταγμα.

    [04] Στην Αθήνα οι θριαμβευτές της Ευρωλίγκας

    Στην Αθήνα προσγειώθηκε λίγο μετά τις 17.30 το αεροσκάφος που μετέφερε την αποστολή του Ολυμπιακού και μαζί το τρόπαιο της Ευρωλίγκας, από το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης. Περίπου 5.000 φίλοι των "ερυθρόλευκων" βρέθηκαν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για να υποδεχθούν τους θριαμβευτές, οι οποίοι αποθεώθηκαν όταν σήκωσαν την "κούπα". Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο πούλμαν με προορισμό το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, συνοδευόμενοι από εκατοντάδες δίκυκλα.

    [05] Αλ. Παπαρήγα: Nα αλλάξει ο λαός την ψήφο του

    Να αλλάξει ο λαός την ψήφο του αν γίνουν εκλογές και να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ για να γιγαντωθεί ο λαϊκός αγώνας, η λαϊκή συμμαχία για να φθάσει στη νίκη ο αγώνας της ανατροπής , ζήτησε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως.

    Η κ. Παπαρήγα κάλεσε σε «συναγερμό και επαγρύπνηση» τους οπαδούς και τα μέλη του κόμματος , αλλά και όσους δεν ψήφισαν το κόμμα της γιατί πίστεψαν ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με λοιπές δυνάμεις μπορεί να ανακουφίσει το λαό από τα βάσανά του.

    Ωστόσο στην περίπτωση που προκύψει κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτή θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, και ο λαός πρέπει να βγει σε πόλεμο. Αν όμως πάμε σε εκλογές, η κ. Παπαρήγα, είπε ότι απαιτείται «συναγερμός και επαγρύπνηση γιατί η δεύτερη κάλπη πρέπει να δείξει ότι οι εργατοϋπάλληλοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, καταλαβαίνουν τι σημαίνει για την άλλη μέρα ισχυρό ΚΚΕ. Αλλάξτε την ψήφο σας, αυτό είναι το σύνθημά μας, αν γίνουν εκλογές» είπε η κ. Παπαρήγα.

    [06] Δύο καμηλοπαρδάλεις στην Πολωνία υπέκυψαν από το στρες!

    Δύο καμηλοπαρδάλεις στον ζωολογικό κήπο του Λοτζ στην κεντρική Πολωνία υπέκυψαν από το στρες που τους προκάλεσε μια νυχτερινή επιδρομή βανδάλων, όπως δήλωσαν πηγές από τη διεύθυνση του ζωολογικού κήπου.

    Άγνωστοι εισέβαλαν στον ζωολογικό κήπο τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Έσπασαν πάγκους, πινακίδες και αγάλματα και πέταξαν τα κομμάτια τους στα ζώα.

    Μια καμηλοπάρδαλη πέθανε λίγες ώρες μετά το συμβάν, ενώ η δεύτερη βρέθηκε νεκρή σήμερα το πρωί.

    «Η νεκροψία της πρώτης καμηλοπάρδαλης, μιας θηλυκής 3 ετών, έδειξε ρήξη στη βαλβίδα και εκχυμώσεις στην καρδιά, γεγονός που αποδεικνύουν ότι βρισκόταν υπό μεγάλο στρες. Η δεύτερη, μια θηλυκή 6 ετών, ήταν ελαφρά άρρωστη πριν το συμβάν. Το στρες μάλλον προκάλεσε το θάνατό της», δήλωσε ο Βλοντζιμίερτζ Στανισλάφσκι αναπληρωτής διευθυντής του ζωολογικού κήπου.

    «Οι καμηλοπαρδάλεις είναι ιδιαίτερα ανήσυχες. Οποιοδήποτε στρες τους προκαλεί την τάση να φύγουν. Αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο και σε κάθε άγνωστο θόρυβο», πρόσθεσε ο Στανισλάφσκι.

    [07] Σε θεματικό πάρκο μετατρέπονται αποθήκες στο λιμάνι του Πειραιά

    Την προκήρυξη της β' φάσης οριστικής προεπιλογής με κλειστό δημόσιο διεθνή Διαγωνισμό του έργου της μετατροπής των δύο αποθηκών του κεντρικού Λιμένα σε θεματικό πάρκο, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ.

    Το έργο αφορά τη Σύναψη Σύμβασης Παραχώρησης για τη μελέτη - κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του θεματικού πάρκου της Πολιτιστικής σε δύο φάσεις.

    Ο "προϋπολογισμός υπηρεσίας" του έργου έχει ενδεικτικά εκτιμηθεί σε 20 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ, με χρόνο περατώσεως τους 30 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης.

    Όπως τόνισε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης, "με τη συμβολή του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του ΟΛΠ Α.Ε. ένας άχρωμος και εγκαταλελειμμένος επί δεκαετίες χώρος, μετατρέπεται σε Κέντρο Πολιτισμού και Τουρισμού προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών του Πειραιά και της Αττικής.

    [08] Κατσέλη: Η κατάργηση της μετενέργειας φέρνει ανεξέλεγκτες ατομικές συμβάσεις

    "Η κατάργηση της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων, σύμφωνα με τις επιταγές του δεύτερου Μνημονίου, ανοίγει το δρόμο για την ανεξέλεγκτη επικράτηση των ατομικών συμβάσεων και την κατακόρυφη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα".

    Αυτό δήλωσε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη σχετικά με την κατάργηση του θεσμού της μετενέργειας και τόνισε ότι "την πολιτική αυτή οι πολίτες απέρριψαν οριστικά με την ψήφο τους στις κάλπες".

    [09] Στις 22 Μαΐου θα καταβληθεί το ΕΚΑΣ

    Στις 22 Μαΐου μαζί με τη σύνταξη του Ιουνίου, θα καταβάλλει το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) του 2012, σύμφωνα με εγκύκλιο του Ιδρύματος.

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά του Ε.Κ.Α.Σ. παραμένουν στα επίπεδα του έτους 2011:

    - Για συνολικά ποσά εισοδήματος έως 7.715,65 ευρώ, καταβάλλεται επίδομα ύψους 230,00 ευρώ κατά μήνα.

    - Από 7.715,66 έως 8.018,26 ευρώ το επίδομα διαμορφώνεται στα 172,50 ευρώ

    - Από 8.018,27 μέχρι και 8.219, 93 ευρώ στα 115,00 ευρώ και

    - Από 8.219,94 μέχρι και 8.472,09 στα 57,50 ευρώ

    Επίσης, χορηγείται επίδομα 30 ευρώ εφόσον πληρούνται αθροιστικά τα εξής κριτήρια:

    - Ποσό εισοδήματος από 8.472,10 μέχρι 9.200,00 ευρώ

    - Συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.884,11 ευρώ

    - Συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 13.500,00 ευρώ

    [10] Συνεχίζω να αγωνίζομαι για να βρεθεί λύση, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς

    Συνεχίζω να αγωνίζομαι για να βρεθεί λύση, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στο προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 May 2012 - 18:30:33 UTC