Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαβουλεύσεις με φόντο τις κάλπες
  • [02] Το βλέμμα της Ευρώπης στραμμένο στην Ελλάδα
  • [03] "Πολιτική ανηθικότητα" αποτελούν οι δηλώσεις Αλ.Τσίπρα
  • [04] Σε κινητοποιήσεις καλεί το ΚΚΕ με αφορμή τη λήξη των συμβάσεων και της μετενέργειας
  • [05] "Παρθενική" νίκη για τον Μαλντονάντο στο γκραν πρι της Ισπανίας
  • [06] "Είναι πατριωτική ευθύνη να μη γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα" δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας
  • [07] Γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα: Η Μέρκελ δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της για την ΕΕ

  • [01] Διαβουλεύσεις με φόντο τις κάλπες

    Το απόγευμα θα συνεχιστεί η διαβούλευση για το σχηματισμό κυβέρνησης με συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς που δεν συμμετείχαν στη μεσημβρινή σύσκεψη.Ειδικότερα, έγινε γνωστό ότι στις 19.30 θα προσέλθει στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και θα ακολουθήσουν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης.

    Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο ουσιαστικά κατηγόρησε πως τορπιλίζει τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης για το σχηματισμό κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς.Ο πρόεδρος της ΝΔ, από το προσωπικό του γραφείο στην οδό Μουρούζη και λίγα λεπτά μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο τόνισε πως κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να βρεθεί λύση και να σχηματιστεί κυβέρνηση.«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άκουσε την εντολή του λαού, δεν δέχεται να στηρίξει κυβέρνηση και δεν δίνει ούτε την ανοχή του για να ξεκινήσει μια επαναδιαπραγμάτευση για το Μνημόνιο, ειλικρινά δεν ξέρω που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Σαμαράς.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος σε μιά κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά την σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σημείωσε ότι ο ίδιος ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της σύσκεψης ώστε, όλος ο ελληνικός λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του.Ο κ.Τσίπρας που με τη δήλωσή του απευθύνονταν στο εθνικό ακροατήριο και όχι στο στενά κομματικό, είπε χαρακτηριστικά ότι "στο όνομα της πατριωτικής μας ευθύνης δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας".

    Παρά το αδιέξοδο της πρώτης φάσης της διαβούλευσης, "διατηρώ περιορισμένη, αλλά υπαρκτή αισιοδοξία" για τον σχηματισμό κυβέρνησης, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας προς τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στις κάλπες της περασμένης Κυριακής.Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ, συμπίπτουν στη θέση για κυβέρνηση ως τις ευρωεκλογές, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος, ωστόσο, επανέλαβε ότι προϋπόθεση είναι να συμφωνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο επέκρινε για τη στάση του, κάνοντας λόγο για "νέου τύπου αλαζονική συμπεριφορά". Ο ίδιος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να αναλάβει ευθύνες που δεν του αναλογούν.

    [02] Το βλέμμα της Ευρώπης στραμμένο στην Ελλάδα

    Δεκασέλιδο αφιέρωμα με τίτλο "Αντίο, Ακρόπολη!" και θέμα τη νέα όξυνση της ελληνικής οικονομικής κρίσης, δημοσιεύεται στο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel", το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο.Στο εξώφυλλο του τεύχους απεικονίζεται διαλυμένη σε ερείπια η Ακρόπολη και δύο κίονες, πάνω στους οποίους έχει προσκρούσει και θρυμματιστεί το ευρώ.

    Ο τίτλος είναι: «Akropolis adieu! Γιατί η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τώρα το ευρώ», ενώ στο εσωτερικό επισημαίνεται: «Μετά τις πρόσφατες εκλογές της οργής, η Ευρώπη αναζητά ένα σχέδιο Β για την Ελλάδα, καθώς η μέχρι τώρα πολιτική διάσωσης απέτυχε. Όλο και περισσότερο συνειδητοποιείται ότι η Αθήνα θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση».

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει ειδική ενότητα, στην οποία οι συντάκτες του περιοδικού τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας, λόγω του αποτελέσματος των εκλογών.

    Επισημαίνεται, με αναδρομή στα τεύχη και την επιμέρους θεματολογία του περιοδικού για την ελληνική κρίση, ότι το περιοδικό τηρούσε μάλλον φιλική προς την Ελλάδα στάση από την αρχή της κρίσης, ενώ, παρ? όλο τον σκεπτικισμό, μέχρι τώρα οι συντάκτες συνηγορούσαν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.Από τις βουλευτικές εκλογές ωστόσο άλλαξαν τη στάση τους. "Η πλειοψηφία των Ελλήνων απέρριψε αποφασιστικά την απαιτούμενη από την ΕΕ πολιτική λιτότητας ? και η κατάσταση μοιάζει εντελώς αδιέξοδη", τονίζεται.

    Πρόντι: "Αν η Ελλάδα βγει από το Ευρώ και άλλες χώρες θα καταρρεύσουν ως χάρτινος πύργος"

    "Αν η Ελλάδα βγει από το Ευρώ και άλλες χώρες θα αρχίσουν να καταρρέουν ως χάρτινος πύργος, υπό τα χτυπήματα της κερδοσκοπίας", δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, σε συνέδριο που οργανώθηκε στην Φλωρεντία.

    Σύμφωνα με τον Πρόντι, "η Ευρώπη γεννήθηκε με βάση την αλληλεγγύη, για να λαμβάνονται υπόψη τα προβλήματα όλων. Το να εγκαταλειφθεί η ενότητα είναι μια τεράστια οπισθοχώρηση".

    "Η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόνο το 2% του ΑΕΠ της ζώνης του Ευρώ, σίγουρα πολύ λίγο. Αν όμως εξέλθει του κοινού νομίσματος, η κερδοσκοπία, αφού καταβροχθίσει την Αθήνα, θα συνεχίσει να πεινάει: θα φτάσει στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και στην συνέχεια στην Ιταλία και στην Γαλλία", πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν.

    Η καγκελάριος Μέρκελ δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της για την Ευρώπη, τονίζει ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος

    Ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας Μπενουά Αμόν επιτέθηκε σήμερα στην Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ καλώντας την να "καταλάβει ότι δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της τις τύχες της Ευρώπης", σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι France 3.

    "Δεν ψηφίσαμε να υπάρχει μια πρόεδρος της ΕΕ που αποκαλείται κυρία Μέρκελ και η οποία αποφασίζει ηγεμονικά για την τύχη όλων των άλλων", είπε ο Αμόν όταν ρωτήθηκε για την επαναδιαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμφώνου που προτείνει ο εκλεγμένος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

    "Θέλουμε να επαναδιαπραγματευτούμε αυτή τη συνθήκη για να υπάρξει αναγέννηση της οικονομίας μέσω της ανάπτυξης" καθώς "η συνθήκη αυτή καθιερώνει τη λιτότητα" και "οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν την Ελλάδα στην αποτυχία", τόνισε, υποστηρίζοντας ότι "η κρίση διαδίδεται στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, παντού στην Ευρώπη".

    "Θα πρέπει να τελειώνουμε με τη λιτότητα, αυτό θα πούμε στην κυρία Μέρκελ", πρόσθεσε ο Αμόν.

    Ο Ολάντ αναμένεται να συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας την Τρίτη, μετά την ορκωμοσία του.

    "Εφαρζόμουμε τη λιτότητα παντού, ως αποτέλεσμα κανείς δεν αγοράζει τίποτα στην Ευρώπη. Θέλουμε η κυρία Μέρκελ να λάβει αυτό το μήνυμα, γιατί διαφορετικά το σύμφωνο δεν θα επικυρωθεί", επέμεινε ο Αμόν.

    Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα στοίχιζε πολύ ακριβά, υποστηρίζει ο καγκελάριος Φάιμαν

    Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν θα ήθελε η επόμενη σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταλήξει σε ένα αναπτυξιακό σύμφωνο αλλά και να αποφασίσει επενδύσεις στην εκπαίδευση, την απασχόληση και τις υποδομές μέσω ομολογιακών δανείων για τη χρηματοδότηση έργων, ως το πρώτο βήμα για την έκδοση ευρωομολόγων. Ο σοσιαλδημοκράτης Φάιμαν δήλωσε επίσης στην εφημερίδα Oesterreich ότι μολονότι η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ είναι θεωρητικά εφικτή, κάτι τέτοιο θα στοίχιζε πάρα πολύ. "Θέλω να αποφασίσουμε ένα αναπτυξιακό σύμφωνο για την Ευρώπη στην επόμενη σύνοδο", τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος. Για την κατάσταση στην Ελλάδα δήλωσε "πολύ ανήσυχος", προσθέτοντας ότι η χώρα του θα μπορούσε να συνεχίσει να συμβάλει στη χρηματοδότησή της μόνο αν η Αθήνα προωθήσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις. "Κανείς δεν μπορεί να εγγυάται για ένα πηγάδι χωρίς πάτο, ούτε κι εμείς μπορούμε", σημείωσε. Στην ερώτηση, αν μπορεί να φανταστεί μια ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα, ο Φάιμαν απάντησε: "Δεν το επιθυμώ, θεωρητικά πολλά είναι εφικτά. Μονάχα θα προειδοποιήσω: (η έξοδος της Ελλάδας) θα στοιχίσει πολύ ακριβότερα από την τρέχουσα βοήθεια για την Ελλάδα". Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ από την πλευρά της υποστηρίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν είναι "νομικά δυνατή". "Η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατόπιν να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η Αθήνα δύναται να απαρνηθεί την ευρωπαϊκή βοήθεια. Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να προσαρμοστούν", τόνισε.

    [03] "Πολιτική ανηθικότητα" αποτελούν οι δηλώσεις Αλ.Τσίπρα

    «Ο κ. Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά και προσθέτει:

    « Έως χθες μας καλούσε να μείνουμε σταθεροί στη γνωστή μας θέση να μην μετέχουμε σε κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα μετά τη σύσκεψη δήλωσε ότι έχουμε συμφωνήσει με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε κυβέρνηση στήριξης του μνημονίου. Είναι ντροπή. Η προφανής αδυναμία να δικαιολογήσει τη στάση του δεν επιτρέπεται να τον οδηγεί στη συκοφαντία και στο ψεύδος. Αυτό είναι πολιτική ανηθικότητα».

    [04] Σε κινητοποιήσεις καλεί το ΚΚΕ με αφορμή τη λήξη των συμβάσεων και της μετενέργειας

    Πρόσκληση στους εργαζομένους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με αφορμή τη λήξη των συμβάσεων και της μετενέργειας, κάνει το ΚΚΕ.

    "Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους και τους τόπους δουλειάς να υψώσουν πιο αποφασιστικά το αγωνιστικό τους ανάστημα για να αποτρέψουν τις νέες μειώσεις των αποδοχών τους, τις ατομικές συμβάσεις, με τη λήξη των συμβάσεων και της μετενέργειας", αναφέρει η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος.

    "Είναι στο χέρι τους", προσθέτει το ίδιο κείμενο, ότι "με την οργάνωση, την ενότητα, τον αποφασιστικό τους αγώνα και την αλληλεγγύη να αποκρούσουν κάθε απόπειρα της εργοδοσίας, να ματαιώσουν τα σχέδιά της για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Καμία αναμονή, καμία υποταγή στους αντεργατικούς νόμους της ΕΕ και των κομμάτων της! Να διεκδικήσουν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες τους και όχι τις αξιώσεις της εργοδοσίας."

    [05] "Παρθενική" νίκη για τον Μαλντονάντο στο γκραν πρι της Ισπανίας

    Την «παρθενική» νίκη της καριέρας του στη Φόρμουλα Ένα σημείωσε σήμερα ο Πάστορ Μαλντονάντο από τη Βενεζουέλα, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση στο ισπανικό γκραν πρι, που διεξήχθη στην Καταλονία.

    Ο οδηγός της Γουίλιαμς, η οποία πανηγύρισε την πρώτη νίκη της μετά τον Οκτώβριο του 2004 (σ.σ. ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια είχε επικρατήσει στον αγώνα της Βραζιλίας), άφησε στην δεύτερη θέση τον Φερνάντο Αλόνσο με Φεράρι, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Κίμι Ραϊκόνεν με Lotus.

    [06] "Είναι πατριωτική ευθύνη να μη γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα" δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος σε μιά κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά την σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σημείωσε ότι ο ίδιος ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της σύσκεψης ώστε, όλος ο ελληνικός λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του.

    Ο κ.Τσίπρας που με τη δήλωσή του απευθύνονταν στο εθνικό ακροατήριο και όχι στο στενά κομματικό, είπε χαρακτηριστικά ότι "στο όνομα της πατριωτικής μας ευθύνης δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας".

    Αυτοί που μας κυβέρνησαν εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα διάλυσης της κοινωνίας, όχι μόνο δεν έχουν λάβει το μήνυμα της κάλπης, αλλά παριστάνουν και τους τιμητές, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι συνεχίζουν να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν το λαό. Ομως ο λαός, που τόσο σκληρά δοκιμάζεται, πλέον δεν εκβιάζεται, είπε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε τη ΝΔ ,το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ότι έχουν συμφωνήσει σε προγραμματικό πλαίσιο για την εφαρμογή του Μνημονίου . Εχουν την αριθμητική πλειοψηφία στη βουλή, ας προχωρήσουν, είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε οτι η απαίτηση να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ , σώνει και καλά είνα παράλογη και πρωτοφανής. Δεν μας ζητάνε κοινοβουλευτική πλειοψηφία την έχουν, είπε ο κ. Τσίπρας. Μας ζητούν να αγνοήσουμε λαϊκή ετυμηγορία, μας ζητούν συναίνεση στο λαθος , δηλαδή στην συνέχιση διάλυσης της κοινωνίας και της οικονομίας.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, δεν λέει άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά , αλλά δεσμεύεται από το λαό και την εντολή που έδωσε στις εκλογές. Εξήγησα, πρόσθεσε ότι το πρόβλημα της χώρας παραμένει η δυσαρμονία μεταξύ πολιτικής και λαϊκής βούλησης. Οσο επιμένουν στην πολιτική του Μνημονίου δεν θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα, είπε ο κ. Τσίπραςκαι κάλεσε το λαό, τις Ελληνίδες και τους Ελληνες και όχι μόνο τους αριστερούς πολίτες, να καταδικάσουν μιά για πάντα τις δυνάμεις του χθες και να συνειδοποιήσουν ότι μία ελπίδα έχει μείνει ζωντανή: Η ενότητα του λαού απέναντι στους εκβιασμούς για την ανατροπή της βαρβαρότητας.

    Ο κ. Τσίπρας κατέληξε, διαβεβαιώνοντας τον ελληνικό λαό ότι δεν θα τον προδώσει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ο,τι μπορεί, ώστε αυτή η ελπίδα να μείνει ζωντανή.

    [07] Γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα: Η Μέρκελ δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της για την ΕΕ

    Ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας Μπενουά Αμόν επιτέθηκε σήμερα στην Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ καλώντας την να "καταλάβει ότι δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της τις τύχες της Ευρώπης", σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι France 3.

    "Δεν ψηφίσαμε να υπάρχει μια πρόεδρος της ΕΕ που αποκαλείται κυρία Μέρκελ και η οποία αποφασίζει ηγεμονικά για την τύχη όλων των άλλων", είπε ο Αμόν όταν ρωτήθηκε για την επαναδιαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμφώνου που προτείνει ο εκλεγμένος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

    "Θέλουμε να επαναδιαπραγματευτούμε αυτή τη συνθήκη για να υπάρξει αναγέννηση της οικονομίας μέσω της ανάπτυξης" καθώς "η συνθήκη αυτή καθιερώνει τη λιτότητα" και "οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν την Ελλάδα στην αποτυχία", τόνισε, υποστηρίζοντας ότι "η κρίση διαδίδεται στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, παντού στην Ευρώπη".

    "Θα πρέπει να τελειώνουμε με τη λιτότητα, αυτό θα πούμε στην κυρία Μέρκελ", πρόσθεσε ο Αμόν.

    Ο Ολάντ αναμένεται να συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας την Τρίτη, μετά την ορκωμοσία του.

    "Εφαρζόμουμε τη λιτότητα παντού, ως αποτέλεσμα κανείς δεν αγοράζει τίποτα στην Ευρώπη. Θέλουμε η κυρία Μέρκελ να λάβει αυτό το μήνυμα, γιατί διαφορετικά το σύμφωνο δεν θα επικυρωθεί", επέμεινε ο Αμόν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 May 2012 - 14:30:32 UTC