Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Προέδρου με τους τρεις αρχηγούς
  • [02] «Oι πολίτες έδωσαν εντολή να συνεννοηθούμε», δήλωσε o Π. Καμμένος
  • [03] Οικουμενική, με πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με την ένοχη πολιτική, προτείνει ο Φ. Κουβέλης
  • [04] Ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή συνεργασίας για βιώσιμη κυβέρνηση, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς
  • [05] Με κεντρική θέση να κυβερνηθεί η χώρα, προσέρχεται στον Πρόεδρο ο Α. Σαμαράς

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Προέδρου με τους τρεις αρχηγούς

    Τελείωσε πριν λίγοτο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα , μετά την αποτυχία της φάσης των διερευνητικών εντολών.

    Πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του Γραφείου του Νίκο Παππά και τον εκπρόσωπο Τύπου Πάνο Σκουρλέτη. «Δεν φοράτε γραβάτα», παρατήρησε δημοσιογράφος. «Θα μου δώσετε την δικιά σας», απάντησε ο κ. Τσίπρας.

    Ένα λεπτό αργότερα έφτασε, μόνος του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και στις 12 παρά ένα ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη και τον διευθυντή του γραφείου του Κωνσταντίνο Μπούρα.

    Στις 12.05 εισήλθε στην αίθουσα συσκέψεων ο Κάρολος Παπούλιας με τα φλας των φωτορεπόρτερ να ανάβουν καταιγιστικά. «Καλημέρα κ. Πρόεδρε», του είπαν οι δημοσιογράφοι. «Δεν το λέτε με τη καρδιά σας», χαμογέλασε ο κ. Παπούλιας και προχώρησε προς την αίθουσα και κάθισε στην κορυφή του τραπεζιού.

    Εκ δεξιών του είχαν πάρει θέση ο κ. Σαμαράς και δίπλα του ο Ευάγγελος Βενιζέλος και εξ αριστερών του ο Αλέξης Τσίπρας.

    [02] «Oι πολίτες έδωσαν εντολή να συνεννοηθούμε», δήλωσε o Π. Καμμένος

    «Oι πολίτες έδωσαν εντολή να συνεννοηθούμε», δήλωσε o ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, επισημαίνοντας, ωστόσο, σε σχέση με τη διαδικασία που επελέγη για την οργάνωση της διαβούλευσης των κομμάτων υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, πως «ο τεμαχισμένος διάλογος δε βοηθά στη συνεννόηση.

    Είναι δικαίωμα του Προέδρου να διερευνήσει τις προθέσεις των πολιτικών δυνάμεων, ανέφερε ο κ. Καμμένος και πρότεινε στο τέλος να υπάρξει συζήτηση «σε κοινό τραπέζι, με σύνθεση που θα επιλέξει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας».

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πρέπει να αναλυθούν η πραγματική οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και ζητήματα εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής, με τελικό στόχο την «ένωση και η συνεννόηση όλων των Ελλήνων για να προασπίσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα».

    Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε παράδοξο το ότι δεν έχουν δοθεί στους αρχηγούς κομμάτων οι εκθέσεις για τις ελληνικές τράπεζες.

    [03] Οικουμενική, με πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με την ένοχη πολιτική, προτείνει ο Φ. Κουβέλης

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης προσέρχεται στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με την πρόταση "για σύσταση οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων που υποστηρίζουν την ανάγκη να αποδεσμευτεί η χώρα από το μνημόνιο και να υπηρετήσει την πολιτική παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη", όπως δήλωσε ο ίδιος πριν λίγο στη ΝΕΤ.

    Θέλουμε σ' αυτή την κυβέρνηση, πρόσθεσε, να μετέχουν πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση με την ένοχη πολιτική που οδήγησε σ' αυτή την κατάσταση και σ' αυτή την κυβέρνηση πρέπει να αποτυπωθεί η εντολή του ελληνικού λαού, να αποδεσμευτεί η χώρα από το μνημόνιο και δεύτερο να διαταχθούν διαφορετικά οι πολιτικές δυνάμεις.

    Ο,τι αποφασιστεί τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, "θα πρέπει να είναι γραπτό κείμενο ώστε η δέσμευση να είναι συγκεκριμένη και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του".

    Η ΔΗΜΑΡ, είπε κλείνοντας, το μόνο που επιδιώκει είναι να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης.

    [04] Ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή συνεργασίας για βιώσιμη κυβέρνηση, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς

    Ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή συνεργασίας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

    Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να έχει χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον έως τις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2014 και να είναι "πέρα και πάνω από πρόσωπα".

    [05] Με κεντρική θέση να κυβερνηθεί η χώρα, προσέρχεται στον Πρόεδρο ο Α. Σαμαράς

    Έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα αλλά με την θέση ότι πρέπει να αποφευχθεί η ακυβερνησία και να προκύψει κυβέρνηση προσέρχεται στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

    Ο κ. Σαμαράς βάζει τρεις όρους για την κυβέρνηση που ενδεχομένως προκύψει:

    Πρώτον η κυβέρνηση να διασφαλίζει την παραμονή της χώρας την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Δεύτερον να κάνει επαναδιαπραγμάτευση για την τροποποίηση της οικονομικής πολιτικής.

    Τρίτον να αναλάβει τις ευθύνες του και ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας ψήφο ανοχής

    Μέσα σ' αυτό το πολιτικό πλαίσιο, μπορεί να προκύψει κυβέρνηση με την συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Δημ.Αρ., με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως να δίνει και εκείνος ανοχή, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του εφόσον δεν θέλει να μπει στην κυβέρνηση όπως επιβάλλεται από την δεύτερη θέση που κατέλαβε.

    Στο πλαίσιο αυτό συμπίπτουν ξεκινώντας από τις δικές τους αφετηρίες και το ΠΑΣΟΚ και ο Φώτης Κουβέλης. Στη ΝΔ θεωρούν ότι το πρόβλημα δημιουργείται από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την "λαϊκιστική και τυχοδιωκτική πολιτική του", όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και ο κ. Κουβέλης δεν συμμετέχει χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 May 2012 - 10:30:33 UTC