Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κόκκινο σήμα" της Ιντερπόλ για τη σύλληψη του Ιρακινού Χασέμι
  • [02] Νέο Δ.Σ. στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός
  • [03] Σόιμπλε: Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, για να βγεί η Ελλάδα από την κρίση
  • [04] Τηλεφώνημα της Μέρκελ στον Σαρκοζί
  • [05] Χάνει το Euro ο Πουγιόλ

  • [01] "Κόκκινο σήμα" της Ιντερπόλ για τη σύλληψη του Ιρακινού Χασέμι

    "Κόκκινο σήμα" έστειλε σήμερα η Ιντερπόλ με στόχο την έκδοση, ύστερα από αίτημα του Ιράκ, του αντιπροέδρου Ταρέκ αλ-Χασέμι που έχει διαφύγει από τη χώρα και ο οποίος είναι ύποπτος για τη "χρηματοδότηση τρομοκρατικών επιθέσεων" στο Ιράκ.

    Η Ιντερπόλ ζητεί τη βοήθεια των 190 χωρών μελών της για τον "εντοπισμό και τη σύλληψη" του Χασέμι, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Δεκέμβριο του 2011.

    Ο Ιρακινός αντιπρόεδρος βρίσκεται από τις αρχές Μαΐου στην Τουρκία.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [02] Νέο Δ.Σ. στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός

    Νέο διοικητικό συμβούλιο απέκτησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων που ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες. Παρών στη διαδικασία ήταν ο Γιάννης Αλαφούζος, που επελέγη και στο Δ.Σ., μετά από πρόταση του μεγαλομετόχου, Γιάννη Βαρδινογιάννη (εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο Αθηνά Μπαλωμένου). Από τους υπόλοιπους βασικούς μετόχους, το «παρών» έδωσε μόνο ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

    Αναλυτικά, τα 19 μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ είναι οι: Ιωάννης Αλαφούζος, Δημήτρης Γόντικας, Στράτος Σωπήλης, Κώστας Ελευθεράκης, Βασίλης Κωνσταντίνου, Γιάννης Παναγιωτίδης, Παύλος Τσίμας, Δημήτρης Βερβεσός, Γιάννης Ηρειώτης, Χρήστος Παναγόπουλος, Αριστείδης Καμάρας, Δημήτρης Μαρκόγιαννης (υποδείχθηκαν από την πλευρά Βαρδινογιάννη), Μαίρη Λομβάρδου-Ζούλα, Γιώργος Λιβέρης (εκπροσωπούν τον Ανδρέα Βγενόπουλο), Λεωνίδας Πολέμης (ορίστηκε από την πατέρα του Αδαμάντιο), Δημήτρης Γούναρης, Μίμης Δομάζος (δήλωσαν ανεξάρτητοι), Σάββας Παπαδόπουλος και Κώστας Κροκίδας (μικρομέτοχοι). Το νέο Δ.Σ. (απομένει να οριστεί ο εκπρόσωπος του ερασιτέχνη) θα συνεδριάσει και θα συγκροτηθεί σε σώμα αύριο το μεσημέρι.

    «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται. Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε», δήλωσε μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης ο κ. Αλαφούζος.

    [03] Σόιμπλε: Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, για να βγεί η Ελλάδα από την κρίση

    Η εφαρμογή των συμφωνηθέντων αποτελεί, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον καλύτερο δρόμο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι η Ευρώπη τηρεί όσα έχουν συμφωνηθεί και επανέλαβε ότι αυτό «είναι και ο καλύτερος δρόμος, προκειμένου η Ελλάδα να βοηθηθεί στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ενίσχυσης της κοινωνικής δικαιοσύνης».

    Ο Γερμανός πολιτικός υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο αποσκοπεί στην ανάπτυξη και απέκλεισε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσής του. Δήλωσε δε πεπεισμένος ότι η Γαλλία θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική και υπό τη νέα ηγεσία της.

    [04] Τηλεφώνημα της Μέρκελ στον Σαρκοζί

    Με τον απερχόμενο πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί μίλησε το βράδυ της Δευτέρας, τηλεφωνικά, η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ.

    Σύμφωνα με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, η κυρία Μέρκελ επιθυμούσε να ευχαριστήσει τον κ. Σαρκοζι για την «στενή και γεμάτη εμπιστοσύνη» συνεργασία των τελευταίων ετών.

    Οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν για μια ακόμη φορά ότι Γερμανία και Γαλλία έχουν ευθύνη να προωθήσουν την ενωμένη Ευρώπη μέσω της στενής τους συνεργασίας.

    [05] Χάνει το Euro ο Πουγιόλ

    Χωρίς τον Κάρλες Πουγιόλ θα συμμετάσχει η εθνική ομάδα της Ισπανίας στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε σήμερα ότι ο διεθνής κεντρικός αμυντικός τραυματίστηκε στο γόνατο και θα οδηγηθεί στο χειρουργείο για να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνει εκτός δράσης για έξι εβδομάδες και ο Πουγιόλ δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την πρωταθλήτρια κόσμου, καθώς το πρώτο παιχνίδι της στο EURO θα διεξαχθεί στις 10 Ιουνίου κόντρα στην Ιταλία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 May 2012 - 10:30:31 UTC