Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

This message is in MIME format. The first part should be readable text, while the remaining parts are likely unreadable without MIME-aware tools.

--1427249692-608583522-1336509197=:8268 Content-Type: TEXT/PLAIN; charset=ISO-8859-7; format=flowed Content-Transfer-Encoding: 8BIT

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτιά ΝΔ, δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Ο Φρανσουά Ολάντ νέος πρόεδρος της Γαλλίας
  • [03] Ποιοι εκλέγονται βουλευτές Επικρατείας
  • [04] Τάντιτς και Νίκολιτς στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Σερβίας

  • [01] Πρωτιά ΝΔ, δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

    Η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, συγκεντρώνοντας ποσοστό 20,23% με το 44,95% των ψήφωνκαταμετρημένο.

    Δεύτερο κόμμα είναιο ΣΥΡΙΖΑ με 15,96%, τρίτοτo ΠΑΣΟΚ με 13,91% ενώοι Ανεξάρτητοι Έλληνες λαμβάνουν 10,42%.

    Πέμπτη δύναμη είναι το ΚΚΕ με 8,38% ενώ ακολουθούνΧρυσή Αυγή με 6,86% και Δημοκρατική Αριστερά με5,99%.

    Στο 38,38% η αποχή.

    [02] Ο Φρανσουά Ολάντ νέος πρόεδρος της Γαλλίας

    Ο Φρανσουά Ολάντ εξελέγη πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, λαμβάνοντας ποσοστό 52% έως 53,3% των ψήφων, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

    Η νίκη του Ολάντ αποτελεί "μεγάλη ευτυχία", δήλωσε εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο «συνεχάρη ολόθερμα» τον Ολάντ και του διαβίβασε τις «ευχές του για επιτυχία».

    «Έχουμε σαφώς έναν κοινό στόχο: να θέσουμε σε κίνηση ξανά την ευρωπαϊκή οικονομία προκειμένου να δημιουργήσουμε μία βιώσιμη ανάπτυξη», τονίζει ο Μπαρόζο σε ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε, προσθέτοντας πως «μπορούμε να βασιζόμαστε στις πεποιθήσεις και στην προσωπική προσήλωση του Φρανσουά Ολάντ για να δοθεί ώθηση στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

    [03] Ποιοι εκλέγονται βουλευτές Επικρατείας

    Τρεις βουλευτές επικρατείας εκλέγει η ΝΔ και από δύο ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ από έναν ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και ΔΗΜΑΡ, με καταμετρημένο το 47% των εκλογικών τμημάτων.

    Σημειώνεται ότι είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξουν οι συσχετισμοί, δεδομένου ότι και ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι-Πράσινοι να εισέλθουν τελικά στη Βουλή, αυτό θα γίνει οριακά και δεν τους εξασφαλίζει την εκλογή βουλευτή επικρατείας.

    Συγκεκριμένα, εκλέγονται: Από τη ΝΔ οι Χαράλαμπος Αθανασίου, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Γιάννης Μιχελάκης. Από το ΣΥΡΙΖΑ οι Μανώλης Γλέζος και Θεανώ Φωτίου.

    Από το ΠΑΣΟΚ Πύρρος Δήμας και Φώφη Γεννηματά. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες Τέρενς Κουίκ και Μιχάλης Γιαννάκης, ενώ από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης, από τη Χρυσή Αυγή ο Χρήστος Παππάς και από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης.

    [04] Τάντιτς και Νίκολιτς στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Σερβίας

    Η μάχη για την προεδρία στη Σερβία θα κριθεί στον δεύτερο γύρο, αφού στις σημερινές εκλογές κανένας υποψήφιος δεν έλαβε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των ψήφων. Στο β' γύρο, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου, το προεδρικό αξίωμα θα διεκδικήσουν ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Μπόρις Τάντιτς και ο υποψήφιος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος Τόμισλαβ Νίκολιτς. Στις σημερινές εκλογές, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, με καταμετρημένο το 28% των ψήφων ο Μπόρις Τάντιτς έλαβε το 25,8% και ο Τόμισλαβ Νίκολιτς το 24,9% των ψήφων. Τα στοιχεία που δίνουν όλα τα κόμματα συμφωνούν με τα αποτελέσματα αυτά ενώ κατά την εκτίμηση για τα τελικά αποτελέσματα του Κέντρου για τις Ελεύθερες Εκλογές και τη Δημοκρατία (CESID) ο Μπόρις Τάντιτς έλαβε το 26,7% και ο Νίκολιτς το 25,5% των ψήφων.

    Στις βουλευτικές εκλογές, που διεξήχθησαν ταυτόχρονα με τις προεδρικές, η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων είναι οριακή και κανένα κόμμα δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία. Σύμφωνα με την εκτίμηση του CESID για τα τελικά αποτελέσματα, το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα του Νίκολιτς προηγείται με 24,7% και το Δημοκρατικό Κόμμα του Τάντιτς έρχεται δεύτερο συγκεντρώνοντας ποσοστό 23,2%. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ίβιτσα Ντάτσιτς έρχεται τρίτο με ποσοστό 16,6% και ακολουθεί το Κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Βόισλαβ Κοστούνιτσα με 7,2%. Το εθνικιστικό Ριζοσπαστικό Κόμμα, του οποίου ηγείται ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου Βόισλαβ Σέσελι, βρίσκεται λίγο κάτω από το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδο στη βουλή και ίσως το ξεπεράσει όταν θα καταμετρηθούν και τα ψηφοδέλτια από το Κόσοβο. --1427249692-608583522-1336509197=:8268--


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 May 2012 - 20:33:18 UTC