Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψήφο σταθερότητας ζήτησε ο Α. Σαμαράς
  • [02] Α. Τσίπρας: Ο λαός θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς
  • [03] Ντ. Μπακογιάννη: "Αυτό που προτείνουμε είναι ο μόνος δρόμος για να βρουν δουλειά τα νέα παιδιά"
  • [04] Φ. Κουβέλης: Η 6η Μαΐου αφετηρία για θετικές πολιτικές εξελίξεις
  • [05] Γ. Καρατζαφέρης: Είμαστε με την Ευρώπη των Βρυξελλών και όχι του Βερολίνου
  • [06] Β. Σόιμπλε: Θα υπάρξουν συνέπειες αν από τις εκλογές προκύψει πλειοψηφία που δεν δέχεται τις δεσμεύσεις της χώρας
  • [07] "Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είναι συμπληρωματική δύναμη κανενός"
  • [08] Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας

  • [01] Ψήφο σταθερότητας ζήτησε ο Α. Σαμαράς

    Ψήφο σταθερότητας ζήτησε από τους πολίτες ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης, ολοκληρώνοντας την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ.

    "Να πιστέψουμε στον εαυτό μας και τότε η Ελλάδα θα πάρει την πορεία της ανάπτυξης", είπε, παρουσιάζοντας τα τέσσερα σημεία προτεραιότητες του προγράμματος της ΝΔ: να ξεκινήσει η ανάκαμψη για να σταματήσει η ύφεση, να σταματήσει η ανεργία και να αλλάξει η ψυχολογία της αγοράς.

    Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, "Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε. Δεν συμφέρει τον λαό, συμφέρει το ΠΑΣΟΚ και τη διαπλοκή. Δώστε μου εντολή να αλλάξουν όλα αλλά με σταθερότητα, να γυρίσουμε σελίδα να πάμε στην Ελλάδα της ανάπτυξης και της αισιοδοξίας.

    Αναφερόμενος στην αριστερά είπε ότι "δεν έχει τίποτα καινούργιο να προτείνει, μόνο να καταγγέλλει, παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με την κρίση και τρέφεται από την κρίση . Προσφέρουν πολιτική ασυλία στο ΠΑΣΟΚ. Ο μόνος που θέλει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Καμμένος, καταλαβαίνετε τι παιχνίδια παίζονται".

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, άσκησε κριτική και στα κόμματα της ακροδεξιάς, λέγοντας ότι "εκπροσωπούν και θαυμάζουν τους ναζί, αυτούς που κατέκαψαν τη χώρα, εκπροσωπούν και θαυμάζουν τους χειρότερους κατακτητές που γνώρισε ο τόπος. Δεν αγαπούν την πατρίδα, είναι εχθροί της πατρίδας. Ναζιστικά σύμβολα και ναζιστικοί χαιρετισμοί δεν επιτρέπεται να μπουν στην ελληνική Βουλή".

    [02] Α. Τσίπρας: Ο λαός θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς

    Ένας πολιτικός σεισμός θα γίνει το βράδυ της Κυριακής και ο λαός με την ψήφο του θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς, τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους.

    Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης προμήνυμα νίκης και ανατροπής και σημείωσε πως κατάλαβε γιατί ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ήθελε να παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους, γιατί μόνο η Αριστερά μπορεί να τη γεμίζει, όπως είπε. Στο σημείο αυτό μπερδεύτηκε και αντί για συγκέντρωση της Αριστεράς είπε «κυβέρνηση» κι έσπευσε αμέσως με χιούμορ να διευκρινίσει ότι η κυβέρνηση θα είναι από Δευτέρα.

    Επισήμανε ότι τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α τον παρακολουθούν όχι μόνο οι ψηφοφόροι, αλλά όλοι, η Ελλάδα και η Ευρώπη και κάνει τους δανειστές να ανησυχούν. Κατηγόρησε τον κ. Σόϊμπλε για ωμή προεκλογική παρέμβαση στην Ελλάδα και παρατήρησε: «Γνωρίζουμε ότι εύχεται και εργάζεται για να νικήσουν από κοινού Σαμαράς και Βενιζέλος. Αν το θέλει τόσο πολύ, του λέω το εξής. Έλα να τους ψηφίσεις. Αλλά να ξέρεις ότι ο καιρός που απέναντί σου στη διαπραγμάτευση ήταν αυτοί που βρίσκονται και στις λίστες της SIEMENS πέρασε. Απέναντί τους έχεις πλέον τον ελληνικό λαό. Αυτός έχει τον λόγο τώρα».

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α σπάει το ανομολόγητο ταμπού της μεταπολίτευσης που ήθελε την Αριστερά να είναι μόνο για να διαμαρτύρεται και να καταγγέλλει και όχι για να κυβερνά. Ότι κάποιοι σ' αυτόν τον τόπο γεννιούνται για να κυβερνούν και κάποιοι άλλοι μόνον για να κυβερνιούνται. Εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα καταφέρει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή για κυβέρνηση της Αριστεράς, γιατί αυτό επιθυμεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

    [03] Ντ. Μπακογιάννη: "Αυτό που προτείνουμε είναι ο μόνος δρόμος για να βρουν δουλειά τα νέα παιδιά"

    Με ομιλία σε νέους και νέες της Δημοκρατικής Συμμαχίας ολοκλήρωσε την προεκλογική της εκστρατεία η Ντόρα Μπακογιάννη.

    "Να είστε σίγουροι ότι αυτό που προτείνουμε είναι ο μόνος δρόμος για να βρουν δουλειά τα νέα παιδιά", είπε τονίζοντας πως ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δώσει προεκλογική μάχη με τόσο μεγάλη πίστη ότι αυτό που κάνει είναι το σωστό.

    Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εμφανίστηκε βέβαιη για την είσοδο του κόμματός της στη Βουλή και εξαπέλυσε προσωπικές βολές τόσο κατά του Αντώνη Σαμαρά όσο και κατά του Εύαγγελου Βενιζέλου.

    [04] Φ. Κουβέλης: Η 6η Μαΐου αφετηρία για θετικές πολιτικές εξελίξεις

    «Ο τόπος αυτός θα ζήσει και μετά την Κυριακή, θα ζήσει πέρα και παρά τα μνημόνια. Η 6η Μαΐου δεν θα είναι η συντέλεια της Ελλάδας όπως προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης» ανέφερε απόψε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά την ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στα Λιοντάρια με την οποία ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος του.

    Επίσης αναφέρθηκε σε μια προοδευτική πολιτική που είναι δυνατό να οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση, «αλλά με την κοινωνία ζωντανή», όπως είπε.

    Όπως τόνισε, αυτή την Κυριακή ο Έλληνας θα έχει τη δυνατότητα να αποφανθεί για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας τα τελευταία 2-3 χρόνια, για τις δουλειές που χάθηκαν, τα εισοδήματα που συρρικνώθηκαν, για το κοινωνικό κράτος που διαλύεται, για τις εργασιακές κατακτήσεις δεκαετιών που ακυρώθηκαν.

    Σύμφωνα κ. Κουβέλη η 6η Μαΐου μπορεί και πρέπει να γίνει η αφετηρία για θετικές εξελίξεις στο πολιτικό μας σύστημα και στην επίτευξη αυτού του στόχου, όπως είπε, η Δημοκρατική Αριστερά θέτει όλες τις δυνάμεις της.

    [05] Γ. Καρατζαφέρης: Είμαστε με την Ευρώπη των Βρυξελλών και όχι του Βερολίνου

    «Όσα χρόνια πολιτεύομαι δεν έκανα κακό στην πατρίδα μου δεν είπα ποτέ ψέματα. Δείτε γύρω σας. Γεμίσαμε προδότες ψεύτες και κλέφτες. Αλλά δεν είναι αυτός ο Έλληνας", είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας απόψε στο ΣΕΦ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε κατά των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου και είπε ότι το κόμμα του είναι η δύναμη που εγγυάται την σταθερότητα την επόμενη μέρα.

    «Είμαστε με την Ευρώπη των Βρυξελλών και όχι του Βερολίνου», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και συμπλήρωσε πως εάν ενωθεί ο νότος της Ευρώπης μπορεί να αλλάξει η πολιτική των μνημονίων.

    [06] Β. Σόιμπλε: Θα υπάρξουν συνέπειες αν από τις εκλογές προκύψει πλειοψηφία που δεν δέχεται τις δεσμεύσεις της χώρας

    «Αν οι Έλληνες στις εκλογές της Κυριακής εκλέξουν μια πλειοψηφία η οποία δεν δέχεται τις δεσμεύσεις, η Ελλάδα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες», προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την διάρκεια ομιλίας του, στην Κολονία, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλαίας.

    «Η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εθελοντική», πρόσθεσε και τόνισε ότι επί της ουσίας οι εκλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γαλλία δεν θα επηρεάσουν την γερμανική οικονομική πολιτική.

    Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε ευθέως ότι «και η επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της χώρας» και επισήμανε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα διογκούμενο τμήμα ακραίων κομμάτων, τα οποία δεν θέλουν να αποδεχτούν αυτές τις υποχρεώσεις. «Και η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει το πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων. Έτσι έγινε και στις αλλαγές των κυβερνήσεων στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία», δήλωσε.

    [07] "Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είναι συμπληρωματική δύναμη κανενός"

    Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είναι συμπληρωματική δύναμη κανενός, επισήμανε ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, υποψήφιος Επικρατείας και συνεπικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας του κόμματος, στη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

    «Ξεκαθαρίζουμε όμως ότι δεν είμαστε συμπληρωματική δύναμη κανενός. Θέλουμε να είμαστε μέρος μιας εναλλακτικής πλειοψηφίας και σε κυβερνητικό επίπεδο, προϋπόθεση είναι όμως μια προγραμματική συμφωνία που θα δίνει πραγματική διέξοδο, θα προωθεί τον τερματισμό της ομηρείας της χώρας στους δανειστές της, θα στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας σε προοπτική αλλαγής και της ίδιας της Ε.Ε», επισήμανε ο κ. Παρασκευόπουλος, ο οποίος ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους είναι «ψήφος καταδίκης και τιμωρίας του πολιτικού συστήματος, όχι όμως τιμωρίας της δημοκρατίας».

    [08] Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας

    Φάρσα αποδείχτηκε τελικά το τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας, λίγο πριν ξεκινήσει η προεκλογική ομιλία των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νησί.

    Οι άνδρες της Αστυνομίας, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκυλιού, ερεύνησαν το χώρο, όπου δεν εντόπισαν τίποτα το ύποπτο.

    Μετά από αυτή την εξέλιξη οι συγκεντρωμένοι επέστρεψαν στο χώρο της εκδήλωσης, η οποία ξεκίνησε λόγω της φάρσας με καθυστέρηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 May 2012 - 20:30:32 UTC