Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Κηρύσσουμε πόλεμο στους δουλέμπορους
  • [02] Νέα υπόθεση χρηματισμού στο υπουργείο Ανάπτυξης
  • [03] Στον τελικό του Τσάμπιονς Καπ γυναικών η Βουλιαγμένη
  • [04] Νέα συμφωνία μεταξύ της Fiat και της Tata για την αγορά της Ινδίας
  • [05] Η Τιμοσένκο δέχτηκε να αναλάβει τη νοσηλεία της Γερμανός γιατρός

  • [01] Α. Σαμαράς: Κηρύσσουμε πόλεμο στους δουλέμπορους

    Πόλεμο κατά των δουλεμπόρων κήρυξε από την γέφυρα των Κήπων, στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας ο Αντώνης Σαμαράς που από το απόγευμα περιοδεύει στον Έβρο και το βράδυ θα μιλήσει στο κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης.

    Σε μια δήλωση γεμάτη συμβολισμούς ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, επαναλαμβάνοντας ότι πρώτη προτεραιότητα του είναι η ασφάλεια. >>Δεν πρόκειται να δεχτούμε και ας πάει αυτό το μήνυμα παντού, να συνεχίσουμε αυτή την απίστευτη διαδικασία με τους δουλεμπόρους, τους κηρύσσουμε πόλεμο και να το ξέρουν. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η απελπιστική κατάσταση σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας με την λαθρομετανάστευση και ο καθένας θα πρέπει να πάρει το μήνυμα μας<<, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Προηγουμένως ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τους αξιωματικούς και τους οπλίτες του στρατιωτικού φυλακίου και προσέφερε δώρα τόσο στους Έλληνες όσο και στους Τούρκους στους σκοπούς της γέφυρας. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι >>για μας από εδώ ξεκινάει η Ελλάδα και η Ευρώπη<< και χαρακτήρισε τη γέφυρα των Κήπων >>γέφυρα φιλίας και συνεργασίας<<.

    Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ενημερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Χρ. Σκεύα, για τα έργα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του λιμανιού.

    [02] Νέα υπόθεση χρηματισμού στο υπουργείο Ανάπτυξης

    Δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για δωροδοκία. Όπως ανακοινώθηκε, η υπόθεση αφορά επιδοτούμενο πρόγραμμα ανάπτυξης για ξενοδοχειακή μονάδα στην Κρήτη.

    Σε δήλωσή της η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε τα εξής: «Ή θα τσακίσουμε τη διαφθορά ή η διαφθορά θα τσακίζει τη χώρα», και πρόσθεσε ότι «Οι νέοι επιτελείς της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων έχουν σαφή εντολή και σχέδιο: «Επιχείρηση Φως». Κάθε υποψία, κάθε καταγγελία, κάθε καθυστέρηση ελέγχεται και οδηγείται με κάθε τρόπο σε κάθαρση», επισήμανε η υπουργός.

    [03] Στον τελικό του Τσάμπιονς Καπ γυναικών η Βουλιαγμένη

    Στον τελικό του Τσάμπιονς Καπ, για τέταρτη φορά την τελευταία πενταετία, προκρίθηκε η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης της Βουλιαγμένης. Η ελληνική ομάδα επικράτησε 10-8 της Κίνεφ Κίρισι, στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ-φορ που φιλοξενούν οι Ρωσίδες, και αύριο στις 15:30 θα αντιμετωπίσει μία από τις ιταλικές Προ Ρέκο και Οριζόντε Κατάνια, με στόχο να ανέβει για τρίτη φορά στον ευρωπαϊκό «θρόνο».

    [04] Νέα συμφωνία μεταξύ της Fiat και της Tata για την αγορά της Ινδίας

    Η Fiat και η Tata, με στόχο την περαιτέρω εμπορική ανάπτυξη της μάρκας Fiat στην Ινδία, συμφώνησαν από κοινού να παραχωρηθεί η διαχείριση των εμπορικών δραστηριοτήτων και της διανομής της μάρκας σε ξεχωριστή εταιρεία ιδιοκτησίας του Ομίλου Fiat, που θα συσταθεί για τον σκοπό αυτό.

    Όπως ανακοινώθηκε, έως τώρα η Tata διαχειριζόταν στην Ινδία τη διανομή των προϊόντων που φέρουν το εμπορικό σήμα Fiat, μέσω του δικτύου διανομέων Tata-Fiat.

    Μεταξύ των δραστηριοτήτων της κοινοπραξίας Fiat-Tata, περιλαμβάνεται και ένα εργοστάσιο κατασκευής στο Ranjangaon της πολιτείας Maharashra στην Ινδία. Αυτή η μονάδα έχει υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο και διαθέτει γραμμές παραγωγής αυτοκινήτων Fiat και Tata, κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων.

    Τα προϊόντα του εργοστάσιου προορίζονται για την Ινδική αγορά, καθώς και για άλλες γειτονικές αγορές.

    Πρόσφατα, επίσης, ανακοινώθηκε ότι το εργοστάσιο θα προμηθεύει με έναν μικρό κινητήρα ντίζελ την εταιρία Maruti Suzuki. Στα 5 χρόνια λειτουργίας της, η βιομηχανική μονάδα έχει κατασκευάσει περίπου 190.000 αυτοκινήτα και 337.000 κινητήρες.

    Η παραγωγική της δραστηριότητα θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, καθώς η εργοστασιακή παραγωγή είναι εκτός της νέας συμφωνίας για την εμπορική διανομή της μάρκας Fiat.

    Η ανάπτυξη του νέου δικτύου διανομέων της Fiat στην Ινδία θα ξεκινήσει σταδιακά, ενώ οι 178 υπάρχοντες διανομείς Fiat-Tata, σε 129 πόλεις, θα ενθαρρυνθούν να θέσουν τα θεμέλια του μελλοντικού δικτύου.

    Η Fiat θα δημιουργήσει μια νέα, ξεχωριστή εταιρεία που θα αναλάβει την ευθύνη για όλες τις εμπορικές και συναφείς δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών από τη σημερινή αρμόδια ομάδα της Tata, που ήταν υπεύθυνη για τη διαχείριση της μάρκας Fiat.

    Τόσο η Fiat όσο και η Tata θα φροντίσουν για την άμεση και ομαλή μετάβαση του δικτύου πωλήσεων και υπηρεσιών στη χώρα, στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών και διανομέων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Η Fiat σημείωσε κέρδη το Α' τρίμηνο του 2012

    Η Fiat ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το Α? τρίμηνο 2012, τα οποία δείχνουν συνολικά έσοδα ύψους 20,2 δισ. ευρώ και κέρδη πωλήσεων 895 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 379 εκατ. ευρώ, από 37 εκατ. ευρώ που ήταν κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

    Το σύνολο διαθέσιμης ρευστότητας αυξήθηκε στα 20,2 δισ. ευρώ, από 9,2 δισ. ευρώ που ήταν κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ ο Όμιλος, παρά την υποχώρηση της ευρωπαϊκής αγοράς, επιβεβαιώνει τους συνολικούς ετήσιους στόχους του.

    Ειδικότερα, το εμπορικό κέρδος των 866 εκατ. ευρώ ήταν κατά 101 εκατ. ευρώ καλύτερο από το Δ? τρίμηνο του 2011, λόγω της ισχυρής απόδοσης της Chrysler που αντιστάθμισε τις χαμηλότερες πωλήσεις της Fiat στην Ευρώπη, τονίζεται στην ανακοίνωση.

    [05] Η Τιμοσένκο δέχτηκε να αναλάβει τη νοσηλεία της Γερμανός γιατρός

    Η Ουκρανή αντιφρονούσα Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία υποφέρει από προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, δέχτηκε να αναλάβει τη νοσηλεία της από την Τρίτη στην Ουκρανία ένας Γερμανός γιατρός, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της κλινικής Charite του Βερολίνου Καρλ Μαξ Αϊνχόουπλ.

    "Η Τιμοσένκο είχε εκ των προτέρων συμφωνήσει να νοσηλευθεί από την Τρίτη 8 Μαΐου σε ένα νοσοκομείο στο Χαρκίβ (ανατολική Ουκρανία), όπου κρατείται στις φυλακές, σύμφωνα με την κοινή δήλωση των Γερμανών και των Ουκρανών γιατρών που διαβάστηκε στον Τύπο από τον κ. Αϊνχόουπλ στην είσοδο της φυλακής όπου κρατείται η πρώην πρωθυπουργός.

    Ο Αϊνχόουπλ και ο συνάδελφός του στην Charite Νόρμπερτ Χάας καθώς και η κυρία Μοϊσεγιένκο επισκέφθηκαν σήμερα την Τιμοσένκο, η οποία κάνει από τις 20 Απριλίου απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί κατά της βίας, της οποίας όπως ισχυρίζεται έχει πέσει θύμα μέσα στη φυλακή.

    Οι Γερμανοί, που έχουν ήδη εξετάσει την Τιμοσένκο στη φυλακή τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο, αρνήθηκαν πάντως να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τις βιαιότητες αυτές που οι ουκρανικές αρχές έχουν αρνηθεί.

    Φυλακισμένη από τον περασμένο Αύγουστο, η αντιφρονούσα εκτίει ποινή κάθειρξης επτά ετών για κατάχρηση εξουσίας.

    Επιμέλεια: Χ. Κωσταντόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 May 2012 - 16:30:30 UTC