Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Στις εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας
  • [02] Α. Σαμαράς: Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει
  • [03] Λαϊκή εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας
  • [04] Γ. Καρατζαφέρης: Τολμώ να δεσμευτώ ότι μπορώ να δώσω λύση στο πρόβλημα της χώρας
  • [05] Π. Καμμένος: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Στις εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας

    Στις εκλογές αυτές δεν κρίνεται το μέλλον κομμάτων ή προσώπων, αλλά το μέλλον του ελληνικού λαού και η μοίρα της χώρας για τα επόμενα είκοσι χρόνια, τόνισε σε ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στην πόλη της Ρόδου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Οι εκλογές της Κυριακής κρίνονται τώρα μέχρι και το κλείσιμο της κάλπης επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος, καλώντας τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να δώσουν τη μάχη διότι τώρα «οι αναποφάσιστοι γέρνουν την πλάστιγγα» όπως χαρακτηριστικά είπε.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ειδική αναφορά σε όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2009, τονίζοντας ότι τους κοιτά στα μάτια και τους ζητά παρά τις αντιρρήσεις και επιφυλάξεις που έχουν να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ για να ολοκληρωθεί η κολοσσιαία προσπάθεια που ξεκίνησε και που στοχεύει στην έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

    Άσκησε επίσης κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαρά επισημαίνοντας ότι η εμμονή του περί αυτοδυναμίας δείχνει αν μη τι άλλο, άγνοια κινδύνου, ενώ κατηγόρησε επίσης τον κ. Σαμαρά ότι επιχειρεί να δοξαστεί κρυπτόμενος με την άρνησή του να συμμετάσχει στο δημόσιο διάλογο.

    [02] Α. Σαμαράς: Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει

    «Ισχυρή εντολή για να τα αλλάξει όλα» ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο Ζάππειο και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας ότι «η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει».

    Περιέγραψε τον στόχο του για τις εκλογές λέγοντας: «Δεν θέλω να συγκυβερνήσω με το ΠΑΣΟΚ και δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό να γίνει τέτοια συγκυβέρνηση, συμφέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ για να πέσει στα μαλακά, συμφέρει τη διαπλοκή και τα εξωθεσμικά κέντρα. Αν κάναμε κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ θα ήμασταν αιχμάλωτοι της δικής του πολιτικής. Θα ήμασταν υποχρεωμένοι να κρατάμε συνεχώς ισορροπίες, αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε μεγάλα άλματα. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι σταθερότητα, ισχυρή εντολή και ισχυρή κυβέρνηση για να φύγουμε μπροστά. Συγκυβέρνηση θέλουν κατά βάθος και τα μικρά κόμματα για να την καταγγείλλουν».

    Εξαπέλυσε και πάλιεπίθεση εναντίον των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» λέγοντας ότι «οι νέοι σχηματισμοί που δεν είναι αριστεροί, το λέω ευθέως, είναι νεροκουβαλητές του ΠΑΣΟΚ. Και υπάρχουν και οι οπαδοί των ΝΑΖΙ, που κατεβαίνουν στις εκλογές χωρίς να εμφανίζουν τους υποψηφίους τους. Δεν δέχομαι ως Έλληνας η σημαία των Ναζί να εμφανιστεί μέσα στην Ελληνική Βουλή. Απομονώστε τους».

    [03] Λαϊκή εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

    Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς ζήτησε από τον ελληνικό λαό ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας απόψε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια, ζήτησε την ψήφο των αναποφάσιστων, όσων οπαδών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν απογοητευθεί από τα κόμματά τους, αλλά και από όλο το φάσμα της Αριστεράς.

    Με μία έντονα συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία που αναφέρονταν συχνά στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες της Αριστεράς από την γενιά της Εθνικής Αντίστασης μέχρι σήμερα, στις επιθέσεις που, όπως είπε, δέχεται συνεχώς ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «κανένας και τίποτα πια, δεν μπορούν να σταματήσουν ένα λαό αποφασισμένο ν' αλλάξει τη μοίρα του» και πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας μια φράση του Ανδρέα Παπανδρέου ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τα μέλη και οι οπαδοί του κόμματος με τους αγώνες τους, έσπασαν το ανομολόγητο ταμπού της μεταπολίτευσης, ότι η Αριστερά υπάρχει μόνο για να διαμαρτύρεται και σήμερα, σημείωσε, για πρώτη φορά, διεκδικεί τα κλειδιά της κυβέρνησης. Αυτόν τον αγώνα ο κ. Τσίπρας τον περιέγραψε ως «ένα τεράστιο κύμα αξιοπρέπειας, αυτοπεποίθησης και ανατροπής, έχει ξεσηκωθεί από τις τέσσερις γωνιές της Ελλάδας, ξεχύνεται με ορμή και συμπαρασύρει το γερασμένο, διαπλεκόμενο και εξαρτημένο πολιτικό κατεστημένο».

    [04] Γ. Καρατζαφέρης: Τολμώ να δεσμευτώ ότι μπορώ να δώσω λύση στο πρόβλημα της χώρας

    «Κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους και προσπαθούν να κοροϊδέψουν και τους Έλληνες», είπε για τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη.

    Για τον πρόεδρο της Ν.Δ. τόνισε ότι διακατέχεται από πανικό, τάζει τα πάντα και θυμίζει τη στρατηγική του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές του 2009, με το «λεφτά υπάρχουν».

    Σχετικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ανέφερε τη δέσμευσή του για έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο σε τρία χρόνια και κάλεσε τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, να τοποθετηθούν αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αλλιώς θα είναι «ένοχοι». «Ούτε σε 30 χρόνια δεν θα βγει η χώρα από το Μνημόνιο, διότι Σαμαράς και Βενιζέλος υπέγραψαν στην επιστολή τους προς την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι δεν θα ασκήσουν πολιτικές ενάντια στο Μνημόνιο», παρατήρησε.

    Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι αν η Ελλάδα θα διατηρήσει την αξιοπρέπεια της ή θα την εκχωρήσει στους δανειστές και εκβιαστές της. «Τολμώ να δεσμευτώ ότι μπορώ να δώσω λύση στο πρόβλημα της χώρας. Τολμώ να δεσμευτώ ότι θα διώξω τους λαθρομετανάστες. Τολμώ να δεσμευτώ ότι θα εξασφαλίσω αυτάρκεια και επάρκεια στην Ελλάδα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ουδέποτε πρόδωσα, όπως έκαναν άλλοι, ουδέποτε είπα ψέματα στον ελληνικό λαό, ουδέποτε έβλαψα την Ελλάδα».

    [05] Π. Καμμένος: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας

    Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας την Κυριακή 6 Μάιου, ανέφερε απόψε, μιλώντας στο Ηράκλειοο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του.

    Ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του δικομματισμού λέγοντας: «Αυτές τις τρεις ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές θα αποφασίσουμε ότι ή διώχνουμε τους κατακτητές ή θα γονατίσουμε» για να προσθέσει ότι «δεν γονατίζουμε και αυτή είναι η απάντηση που στέλνουμε».

    Επίσης ανέφερε ότι από την Κρήτη στέλνει ένα μήνυμα και προς «εκείνους που θέλουν να σκλαβώσουν την πατρίδα μας και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Αρχίζουμε βεντέτα. Μέχρι τέλους. Ή αυτοί ή εμείς». Δεν πρόκειται για πολιτική επιλογή, είπε, «αλλά για επιλογή ανάμεσα στη λευτεριά και τη σκλαβιά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 May 2012 - 20:30:31 UTC