Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μονομαχία Σαρκοζί - Ολάντ με την οικονομία σε πρώτο πλάνο
  • [02] Σεβασμό στις προσδοκίες του κινεζικού λαού για αξιοπρεπή διαβίωση ζητά η Χίλαρι Κλίντον από την κυβέρνηση της Κίνας
  • [03] Οι αντάρτες FARC επιβεβαιώνουν την ομηρία Γάλλου δημοσιογράφου
  • [04] Η Μαρίν Λεπέν επιδιώκει επιστροφή στην Εθνοσυνέλευση με νέο κομματικό συνασπισμό
  • [05] Στις ΗΠΑ επιθυμεί να ζήσει ο κινέζος ακτιβιστής Τσεν Γκουανγκτσένγκ
  • [06] Παγκόσμιο ρεκόρ στην αγορά έργων τέχνης η "Κραυγή" του Μουνχ

  • [01] Μονομαχία Σαρκοζί - Ολάντ με την οικονομία σε πρώτο πλάνο

    Πλούσια σε ανατροπές ήταντηλεοπτικήαναμέτρηση των δύο υποψηφίων για την προεδρία της Γαλλίας. Φρανσουά Ολάντ και Νικολά Σαρκοζί διασταύρωσαν τα ξίφη τους, σε ένα χορταστικόντιμπέιτ,με το μέλλον της Ευρώπης, την εσωτερική πολιτική και φυσικά την οικονομία να βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης.

    "Εάν είμαι ο επόμενος πρόεδρος" δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, "το καθήκον μου θα είναι να δώσω νέο προσανατολισμό στην Ευρώπη, διαφορετικό από αυτόν που εσείς έχετε υποστεί", είπε απευθυνόμενος στον αντιπαλό του.

    Υπερασπιζόμενος τη δράση του για τη λύση της κρίσης του ευρώ, ο Νικολά Σαρκοζί υπογράμμισε τη δυσκολία για τη λήψη αποφάσεων ανάμεσα σε 27 χώρες.

    "Ξεχνάτε ότι ήταν παγκόσμια κρίση και δεν ήταν εύκολο" είπε , και συμπλήρωσε ότι "αποτρέψαμε την εξαφάνιση της Ελλάδας, δεν ήταν εύκολο, αποτρέψαμε την κατάρρευση του ευρώ χάρη στην τεράστια προσπάθεια Γαλλίας και Γερμανίας. Κύριε, η Ευρώπη τα κατάφερε".

    "Η Ευρώπη δεν τα κατάφερε" ανταπάντησε ο Ολάντ, "σήμερα είναι αντιμέτωπη με μία πιθανή αναβίωση της κρίσης με μια γενικευμένη λιτότητα και αυτό δεν το θέλω" είπε και υπογράμμισε: "Το γεγονός ότι σήμερα το σύνολο της κοινής γνώμης καθώς και κυβερνήσεις παρακολουθούν με προσοχή αυτήν την εκλογή, είναι γιατί πρόκειται για ένα ζήτημα που μας έχει ξεπεράσει, δεν αφορά αποκλειστικά τη Γαλλία, περιμένουν να δούν εάν ο νέος πρόεδρος θα έχει την ικανότητα να μετακινήσει τη Γερμανία από τις θέσεις της".

    Την πλήρη αντίθεσή του για την δημιουργία ευρωμολόγων υπογράμμισε από μέρους του ο Νικολά Σαρκοζί. Υποστήριξε ότι σε αυτήν την περίπωτση Γερμανία και Γαλλία θα αναγκασθούν να γίνουν οι εγγυητές του χρέους των άλλων χωρών, πράγμα που δεν το αποδέχεται, ενώ υπογράμμισε το γεγονός ότι η Ευρώπη του Μονέ, του Ντε Γκολ και του Ντελόρ είναι η Ευρώπη του συμβιβασμού και δεν θα πρέπει να πιστεύει κανείς ότι κτυπώντας το χέρι στο τραπέζι μπορεί να καταφέρει οτιδήποτε.

    [02] Σεβασμό στις προσδοκίες του κινεζικού λαού για αξιοπρεπή διαβίωση ζητά η Χίλαρι Κλίντον από την κυβέρνηση της Κίνας

    Τις "προσδοκίες" του κινεζικού λαού να ζει με "αξιοπρέπεια" ζήτησε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον να σεβαστεί η κυβέρνηση της Κίνας, στη διάρκεια της έναρξης του "στρατηγικού και οικονομικού" διαλόγου που πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, στο Πεκίνο και αποτελεί ιδιαιτέρως σημαντική συνεργασία των δύο χωρών.

    Χωρίς να κατονομάσει τον αντιφρονούντα Τσεν Γκουανγκτσένγκ, ο οποίος, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, έχει φύγει από τη αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο (όπου κατέφυγε για έξι ημέρες), η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πως όλες οι κυβερνήσεις οφείλουν "να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πολιτών τους να ζουν με αξιοπρέπεια και σε κράτος δικαίου".

    [03] Οι αντάρτες FARC επιβεβαιώνουν την ομηρία Γάλλου δημοσιογράφου

    Οι αριστεροί αντάρτες του κινήματος FARC απέστειλαν μήνυμα, με το οποίο γνωστοποιούν τη σύλληψη του Γάλλου δημοσιογράφου Ρομεό Λανγκλουά, το οποίο έχει «επαληθευθεί ως αυθεντικό», ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός αεροπορίας της Κολομβίας πτέραρχος Χαβιέρ Ρέι.

    «Οι τρομοκράτες απέστειλαν στους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ένα μήνυμα που επαληθεύσαμε ως αυθεντικό. Στο μήνυμά τους παραδέχονται πως κρατούν όμηρο τον Ρομέο», τόνισε ο πτέραρχος Ρέι από τη Φλορένσια, πρωτεύουσα της επαρχίας Κακέτα (νότια), όπου εξαφανίσθηκε από το περασμένο Σάββατο ο δημοσιογράφος, έπειτα από επίθεση των μαρξιστών ανταρτών.

    [04] Η Μαρίν Λεπέν επιδιώκει επιστροφή στην Εθνοσυνέλευση με νέο κομματικό συνασπισμό

    Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν δήλωσε σήμερα πως ευελπιστεί ότι οι απογοητευμένοι συντηρητικοί θα συνταχθούν σε μία νέα πατριωτική συμμαχία που δημιουργεί με την ελπίδα να κερδίσει επαρκείς έδρες, που θα της δώσουν την ευκαιρία να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα, για πρώτη φορά στην τελευταία 25ετία.

    Η Λεπέν, που προκάλεσε την έκπληξη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών τον Απρίλιο, με περίπου τον έναν στους πέντε Γάλλους να ψηφίζει το πρόσωπό της, έχει αρνηθεί να στηρίξει τον απερχόμενο συντηρητικό πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στον δεύτερο γύρο των εκλογών, την Κυριακή.

    Εκτός της διεκδίκησης της προεδρίας, για την οποία στα προγνωστικά προηγείται ο Σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ, η Λεπέν εστιάζει την προσοχή της στις βουλευτικές εκλογές του ερχομένου μηνός, όπου ελπίζει ότι θα κερδίσει έδρες στην Εθνοσυνέλευση, ευελπιστώντας ότι θα ξεπεράσει και τις 15, που θα τις επιτρέψουν να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα.

    [05] Στις ΗΠΑ επιθυμεί να ζήσει ο κινέζος ακτιβιστής Τσεν Γκουανγκτσένγκ

    Ο κινέζος ακτιβιστής Τσεν Γκουανγκτσενγκ δήλωσε ότι θέλει να φύγει από την Κίνα για τις ΗΠΑ γιατί φοβάται πως κινδυνεύει "τόσο η ζωή η δική μου και της οικογένειας μου, όσο και τα δικαιώματα μου".

    Ερωτώμενος από το Ρόιτερς εάν επιθυμεί να μείνει στη Κίνα ή να φύγει για τις ΗΠΑ ο Γκουανγκτσενγκ δήλωσε "τώρα θέλω να συμβεί το τελευταίο. Αυτό είναι που ελπίζω".

    Ο κινέζος αντικαθεστωτικός έφυγε από την αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο χθες Τετάρτη, μετά από εξαήμερη παραμονή του εκεί, όπου είχε καταφύγει εγκαταλείποντας το σπίτι του, όπου ζούσε υπό επιτήρηση.

    Επιμέλεια: Κυβέλη Χατζηζήση

    [06] Παγκόσμιο ρεκόρ στην αγορά έργων τέχνης η "Κραυγή" του Μουνχ

    Μία από τις τέσσερις εκδοχές της περίφημης "Κραυγής" του Εντβαρντ Μουνχ έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ στην αγορά έργων τέχνης, καθώς δημοπρατήθηκε από τον οίκο Σόθμπυ ΄ς για 119.92 εκατομμύρια δολάρια.

    Το σπουδαίο έργο του νορβηγού ζωγράφου, δημιουργήθηκε το 1895 και απεικονίζει μία σχεδόν αφηρημένη ανδρική φιγούρα με το στόμα ανοιχτό και τα χέρια να ακουμπάνε τα αφτιά, μπροστά στο σκοτεινό ουρανό του Όσλο, που σαφώς υποδηλώνει μία απελπισμένη ανθρώπινη μορφή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 May 2012 - 2:30:31 UTC