Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λ.Παπαδήμος: Οι πολίτες θα ψηφίσουν για το αύριο
  • [02] Ακύρωση παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου λόγω εκλογών
  • [03] Ντ. Μπακογιάννη: «Ο ελληνικός λαός να ψηφίσει θετικά»

  • [01] Λ.Παπαδήμος: Οι πολίτες θα ψηφίσουν για το αύριο

    "Σε λίγες μέρες θα παραδώσουμε τη σκυτάλη στην κυβέρνηση που θα προκύψει από το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής. Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται ο στρατηγικός προσανατολισμός της Ελλάδας. Κρίνεται το μέλλον της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, κι όχι απλώς το ποιά κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές. Γι αυτό πιστεύω ότι ο δημόσιος διάλογος πρέπει να επικεντρώνεται και στην καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας. Είμαι όμως βέβαιος ότι οι αποφάσεις των πολιτών θα είναι στραμμένες στο αύριο και όχι στο χθες".

    Με αυτά τα λόγια κατέληξε την εισαγωγική του τοποθέτηση στη τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ευχαρίστησε τα μέλη της κυβέρνησης για την συνεργασία και το έργο που επιτελέστηκε.

    Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ακόμη ότι η κύρια αποστολή της κυβέρνησης ολοκληρώθηκε και η Ελλάδα απέφυγε τον άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας, ενώ, όπως είπε, διαμορφώθηκαν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες -που όμως εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα δύσκολες- ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια για την ανασυγκρότηση και την ανόρθωση της οικονομίας.

    [02] Ακύρωση παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου λόγω εκλογών

    Ακυρώνονται όλες οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Κυριακή 6 Μαΐου λόγω των προγραμματισμένων εθνικών εκλογών, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρώτης κρατικής σκηνής.

    Επίσης, το Σάββατο 5 Μαΐου δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξής παραστάσεις: «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» και «Η αυλή των θαυμάτων» ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις: «Του Κουτρούλη ο γάμος», «Πατρίδες» και «Ο Γενικός Γραμματέας».

    Οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια για τις παραστάσεις οι οποίες ακυρώνονται μπορούν να προσέλθουν στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου για αλλαγή ή εξαργύρωση των εισιτηρίων τους ή να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 2107234567 για εισιτήρια μέσω τηλεφωνικού κέντρου και internet.

    [03] Ντ. Μπακογιάννη: «Ο ελληνικός λαός να ψηφίσει θετικά»

    «Ο ελληνικός λαός πιστεύω ότι θέλει να τιμωρήσει τα δύο κόμματα εξουσίας, δεν πρέπει όμως με κανένα τρόπο να «αυτοπυρποληθεί» πιστεύοντας ακραίες φωνές και ακολουθώντας ακραίες πολιτικές». Τα παραπάνω δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την επίσκεψή της στην έκθεση «Πόντος, δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη», στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη.

    «Άρα του προτείνουμε να σκεφθεί, να ψηφίσει θετικά, να ψηφίσει Δημοκρατική Συμμαχία, ένα κόμμα που από σήμερα λέει ότι «ναι» θα συνεργαστούμε, αλλά υπό συγκεκριμένους όρους, έτσι ώστε επιτέλους να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων», πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 May 2012 - 14:30:35 UTC