Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά
  • [02] «Με το ποδήλατο στη δουλειά»
  • [03] Αποκατάσταση ιστορικών κτισμάτων στη Χίο
  • [04] "Έφυγε" ο συνιδρυτής του κινήματος των Σαντινίστας
  • [05] «Δούναβης. Ένας σχεδόν χαμένος παράδεισος»
  • [06] Παρουσία νεολαίας η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  • [07] Συρία: 10 νεκροί, οι εννέα μέλη της ίδιας οικογένειας στην πόλη Ιντλίμπ
  • [08] Ο αυστριακός Τύπος στο "πλευρό" του ελληνικού τουρισμού

  • [01] Συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά

    Με κεντρικό σύνθημα «Κανείς μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε», η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά, που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

    Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα ξεκινήσει από την πλατεία Κοτζιά, ενώ το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

    Σήμερα,δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων από τον Πειραιά, λόγω της 24ωρης απεργίας των μηχανικών του εμπορικού ναυτικού, ενώ αλλαγές, λόγω κινητοποιήσεων, θα υπάρξουν στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς λόγω Πρωτομαγιάς

    [02] «Με το ποδήλατο στη δουλειά»

    Πηγαίνοντας στη δουλειά με το ποδήλατο δεν «κερδίζεις» μόνο υγεία, αλλά κάνεις καλό και στην τσέπη του εργοδότη. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται έρευνα που έγινε στην Ολλανδία, αφού αυξάνεται αποδοτικότητα του εργαζόμενου.

    Στην Ελλάδα, που η ποδηλατική κουλτούρα είναι ακόμα στα «σπάργανα», ξεκινάει σήμερα, 1η Μαΐου, από την ιστοσελίδα www.biketowork.gr, που είναι πρωτοβουλία της ομάδας του www.podilates.gr, η καμπάνια «Με Ποδήλατο στη Δουλειά».

    Στόχος της καμπάνιας είναι να παροτρύνει τους εργαζόμενους να αρχίσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με το ποδήλατο, να καταδείξει τα πλεονεκτήματα της μετακίνησης με ποδήλατο στους εργοδότες και να προβάλει τους εργοδότες που προωθούν το ποδήλατο.

    Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο Αλέξανδρος Αθανασόπουλος, από τους www.podilates.gr, «η δράση αυτή προκύπτει από μία ομάδα ατόμων που λειτουργούν ως συλλογικότητα και παίρνει αποφάσεις μέσω ανοικτών συνελεύσεων μία με δυο φορές τον μήνα. Εκεί μιλάμε για τις δράσεις, αποφασίζουμε τις νέες, όπου και θέτονται νέες προτάσεις και εξετάζονται πριν πραγματοποιηθούν».

    [03] Αποκατάσταση ιστορικών κτισμάτων στη Χίο

    Δύο ιστορικά κτίσματα της Χίου, η Οθωμανική Σχολή, στο κάστρο της Χίου, και ο μιναρές του Μετζητιέ Τζαμιού στο κέντρο της πόλης, θα αποκατασταθούν, σύμφωνα με τη σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της 3ης ΕΒΑ, το κτίριο θα στεγάσει βιβλιοθήκη, χώρο για έρευνα και αίθουσα περιοδικών εκθέσεων, σχετικών με την ιστορία του κτιρίου, ενώ τα κελιά θα αποτελέσουν χώρους υποστήριξης της νέας χρήσης.

    Επίσης, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων αποφάσισε την έγκριση της στατικής μελέτης αποκατάστασης της ευστάθειας του μιναρέ του Μετζητιέ Τζαμιού στην πλατεία της πόλης της Χίου.

    Το Μετζητιέ Τζαμί, που σήμερα στεγάζει το Βυζαντινό Μουσείο, είναι παλαιό μουσουλμανικό τέμενος χτισμένο με χορηγία του Σουλτάνου Αμπντούλ Μετζήτ στα μέσα του 19ου αιώνα.

    [04] "Έφυγε" ο συνιδρυτής του κινήματος των Σαντινίστας

    Ο Τόμας Μπόργκε, ένας από τους ιδρυτές του αριστερού κινήματος των Σαντινίστας στη Νικαράγουα, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Εσωτερικών μετά την επανάσταση του 1979 που ανέτρεψε τον δικτάτορα Αναστάσιο Σομόζα, πέθανε, σε ηλικία 81 ετών.

    Ο Μπόργκε συνέβαλε στην ίδρυση το 1961 του Εθνικού Απελευθερωτικού Κινήματος των Σαντινίστας (FSLN) και φυλακίστηκε για συνωμοσία που είχε στόχο την ανατροπή του υποστηριζόμενου από τις ΗΠΑ δικτάτορα Σομόζα.

    Είχε υπηρετήσει ως γερουσιαστής και πρεσβευτής στο Περού και τον Ισημερινό. Αργότερα υιοθέτησε λιγότερο ακραίες αριστερές απόψεις και υποστήριξε ακόμη και τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου στην περιοχή με τις ΗΠΑ.

    Έγραψε αρκετά βιβλία.

    [05] «Δούναβης. Ένας σχεδόν χαμένος παράδεισος»

    Ένα ντοκιμαντέρ και 65 μικρού μήκους ταινίες με στόχο την επικέντρωση της προσοχής στη μοναδικότητα και στη σημασία προστασίας της βιοποικιλότητας του Δέλτα του Δούναβη ετοιμάζονται στο πλαίσιο εκστρατείας «Ο Δούναβης. Ένας σχεδόν χαμένος παράδεισος».

    Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται με πρωτοβουλία της μη κυβερνητικής οργάνωσης Σώστε το Δούναβη και το Δέλτα (ASDD).

    Το 60 λεπτών ντοκιμαντέρ προβάλλει τη βιοποικιλότητα του Δέλτα του Δούναβη, στην ανατολική Ρουμανία, τη φύση, τους ανθρώπους της περιοχής, αλλά και τις απειλές που αντιμετωπίζει το σημαντικό οικοσύστημα.

    Οι 65 μικρού μήκους ταινίες, διάρκειας περίπου δύο λεπτών η κάθε μία, θα παρουσιάζουν είδη ζώων και φυτών και τους οικοτόπους που είναι αντιπροσωπευτικοί του Αποθέματος Βιόσφαιρας του Δέλτα του Δούναβη, της Ρουμανίας, της Ευρώπης και του κόσμου.

    [06] Παρουσία νεολαίας η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Με μαχητικά συνθήματα και έντονη την παρουσία της νεολαίας, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα.

    Μπροστά από το κεντρικό εκλογικό περίπτερο του κόμματος, στην Πανεπιστημίου, συγκεντρώθηκαν νέοι, εργαζόμενοι, αγωνιστές του κινήματος και των τοπικών και κλαδικών επιτροπών από όλο το λεκανοπέδιο.

    «Το δίλημμα "μνημονιακοί" και "αντιμνημονιακοί" είναι παραπλανητικό» είπε ο κεντρικός ομιλητής, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πανεπιστημιακός Γιώργος Ρούσης, επειδή, όπως είπε, «διαχωρίζει τις πολιτικές δυνάμεις με βάση τη στάση τους απέναντι στα μέτρα της κρίσης και όχι με βάση τη στάση τους απέναντι στις αιτίες τους», ζητώντας έξοδο της χώρας από το ευρώ και την ΕΕ γιατί «με τους δυνάστες σου δεν διαπραγματεύεσαι».

    Είπε ακόμη ότι «με την απαλλαγή μας από τους διεθνείς τοκογλύφους, δηλαδή με την παύση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους, μπορούν να βρεθούν χρήματα για τις αναγκαίες εισαγωγές μας, όπως επίσης από τις κοινωνικοποιήσεις, την επαναφορά του κλεμμένου πλούτου από τα χέρια των εκμεταλλευτών σε εκείνα των παραγωγών του, τη λαϊκή αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας που μας κατέστρεψε η ΕΕ».

    [07] Συρία: 10 νεκροί, οι εννέα μέλη της ίδιας οικογένειας στην πόλη Ιντλίμπ

    Τουλάχιστον δέκα άμαχοι, μεταξύ τους μια εννεαμελής οικογένεια, έχασαν τη ζωή τους σήμερα νωρίς το πρωί κατά τους βομβαρδισμούς των συριακών δυνάμεων σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Ζισρ αλ-Σουγούρ της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Η οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι μεταξύ των νεκρών της εννεαμελούς οικογένειας είναι δύο παιδιά και τέσσερις γυναίκες. Η οικογένεια σκοτώθηκε όταν βλήμα όλμου έπληξε το σπίτι της. Πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν, ορισμένοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

    Χθες Δευτέρα τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία, εκ των οποίων περισσότεροι από 20 ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις στην πόλη Ιντλίμπ.

    Δύο από τους παρατηρητές που έχει στείλει ο ΟΗΕ για την επίβλεψη της κατάπαυσης του πυρός η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 12 Απριλίου και παραβιάζεται σε σταθερή βάση, έχουν σταθμεύσει στην Ιντλίμπ.

    [08] Ο αυστριακός Τύπος στο "πλευρό" του ελληνικού τουρισμού

    Θετικό αντίκτυπο στη βελτίωση της κατάστασης των κρατήσεων, από την Αυστρία, για διακοπές στην Ελλάδα, που στο πρώτο τρίμηνο, φέτος, παρουσίασαν διψήφια μείωση σε σχέση με εκείνες πέρσι, αναμένεται να έχουν τα αφιερώματα στην Ελλάδα, ως σημαντικό και παραδοσιακό τουριστικό προορισμό των Αυστριακών, που δημοσιεύονται στα φύλλα του Σαββατοκύριακου αυστριακών εφημερίδων.

    Τα τουριστικά αυτά αφιερώματα έρχονται να συμπληρώσουν την πρωτοφανή στα χρονικά, εκστρατεία αλληλεγγύης για τη χώρα μας, που ξεκίνησε στην Αυστρία την περασμένη Πέμπτη, με στόχο να ενημερώσει, όχι μόνον τους επαγγελματίες του τουρισμού αλλά πολύ περισσότερο το κοινό, πως όλοι οι αυστριακοί τουριστικοί φορείς στηρίζουν την Ελλάδα που αποτελεί τον σημαντικότερο θερινό αεροπορικό προορισμό τους.

    Σύνθημα της εκστρατείας, με την οποία οι γνωστοί τουριστικοί οργανισμοί TUI, Gulet, Thomas Cook, Neckermann, ITS Billa, Jahn Reisen, Lauda air και Fly Niki ενώνουν τις δυνάμεις τους - σε συνεργασία και με το Γραφείο Αυστρίας του ΕΟΤ - για την από κοινού προβολή της Ελλάδας στο αυστριακό κοινό, είναι : «Για τους πραγματικούς φίλους μετράει μόνο η εμπιστοσύνη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 May 2012 - 8:30:32 UTC